3 Budak Gemok

Asal ada makanan viral je, Normaya pun sibuklah nak jugak cecuba try. Kali ni ialah Nasi + Ayam Kicap + Sambal Power by 3 Budak Gemok.
Depa meniaga tepi jalan je dekat Seksyen 10, Wangsa Maju.
Gerai depa betul-betul depan Garsa Kitchen.

Ada sehari tu hari Sabtu, Yaya ada program kat sekolah.
Lepas ambik dia, pergi Melawati collect Magnetic Pin dUCks kat personal shopper.
Then terus lah pergi. Masa tu dalam pukul 12, nasib baik dah bukak.
Sebab ikutkan 12.30 waktu operasinya.
Lepas saya dengan Yaya q, hah bertambah ramai dah start q.


: : Kat sebelah gerai depa ada orang jual air lemon. Kita beli lah 2 cawan untuk dipasangkan dengan nasi nanti : :

Basically ia adalah nasi putih dan ayam ala-ala masak kicap.
Tapi bagi saya bukanlah masak kicap sangat, sebab ia kering. Macam ayam masak bali.
Pastu ada hirisan timun, dan yang memviralkan lagi nasi 3 budak gemok ini ialah sambal gesek ia yang pedas berapi. Tapi sedap lah. Cuma tak boleh makan banyak.
Terbakor bibir hehe.

Lepas walk in kat Wangsa Maju tu, saya paksarela geng Kita-Kita Aje untuk rasa sama.
Kumpul-kumpul order dan beli lah beramai-ramai. Ramai yang kata suka dan sedap.
Kali ke 3 repeat order lepas balik dari Phuket. Tapau sekali bawak balik untuk Yaya. Dia pun suka.
Sekarang ni HQ depa tak menang tangan dah nak ambik order direct, so diorang lantik agent mengikut kawasan.
Kawan-kawan office, kalau nak order boleh pergi ke IG @agent_3bg_bangsar , k?

Ahmad Lim Black Pancake

Iklan pasal Ahmad Lim Black Pancake asyik lalu lalang je kat newsfeed Facebook, fikir-fikir macam menarik jugak kalau ajak Encik Z, Yaya & Caca pergi memandangkan diorang adalah pemakan ramen samyang tegar.
Pergi yang kat cawangan Wangsa Maju.
Memula memang tak perasan kedainya sebab signboard takde cahaya, plus terlindung di sebalik signboard 7 Eleven.

Kecik comel je pun kedainya.
Panjang ke belakang.
Nasib masa sampai ni tak ramai sangat orang, so dapatlah seat.
Konsepnya layan diri. Terus ke kaunter dan order.

Baru saya tau meatball dalam bahasa Melayu ialah Pentolan.
Ada 5 jenis noodle semuanya.
Yang paling famous Pentolan tu lah.
So semua ambik yang sama.

Saya mula-mula tak rasa nak order sebab ingat nak share-share saja.
Tapi last-last ter order jugak sebab tengok masing-masing macam taknak share je dengan Mommy. Lapar la gamaknya semorang ni.

Tahap kepedasan ada 5 level bermula dari 0.
0 – Penakut
1 – Yang Sedang Saja
2 – Pedasss
3 – Pedas Berdesing
4 – Pedas Arwah
5 – Pedas Mampus


: : Milo ais & kopi ais : :

Encik Z ambik 1 Yang Sedang Saja.
Caca Ambik 3 Pedas Berdesing.
Yaya Ambik 4 Pedas Arwah.
Saya ambik 2 Pedasss. Tak sampai lagi masa ni sebab order kemudian.


: : Rupa paras semua sama je cuma dibezakan dengan cili yang dimasukkan. Harga pun sama, semua RM10 : :


: : Wajah sebelum makan : :


: : Wajah sebelum makan : :


: : Saya punya baru sampai : :


: : Wajah selepas makan : :


: : Wajah selepas makan : :

Kalau ikutkan yang paling pedas Yaya punyalah.
Pedas Arwah.
Keluaq ayaq hidung ayaq mata semua dia ha tapi still jugak berjaya habiskan.
Caca pulak relax je tak bunyik apa elok je habis makan.

Masalahnya saya punya yang Nombor 2 kategori Pedasss tu je pun dia punya pedas namateeyyy.
Memang tak sanggup nak habiskan.
Tu gambar bawah tu Encik Z yang habiskan.
Ceritanya dia ambik Yang Sedang Saja sebab masa ni dia tak sihat.
Sakit tekak, batuk bagai tu tak ambik yang pedas.

Big respect bak kata Haha dalam Running Man pada Yaya & Caca.
Pemakan pedas betul budak-budak ni.
Saya lepas ni kalau pergi lagi makan Yang Sedang Saja la sudah.
Korang yang first time nak cuba tapi tak tahan pedas saya suggest sama jugak.
Jangan terus-terus order pedas berapi arwah semua tu.
Memang pedas oi!

Alang-alang dah sampai ni jom lah kita beli Pancake jugak bawak balik rumah.
Kitorang ambik Pancake Toppings Nutella.

Sedap jugak pancake ni cumanya kena makan ramai-ramai la.
Kalau sorang 2 je nak habiskan, agak muak. Standard la coklat kan.