Ipoh, Perak : Restoran New Hollywood


: : Malam kedua di Ipoh kami stay kat Hotel Indra. Ala-ala hotel bajet gitulah : :

Check out pukul 10 pagi terus lah pergi cari breakfast. Memang dah masuk dalam list nak pergi breakfast dekat restoran yang viral di socmed iaitu Restoran New Hollywood. Jangan ada nak tanya pulak halal ke tidak ke ada jual babi ke takde ke cemana yer. Pergi kau google sana.

Table penuh. Restoran full house. Manusia merata-rata. Adudududu. Kata salah sorang pelanggan kat situ. Ini ramai luar biasa ni dik. Biasa ramai la jugak tapi tak pernah la seramai ni. Tapi demi secebis kegigihan, kami 3 beranak menunggu jua. Dari kejauhan nampak Usop, officemate saya. Dia dengan kawan dia berdua je. Diorang dah hampir nak selesai makan, so book la siap-siap table diorang. Sementara kami pusing dari satu stall ke satu stall cari makanan.

: : Thank you Usop dan kawan! : :


: : Beratur nak beli Chee Cheong Fun yang dikatakan sedap itu : :


: : 2 orang yang buat ni eieieiei garangnya. Tak sukeeeeeeee. Mana la I tau cemana cara prosedur nak ordernya. I beratur je macam orang lain. Tiba-tiba cam kena marah : :

Pastu yang tua tu tarik-tarik muka. Sampai hati layan titew macam ni. Dari jauh titew datang nak try Chee Cheong Fun awak tau tak? Tapi saya keras jugak la kat situ. Dalam setengah jam jugak baru siapnya. Bila dah sampai, hmmm saya tak minat kot? Lembik lembik camtu lepas makan macam loya huhuhu.


: : Chee Cheong Fun Udang : :


: : Kopi Ais. Dengan Hmm mee kicap udang kot? Ntah tak ingat nama. Kopi Ais dia biasa je. Sedap lagi yang kat Kopitiam Kota Bharu saya pergi dulu tu : :


: : Ke ni mee kicap? Huhu : :


: : Roti goyang? : :


: : Khoo Lobak : :


: : Creme Caramel nya pun biasa biasa aje : :

Kesimpulannya maybe la sedap kot food kat sini cuma mungkin sebab saya dah pernah makan dan minum di tempat yang lagi sedap, sebab tu lah terjadinya perbandingan. Tapi kalau kata korang nak pergi cuba, ok je. Citarasa kita kan berbeza-beza..

Ipoh, Perak : @ Meru Ipoh

14 – 16 September hari tu saya 3 beranak pergi Ipoh. Ceritanya sebab 15 September tu ada Family Day sektor DGJC. Entah lah macam mana saya terjebak lagi jadi AJK. Dah sedaya upaya cuba mengelak tapi terrrrrrjadi jugak. Cerita tentang AJK dan Family Day saya up kat entry lain sebab menunggu gambar-gambar dari official photographer. Saya update dulu yang jalan-jalan kat Ipoh k?

Bertolak hari Jumaat 14 September. Saya dapat pelepasan half day. Lepas ambik Yaya kat sekolah, terus lah berdesup ke Ipoh sana sebab ada appointment dengan orang MAPS pukul 4 petang. Ah lupa pulak nak bagitau, Family Day nya adalah di MAPS Perak.


: : Tak berhenti makan pun sebab takut terlewat. Makan je roti telur yang Encik Z buat. Ia cuti 1 hari : :

Pukul 3 petang sampai kat Ipoh. Terus pergi check in kat Casuarina @ Meru. Alhamdulillah sebagai AJK dapatlah kelebihan bilik free kat sini. Tapi tak sempat nak ambik gambar sekitar sebab sibuk dengan kerja huhu.

Memandangkan AJK lain semua belum sampai lagi, so marilah kita pergi makan dulu sebab lapar lah kan. Call wakil MAPS tu inform mintak lambat sikit jumpanya. Lagipun tengah hujan. Dari pukul 4 petang, lajak ke pukul 5 petang. Makan kat area Meru, dekat-dekat hotel jugak. Tak perasan rupanya kedai makan western. Dah masuk duduk tu, belasah je lah.

Selesai makan, pergi jumpa wakil MAPS kat MAPS. Cuma saya, Bee Chin dan SJ je. Yang lain-lain tak sempat sampai on time. Sokay. Orang MAPS jamu teh tarik dengan sandwich untuk minum petang. Settled semua perbincangan, balik hotel layan episod akhir Cinta Bukan Kristal. Lepas maghrib keluar pergi town Ipoh sebab nak bayar duit hotel untuk malam esoknya pulak. Dinner malam tu lepak kat food truck dekat Bulatan Amanjaya tu. Happeninglah area sini. Seronok lepak. Tengah melepak makan, AJ call nak melepak sekali dengan Nazif. Ah, mari lah.

Malam tu ada discussion lagi dengan semua AJK yang stay kat Casuariana. Sentuhan terakhirlah kiranya sebelum program esok. Semoga semua berjalan lancar. Amin…