#NormayaTurns39 – TQ Ita & Ayu

Hari Isnin, 22 Januari 2018 tengah membusy buat kerja itu ini ke depan ke belakang, tiba-tiba dapat call dari Lobi kata ada orang nak hantar barang.
Turun bawah tengok ada delivery coklat.
Terpaksalah tanya budak yang deliver tu siapa ke yang hantar ni.
Dia tunjuk whatsapp conversation dia dengan orang yang menghantar tu.
Sekali Ita daaa. Ita dah tutup blog, so tak boleh nak link blog ia kat sini.
Mengada tau dia ni. Satu office pun nak deliver coklat bagai.
Anyway, thank you babe!

Yang ni pulak actually bukan hadiah birthday, tapi sebab diterima masa bulan birthday, kita anggaplah hadiah birthday jugak. Hiks.
Ayu kirim kat Pae dah lama dah, tapi saya yang terambik dari Pae.
Di, awak punya ada pada akak tau. Nanti kita dating-dating akak bawak k.

Wristlets Coach all the way from New York.
Entah sampai ke tidak hajat saya nak ke New York melawat Ayu ni.
Macam dah suram-suram kelam je huhuks.
Thank you Ayu for the hadiah! Muahs..

Ke KLCC jumpa Masy

2 minggu berturut-turut saya pergi KLCC.
Memula jumpa Kak Illa, kali ni jumpa Masy pulak.
Siapa yang dah lama baca blog saya tau lah memang dah jadi tradisi sejak beberapa tahun yang lepas, setahun sekali kami akan dating-dating sama ada saya turun Shah Alam atau Masy turun KL.
Dia ada nak pergi pameran kat Galeri Petronas, makanya dia lah kena turun KL.

12 Januari, pukul 10 pagi saya dah sampai KLCC.
Sempat pergi Machines sebab nak cek something.
10.30 pagi Masy sampai, terus pusing cari tempat makan.
Dedua lapar nasi jadi decide nak makan kat Bumbu Desa.
Katanya jam 11 pagi baru dibuka, Ibu.
Lalu kami ke Bata nak cari hadiah birthday Masy.



Kali ke 2 saya makan kat Bumbu Desa ni.
Lamaaaaaa dulu kat Puchong sana. Lama gila lah sebab masa tu saya tak pakai tudung lagi pun ha.
Makanan Indonesia memang tak dinafikan, sedap.

: : Es timun saya punya : :


: : Dedua ambik menu yang sama saja : :


: : Kalau kita panggil cucuk, depa panggil tusuk. Tusuk paru : :


: : Saya beli 3 jenis sambal ni bawak balik. Tiga-tiga pun sedap I like. Boleh diconsiderkan bawak pergi travel : :

Lepas makan teruslah ke Galeri Petronas sana.
Pameran Ekspresi Seni Kontemporari Berasaskan Manuskrip Melayu.
Serius memang menarik sangat pameran ni.
Menarik untuk orang yang sukakan sejarah dan seni la.
Kalau kau peminat kPop, tak sesuai lah.
Eh tapi si Masy tu peminat kPop gak, tapi dia suka je pameran-pameran ceni hmm..
Saya secara jujurnya memang sangat terkagum-kagum terbeliak-beliak lah tengok.
Semua pun ada maksud yang tersirat yang perlu dibaca dengan mata hati.
Cewahhhh..

: : Serius meremang bulu roma tengok orang ikan masin ni. Aaaaaaaaaaaaaaa : :


: : Close up. Wekkk gelik gelik gelikkkk. Ni ikan masin betul tau. Simbolik merujuk pada orang yang ada bau badan : :


: : Ni macam orang terbakar tapi bukan ya. Ini orang asam keping. Pun asam keping betul tau : :


: : Nah close up. Gelik jugakkkk huwaaaa. Ni simbolik pada bau badan tadi la. Kalau badan kau berbau, sental lah dengan asam keping : :


: : Ni simbolik wanita seluruh dunia ku ingin kau tahu uuuuuuu : :


: : Yang ni seram ala-ala filem The Ring gitu : :


: : Deep sangat ni Prof : :


: : Yang ni nampak dari jauh seram lah. Macam filem hantu saiko seram pembunuhan. Yang bijik kecik-kecik tu ialah bentuk janin tau. Simbolik kelahiran manusia ke kelahiran semula camtulah : :


: : Yang belah kanan ada kain tu pun simbolik ke atau orang lap pastu lupa nak ambik? : :


: : Baca caption. Meremanglah : :


: : Ni pun sama. Azimat memagar diri dan memikat wanita katanya : :


: : Ni bukan original kot? Takkan dulu-dulu dah berwarna warni? : :


: : Sempat lagi kalau korang nak pergi weekend ni : :

Lepas tu pergi jalan-jalan. Nampak Sephora. Ajak Masy masuk.
Saja nak belek-belek produk Fenti tu.
Macam nak tanya kat staf yang mekap-mekap tu tapi segan tapi mau hehe.
Last-last Masy yang approach tanya.
Amboi, berani pulak budak ni. Selalunya penyegan kemain.
Dapat la kami berdua mekap free hiks.

Lawa bebenar budak perempuan ni.
Dilla namanya. Selalu nampak dia dalam instastory Kak Red.
Harap Dilla tak mencebik menyampah tengok 2 ketul kakak-kakak yang mengada nak mekap tapi malu-malu kucing ini.

Sebelum pulang mengopi kejap.
Konon nak try la kopi lain. Ye la asyik-asyik Starbucks, asyik-asyik Coffee Bean.
Try la kat Eight Ounce Coffee ni.
Ambik latte iced. Ambik kau pekat pahit kelat.
I is kenot. Terus pening lalat dibuatnya.
Tapi kek ia sedap. Salted caramel ada kacang apa tah.

Selamat hari lahir ke 38 dan 39 kepada kami berdua, wanita kelahiran Januari.
Semoga yang baik-baik untuk kita tahun ni. Kan Masy?
Tak sabar tunggu trip bulan 7 nanti.
Walaupun trip simple memurah saja, tapi masa berdua bersama bersatu tu yang best tu.
Semoga dipermudahkan. Amin.