Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Atie Turns 32 @ le Petit Dotty’s

Plan nak keluar breakfast ramai-ramai ni dah lama disuarakan. Tapi biasalah kan, gitu gini kekangan tanggungjawab masing-masing, so asyik postpone je. Kebetulan 19 Ogos hari tu birthday Atie. Syikin ajak jugak-jugak breakfast sesama, so marilah siapa-siapa yang ada, bak kata Kaka, biarku jalan dulu, puas ku tunggu, puas ku tungguuu, biarku jalan duluuu. Sebulat suara nak pergi breakfast kat le Petit Dotty’s di Platinum Park, Persiaran KLCC sana. Nasib lah saya tengok alamat dulu. Ingatkan dalam Suria KLCC, rupanya kat…

I Love Yoo!

Taktau la sebutannya I Love Yo yang macam Kami Rappers Yo Yo Yo lagu 4U2C tu atau I Love You. Tapi ejaannya memang I Love Yoo! Tanda seruan lagi ha. Selalu tengok KakTin update kat socmed ia, lalu paksarela ia bawak saya dan Payiet ke situ. Lokasi di SPM sana. Ground floor. Kedainya pun kecil simple je. Signature dish ia adalah bubur nasi dan cakoi. Tapi depa tak panggil cakoi. Depa panggil Yoo Tiao. So wajib cubalah buat pertama kali…

Z Turns 38 : The Family & Cabin

Kita bagi birthday boy pilih tempat untuk dinner di malam hari lahir beliau. Lalu ke The Family & Cabin di Melawati sana. Sebelum pergi Encik Z bagitau kata kat sinun foodnya berkonsepkan western. Baik, ayuhlah kita. Sampai-sampai tengok lorong situ agak gelap. Kedai pun agak suram. Belek-belek menu hmm… Masalahnya kepala otak saya terbayang steak. T-Bone ke, sirloin ke, lamb chop ke. : : Yaya order Meatball dengan Ice Lemon Tea. Katanya meatball tu tak sedap. Saya tak rasa pun…

Mr Dakgalbi

Cerita Ramadhan ke 7. Ustazah Siti Nor Bahyah datang bagi ceramah. Tapi sekejap je sebab Ustazah ada urusan lain. Soalan dan jawapan yang saya ingat “Ketenangan itu milik siapa?” “Ketenangan milik orang-orang yang beriman” Untuk dapatkan ketenangan, kena jaga 5 perkara. Hati, Ilmu, Amalan, Azam dan Ikhlas. Insya Allah kita akan dapat ketenangan. Malam tu berbuka lite-lite dulu, lepas Maghrib terus keluar pergi Mr. Dakgalbi. Sebenarnya everytime lalu kat Mr. Dakgalbi PV128 mesti saya cakap dengan Encik Z. “Bang, tu…

Macha & Co

Saya dah lamaaaa gila tak makan makanan India. OK tak masuk yang saya pergi India tu la k? Maksudnya food India di Malaysia. Dulu masa zaman-zaman kat JSP dengan MyClear ada la jugak few times KSL bawak pergi makan kat Brickfields sana. Tapi sejak nikah dengan Encik Z, memang takde dah pergi sebab ia tak minat. Bila tengok KakTin update kat Facebook yang ia gi makan kat Macha & Co, apa lagi naluri kedaunpisangan saya pun meronta-ronta. Lalu paksarela mintak…

Grind 22

26 Februari attend wedding Bila, sepupu abang Man, merangkap husband Kak Gee. Bila ni dulu ex staf B** so saya kenal lah. Oleh sebab lokasi kejadian dekat je dengan rumah so macam tak patut pulak kalau tak pergi. Lokasi kejadian di Danau Kota sana. Sampai-sampai jumpa orang tua pengantin dan terus makan. Tak lama kedengaran suara orang tengah berduet nyanyi. Ingatkan Bila berduet dengan husbandnya, tapi jenguk tengok la Abang Man rupanya. Sedap suara dedua. : : Kak Gee, pengantins,…

Kacang Pool Haji

Pukul 11 pagi check out dari Tune Hotel. Panas sesungguh, tu yang bergambar mata memasing mengecik je. Salah satu tempat makan yang terkenal kat JB ni ialah Kacang Pool Haji. Kacang pool ni memang favourite saya. So wajiblah mencuba. On waze dan sap sap soii sudah sampai. : : Menu : : Kami order roti bakar, mee rebus, kacang pool kambing 2, kacang pool daging 1. Ada insiden sikit jadi kat sini. Taktau la makcik yang ambik order tu salah…

#MayaTurns38 : Bairavaa

Dah ketinggalan sangat saya ni nak nonton filem terbaru Vijay. So google la cari kat mana yang still main filem Bairavaa ni. Ada kat Brem Mall, Kepong je. So berdesup la ke sana. Dekat je pun dengan Sentul. First time saya sampai Brem Mall ni. Saya bayangkan owner dia orang India. Boleh? Sebab Brem.. hmm macam dekat-dekat dengan nama Prem. Hiks. Beli tiket, pastu brunch. Ada satu kedai makanan Thailand kat tingkat bawah. Lupa dah nama kedai nya. Terus order.…

Sepiring

Cerita di satu hari di waktu makan tengah hari. 3 Beradik Tiri ke Sunway Putra Mall. Konon taknak makan tapi tiba-tiba termakan pulak hehe. Tu tetiba tu sebab nampak Restoran Sepiring. Masing-masing tak pernah makan kat sini so lets lah try. : : Food selection ada banyak. Dan ni antara menu utama : : : : Kalau ambik set boleh dapat drinks dan dessert : : : : Orange Passion & Ice Peach Tea : : : : Tengok dalam…

Decathlon & The Macs

Selagi tak lengkap barang-barang rumah selagi tu la dok hunting sana sini. Ye la, takkan nak main tangkap muat je beli kan, benda bukan murah-murah. So ni kejadian di salah satu weekend baru-baru yang tak berapa baru sangat la. Saya kena kerja overtime. Lepas kerja terus ambik Encik Z kat rumah dan terus menuju ke SSF kat Damansara sana. Tengok barang-barang ni kat Taiping Mall hari tu, terus cam tersuka. Tu yang sesaja nak tengok cuci cuci mata. Ada la…

Tq Warda!

Hasin beli sut dari MiniMalace tapi terbesar pulak katanya so dia tanya geng MyGirlFriends ada yang nak beli tak. Orang selalu terbeli saiz kecik. Si Hasin ni terbeli saiz besar pulak. So suruh lah Hasin bawak datang office dan menerailah saya dengan Kak Shida kat toilet. Saya dengan Kak Shida ni boleh tahan membulat badan dedua. Try punya try. Memang mengetat ah blouse tu walaupun saiz L. Walaupun menggemuk, tapi kami tetap gembira hehe. Selain blouse tu, Hasin nak promote…

Belanja

Lepas habis Family Day AG Jessica hari tu (belum update kat blog lagi) saya plan nak belanja kawan-kawan yang masuk performance Dikir Barat. Saja lah suka-suka. Sesambil kami bermeeting post mortem. Memang agak kurang puas hati dari segi pemarkahan. For record, ya kami mengulangi kekalahan 2 tahun lepas. Sob sob. Tu nanti saya cerita kat entry Family Day lah yer. Makan kat Lanai Kijang aje. Senang. Masa tu ada promotion Mee Sup apa tah. Tapi sedap. Inilah dia barisan kumpulan…

Page 1 of 2412345...1020...Last »