Blog Maya Dot Com

Informasi

MinumMinum

Korang suka minum fresh juice tak. Yang pure punya, takde serdak serdak, takde campur gula apa semua. Haaa meh saya nak kenalkan dengan Minum Minum. Ni saya jumpa masa scroll scroll Instagram. Biasalah zaman sekarang kan, semua pun kat Instagram. Apa orang beli semuanya punnn teringin saya ni. Roger roger kat whatsapp. Lalu ajak Adik Beradik Tiri join membeli. Masa ni ada promo Ramadhan. Beli 3 botol besar, dapat free kurma dan kismis. : : Saya punya yang tengah tu.…

Aura Warna

Saya perasan ada satu grup kakak kakak office saya ni selalu pakai baju sama warna setiap hari. Memula tu saya ingat macam kebetulan je. Sampai la ada sehari tu saya sebut ‘ramainya pakai baju warna purple hari ni’ Dan dan tu Kak Aida kata, kitorang ada aura warna, Mya. Aura warna? Terus dia suruh saya google. Saya pun google lah. Oh betullah ada aura warna. Kak Aida kata dia tau lama dah dari makcik dia berurut. Walhal makcik tu orang…

7 Strategi Saya bebas dari Hutang

tajuk tu macam kengkonon strategi saya la tu walhallllll he he. tu tajuk dari entry kat SINI. saya la terjumpa pastu rasa macam best lalu rasa nak share dengan korang. di zaman sekarang ni ada ke orang yang tak berhutang? u tell me? mungkin ada. tapi tu la kalau rumah tu cemana romannya kalau tak berhutang kan? menyewa? korang kalau nak baca dengan lebih lanjut boleh pegi ke website mohdzulkifli k. tapi ni saya nak letak yang basic basic so…

Saya dan suami memang nak zuriat TAPI…..

assalammualaikum semua. entry ni dah lama saya simpan. takde lah apa sebab kot. cuma mungkin tunggu masa yang sesuai untuk dikongsi. pertama-tama sekali saya mintak maaf kalau entry ni mungkin ada yang rasa macam tak selesa, or tak sesuai untuk dikongsi ke apa. insya Allah niat saya baik. cuma mahu berkongsi dan bagi panduan pada yang senasib dengan saya, yang mungkin taktau nak mula macam mana. pada yang dah lama baca blog saya mungkin dah tau la kan tentang diri…

Do’a Banyak Hutang

dalam zaman serba moden ni siapalah yang tak berhutang kan? u tell me? kalau ada yang bebas hutang memang saya respek sesangat. tapi mungkin ada lah kot eh yang duduk kat village village. saya ni tiap-tiap pagi bangun mesti cam sesak nafas je dok fikir hutang piutang yang berlambak. hutang rumah, kereta, kad kredit, koperasi, komputer. bila tahun nak habis pun ntah lah. tapi tak baik mengeluh. selain kena berdoa, kena jugak berusaha dan bertekad untuk selesaikan hutang piutang ini.…

Off Season Sale by Sport Planet

hari tu pegi the mall. nampak signboard ni. so terus pegi la belek membelek. tapi sebab pegi lunch time so tak sempat nak belek lelama. hari sabtu lepas renew passport, terjah lagi sekali. sunway putra mall ni the mall la yer. sunway putra nama baru. gamaknya sunway group amik alih kot. : : pintu masuk : : memang banyak kot barang-barang sukan kat sini. baju, kasut, beg, peralatan sukan, macam-macam ada. tapi mungkin la macam design lama ke kot. tu…

MV Forex Mid Valley

jumaat lepas lepas molek je dapat gaji terus aku gi midvalley mau tukar duit. yer la tukar duit nak gi ho chi minh tu la. yer yer yer entry tertunggak ini. first time kot tukar kat MV Forex Mid Valley ni. selalu pun pegi nampak cam ramai nya orang dok q tukar duit kat sini. mesti mereka bagi rate yang munasabah kot. so buat kajian compare sana sikit, sini sikit. yer memang rate MV Forex ni murah dari money changer…

Adakah Aku Menghadapi Masalah Mental?

Pertama: Anda sentiasa menghadapi masalah untuk bangun tidur Kedua: Tengkuk anda sentiasa merasa sakit dan susah untuk memusingkan kepala Ketiga: Rambut anda sentiasa kusut masai setelah mandi dan menggunakan syampu terbaik Keempat: Kepala anda sentiasa merasa pening dan seperti berada di awang-awangan Kelima: Berat badan anda terus meningkat dengan mendadak walau pun telah berusaha keras untuk mengurangkan berat Keenam: Anda sentiasa merasa letih yang amat sangat dan sentiasa mengeliat Ketujuh: Anda sentiasa merasa fikiran terlalu sempit Kelapan: Anda sentiasa merasa…

Balqis. Nama Anak Jin?

: : budak kecik ini bernama nur balqis aka cici : : aku dapat ni dari forwarded email. Dalam rancangan Tanyalah Ustaz TV9, Ustaz Sharhan Shafie pengamal perubatan Islam menyatakan nama-nama berikut merupakan antara nama-nama anak Jin…walaupun maknanya bagus..kerana nama-nama ini boleh mendatangkan penyakit misteri….. 1. Balqis 2. Qistina/Kistina 3. Najwa 4. Zakuan/Zaquan 5. Batrisya 6. Erisya 7. Mazida Jadi janganlah sesekali mengambil nama-nama diatas untuk nama anak-anak kita PERINGATAN dari Ustaz Sharhan Shafie, kepada mereka-mereka yang bernama yang sedemikian…

Page 1 of 512345