Blog Maya Dot Com

Friends

Ke Shah Alam Lagi

17 Januari, Sabtu. Hari jadi Kaklong yang ke 38 tahun. Happy birthday Kaklong cayang! Tapi entry ni bukan keluar dengan Kaklong yer. Ni entry keluar dengan adik Baby aka Masy aka Citah. Birthday ia pun Januari jugak, makanya double celebration pegi makan makan dan nonton movie. Aktiviti rutin setiap tahun. Memula plan nak pegi Quill Mall tapi sebab Encik Z nak pakai kereta, so kensel lah. Saya offer diri pegi Shah Alam. Encik Z baik hati nak hantau sampai AEON…

FoodGasm Festival @ Taman Rimba Kiara

Ini rentetan dari cerita INI. Berjanji setialah kami 3 orang nak lepak lepak santai. Mula cadang itu ini, dan akhirnya sepakat nak ke FoodGasm Festival kat Taman Rimba Kiara, TTDI. Saya keluar rumah awal jugak tapi tu la sebab tak biasa area TTDI ni, ditambah dengan map yang mengelirukan, berejam rejam la pusing mencari. Dah la jalan sesak sana sini. : : ni map nya : : Encik Z pi la park kat Masjid At-Taqwa TTDI. Pastu kitorang menapak la.…

Belum Gandah

19 September hari tu saya lunch dengan Fin & Faiz kat Lanai. Lama sesungguh tak jumpa depa kot. Bila last jumpa ntah.. tak dapat nak recall sebab dah lama bebenau. : : Fin makan ni. Lamb Shank Acun namanya. Kuah ia sedap. Macam manis manis tomato gitu. Next time pegi saya nak order ni ah : : Saya makan ayam penyet. Tak payah gambar ar sebab ayam penyet je pong. Rasa dah penah jaja kot dalam blog. : : Faiz…

X Vista

Saya upload gambar kat instagram dengan Ernie Zuraida. Kak Illa komen kata rindu kat kitorang berdua. Terus cam jom set jumpa kejap sebelum Ernie balik Mesir. Pong pang gitu gini so set nak jumpa hari Jumaat, 15 Ogos hari tu kat Midvalley sana. Ernie sampai office saya awal gila kot. Mendapatlah dia kena melepak tunggu dalam meeting room ha. Soalan dia tak habis habis, korang boleh eh pakai baju glamer glamer gitu. Hari tu pulak kebetulan ada Open House besar…

Kulim

Ni cerita Syawal ke 6 hari tu. Saya dah ada kat Taiping. Magika tak kejap kat KL kejap kat Taiping? Heee.. tak payah magika sangat lah Normaya. Ke Kulim sebab nak attend wedding Ernie Suriana. Ernie Suriana eh, bukan Ernie Zuraida. Hiks. Ernie Suriana adik bongsu kepada BFF saya, Ernie Zuraida. Taktau la pulak saya parents si Ernie ni dah pindah ke rumah lain. Idok ler jauh, kawasan situ situ gak, tapi mana la nak tau kan. Berputar putar roda…

Syawal ke 14

Attend wedding Farrah, officemate B** kat Ijok Selangor sana. Tidur bangun tidur bangun tak sampai sampai. Huhu. Tapi akhirnya sampailah jua. : : Selamat Pengantin Baru Farrah! : : : : Mariah, pun officemate B**. Ia adalah pengapit merangkap part time mak andam untuk Farrah : : Lepas makan apa semua elok dah masuk kereta pun, tetiba nampak Syana sekeluarga baru sampai. Terus cam ‘Syanaaaa’ gitu jerit jerit manja panggil Syana. Gitulah mak mak dan blogger blogger. Bergambar tanpa kira…

