PRU 14 : KyoChon & Keputusan Yaya

Selepas membuat ukuran dan perbincangan, lalu kami decidelah untuk beli peti ais yang dah ditengok semalamnya kat Sen Heng. Keluar lah lagi di hari kedua cuti peristiwa PRU ini.

Dan dah niat nak belanja Yaya makan kat Kyochon sempena keputusan exam dia yang boleh la dikatakan agak membanggakan. Walaupun ada terselit seketul C di situ.
Kami ke Kyochon di Mytown. First time nak try makanan viral yang menjadi sebutan ramai nih.

Kena q dalam 20 minit jugak tau sebelum dapat masuk makan. Predict?
Semua pun sedap! Patutlah viral dan ramai tergila-gilakan. Sedap sedap. Siapa yang belum lagi cuba sila lah ya.


: : Lepas tu masuk IKEA cari barang sikit : :


: : Sebelum balik singgah Old Town mengopi. Tapi I mencendoi : :

Malam esoknya keluar pergi pasar malam Jalan TAR. Nampak nau lama tak pergi, so taktau yang belah-belah depan tu dah clear. Start gerai semua lepas laluan kecil nak ke Semua House tu.


: : Teringin durian so beli lah. Tak sedap. So sad : :


: : Pekena laksa. Tapi of course tak boleh lawan laksa Mama buat : :


: : Pencinta kucing. Ada permintaan nak bela kucing tapi both Mommy and Ayah don’t think so lah sayang : :

Shopping Raya Macha & Co

24 Ramadhan, baru la keluar shopping raya dan berbuka kat luar. Siang tu pergi melawat Faradi dulu yang dah selamat bersalin. Terus ke Midvalley. Memula pergi Crocs, pastu Bata, pastu Jelly Bunny. Beli kasut Yaya je. Kasut saya nak takde design simple kat Crocs nun. So sad. Takde la shopping beria pun sebab baju Yaya banyak dah beli berdikit-dikit sebelum puasa hari tu.

Datang meroyan nak beli serving set. Bukan tukar baru ke apa tau sebab selama-lama hidup ni memang tak pernah ada yang proper. Dok menghidang guna set tupperware hijau tu je la. Ada rezeki lebih sikit, jom lah kita invest beli.  Beli set letak biskut raya gak. Pun sama, bukan tukar baru ke apa, tapi kisahnya tak pernah ada pun. Sian kau Normaya.

Dari Midvalley plannya nak ke IKEA, cari barang sikit. Tapi sampai pun macam dah lewat nak waktu berbuka dah. So kensel ke IKEA. Berbuka kat Macha & Co. Yaya tak pernah makan kat sini lagi, so let’s lah kita.

Pusing-pusing jap kat flea market depan The Curve cuci-cuci mata, pastu baliklah kita.
Tu sekali je kot kitorang berbuka kat luar rasanya.