Blog Maya Dot Com

Genting Highlands

Gambar dari iPad Mini

Patutnya gambar gambar kat entry ni masuk sekali dalam ENTRY NI HA. Tapi sebab tak tengok ipad tu yang keterlupaan gambar dalam ipad ni. Tambah pulak Yaya ada kat KL kan, ipad mini tu jadi hakmilik kekal dia. Dok berkepit je layan Running Man. Masa dia pegi Melaka seminggu lebih hari tu, baru la sempat saya kelebek ipad. Tengok eh ada gambar gambar ni ha. So share je lah sekalian kat blog. Pagi hari anniversary sebelum pegi Genting Highlands tu,…

5th Anniversary @ Genting Highlands & Istana Bambu

So.. 5 Disember 2014, Jumaat hari tu Hari Ulang Tahun Perkahwinan saya dengan Encik Z yang ke 5. Alhamdulillah.. syukur Encik Z masih bertahan dengan perangai saya yang menaga ni he he. Aktiviti di hari ulangtahun adalah ke Genting Highlands untuk nonton show Sesame Street Live – Elmo Makes Music. Show pukul 5.30 petang tapi kena redeem voucher sebelum pukul 2.30 petang. Encik Z solat Jumaat kat masjid Genting Highlands. Mendapat la parking mencuram hah. Dah lepas redeem voucher tu,…

Sesame Street Live – Elmo Makes Music

Korang ingat lagi tak dengan karakter Sesame Street? Yang lahir seangkatan dengan saya ingat lagi kot? Tapi cer recall dah berapa lama kita tak nonton Sesame Street kat tv. Saya rasa macam dah lama rasanya takde siri ni kat tv. 16 Ogos hari tu kan, telah diadakan Media Launch “Sesame Street Live – Elmo Makes Music” kat High Street, 1 Utama Shopping Centre. Majlis diacarakan oleh Vanessa Chong, alah kakak Vince AF 1 tu. Yang bagi ucapan semua pemenang tiada…

Dadaaa Genting Highlands

punya sedap tidur haaa tak sedar dah siang. tu pun kaktin call guna phone bilik. dia whatsapp harammmm saya tak dengar. pukul 9 pagi lompat turun dari katil pi breakfast. makanan ok ok, biasa je. saya cam biasalah makan salad, buah, roti. : : jocko snap gambar ni dari kejauhan. daddyrazi sangat okk : : balik bilik kemas kemas siap siap, pukul 12 tengah hari check out. pusing satu round kat dalam indoor sebab kaktin nak cari ole ole sikit…

Dinasour Land & Indoor

berapa banyak kali saya pegi genting highlands ni ha, saya memang tak pernah masuk dalam dinasour land ni ha. saya pun tak tahu mengapa. mungkin tak perasan lalu tak terpergi. so kali ini sudah di depan mata, let’ssss… : : masuk dalam badan dinasour. tu rangka ia la tu : : kemudian nampak orang q nak naik bot. so letss beratur together-gether. dapat naik bot dengan satu family ni ha. husband n wife nampak muda trang tang tang. anak 3…

Hello Genting Highlands!

last 2 week saya, encik z, kaktin & tang teng panjat genting highlands. saya & kaktin dapat complimentary hotel & theme park sempena kitorang attend genting apps launch hari tu. ingat? tak ingat kalu, KLIK SINI untuk baca. date tu memang pilih sama-sama dengan jocko dan sohoque. tapi takde pun lepak sesama, terserempak kejap kejap je. sampai genting pukul 3.30 petang camtu, terus check in. saya dah pernah duduk sini dulu. kakred sponsor hadiah honeymoon dulu. : : bilik yang…

Genting Strawberry Farm

dari genting highlands tu turun kami stop kat goh tong plak. mau jumpa adil. yer adil kerja kat goh tong. orang buat project kan. sekejap di sinun, sekejap di sinin. ingat kan nak lepak lepak minum jer, tapi adil cadangkan pegi genting strawberry farm. ok sumpah aku taktau sini ada strawberry farm yang besar. kalau ko nak pegi, roundabout yang belah kiri tu hotel sri malaysia, ko amik je pukul 9. pastu terus. strawberry farm belah kanan. mesti jumpa punya…

Hotel Awana Genting Highlands

pergi genting highlands hari tu aku sefamily stay kat hotel awana. tapi jangan lah ko tanya berapa harga satu malam yer, sebab nie hotel panel office aku. tidaklah stay free, kena bayar lah jugak tapi dengan bayaran yang tak tercapai dek akal la sebab murah sangat. aku amik 2 apartment. satu apartment untuk mama, yaya, kaklong & caca. aku ngan encik z apartment lain. tapi dedua apartment pun adalah marveles.. ada balkoni yang mengadap tempat main golf. saujana mata memandang…

London di Genting Highlands

tak dapat pergi london, dapat bergambar dengan bas london kat genting pun jadi lah.. aku rasa dulu dulu aku datang genting macam tak pernah je sampai kat bas ni. ke memang dulu dulu takde, baru je ada? apa apa je lah kan. yang penting bas ni lawa. ada phone booth london jugak. merah merah ceni cantik la pulak. pastu ajak 2 orang budak ini bergambar sama. masuk dalam bas merangkap cafe. ok sumpah tak tau nak taip apa. bye.

Rumah Coko Cokolat

seterusnya… masuk dalam rumah coko cokolat atau chocolate wonderland. dalam ni ada info pasal coklat. bahan bahan, cara dibuat dll. yaya sibuk lah baca sebab nak tau asal usul coklat nih. caca merajuk sebab dia nak gi main kat playground tapi aku tak bagi. aterrr datang genting highlands jejauh takkan nak main playground kot. takat playground kat rumah mommy ada. terus merajuk muncung muncung dia. nasib ler kamu. ada mommy kisah? ada jual coklat jugak dalam ni. aku beli 2…

Taman Tema Luar Genting Highlands

walaupun aku rajin jugak pi genting tapi last aku masuk outdoor ni uishh bapak lamanya haihh.. lama lama. memang lama. so bila dah lama tak masuk, memang rasa menjakun juga lah. harga masuk boleh tahan eh. boleh pitam sekejap. huhu.. kat pintu masuk nampak kuda. hah moh naik kuda dulu caca n yaya. hoihhh korek hidung ka ini budak? dah la suka kentut, sekarang korek hidung plak. jatuh la saham awak caca. takde orang nak buat menantu. pastu jumpa clown…

Page 1 of 212