Syawal ke 13

Attend wedding Anis, officemate B** & husbandnya kat Puchong sana. Keluar lepas Zohor, fuuu jem hebat di MRR2. Sampai terus jumpa pengantin, berfoto dan ngap ngap makan. Dari Puchong menyinggah LEP. Macam biasa melawat anak anak saudara ku. Depa tengah siap siap nak keluar beraya. So lepak kejap je lah. : : Ocah dah kenapa macam sakit tulang belakang duduknya tu : : : : Ocah sibuk nak tengok Frozen kat ipad. Ayah dengan rela hati mendukung : : :…

Sehari Sebelum Puasa

Ni cerita sehari sebelum puasa. Saya dengan Masy sudah berjanji setia mahu berjumpa. Tujuannya adalah sebab nak pass kan barang yang Masy beli kan di Korea sana. Nida mintak tolong kirimkan beli fridge magnet, itulah dia. Masy awal awal dah warning (amboi warning) takmo kat KLCC. Memula cadang Midvalley, tak jadi. Citta Mall, pun tak jadi. Saya kata takpelah, this time around biar saya pulak pi Shah Alam sana. So jenjalan area sana je la. Saya gerak dari Jasmine pukul…

Tanglin

Semalam Umi belanja Kak Wan dengan saya, lunch dekat Ikan Bakar Tanglin. Katanya dia lagi suka Ikan Bakar Tanglin dari yang dekat Bellamy tu. Saya ni mana mana sokayy je. Tapi tau lah makan ikan bakar ni, kalau tak berasap berbau satu badan tak sah kan. Ambik sotong 2 ekor, kembung 2 ekor, cencaru 2 ekor. Air sirap limau. Nasi putih 3. Sayur sikit. RM49. Umi kata murah. Saya tak pasti murah ke idok. Tapi ikan bakar Tanglin ni kuah…

Ke Sana Sini di hari Sabtu

sabtu hari tu cuaca redup je kan. menjelang tengah hari hujan. sejuk je rasa. pukul 10 pagi saya keluar pi breakfast kat ali maju. dah janji nak jumpa dyana sebab nak pass kan sweater pada ia. masy nak pinjam. depa nak pegi korea. hari tu saya dah sound masy dah, sebab before ni dia janji nak pi korea dengan saya. tup tup dia pi sendiri. sentap tau. ala saya pegi seoul je kak ostajah. nanti kita pegi la pulau jeju…

Monopod @ William

2 minggu lepas kot saya berjanji setia dengan amy nak jumpa kat william danau kota. tujuan utama perjumpaan adalah sebab saya nak ambik monopod yang saya kirim beli dengan amy. nampak ia update kat blog, saya pun tanya lah sebab saya memang tengah nak cari monopod. ingat nak pi lowyatt tapi tak terpegi pegi. amy whatsapp bagitau gitu gini haa saya pun setujulah terus mintak tolong amy belikan. bukan amy yang jual yer, amy pun tolong saya belikan je. sementara…

SPB Syahrir & Ain

last saturday saya pi seremban. motip nya nak attend wedding ain & syahrir. depa rakan se B** saya. dok la berwhatsapp dengan kaktin . saya cam sesat barat sikit sebab salah masuk simpang. elok sampai kebetulan pengantin lelaki dan keluarga pun baru sampai, baru nak berarak. cantik lah tu. saya terus pi khemah cari makan. lapau kot sebab dari pagi tak makan. : : kita tinggalkan nasihat sepatah dua kata dulu : : : : ala princess gitu kena pegangkan…

Tak perasan

pagi jumaat. tengah lepak lepak kat kupang dengan kakgee, kaklin & fayruz, tetiba dapat whatsapp seperti dibawah. terus terteleng teleng kepala saya ke kiri kanan cari mana kah si june ni berada. tak perasan sesungguh. tetengok dia ada kat belah kanan nun. so terus pi salam cemolot gossip barang sebaris dua dengan ia. : : gambar dikirim untuk tatapan kaktin 😀 : : saya pakai blouse/jubah labuh ni yang dibeli dari ina. dah penah pakai kan masa pi kuching dulu.…

Page 4 of 16« First...23456...10...Last »