ke Jeram / Kuala Selangor

Cuti panjang 4 hari tu korang ke mana? Saya takde plan apa-apa so mereput kat rumah je lah. Cuma 9 September tu dapat jemputan wedding Anis kat Jeram / Kuala Selangor. Memandangkan takde buat apa, so marilah memenuhi jemputan. Anis ni staf kat cafetaria office saya ni ha. Boleh dikatakan mesra dan selalu nyembang, so memang molek sangatlah pergi nya. Sampai-sampai tengok ada seat kosong kat table Janet, Sury, Nina & Jehan. So join lah sekalian.


: : Kalau orang Melaka panggil ni wajik sirat kan? Kalau orang Jawa panggil apa? : :


: : Selfie dengan pengantin. Tu paling depan tu Kak Chik, pun staf cafe jugak. Pun sama mesra rakyat jua. Bagus budak-budak cafe ni, baik-baik semua : :

Dan ceritanya, Anis ni pun kahwin dengan staf cafetaria jugak hehe. Berjodoh satu tempat korang yer. Eh I pun sama la kan, berjodoh satu tempat jugak hehe. Tapi saya ni kan, memang boyfriend semua pun yang dekat-dekat. Tak berani nak kenal-kenal dengan orang luar sangat. Dulu first boyfriend 1 sekolah. Boyfriend nombor 2 pun 1 sekolah. Boyfriend nombor 3 satu Poli. Boyfriend sekarang satu tempat kerja.
Eh lupa nak bagitau, I pakai tudung baru dari @cloverush . Suka suka suka sangat collection baru ni.

Dari wedding Anis & Shah, kami singgah Cendol Bakar, apa lagi pekena cendol lah. Tapi Encik Z kata macam dah tak sedap sangat macam dulu. Hmmm.. maybe gak la. Macam biasa-biasa saja.


: : Yaya takmau makan cendol. Dia ambik milo ais kepal : :


: : Singgah beli karipap King Kong jugak : :


: : Ambik kau besar tapak tangan : :

Sebelum balik, beli kuih keria pulak. Alang-alang dah sampai area sana kan, kita pulun lah makan 😀

Makan Durian

Sana sini orang makan durian yer. Katanya sebab tahun ni durian murah eh?
Lepas korang up gambar dan status makan durian merata-rata, lalu saya telan air liur je, sebab ntahlah, tak berkesempatan nak cari durian ke cemana taktau la. Suami tak ajak pun yer sama kot.

Satu hari tu kat office, Kak Mar cuit. Katanya, “Maya kalau kau nak makan durian pergi kat kereta aku” Hah.. apa lagi pucuk dicita ulam mendatang. Curi-curi turun ke basement, tengok ha penuh 1 kereta Kak Mar dengan durian, manggis dan rambutan. Kak Ju kopekkan, apa lagi I pun ngap ngap lah. Sedap pulak tu durian kampungnya dari Muar sana. Saya jenis suka durian yang lembik dan manis. Saya tak suka yang pahit-pahit keras tu huhu. Kalau dapat yang pahit keras terus kemurungan.

Terima kasih Kak Mar belanja 1 department makan buah-buahan. Murah rezeki Kak Mar.

Lepas wedding Addam & Alya, saya kata kat Encik Z jom call Kaklong ajak diorang makan durian. Sebab nampak tepi jalan simpang nak masuk rumah diorang tu ada jual durian. Sekali whatsapp tengok laaa diorang dah memang ada kat tempat jual durian tu. Rombongan Cik Kiah dengan family Bulat dan Mokchik. Berjemaah la makan durian kita yer. Tapi Abang Long saya tu tak makan durian. Ada sejarah hitam dengan durian di masa lalu.

Durian kat sini tak sesedap yang Kak Mar bawak. Tak pahit tapi macam tak manis sangat. Katanya D24.


: : Lepas makan durian minum Caramel Machiatto. Tapi Starbucks Equine ni buat tak sesedap yang kat Drive Thru Ampang. Yang tu manis I suka : :

Tak lama beberapa hari lepas tu FSA (formerly known as RSA) pulak buat sesi makan buah-buahan kat Medan Kupang. Durian, manggis dan rambutan. I tak makan rambutan, so pls.


: : Nasib-nasib dapat yang keras pahit or lembik manis. Yang ni sedapnya : :


: : Tiba-tiba ada Hanis Syamimi kan… Jemputan khas dia ni : :


: : Ada lebihan kita letakkan dalam bekas besar. Bawak balik sorang sikit dan esoknya depa bawak serawa durian : :

Tak lama lepas tu nampak announcement kata ada jualan durian kat Lanai Kijang. Ajak la Encik Z pergi. Tetengok sampai laaa dah habis licin dah orang borong sobs. Sudahnya kami ke Karnival Mini Jom Makan Buah kat Masjid Negara. Beli la beberapa biji durian kampung tapi rasanya biasa-biasa aje.


: : Kita makan aiskrim durian dan durian crepe jugak : :


: : Dan beli ikan patin masak tempoyak. Dap dap : :

Persoalannya sekarang harga durian murah lagi tak sekarang?
Perlu ke cari dan beli dan makan lagi sebelum harganya menjadi mahal semula?