Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Sup & Popia Sedap di Restoran Hussin

: : popiah basah yang sedap. tak boleh beli satu. kena beli satu set yer : : : : sup lidah dimakan dengan roti. wallahhh : : : : rimas konon. tak payah nak rimas sangat la  :-[ : : Restoran Hussin (Sup & Popia) N0 9 Jalan Puah Jaya Taman Setapak Setapak, Kuala Lumpur kedudukannya kat belakang Masjid Setapak, kat Jalan Genting Klang. aku pun tak paham kenapa jadi Taman Setapak. ke memang situ taman setapak eh? dah la jalan…

Bermuka-muka!!!!

amboiii asal tajuk panas je lajuuuuu je korang klik kan. taknak mengaku lettew. bermuka-muka dalam kes aku ini bukan talam 2 muka, talam 3 muka atau kuih talam. no no no. bermuka muka ialah merujuk kepada mukha cafe. yer ejaan bermuka muka adalah disengajakan demi memberi effect panassss…. kekdahnya beberapa minggu yang lepas kami adik beradik tiri sudah decide mau melepak di pagi hari dan spend masa together-gether. aku suggest kat dorang jom pegi breakfast kat mukha cafe. so malam…

Hantu tak membunuh manusia. Manusia yang membunuh manusia

ini plak kisah berdating dengan masy. sebutan ialah mas. bukan masi. sila ambil maklum. aku menggunakan kuasa veto untuk ke klcc. sebabnya adalah malas nak drive. naik putra lrt zass zass dah sampai. awal gila kot kami berjanjian. pukul 10.30 pagi macam tu la. terus ke tgv sebab nak usha tengok ada movie apa yang menarik untuk tontonan bersama. masy mencadangkan dark flight. katanya cerita hantu. i is love cerita hantu. sementara menunggu waktu tayangan, breakfast dulu di mcdonalds. maka…

My Preferred Card

oleh sebab aku asyik melayan perasaan yang ntah hapa hapa ni, banyaklah cerita yang tertunggak tertonggeng. korang layankan je lah yer. ini cerita pergi makan kat seoul garden kat plaza pantai sana. kak noni belanja semua AJK family day hari tu. alah family day yang aku tak dapat nak pergi sebab aku cuti-cuti ke ho chi minh. tapi bertungkus lumus kot buat gitu gini. makanya kak noni sebagai presiden kelab sudah bermurah hati mau belanja kami kami ini. pergi naik…

Ketam Tiga Rasa

kalau hari tu aku try ketupat sotong, kali ni aku try ketam tiga rasa pulak. masih di tempat yang sama iaitu memory corner, the mall. dalam menu didatangkan dengan roti bakar. tapi aku mintak nasi putih. sampai ke sudah roti bakar tak sampai. heh. Ketam Tiga Rasa : RM14.90 Nasi Putih : RM1.50 Rasa : So So Selamat Mencuba!

Ayam Goreng Karan

korang pernah dengar tak ayam goreng karan? tak tak tak. bukan karan elektrik tu. orang utara la sebut elektrik tu sebagai karan. kalau kau bukan orang utara, sure kau taktau kan. ok takpe. hari tu aku makan kat bawah rumah aku ni ha. nampak la ada stall jual ayam goreng karan ni. terus cam nak nak nak. so disuarakan pada suami yang tercinta. being seorang suami yang begitu rajin melayan kerenah isteri dia yang banyak songeh ni, encik z pun…

Makan & Kejadian Iringan

ni cerita makan-makan jer. aku sekali arung kan 2 cerita makan dalam satu entry yerh. memula sekali makan kat sweetchat kat the mines. apa ke jauh benau aku sampai ke the mines? tu pun cam biasa entry lain heh. sebelum makan, gi nonton filem the woman in black. cerita yang sungguh saspen terkejut kejut sehingga hampir termeninggal dunia. trust me. korang yang senang terkejut dan terutamanya yang pregnant, jangan gegila nak nonton. seriyus memang banyak scene terperanjat. aku tak suka…

Makan di Marche

last week pergi makan kat restoran marche. kat the curve. first time makan kat sini. tanpa paksaan sesiapa. nama pun first time, harus terbangang-bangang nak order. konsepnya ala-ala kau makan kat food court. food court jusco dulu-dulu. diberi satu kertas. ada kotak-kotak bertulis jenis makanan. kau pergilah order di stall yang kau suka. aku ambil set lunch sebab itu yang paling murah. kah! air pun yang paling murah jugak. kah kah! : : dragon fruit, ice apple, strawberry juice :…

William vs Bunohan

last week aku, encik z dan payiet sudah plan mau nonton filem bunohan. tapi sebelum nonton mau makan dulu di william. begitulah plan kami. dari office jam 5 petang tepat terus ke festival city mau beli tiket wayang dulu di mbo. sebab tak boleh booking online. encik z suka nau la nonton kt mbo sebab dia ada member card. boleh dapat diskaun RM1. kemudian kebetulan mbo dalam proses membuat penukaran kad lama kepada kad baru. so korang yang ada member…

Salam Perpisahan di Restoran Sari Ratu

ini cerita 2 minggu lepas. ampun nida & ernie sebab lambat update. walhal janjinya hari kejadian jugak nak update. apa nak dikata, kita hanya merancang, Allah SWT jua yang menentukan. ok back to the story. sudah berjanji janjian dengan mereka berdua nak lunch together gether. tempat kejadian sekitar jalan TAR. dan akhirnya didecide oleh nida di restoran sari ratu, masakan padang. berdepan dengan pertama complex. : : pilihan lauk : : konsep makan kat sini, kita pilih nak lauk apa.…

Makan, Makan & Makan

memory card reader hilang la plak. bagaimana mau transfer gambar? kena beli memory card reader baru la nampak gayanya. pfttt.. untuk tidak membiarkan blog ini terdampar sepi, aku update la jugak yer. gambar-gambar makanan yang diambil sepanjang beberapa minggu lepas. dan paling terbaru. malam tadi. 1. nasi himpit dan kuah kacang. dah macam hari raya ok. breakfast kat cafe. 2. roti boy & ice coffee. of coz di roti boy. di wangsa walk sana. jalan-jalan di petang hari bersama sang…

Page 10 of 22« First...89101112...20...Last »