Blog Maya Dot Com

Hari Raya

3 Syawal

Tengah hari 3 Syawal dah siap-siap nak gerak balik Taiping. Keluar sekali dengan yang lain sebab depa nak pergi Family Gathering family sebelah arwah Abah kat Sempeneh. Saya tak dapat join lah sebab esoknya 4 Syawal saya dah kerja dah. Kita OOTD dulu. Kain baju kurung saya tu Kak As bagi. Dari Ho Chi Minh sana. Kain sedap tak yah iron beria. Tudung bawal Naelofar dah pernah pakai. Ramai dok komen kata Yaya dah besar, anak dara sangat dah. Sebab…

2 Syawal : Tetamu

Oleh sebab nak buat majlis birthday Mawa dan Mama memang nak masak-masak, so saya ajak la kawan-kawan yang saya tahu memang berada di sekitar Taiping untuk datang rumah. Kak Gee memang dah bagitau tahun ni turn sebelah Abang Man, so memang sedang molek lah ni. Dah kenal bertahun, raya pun rasanya dah beberapa kali memang turn Taiping, tapi tak berjodoh nak beraya rumah masing-masing. Ni pun awal Kak Gee singgah sebab lepas tu dia terus nak gerak balik Seremban. Sampai…

2 Syawal : Big Family & Mawaddah Turns 1

: : Pagi 2 Syawal dah nampak budak ni tengah busy : : : : Bestfriend berdua ni apa la yang tengah sembang tu : : : : Mak Jemah sangat kan : : OOTD 2 Syawal. Baju kurung saya tu pun kainnya dari Medan sana. Lama berperam kan sebab memang plan nak pakai buat untuk raya. Tudung sarung dari Cloverush. Handsocks dari @staymodesty . : : Yaya dan inainya. Katanya sempat hilang sebelum sekolah bukak. Aha, suka hati lah…

1 Syawal @ Semanggol & Asam Kumbang

Pukul 12 tengah hari camtu siap-siap gerak nak pegi beraya rumah Maklong kat Semanggol. Saya pernah cerita dulu, kalau raya kat Taiping memang rumah Maklong je lah yang utama dituju lepas arwah Tok dan Tokwan meninggal dunia. Esok-esok mokata Maklong pun dah takde, hmm memang takde arah dah nak dituju. : : Oleh sebab lupa nak salam minta maaf kat rumah tadi, so salam kat rumah Maklong je lah : : : : Gelongsor legend ni : : : :…

1 Syawal di TLJ

Last saya raya kat Taiping tahun 2013. So selepas 4 tahun, baru lah beraya semula di Taiping. 2014 kat Jasmine. 2015 kat Jasmine. 2016 kat KSU (rumah sewa). InsyaAllah kalau panjang umur tahun depan raya kat KSU, rumah sendiri pulak. Amin. : : Menu raya kita : : : : Anak dara teman Opah gi solat raya : : : : Aisya yang sibuk nak tolong isi duit raya tapi tak reti : : Gambar bersalam-salaman raya dengan pelbagai kerenah…

Belated Birthday Yana & Caca

Ogos birthday Caca. September birthday Yana. So alang-alang semua berkumpul, sekalian la kita celebrate beli kek makan-makan sekeluarga. Bab beli-beli kek ni memang tugas saya je la sepanjang zaman. Oleh sebab semua ada, so kita beli lah kek Baskin Robbins. Sebab aiskrim kek kan, kena makan sekali jalan baru feel. Kalau simpan-simpan dah mencair tak sedap. Gambar ni pandai pulak Maamar behave tengok kamera. Agaknya kalau buat hal tak dapat makan kek kot. Ada saya rakam video gak, dalam video…

