Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Moshi Moshi Minyak Dagu

hari tu pi lunch kat sake sushi the curve dengan kakak kakak kesayangan. first time saya makan sini ni. nervous. motip nak nervous ntah. : : cara order nya tekan tekan je kat ipad : : : : momo peach calpis, mango calpis soda dan ichigo strawberry. sedap. setiap satu berharga RM8.90 : : : : pink plate RM3.99, tomi RM22.90, miso soup RM1.99 : : masa tengok resit baru terperasan, diorang caj RM0.90 untuk wet tissue. so satu wet…

Happy 30th Birthday Payiet!

last week kami adik beradik tiri keluar luncheon bertiga tigaan. lunch sempena meraikan hari jadi adik tiri bongsu yang ke 30 tawon. yer walaupun rupa paras beliau seperti ahli k pop dari seberang, tetapi sebenarnya beliau sudah kertu. kaktin sebagai kakak tiri sulung yang tegas telah menetapkan lunch perlu diadakan di basil restaurant. saya yang tengah ni follow saja. aterr kaktin yang drive. kang macham macham mau ia sepak saya keluar dari kereta wira turbo nya itu. basil terletak di…

Destinasi Cinta Dia & Saya

so, semalam 3rd anniversary kami suami isteri. the day before tu saya ajak encik z pegi midvalley. meaning on 4th la, bukan 5th. sebab 5th tu hari rabu, ada destinasi cinta bersama air asia. me want to tonton lorr. elok nak turun kereta baru saya perasan alaaa takde kasut sarung dalam kereta. tak sanggup saya berheel bagai berjalan dalam midvalley ni ha. selipar office ada lah, tapi susah kot sebab jenis yang tersekat kat ibu jari. bila pakai stokin tak…

Kedai Ais Krim Yang Sedap di Bentong

gerak ke raub sehari sebelum majlis sambut menantu. tapi sampai je kat bentong saya cakap dengan encik z nak try aiskrim yang sedap kat pekan bentong nun. saya tau pasal kedai ni dari apau. so pegi lah. tak sempat saya nak tanya apa yang special terus uncle ni cakap u ambik abc aiskrim la. paling sedap lorr. untuk tidak mengecewakan uncle ini saya pun menganggukkan kepala laju-laju. pastu amik sescoop aiskrim saja. ok sedapppppp baitu. aiskrim tu sebenarnya vanilla, tapi…

Shah Alam, Klang, Makan-Makan

dah caca marba oihh cerita ceriti saya. dah tak tau mana dulu mana kemudian. gasak la eh. bak kata sahabat saya ni ha, dah snap snap gambar, sayang plak kalau tak diblogkan. so zass je lah. korang pun bertabah la yer membaca. mana yang sempat saya update je la laju laju dulu. ok ni cerita sama dengan hari saya up ENTRY ni. tapi kisah sebenar benar nanti yer. ni saya cerita dulu lepas jumpa dengan SI DIA tu, saya dengan…

Makan Makan Orang Kaya Hahahahahahah (Ketawa Sambil Bayar Bil)

hari jumaat lepas lepas bersamaan hari gaji kaktin ajak lunch kat the curve. mementang hari gaji kan, terus mau feel feel orang kaya. eh kak linda pun ada memeriahkan suasana. saya sebagai gurisan mengikut sahaja. budak2 DSK poli mesti familiar je gurisan mengikut sahaja ni. subjek trengkas yang dah tak gunapakai pun sekarang. ke korang pakai? : : kami sehati sejiwa minum mango sparkler RM12.90 : : : : saya dan kaktin makan bbq burger RM24.90 : : : :…

Syabbas & TQ KakTin!

ini bila punya cerita ntah saya pun tak ingat dah. tapi ada la di satu hari kerja. saya time off pagi santak ke lunch time. ada appointment dengan doktor kat hospital tawakal. ngam-ngam habis kaktin pungut saya dengan wira turbo nya. tidak ketinggalan payiet bersama. kami berjemaah amik half day petang sebab nak pegi makan sushi. mampu nak pegi makan sushi pun berhalf day bagai? sempena? sempena kaktin nak belanja. bagi yang taktau, ni nak bagitau. kaktin dah naik pangkat.…

Es Teler 77 Juara Indonesia

ni cerita sebelum aidiladha hari tu. saya dengan encik z keluar pergi CM. pergi CM sebab saya nak cari tudung bawal AJ kat CM tu. tudung raya haji lah katanya konon. so pegi. sebelum tu kitorang lunch dekat restoran Es Teler 77. restoran indonesia. saya tau pasal restoran ni sebab dulu masa pergi CM dengan kaktin & payiet, depa ada makan kat sini. saya tak makan masa tu sebab saya baru balik dari bandung, asyik sakit perut. pastu sebab saya…

Lunch di Coliseum Cafe

hari jumaat lepas saya keluar dengan ita. lama gila kot saya tak keluar dengan ia. memula tu asalnya berborak kat sametime office ni je ha. pastu cam ahhh susahnya nak gossip gossip dengan menaip ni. informasi lambat sampai. so terus set jom je la keluar lunch. lagipun hari jumaat lunch lama kan. so decide ke jalan TAR. memula ingat nak lunch kat nasi padang depan sogo tu, tapi meramai. konon nak tunggu kejap. jalan ke depan sikit. ke kedai tudung.…

Mee Ketam Kuala Lumpur tapi kat Shah Alam. Bagaimana Itu?

besok pepagi 3 beranak kesiangan. konon ingat nak breakfast, pastu nak gi swimming, dalam mimpi je la. pukul 10.30 pagi camtu baru terjaga. lalu siap-siap je la terus nak check out. cadang mau lunch kat restoran mee ketam. ala restoran yang menjadi siulan dan taipan para bloggers di luar sana. pengaruh blog  betui kan? so ke sanalah kami. restoran ni letaknya kat seksyen 7 shah alam. tu la dah alang alang ada kat shah alam kan, zasss je lah. nak…

Makan-Makan Birthday

dari wet world, kami gerak ke seksyen 7 shah alam. mau lunch di wong solo. actually 1 jun birthday abang long. dan 3 jun plak birthday encik z. memandangkan cuti sekolah dan semua pun ada, kecuali adil & yana la, tu yang decide outing dan makan-makan sekeluarga. : : nilah semua yang kami makan : : : : ambik set surabaya 3. tapi ada jugak la tambah bebenda lain : : usai makan, gerak ke intekma resort. eh tapi abang…

Coconut Shake di The Curve

siapa kata kat KL takde coconut shake? siapa kata coconut shake ada kat pantai klebang melaka je? sapa cakap? sapa? sapa? sapa? nak kena ni *pegang rotan coconut shake ada kat the curve ok?! the curve taktau kat mana? coiiii… coconut shake dijual di food court rasa, the curve. harga RM5.50 sekalian aiskrim. tapi saya cadangkan anda minumlah tanpa aiskrim. rasanya lebih jujur gitu. selamat ber coconut shake shake! (B)

Page 10 of 24« First...89101112...20...Last »