Blog Maya Dot Com

Hari Raya

Makan Makan di Office

Kerja kat organisasi besar ceni lah, sat department nun buat makan makan raya, sat department tang sana plak buat makan makan raya. Mana yang jemput, kita pegi lah kan. Kalau tak dijemput duduk diam diam sudah. Dimulakan dengan open department kat JDSP. Masa mula mula masuk B** inilah department yang saya join. Bersama boss, JM. Boss lelaki yang baik sangat. Tak penah marah pun, kalau tegur pun kemain beralas. :: pegi dengan Abang MdNoor, Mukh & Abang Halil. Kitorang berempat…

Syawal ke 14

Attend wedding Farrah, officemate B** kat Ijok Selangor sana. Tidur bangun tidur bangun tak sampai sampai. Huhu. Tapi akhirnya sampailah jua. : : Selamat Pengantin Baru Farrah! : : : : Mariah, pun officemate B**. Ia adalah pengapit merangkap part time mak andam untuk Farrah : : Lepas makan apa semua elok dah masuk kereta pun, tetiba nampak Syana sekeluarga baru sampai. Terus cam ‘Syanaaaa’ gitu jerit jerit manja panggil Syana. Gitulah mak mak dan blogger blogger. Bergambar tanpa kira…

Syawal ke 13

Attend wedding Anis, officemate B** & husbandnya kat Puchong sana. Keluar lepas Zohor, fuuu jem hebat di MRR2. Sampai terus jumpa pengantin, berfoto dan ngap ngap makan. Dari Puchong menyinggah LEP. Macam biasa melawat anak anak saudara ku. Depa tengah siap siap nak keluar beraya. So lepak kejap je lah. : : Ocah dah kenapa macam sakit tulang belakang duduknya tu : : : : Ocah sibuk nak tengok Frozen kat ipad. Ayah dengan rela hati mendukung : : :…

3 Syawal

Korang ingat tak dekorasi kat office saya tahun lepas? Ala ala kampung gitu. Ada periuk, langsir dan siap ada basikal ok. Tahun ni kita ubah konsep. Moden kontemporari katanya. Macam biasa, saya salah sorang yang bertungkus lumus mendekorasi. : : amboii Balbir tu. jadi mandor : : : : Emli kena paksarela tampal tulisan selamat hari raya : : : : props : : Hari Raya ke 3 saya dah ada kat office dah. Tapi tak boleh nak mengular pun…

2 Syawal

Syawal ke 2. Seawal pukul 7 pagi saya dah bersilat kat dapur. Memula plan nak buat kuah lodeh. Tapi akhirnya bertukar kepada sup daging. Makan dengan nasi himpit. Pukul 11 pagi baru 2 beranak tu bangun. Aterrr malam tadinya sampai dari Raub pukul 1 pagi. Tapi heyyy saya tidur lagi lambat kot sebab masak nasi himpit tu. Itulah kuasa supermak huhuhuu. : : hidangan di Syawal ke 2 : : Siap siap nak ‘berhari raya’ dengan Abah pula. Ke Tanah…

1 Syawal

Selamat Hari Raya Aidilfitri! Pagi pagi dah bangun dengan hati riang gembiranya. Hari ni kan Hari Raya! Heee.. : : Yaya dan telekung barunya. Strawberi biru. Dan menuju ke Surau Addiniah Setapak Jaya untuk solat sunat Aidilfitri. : : : : hidangan di pagi raya. lemang beli. rendang daging Mama tolong masakkan sesiap. saya tinggal panaskan je. hehe : : : : minta ampun salah silap bang. ter emo, tercarut, terbebel, terungkit, dan pelbagai ter lagi : : : :…

SHRAMZB

Assalammualaikum semua, Saya nak mintak maaf dari hujung kaki sampai hujung rambut kalau sepanjang saya berblogging ni saya ada menyakiti hati sesiapa sama ada secara sengaja atau tak. Maafkan saya ya? Kosong kosong kita? Korang yang balik kampung tu, berhati hati di jalan raya. Selamat bercuti. Saya half day petang ni. Tapi hari raya ketiga insya Allah saya kerja dah. Selamat Hari Raya AidilFitri. Maaf Zahir Batin! xoxo, Mya

Shopping Raya

Korang dah shopping raya ke? Lagi 3 hari nak raya takkan tak shopping lagi kan? Eh tapi ada je orang yang suka last minute shopping ye dok? Masing masing punya cara lah yer.. Saya shopping raya 2 hari. Kira 2 kali keluar la. First masa cuti Nuzul Quran. Keluar pegi One Utama. Saja je la katanya dah lama tak pegi sana. Tapi tengok kauu dekat 45 minit pusing cari parking saja. Ramainya orang! Huhu.. Last last pusing pegi Midvalley je…

Satu Hari di AidilAdha

sebelum cerita aidil adha menjadi busuk dan basi, marilah kita mengupdate. raya haji hari tu saya raya kat KL je. pepagi alam tu encik z p solat kat masjid usamah, saya pose pose kat rumah je la dulu. saya tak p sebab keuzuran. encik z balik dalam pukul 10 pagi camtu terus je berdesup ke kundang, rumah mertua ku. dulu segambut, sekentut je sampai. la ni berkali kali kentut gak la baru sampai #lawakhambar eh sebelum tu, #ootd. jubah putih…

Tragedi Syawal ke 2

syawal ke 2 mama masak bihun sup dengan sup tulang/daging. tapi saya makan dengan nasi himpit sebab banyak lagi nasi himpit. saya rasa kan, keterroran saya masak sup daging ni waris dari mama lah. wah matiklah perasan terror nau masak sup daging he he he. lepas makan takde buat apa. layan bebudak je lah. meh snap gambar dulu. gambar saya takde sebab malas nak kaut tudung. tapi nak bagitau jugak, saya pakai baju kurung biasa je. kainnya beli kat bandung…

Ke Rumah Maklong & Rumah Kak Gee

hidangan raya pertama. seperti kebiasaannya lah. lemang. ketupat palas. nasi himpit. kuah kacang. kuah lode. rendang ayam. rendang daging. lemang tu mama dengan abang long beli. ala beli tetepi jalan tu lah. tapi apa ke teruk nau peniaga ni. dedua batang pun ceroi. ceroi maksudnya bila potong berderai derai. yang abang long beli ok sikit la yang tetengah still boleh makan. yang mama beli tu hancusss. sedih la berniaga ceni. tsk. tapi saya tak gemar lemang, so sokayy lah. memang…

AidilFitri 2013

macam biasa lah kan. family photo di pagi raya. sebelum tu cer tengok tapak kaki caca kat gambar bawah ni. yer hitam. aternyaa sepanjang malam berlilin berpelita. bangun pagi tengok semua pun berjelaga. kekorek hidung hoii hitammm. mama kata kat dapur habis hitam berminyak. pukul 4 pagi mama bangun sental lantai huhu. pandang syiling hah bersawang hitam. apalah nasib. walau begitu hari raya harus dirai dengan gembira. begitu kataku. tema tahun ni ialah hitam & biru muda. dan tahun ni…

Page 5 of 10« First...34567...10...Last »