Pakej Muslim Ke Hanoi

aku gi hanoi tu amik pakej yer anak-anak.
dari company yang bertajuk Wenkt Voyage Travel Services bertempat di Shah Alam sana. diuruskan oleh seorang anak muda bernama Syazwan yang comel 😉

boleh klik sini untuk keterangan lanjut.

aku amik 4D3N Hanoi Private Muslim.
dah namanya private, harus bergerak ke sana sini aku dengan encik z sajork.
takde campur dengan maknosia lain. memang privacy arh.
kira tour guide akan layan kitorang nak stop ke, nak kencing ke. takde masak elah.

kat hanoi aku stay kat Hanoi Silver Hotel manakala kat halong bay aku stay kat Golden Halong Hotel. dedua hotel pun adalah selesa dan berpuas hati.

untuk pakej nie kitorang bayar RM1,030 per pax.
so untuk dua orang RM2,060.
pakej termasuk transportation, tour, makan dan hotel.
pendek katanya semua ditanggung beres lah.
korang cuma bawak duit poket je untuk shopping.

flight ticket pulak. aku naik air asia.
sorang RM601 so untuk dua orang ialah RM1202.
jadi dipendekkan cerita, total kitorang bayar untuk ke hanoi nie ialah RM3,262.00.

ntah, aku pun taktau mahal ke tak.
tapi dah kata kalau nak seribu daya, taknak seribu dalih.
lagi pun memang aku teringin sangat nak gi hanoi nie.
so sekalian kasik zasss je la.

apa lagi ek? haaa orang dok tanya-tanya aku, best ke hanoi nie.
kena ikut jenis-jenis orang jugak la.
kalau kau jenis kaki shopping, tak sesuai la kot hanoi nih.
tapi kalau kau berjiwa sejarah, cintakan pemandangan dan suka menikmati keunikan temple yang ada, haaaa sini lah tempatnya.

kalau ada apa-apa pertanyaan, leh drop komen. okeyy? 😀

P/S : akhirnyaaaaa tamat jugak kisah hanoi ni. pasni kena gigih update cerita perlis pulak. adehh…