Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Untuk 3 Hari

Dah macam tajuk filem pulak ha Untuk 3 Hari hehe. Kisahnya dalam beberapa minggu lepas 3 hari berturut-turut saya pegi Sunway Putra Mall (SPM). Ni kalau management SPM tau ni mau diorang bagi standing ovation hehe. Hari pertama pergi makan dengan KakTin & KakGee kat Teh Tarik Place. Ni kali ke 2 rasanya saya makan kat sini. Memasing macam nak makan lite lite. : : Saya order Susu Halia Ais. Sedap plissss. Dah la gelas besar. Puas minum : :…

Sundate

Sabtu lepas banyak perancangan. Konon nak keluar awal pagi nak gi breakfast dulu, tapi bangkit tidur pun dah jam berapa maka kensel breakfast. Beli roti dengan milo je kat 7E, pastu terus zass ke PWTC. Encik Z sebenarnya malas. Dia selagi tak selesai urusan rumah dia memang taknak fikir bercuti ni semua. Tapi saya membuat rayuan gombal sebabnya nak cari info/brochures pasal Hong Kong. Bulan 12 ni asalnya saya ada plan lain tapi ntahlah macam-macam. Nanti la kendian kendian saya…

Simple Life Healthy Vegetarian

Selalu je lalu lalang depan restoran Simple Life ni tapi tak pernah terfikir nak try makan kat sini sampai la satu hari tu dapat brochure pastu tengok menu nya eh macam menarik jerrr. Lalu ajak lah Kaktin & Payiet gi lunch kat Sunway Putra sana. Simple Life. Healthy Vegetarian. Jangan khuatir, ianya halal. : : Buku menu : : Kami order campur campur supaya boleh rasa sorang sikit. Tapi kuasa veto di tangan saya sebabnya saya yang ajak hehe. Oleh…

Western & Chinese Food

Isnin dengan Selasa lepas dua hari berturut turut berbuka kat luar sebab ada urusan yang tak berkesudahan. Actually urusan tu urusan cari barang barang untuk rumah baru saya. Saya memang tak update kat blog, tapi ada la up status kat Facebook. Macam biasalah, kat blog ni kelembapan sikit. Hari Isnin lepas office berdesup ke Petaling Jaya, setelkan barang barang elektrik. Encik Z ajak berbuka kat Pizza San Francisco. Saya tau tempat ni sebab pernah ternampak kat area Wangsa Delima, tapi…

Gulai vs Kari

Lepas nonton filem Theri tu saya ajak Encik Z gi makan. Taktau nak makan kat mana, last last kaki melangkah masuk dalam Restoran Rasa Utara. Saya pernah makan kat sini rasa baru 2,3 kali kot. Tu pun yang kat Berjaya Times Square sana. Belek belek menu, lalu orderlah seperti dibawah. Nasi putih, Gulai Ikan Kuala Kedah, Terung Sambal, Calamansi Asam Boi dan Cendol Utara. Pastu KakTin komen seperti dibawah. Dan saya pun menjawabnya seperti dibawah hehe. Memang keras kejung ikan…

BNGKL Cafe

Ada sehari tu saya keluar lunch dengan Yana, Abang Mohd Noor & Emli. Diorang ajak makan kat BNGKL Cafe. Ni Emli punya idea lah ni. Katanya tempat ni dah viral. Macam biasa menumpang kasih naik kereta Abang Mohd Noor. BNGKL Cafe ni letaknya di Sungai Penchala. Kalau korang biasa pegi RASTA, haa BNGKL Cafe ni seberang jalan je dari RASTA. BNGKL ni rasanya memang sebutannya ialah bengkel. Sebabnya belakang belakang kedai makan ni semua pun bengkel! Bengkel Perodua pun ada!…

