11 Zulhijjah

AidilAdha ke 2 merangkap 11 Zulhijjah, 2 September.
Hari Sabtu Mama & Yaya nak balik Taiping dah.
Kenapa tak balik hari Ahad? Tiket train habis.
Pastu menggeram sebab Isnin kan cuti.
Kalau tau balik Isnin je. Tiket banyak huhu.

Tapi macam saya pernah cerita sebelum ni, kadang tak rasa sangat pun duduk jauh sebab selalu jumpa jugak.
Anggap macam Yaya duduk asrama je lah.
Walaupun nak kena anggap tu dari dia sekolah rendah lagi hehe.

Dari KL Sentral ajak Encik Z pegi Pavilion.
Nak pegi store dUCk Cosmetics! Heeee..
Dasar kan.
Encik Z kata, Vivy ni jual apa pun orang beli.
Memang kuat penangan/aura Vivy ni kan.


: : Macam kat overseas : :

Boring sikit la pergi tempat mekap macam ni dengan husband.
Dan pulak bukan dia masuk dalam pun.
Lalu membeleklah saya mekap tu semua sorang-sorang.
Kalau ada kawan perempuan syok la kan boleh try calit-calit mekap semua.
Sian saya, tak ramai kawan sob sob.


: : Beli lah seketul buat syarat. Lip gloss. Merah menyala baqhang : :


: : Suka suka suka. Nanti nak try Matte Lip Cream dengan Lipstick pulak : :

Eh nak try Make-up Remover dengan Eyeshadow Palette gak!
Tapi macam lah saya rajin nau mekap mata ni kan? Hmm..

Dari Pavilion pergi Melawati Mall.
Saja jalan buang masa buang karan buang duit.
Dah namanya berdua je pun kan. Pegi je la mana nak pegi.
Lagipun Melawati Mall ni kan baru dibukak, so marilah kita menanda kawasan.


: : Encik Z nak makan kat Marrybrown. Ai folo.. : :


: : Dah September kenapa tak bukak lagiii wahai Jubahsouq? : :

Lepas makan ajak Encik Z nonton Annabelle.
Macam dah ketinggalan train jugaklah sebab dah lama kan movie ni.
Tengah q nak beli tiket, disapa oleh 2 orang.
Hakim & Lisa. Sepupu saya. Depa pun sama q nak beli tiket Annabelle gak.
So sekali jalan lah beli.


: : Hakim & Lisa, anak Pak Chu. Pak Chu, adik bongsu arwah Abah : :

Teringat masa saya form 5 tengah tunggu result SPMV, saya duduk melepak kat rumah Pak Chu Mak Chu.
Masa tu depa anak beranak duduk kat Lumut.
Lisa, Hakim dengan sorang lagi Farahin kecik-kecik cecomel je.
20 tahun lebih dah.

Lepas tu malam-malam pakai phone rumah call KHJ.
Tengah cinta mati sangat masa tu dengan KHJ oi.
Rindu la katanya.
Lately ni asyik cakap pasal KHJ je kau dah kenapa Normaya?
Hiks. Hashtagjangankecamsis


: : First time dapat tiket macam ni. 6 orang punya sekali print : :

Movie Annabelle : Creation tu ok ok la.
Boleh agak dah la kan cerita nya macam mana.
Tiba-tiba macam ada kaitan dengan Conjouring pulak.
Ada la kot sambungannya nanti-nanti.


: : Supper kat Ali Maju. Pekena roti boom dengan susu halia. Dap dap : :

AidilAdha 2017

Panjang cuti Hari Raya Haji kita tahun ni kan.
5 hari terus.
31 Ogos – Hari Kemerdekaan
1 September – Hari Raya Haji
2 September – Sabtu
3 September – Ahad
4 September – Cuti Peristiwa Sukan SEA

Nak nak pulak cuti sekolah ha.
Raya sakan la kan especially yang kampung kat Pantai Timur sana.
Boleh la balik kampung lama ye tak.
Selalunya kan cuti Raya Haji ni sehari je.

Raya Haji tahun ni saya kat KL saja.
Pertama kali lah beraya di rumah KSU ini.
Nothing much lah, nama pun raya haji kan.

Eh sehari sebelum tu family Kaklong datang.
Sebab depa turn balik Raub, so menyinggah lah kejap jumpa salam-salam raya.
Datang rumah Mommy, apa lagi, terjun kolam lah kan.

Lepak-lepak dengan Aisya dalam bilik layan Youtube.
Layan lagu Aisyah Projector Band, pastu Baby Shark dududuudu.
Pastu lagu I Am Me Dato Vida.
Layan seminit, paling muka tengok laaa tertidur dah dia.
Siapa tak boleh tidur lepas ni boleh try layan video clip I Am Me.
Mungkin lebih cepat boleh lena hehe.

Hidangan raya pun simple-simple saja mana yang ada.
Lemang, rendang ayam dan rendang daging tu Mama beli kat area rumah Kaklong.
Nasi himpit saya rebus.
Kuah lodeh tu campak-campak mana bahan yang ada kat rumah.

Mandi, siap, wangi-wangi dan pakai baju baru.
Baju Melayu Encik Z macam biasa, recycle saja.
Baju saya dan Yaya dari New Delhi, India sana.
Tudung bawal Yasmine by Naelofar.
Lepas bersalam-salaman kita bergambar je lah seadanya buat syarat ada gambar keluarga di hari raya.

: : Walaupun Aidil Adha, tetap kena bersalam-salaman dan bagi duit raya ya : :


: : Ni dah kenapa salam macam Barrack Obama : :


Lepas Zohor camtu saya dengan Yaya keluar berdua pergi Sunway Putra Mall.
Mama nak rest je kat rumah.
Encik Z keluar jumpa saudara maranya.

Sebelum movie start, lepak makan lite-lite kejap kat Boat Noodle.
Staff Bangla kat Boat Noodle tu bersoal siasat dengan saya tanya kenapa orang Malaysia tak beraya.
Katanya kat Bangladesh sana meriah orang sembelih lembu ramai-ramai.
Lepas tu agih-agihkan daging sesama diorang.

Saya kata ada je orang sembelih lembut tu semua.
Tapi aterr dah tengah hari, lama nau pulak nak lepak lepas sembelih lembu kan.
Lagipun ni kan kat KL. Gitu penerangan, angguk-angguk kepala dia.


: : Kitorang nonton Bad Genius : :

Best ah cerita ni. Cerita Thailand.
Cerita pasal budak pandai yang buat duit dengan cara bagi jawapan pada students lain.
Berdebar-debar nervous fuhhh.
Terlebih kreatif dan genius nau nau.


: : Habis movie gi cari barang dapur jap : :


: : Yaya dan Samyang Ramen nya : :


: : Saya rasa sikit je. Boleh  makan tapi tak berapa minat : :


: : Peminat seaweed macam Mommy : :


: : Dinner malam tu. Balance sayur lodeh, goreng sayur campur, sambal belacan, kari ayam dengan rendang daging mak mertua I bagi. Makan nasi jugak yang puas kan hehe : :

Panjang umur, insya Allah kita jumpa lagi Aidil Adha tahun 2018 ya?