Blog Maya Dot Com

Indonesia

Surabaya

Assalammualaikum semua, Insya Allah esok saya akan bertolak ke Surabaya untuk sesi cuti-cuti luar negara. Normaya dan Indonesia berpisah tiada. Sebelum korang nak kecam, kakak ostajah nak bagitau sesiap ni. Tiket Surabaya ni kakak dah beli lama tau. Kakak beli 9 Mac 2016. Dengan harga cuma RM207.84 return untuk 2 orang. Murah kan kan kan. So jangan kecam ya… Doakan saya dan Encik Z selamat pergi dan pulang ya. Terima kasih korang ūüėČ Saya balik hari Ahad nanti. Isnin dengan…

Lombok : Rumusan

Ingat tak supir yang nama Bogo tu? Yang saya kata ramah tamah layan saya dengan Encik Z sembang tu? Haa inilah ceritanya… Dia cerita yang pasal heboh lelaki Lombok bawak lari gadis Malaysia tu. Katanya memang tradisi orang Lombok bawak lari gadis yang dia suka untuk dinikahi. Lepas bawak lari, nanti haa baru boleh nikah. Biasanya memang kalau dah dibawak lari tu memang terus nikah je. Tapi yang salahnya sebab diorang ingat rules ni applicable to all. Tu yang dibawak…

Lombok : Terima Kasih Lombok!

Hari terakhir di Lombok. Bangun pagi pagi dan pergi breakfast kat bawah. : : Breakfast disediakan : : : : Comel plis telur ni. Jadi gemuk : : : : Life is about trusting your feelings, taking chances & finding happiness : : Lepas makan bergambar kat sekitar kawasan hotel. Punyalah panas berdenting. Flight balik pukul 12.15 tengah hari. Dalam pukul 10 pagi van dah siap sedia nak hantar kami ke airport. Takde nak check in luggage apa kan, so…

Lombok : ZMax D Hotel Praya Lombok

Untuk malam terakhir di Lombok ni, saya book ZMax D Hotel Praya Lombok. Saya book via booking.com dengan harga RP390,951 untuk 1 malam. Hotel baru ni. Saya pilih untuk stay kat hotel ni sebabnya jarak ia ke airport cuma 5km. Kalau naik kereta dalam 10 minit dah sampai dah. : : Bogo tolong turunkan barang kami. TQ Bogo. Kamu memang baik. Tak habis habis dipanggilnya Encik Z, Tuan. Ya Tuan. Benar Tuan : : Bogo ni ramah tamah jugak. Seronok…

Lombok : Shopping Ole Ole

: : Pohon kelapa melambai lambai : : Bagitau Bogo saya lapar, ayuhlah pegi cari makan siang dulu. Dia tanya nak makan apa, saya macam biasa apa apa aja bisa kok. Dia suggest makan Nasi Balap. I follow je… : : Es Jeruk Kelapa Muda saya punya. Encik Z biasalah dengan Kopi Es nya : : Inilah rupanya Nasi Balap itu. Macam Nasi Lemak kita jugak. Boleh nak makan yang simple kosong saja atau boleh tambah ayam. Saya ambil yang…

Lombok : Terima kasih Ombak Sunset Hotel! Selamat tinggal Gili Trawangan!

Balik bilik dalam pukul 11 pagi camtu, mandi siap siap dan packing kain baju semua. : : Terima kasih Ombak Sunset! : : : : Di luar bilik : : : : Menapak ler pepelan dari bilik ke lobi : : : : Terbayang malam malam CikPon bawah pokok ni takuttt : : : : Check out : : : : Gong ni dibunyikan bila tetamu hotel sampai. Mengada saya bunyikan bila nak balik hihi : : : : Sementara…

