Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Downtown Coffee & Tea

bersua lagi kita di dalam rancangan jalan-jalan cari makan versi normaya. cam dah lama kot eh aku tak buat review pasal tempat makan eh.. ye ke? ntah.. hihi.. bebaru nie aku gi makan kat downtown coffee & tea. dinner actually. dulu lokasi restoran nie ialah red island cafe. dah tutup kan RIC tu? dulu aku dengar kata pasal penyelewangan duit lah apa lah. tak sure ar. tapi rasa memang semua RIC dah tutup. downtown coffee & tea nie tempatnya di…

Outing Keluarga

ini cerita hari ahad. aku dengan encik z gi jusco setiawangsa tunggu kedatangan mama, tok, abang long, kaklong, yaya dan caca. dorang dari LEP sana. motip utama adalah nak makan together-gether di samping menyelebret birthday abang long, birthday encik z dan anniversary abang long dan kaklong. cam sayu plak hati aku dengar encik z kata, ‘tahun ni la yang paling lain dari yang lain. 4 kali potong kek dan celebrate’ huhu… oleh sebab semua pun taktau nak makan apa dan…

Makan-Makan di Shabu Shabu

hari sabtu adalah hari outing adik beradik ipar dan biras. motip adalah untuk meraikan birthday 2 beradik yang tarikh lahir adalah berdekatan. asalnya nak jumpa kul 12. up ke pukul 1. kemudian ke pukul 2. sudahnya pukul 3 baru nampak batang hidung eina & lat. haiyaa… oleh sebab semua urusan pun diserah bulat-bulat pada kakak ipar biras diorang nie, so aku sudah suggest makan di shabu shabu train berjaya times square. makan steamboat la uolls. kata diet kan.. walaupun sampai…

Ayam Penyet Ria

ini bukan ayam. ini orang. walaupun nama aku bila terbalikkan jadi ayam. yer M A YA – A Y A M. tapi itu bukan bermakna ko boleh panggil aku dengan gelaran A Y A M sewenang-wenangnya. cer tengok aku panggil ko J O N G A N G. ko marah tak? sebab ko memang J O N G A N G per. napa nak marah pulak? so, kalau ko taknak orang panggil ko dengan gelaran yang tidak-tidak, so ko pun…

Makan Nasi Ambang di Tanjung Karang

hari ahad aku gi tanjung karang. jauh ek tanjung karang nie. sejam setengah jugak. motipp utamanya sebab encik z mau melawat neneknya yang tak sihat. hari tu udah jatuh dalam bilik air sana. sebelum ke tempat kejadian, kami stop dulu mau makan nasi ambang. gigih ko dari kl cuma makan sebuku roti je semata-mata nak melahap nasi ambang nie. kami ke warung ibu. terletaknya di Lorong Bunga Tanjung, Sg.Kajang 45500 Tanjung Karang. haaa amik ko siap ada poskod. siapa yang…

Dinner di Sphagetti Grill

lepas nonton futsal 2 penjuru tu, kami kiss kiss bye bye kakred. rose dengan aku mau cari makan. lalu kami ke sphagetti grill. berpusing-pusing gak nak carik restoran nie. first time aku makan kat sini. so cam besa lah kalau first time apa-apa, haruslah menjakun. malas nak pikir nak makan apa, so aku ngamik dinner set sajorkk. sphagetti, ice lemon tea dan sup. : : rose amik warm water. jaga kesihatan katanya. heee : : : : sup daging didatangkan…

Dinner di Stable Steak House Kampung Baru

hari tu aku gi makan kat stable steak house kampung baru. bukan aku yang ajak haaa… tapi encik z. so sila blame dia sebab aku terpaksa makan daging di malam hari. best kan bila hidup nie bila dapat sentiasa blame kan orang lain atas semua keadaan. bukan nak bermuhasabah tapi asyik la manjang blame orang. ermmm… lokasi restoran nie senang bangat bagi yang biasa area kampung baru. korang tau flat tinggi kat kampung baru tu kan? haaa dia bawah flat…

Lunch @ Restoran Krung Thep Thai Yang Tak Berbaloi. Heh.

ini kisah hari jumaat. aku dengan kaktin gi sogo sana. kaktin nak beli bikini untuk anak-anak daranya. aku plak ingat nak beli kasut & perfume. sesampai di sogo, sudah kepeningan mau makan apa. kaktin ajak makan mcd jer. tapi aku tak sey. aku ajak naik food court dengan harapan dapat la makan mee wantan yang lazat. tapi maknosia adalah melaut. so kami beralih arah ke restoran krung thep thai yang sebelah je dengan food court tu. sebab nengok orang tak…

Makan Nasi Uduk di Restoran Seri Garuda Emas

ini bila punya cerita daaa.. 2 atau 3 minggu lepas kot. ntah tak ingat. sebab gambar-gambar nie disnap dari handphone encik z. kalau dari handphone dia biasalah. makan hari la nak dapatkan gambarnya. ok teruskan normaya. di satu malam yang hening, lepas encik z jumpa lat untuk mengambil kasut bola, kami pun menuju ke kampung baru untuk makan. punyalah payah nak pikir nak makan apa. ujung-ujung kami ke restoran seri garuda emas. sebab encik z mau makan satay minang. kedudukan…

Restoran Murtabak Mengkasar

dari padang bola, kami terus zasss pulang ke rumah. memang cadangnya nak balik rumah terus lah, sebab mau sesiap ke majlis di cochrane pulak. tapi last minit kemudian tukar plan nak pergi pepetang sikit. oleh sebab perut haruslah udah melapar, jadi mau makan dulu. pikir punya pikir punya pikir, decide mau di restoran murtabak mengkasar. sekangkang monyet je pun dari jasmine. dah nama pun murtabak, harus la dia punya menu utama adalah murtabak. so ini adalah list menu yang ada.…

Kasih Bonda Yang Tak Berapa Nak Kasih…

tadi pagi dah entry lite-lite. sekarang kita ke entry lite lite emo pulak. pitam reka ayat sesedap tekak kan.. ok ceritanya begini…. dah beberapa kali jugak aku lalu kat depan satu restoran nie. restoran kasih bonda namanya. kat area jasmine je. jasmine di setapak jaya yer anak-anak. so di satu hari yang permai, selepas waktu pejabat… aku pun ngajak la encik z ke sinun untuk dinner. : : jus epal untuk diriku dan teh o limau suam untuk dirimu :…

Mai Secawan! Eh Silap… MaiCafe :-)

kalau tengok gambar bawah nie so ko tau la kan mana kitorang bermalam malam tu. dah check in bagai. maknanya kami tak tidur kat rumah buruk, rumah orang mau pun di masjid. tapi oleh sebab satu je gambar tengah check in, so next entry la baru aku citer tidur kat hotel mana yo. dah lepas check in, mandi manda segala, keluar la mau cari makan. fadzril la bagitau pasal tempat makan nie. so kami zass ke sana. ke mai cafe.…

Page 20 of 24« First...10...1819202122...Last »