Blog Maya Dot Com

Friends

Remember Ngo. Bukan Remember N.G.O

dah 2 entry berturut-turut nie guna nama orang buat tajuk entry. harap-harap diorang tak saman aku la ek. wah kan.. korang ingat korang artis nak saman sesado? tetiba teringat kes saman tahun lepas. apa cerita la gamaknya. senyap je… tak jadi saman ke? heh. 11 februari bukan setakat birthday ernie, tapi juga birthday remember. teringat hari tu kaktin cerita pasal budak office dia panggil remember ngo sebagai remember N.G.O. so comel. he he. sempena birthday beliau, beliau sudah open table…

Menyelebret Bdae Fad

hari selasa. lepas office aku zass ke putrajaya sana. sebelum ke putrajaya, aku singgah dulu kat LEP berjumpa caca comel. sian dia, demam. suara adalah serak dan batuk-batuk. mesti penangan mandi kat bukit merah nie. hu hu. lepas maghrib terus gerak ke alamanda. tujuannya adalah untuk bersama-sama memeriahkan sambutan birthday fad secara kecil-kecilan. gitu. so decide mau makan di manhattan fish market. ini bukan pilihan birthday boy. tapi pilihan bini birthday boy. balooon. tapi sesi mengorder makanan diserah bulat-bulat pada…

Dinner Birthday Bersama BFF @ William

malam sebelum hari jadi punya cerita. ernie bersungguh ajak aku makan kat william. actually dah lama dah dia dok ngiyau ngiyau nak makan kat sini. tapi katanya memasing dah la duduk sorang di selatan, sorang di utara. payah la nak adjust masa nak gi sini. takut jugak aku kang tak sampai lak hajat mak buyong nie nak makan hasil masakan pakcik william. ngidam nanti. so malam tu kasik redah jugak la kitorang. nie kali ke berapa ek aku datang sini?…

Majlis Menyambut Menantu Nida & Jef

hari ahad lepas aku pergi seremban. sempena majlis sambut menantu nida & jef. alerr, kira-kiranya majlis kenduri kahwin sebelah jef pulak la. hari tu kan sebelah nida, di parit buntar sana. sangat baik bukan saya ini? kedua-dua belah pun saya pergi. nida, sila memuji saya. :p dan dengan tak semena-mena, aku telah dilantik menjadi pengapit. bidan terjun uolls. dah la kena pakai baju biru. mana lak mak nak cekau baju biru. baju kurung aku semua pun banyak pink purple jer.…

Melawat Iman di Hospital

pepagi isnin kakdiella sms bagitau kata iman kena masuk hospital. demam panas. so tanpa berlengah lagi, balik kerja hari tu terus pi melawat iman kat PMC. alahai… sian betul tengok dia. lemah semacam jer. knowing him yang sangat sangat sangat la super aktif, tu bila tengok dia terbaring gitu, rasa cam duhhhh… siannya. tau aje la kalau kita orang tua nie demam pun, dah asyik nak mengamuk je. nie kan plak budak kecil ye dak? tapi bila aku hulur segugus…

Victoria’s Secret dari New York

aku dapat ole-ole. yeay yeay… *shuffle ole-ole dari new york lagi. netty yang bagi. hari tu dia gi bercuti ke sana dengan sheena. memula dia gi los angeles. pastu terus shoot ke new york. bestnya la kan haii…. aku nak ke new york? boleh.. boleh.. boleh blaaaa… nak pergi bercuti dalam malaysia pun punya la mengirai-ngirai duit. ini kan pulak ke oversea yang beribu batu jauhnya. takpe, takpe. kita kena berpijak di bumi yang nyata uolls. netty bagi aku mini…

Mengandung?

korang waktu pregnant dulu kan, ada kepantangan apa-apa tak? i mean tak boleh bau suami lah, tak boleh dengar orang goreng ikan lah, tak boleh minum susu lah (walhal sebelum pregnant kau lah ratu peminum susu) aku waktu mengandungkan yaya dulu kan, aku ada kepantangan tak boleh jawab call. of course la handphone. gila ko kerja office tak jawab fon office? memang banyak call dari kawan-kawan semua aku tak jawab. sampai cam ramai terconfuse-confuse gitu. dah la tak jawab, tak…

Selamat Pengantin Baru Nida & Jef!

19hb disember hari tu kawan baik konsisten aku, nida aka madulebah selamat bernikah dengan jejaka pilihan hatinya iaitu encik jef. alhamdulillah, aku plak terlebih-lebih happy. kami gerak agak lewat, lepas zohor. selamat sampai lagi setengah jam before majlis berakhir. tapi sib baik ada lauk pauk lagi. kalau tak harus meroyan sebab masing-masing sudah lapar. terutamanya yaya. kental namo makan kat rumah sebab nak makan kat kenduri auntie nida katanya. sampai kat rumah nida, apa lagi seranggggg makanan. lepas tu naik…

Happy Birthday Adik Tiwiku…

eieueieueieieieiiuu… cam getikk jer eja tiri jadi tiwi kan. soooo not me okk… semalam lunch gi lanai. bersama payiet dan kaktin pon pon. owh, kaktin dah pindah tugasan ke HQ sini. so kami adalah bergumbira. dapat la spend time together-gether lebih kerap gitu. tak perlewww la kami drive nun jauh ke PJ sana bila ada gossip terhaibat untuk dishare. cukup dengan ‘yok lunch. yok breakfast’. gitu. mereka berdua adalah memaksa aku amik buffet. RM15 dan makanlah sampai lebam. walhal masa…

Wanita Cantik

dari kaca mata kau la kan, apa definisi cantik yang sebenarnya? aku google. lalu bertemu dengan entry ini. yang mana aku rasa pendapat beliau adalah sangat haibatt.. kau boleh klik link itu jika mau membacanya ya. aku dah lama tak jumpa dengan wanita cantik. i mean yang rupa parasnya memang cantik. i’m not talking about dalaman as semua orang selalu kata, biar tak cantik luaran, tapi cantik dalaman. ini yang bila kita tengok wajah dia, terus terdetik WOW! CANTIKNYA DIA!!…

Berkat Doa Beliau

korang ingat lagi tak hari tu yang aku ada buat entry makan-makan? sempena salah sorang officemate aku, kak masita nak pergi menunaikan haji? waha lately nie banyak kali tul aku suruh korang mengimbau entry lama kan? :p kekdahnya hari rabu aku masuk office, ada sebekas kismis/kurma/kacang di atas meja. beserta seutas tasbih. so aku saspek kak masita sudah pulang dari tanah suci. tapi sungguh la tidak berkesempatan mau berjumpa beliau. jumaat, kami lunch together-gether. dia adalah terkejut bila mana dapat…

Annual Dinner BNM

dalam entry nie, ada 28 keping gambar. so berpinauuu la mata korang menengok yer. aku cam rasa kasik habis je la satu entry. sebab kalau ikutkan takde la nak taip cerita apa sangat pun. layan gambar je lah. nie kali ke 5 aku joint annual dinner BNM. tapi tahun nie cam ada special sikit, sebab sempena 50th anniversary BNM. gitu. : : doorgift : : : : mya, sheena, netty : : aku patutnya duduk table 136. dengan CFZ, KSL…

Page 16 of 18« First...10...1415161718