Lombok : Berenang

Tarik nafas.. dan bersedia untuk sesi mengayuh basikal lagi. Tapi kali ni ok sikit la kan sebab tak sampai hujung sana. So dalam 15 minit rasanya dah boleh sampai ni. Sebab kitorang plan nak swim kat tempat semalam yang kitorang bergambar tu je. Tak sampai ke arah jeti sana. : : Dah sampai tempat dituju, jubah pun telah ditanggal. Ayuh la kita swim. Masa tak banyak sangat ni sebab pukul 12 tengah hari nak kena check out dah. So kena…

Lombok : Ayunan Ombak Sunset

Selamat Pagi Lombok! Bincang bincang dengan Encik Z, macam nak pegi swim swim di laut. Tak pegi snorkelling pun tak pelah. Tapi nak lah merasa swim swim di Gili Trawangan ini. So sarung la swimming suit sesiap kat dalam. Sarung jubah di luar. Nanti kena sewa basikal lagi la. Tapi sebelum tu nak pi jalan jalan kat pantai depan dulu. Nak bergambar kat ayunan. : : Breakfast ala kadar : : : : Swimming suit, seluar putih, jubah. Berlapis lapis.…

Lombok : Sunset II & Dinner

: : Seperti semalam, cari port melepak untuk tengok sunset : : : : Awal lagi so tak ramai orang sangat. Tapi tunggu la kekejap lagi, mesti penuh : : : : Siapa nak naik kuda pun boleh.¬† Tu dah ada orang q nak bergambar di ayunan : : : : Kami order air Coke RP48,000 : : : : Dan order makanan jua.¬† Ikan Crispy nama diberi. RP120,000.¬† Total makan RP168,000 : : Oleh sebab baru lepas hujan makanya…

Lombok : Hujan

Sampai bilik tengok Housekeeping tengah kemas bilik. Macam baru nak mula mengemas je. Pusing la seround kat sekitar hotel tapi seround je la, tak larat sudahhhhh. Berpeluh tik tik tik satu badan. : : Tunggu je la kat luar ni dengan penuh kesabaran : : : :¬† Bilik dah kemas dan wangiiii : : Masuk bilik on aircond laju laju, berteleku la kejap menikmati aircond. Encik Z sempat terlelap. Saya tak terlelap sebab sat g nak pegi facial kan. So…

Lombok : Berbasikal

Sebelum berkayuh ayuh la bergambar dulu. Ceria la sangat kan sebab taktau betapa hazab nya kejap lagi ni. Tshirt saya tu beli lama dulu kat Chiang Mai. Dah penah pakai pun. Seluar pelikat tu saya beli kat Noor Arfa Batik. Macam seluar pelikat Afdlin Shauki tu lah. Mengikut peta yang pihak hotel bagi, saya tengok macam ok la tak jauh sangat. Kayuh punya kayuh punya kayuh, hoiihh jauh la jugakkk haha. Kaki dah lenguh, punggung dah kematu. Dalam masa 15…

Lombok : Good Morning Lombok!

Pagi pertama di Lombok disambut dengan pelangi indah ini. Biasanya pelangi muncul selepas hujan kan? Tak tau lah kalau di sebelah Lombok sana baru lepas hujan. Tapi kat Gili Trawangan rasanya tak hujan. : : Breakfast Voucher : : : : Spread biasa biasa aje. Nak kata best sangat tu tak lah : : Lepas breakfast terus pegi sewa basikal.¬† Plannya nak berbasikal sampai ke belah belah jeti sana. : : Basikal memang banyak. So jangan risau. Bayaran dikenakan sebanyak…

Lombok : Sunset I

Lepas solat rehat semua kitorang pun keluarlah dari bilik untuk berjalan jalan sekitar hotel. Tapi sebelum tu nak lepak kejap tepi swimming pool pekena teh kopi dan kuih. Memang disediakan secara percuma untuk tetamu Ombak Sunset Hotel. : : Bagitau je nak kopi atau teh nanti adik manis ni tolong tuangkan. Lepas tu dia bagi kuih muih sekali : : : : Jemput minum. Kalau nak order jus ke, kudap kudap ke, pun boleh juga. Tu ada buku menu :…

Page 2 of 612345...Last ¬Ľ