Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Sepiring

Cerita di satu hari di waktu makan tengah hari. 3 Beradik Tiri ke Sunway Putra Mall. Konon taknak makan tapi tiba-tiba termakan pulak hehe. Tu tetiba tu sebab nampak Restoran Sepiring. Masing-masing tak pernah makan kat sini so lets lah try. : : Food selection ada banyak. Dan ni antara menu utama : : : : Kalau ambik set boleh dapat drinks dan dessert : : : : Orange Passion & Ice Peach Tea : : : : Tengok dalam…

Decathlon & The Macs

Selagi tak lengkap barang-barang rumah selagi tu la dok hunting sana sini. Ye la, takkan nak main tangkap muat je beli kan, benda bukan murah-murah. So ni kejadian di salah satu weekend baru-baru yang tak berapa baru sangat la. Saya kena kerja overtime. Lepas kerja terus ambik Encik Z kat rumah dan terus menuju ke SSF kat Damansara sana. Tengok barang-barang ni kat Taiping Mall hari tu, terus cam tersuka. Tu yang sesaja nak tengok cuci cuci mata. Ada la…

Tq Warda!

Hasin beli sut dari MiniMalace tapi terbesar pulak katanya so dia tanya geng MyGirlFriends ada yang nak beli tak. Orang selalu terbeli saiz kecik. Si Hasin ni terbeli saiz besar pulak. So suruh lah Hasin bawak datang office dan menerailah saya dengan Kak Shida kat toilet. Saya dengan Kak Shida ni boleh tahan membulat badan dedua. Try punya try. Memang mengetat ah blouse tu walaupun saiz L. Walaupun menggemuk, tapi kami tetap gembira hehe. Selain blouse tu, Hasin nak promote…

Belanja

Lepas habis Family Day AG Jessica hari tu (belum update kat blog lagi) saya plan nak belanja kawan-kawan yang masuk performance Dikir Barat. Saja lah suka-suka. Sesambil kami bermeeting post mortem. Memang agak kurang puas hati dari segi pemarkahan. For record, ya kami mengulangi kekalahan 2 tahun lepas. Sob sob. Tu nanti saya cerita kat entry Family Day lah yer. Makan kat Lanai Kijang aje. Senang. Masa tu ada promotion Mee Sup apa tah. Tapi sedap. Inilah dia barisan kumpulan…

Singgang Warisan

: : Sabtu, 10 September 2016, Yaya whatsapp gambar pagi pagi kata diorang dah otw ke KL. Yey! : : Macam biasa jemput diorang kat KL Sentral. Kali ni tak balik KSU tapi terus ke LEP. Janji nak jumpa dengan Kaklong sefamily kat Restoran Singgang Warisan. First time saya makan kat sini. Restoran lain banyak tutup, aterr Isnin nak AidilAdha dah kan. : : 3 Layer Tea tu saya punya : : : : 3 Layer Tea dah habis minum,…

Untuk 3 Hari

Dah macam tajuk filem pulak ha Untuk 3 Hari hehe. Kisahnya dalam beberapa minggu lepas 3 hari berturut-turut saya pegi Sunway Putra Mall (SPM). Ni kalau management SPM tau ni mau diorang bagi standing ovation hehe. Hari pertama pergi makan dengan KakTin & KakGee kat Teh Tarik Place. Ni kali ke 2 rasanya saya makan kat sini. Memasing macam nak makan lite lite. : : Saya order Susu Halia Ais. Sedap plissss. Dah la gelas besar. Puas minum : :…

Sundate

Sabtu lepas banyak perancangan. Konon nak keluar awal pagi nak gi breakfast dulu, tapi bangkit tidur pun dah jam berapa maka kensel breakfast. Beli roti dengan milo je kat 7E, pastu terus zass ke PWTC. Encik Z sebenarnya malas. Dia selagi tak selesai urusan rumah dia memang taknak fikir bercuti ni semua. Tapi saya membuat rayuan gombal sebabnya nak cari info/brochures pasal Hong Kong. Bulan 12 ni asalnya saya ada plan lain tapi ntahlah macam-macam. Nanti la kendian kendian saya…

Simple Life Healthy Vegetarian

Selalu je lalu lalang depan restoran Simple Life ni tapi tak pernah terfikir nak try makan kat sini sampai la satu hari tu dapat brochure pastu tengok menu nya eh macam menarik jerrr. Lalu ajak lah Kaktin & Payiet gi lunch kat Sunway Putra sana. Simple Life. Healthy Vegetarian. Jangan khuatir, ianya halal. : : Buku menu : : Kami order campur campur supaya boleh rasa sorang sikit. Tapi kuasa veto di tangan saya sebabnya saya yang ajak hehe. Oleh…

Western & Chinese Food

Isnin dengan Selasa lepas dua hari berturut turut berbuka kat luar sebab ada urusan yang tak berkesudahan. Actually urusan tu urusan cari barang barang untuk rumah baru saya. Saya memang tak update kat blog, tapi ada la up status kat Facebook. Macam biasalah, kat blog ni kelembapan sikit. Hari Isnin lepas office berdesup ke Petaling Jaya, setelkan barang barang elektrik. Encik Z ajak berbuka kat Pizza San Francisco. Saya tau tempat ni sebab pernah ternampak kat area Wangsa Delima, tapi…

Gulai vs Kari

Lepas nonton filem Theri tu saya ajak Encik Z gi makan. Taktau nak makan kat mana, last last kaki melangkah masuk dalam Restoran Rasa Utara. Saya pernah makan kat sini rasa baru 2,3 kali kot. Tu pun yang kat Berjaya Times Square sana. Belek belek menu, lalu orderlah seperti dibawah. Nasi putih, Gulai Ikan Kuala Kedah, Terung Sambal, Calamansi Asam Boi dan Cendol Utara. Pastu KakTin komen seperti dibawah. Dan saya pun menjawabnya seperti dibawah hehe. Memang keras kejung ikan…

BNGKL Cafe

Ada sehari tu saya keluar lunch dengan Yana, Abang Mohd Noor & Emli. Diorang ajak makan kat BNGKL Cafe. Ni Emli punya idea lah ni. Katanya tempat ni dah viral. Macam biasa menumpang kasih naik kereta Abang Mohd Noor. BNGKL Cafe ni letaknya di Sungai Penchala. Kalau korang biasa pegi RASTA, haa BNGKL Cafe ni seberang jalan je dari RASTA. BNGKL ni rasanya memang sebutannya ialah bengkel. Sebabnya belakang belakang kedai makan ni semua pun bengkel! Bengkel Perodua pun ada!…

The Manhattan Fish Market

Ada satu weekend tu hari Sabtu Encik Z kata dia nak keluar pergi Sunway Putra, nak riki kasut. Memula saya macam malas nak ikut sebab dah petang, tapi last last ikut jugak hehe. Memang ingat nak pergi kejap je, sebelum Maghrib nak balik. Tapi dah alang alang kat luar ni saya ajak Encik Z makan je lah terus. Terus lah lajak sampai lepas Maghrib ha. Lalu depan The Manhattan Fish Market. Rasanya berzaman dah kot kitorang tak makan kat sini.…

Page 2 of 2412345...1020...Last »