AidilAdha 2016

AidilAdha tahun ni saya beraya di KL. OK la AidilFitri raya kat rumah sewa ni. AidilAdha pun raya kat rumah sewa ni. Adil & saksama gitu. Baju saya dengan Yaya tu kainnya beli kat Medan dulu. Baju Melayu Encik Z macam biasa recycle saja. Lepas bersalam salaman 3 beranak, terus je gerak ke LEP. Tapi singgah jap kat AEON Wangsa Maju beli kek Baskin Robbins. : : Sampai LEP gomol budak ini dulu : : Lepas tu bersalam-salaman lah kita.…

Open Department 2016

Selain dari Jamuan Raya Besar B** dan RSA, of courselah setiap department pun ada buat their own makan makan raya. Tahun ni tak dapat pergi JKK sebab date tu saya pergi course. Dengar kata ada kambing golek. Rugi rugi. Ni dekat CMC. Sib baik KakTin dah tukar department under sektor yang sama dengan saya. Makanya kalau ada jemputan raya bersama ni, boleh la gi together gether. KakTin masuk sektor yang sama dengan saya, manakala Jue pulak sudah bertukar ke sektor…

RSA Raya 2016

: : House of RSA! : : 26 Julai Jamuan Raya di RSA pulak. Oleh sebab saya bukan committee lagi dah tahun ni so saya takde la involve apa dah. Teringat tahun lepas pepagi datang pakai jeans dgn tshirt sebab nak potong bawang angkut lauk pauk semua naik office. : : Sebelum mencomot, bergambar dulu dengan bos titeww : : Menu tahun ni ada ketupat palas, ketupat jagung, serunding daging, serunding ayam, kek, biskut, rambutan, anggur, rambutan, pisang, mix fruit…

Open House 2016

Tahun ni ada 2 openhouse yang saya tak dapat pergi. Rumah Kak Bib kat Serendah dan rumah Kak Wan kat Melawati. Sebabnya masa ni tengah busy ke sana ke mari nak cari barang barang rumah baru. Haih kusut dan stress dibuatnya. As to date pun alhamdulillah dalam 50% progress dah selesai. Minggu terakhir Syawal, 30 Julai ada 3 jemputan. Susunatur perancangan dan rasanya insya Allah boleh pergi. Mula mula ke Alam Budiman rumah Umi & Azmie. : : Ikan talapia…

Jamuan Raya B**

: : Breakfast together gether di pagi 22 Julai 2016 : : : : Teman Kak As pegi Blok C, terserempak dengan Syikin. Baju Syikin lawa ooo. Tapi sebab selfie gegar dalam lif, idok ler nampak baju nya full hehe : : : : Terserempak dengan Kak Sri Banun dalam lif. Selfie sepam : : : : Dengan boss kita : : : : Azri korek hidung ke cemana tu? Khairul yang always senyum sokmo : : : : Liyana…

10 Syawal

Dapat jemputan dari Liza untuk majlis jamuan raya merangkap majlis sambutan hari lahir anaknya Hannah. Oleh sebab tempat kejadian cuma sepelaung je dari KSU, dan saya pun takde urusan lain masa tu, so apa salahnya menyinggah memeriahkan majlis kan. Tempat kejadian adalah di Dewan Komuniti Surau Annur Bandar Baru Sentul. Elok sampai Hannah tengah potong birthday kek. Ni depa 3 beradik. Muka semua seacuan je hehe. : : Ayam masak kicap, ikan masin masak lemak nanas, ulam ulaman dan sambal…

3, 4 & 5 Syawal #teamrayakl

3 Syawal. Kembali ke office. Yey! Rasanya kau sorang je kot yang gembira kerja di Hari Raya ni, Normaya hehe. Ada 5 orang je kat office out of 35 orang. Tuty, yang pun sespesis saya, gembira kerja di Hari Raya. Balbir, Anne & Jayn. Lepas office singgah Sogo nak cari barang barang basah sikit. Beli ayam, udang, kobis dan bayam. Ramai orang kat rumah nun. Buat butter prawn tapi yang sarang tu tak menjadi sangat. Nervous masak depan Mama dan…

Page 1 of 812345...Last »