The Manhattan Fish Market

Ada satu weekend tu hari Sabtu Encik Z kata dia nak keluar pergi Sunway Putra, nak riki kasut. Memula saya macam malas nak ikut sebab dah petang, tapi last last ikut jugak hehe. Memang ingat nak pergi kejap je, sebelum Maghrib nak balik. Tapi dah alang alang kat luar ni saya ajak Encik Z makan je lah terus. Terus lah lajak sampai lepas Maghrib ha. Lalu depan The Manhattan Fish Market. Rasanya berzaman dah kot kitorang tak makan kat sini.…

Garage 51

: : Attend wedding anak Kak FK & Cik Omar kat Sungai Buloh : : Habis wedding pegi Subang Jaya sebab nak COD duck scarves. Tetiba terjebak dengan duck scarves. Crazy betoi. Alang alang dah sampai area sana, ajak Encik Z pegi mengopi kat Garage 51. Tau tentang Garage 51 ni dari blog Kathy. Garage 51 ni kat area bengkel banyak banyak di Bandar Sunway. Bebetul berdepan Sunway University. Sampai sampai kat dalam full. So takpelah, ingat nak duduk kat…

Ayam Legend di Boat Noodle Empire Damansara

Saya mula mula try Boat Noodle ni tahun lepas dalam bulan 5 rasanya. Masa tu ada urusan kat Mahkamah Syariah dan dah alang alang dekat, terus lah ke Boat Noodle di Publika. Bermula dari situ memang saya selalu jugaklah makan kat Boat Noodle cuma ada masa saya blog kan, ada masa saya tak blog kan. Saya blog kan bila ada event event je lah. Takat makan biasa berdua dengan Encik Z saya dah tak blog kan dah pun. Tapi entry…

The Garage Cafe

Lepas hantar Masy balik rumah abang dia kat Melawati, saya ajak Encik Z pegi makan. Kami ke The Garage. Sekali dulu kan pernah nak pergi, tapi belum bukak lagi. Kali ni kami pegi dalam pukul 6 petang. : : Ada tangga naik ke atas. Tak pasti boleh duduk makan kat atas tu ke atau tak : : : : Menu. Tak banyak sangat pilihan : : : : Minuman : : : : Air kosong : : : : Memang…

B.Bap

Sebelum gerak dari Avani dah whatsapp family tanya diorang kat mana. Sebab sebelum tu ada plan nak jumpa jumpa tapi tak confirm. Diorang semua otw nak ke IOI City Mall. So teruslah kami ke sana. Tapi kami 3 beranak pi cari makan dulu. Lapau. Percubaan memakan makanan Korea di B.Bap. Pasrah je la Encik Z tu haaaa hehe. : : Ada set ni. Kami ambik Set 2 : : : : Air kena order asing : : : : Encik…

Keep Calm. It’s My Mom’s 37 Birthday

Ini cerita masa cuti CNY hari tu. Ingatkan taknak jalan ke mana cuti tu, nak rehat rehat saja. Tapi Yaya kata dia nak datang KL. Saya ok je. Nak datang OK, tak nak pun OK. Tiada paksaan, hidup punya pilihan. Gitu. Dah dia kata nak datang, takkan nak duduk rumah je. Kesian pulak la kat dia. So decide cam nak buat surprise la. Nak belanja dia duduk hotel sebab kejayaan dia yang macam macam hujung tahun 2015 hari tu kan.…

My MyClear Girlfriends @ Swensen’s

Selalunya kalau plan awal awal nak buat apa apa mesti end up tak jadi la, tak cukup korum la apa la. Kalau plan mengejut ngejut ni sokmo mesti jadi je. Dalam bulan lepas la, My Girlfriends whatsapp whatsapp ajak Jomm Lunch! Saya ni sokmo free and available je, depa la bz sokmo. Janji apa bagai, so set esoknya tu nak lunch. Saya ditugaskan cari tempat. Sunway Putra Mall je la yang paling senang sebab dekat kan. Tempat makan pun masing…

Page 2 of 2212345...1020...Last »