#Kita Kawan Lah

Berjanji-janjian nak lunch dengan Ita sebab lama tak lepak borak-borak dengan ia.
Nama je satu office tapi masing-masing busy dengan urusan sendiri.
Biasalah tu kan.

Makan kat cafe.
Masa tu ada promosi aiskrim vanilla Butterscotch.
Sedappp. Saya repeat 2 kali esoknya ha.

Ita upload gambar makan berdua tu kat FB.
Pastu komen mengomen dengan Atie, Syikin & Kak Diella.
Semua pun nak jugak lunch together-gether.
So set lah.

Kalau takat komen-komen kat FB takde tindakan, memang takkan jadi lah ye dok.
So saya create lah group whatsapp diberi nama Lunch Hari Jumaat, tapi sekarang dah ditukar kepada #KitaKawanLah
Pong pang gitu gini bincang, so decide nak ke Quill Mall.

Oleh sebab semua tak boleh buat keputusan nak makan apa, so saya bagi je la cadangan makan kat Sopoong.
Boleh pulak semua setuju tanpa bantahan.

Gambar kat bawah ni tak nampak belah kanan Syikin tu saya gantung 2,3 helai baju sebab petang tu saya nak terus balik Taiping.

“Dah kenapa si Mya ni siap iron baju bagai. Nak balik Taiping je kan? Rumah mak sendiri kan? Bukan rumah mak mertua kan?”

“Shadap u, Kin”

“Taktau pulak aku kau ni OCD Mya”

Haha. Adoi laa..
Ni bukan sebab OCD ke apa.
Tapi sebab siap-siap dah baju dari KL, nanti kat Taiping takyah pepening runsing nak iron baju dah.
Ada paham? Hiks.

Ambik set je senang.
Macam-macam menu ada ha.
Ni pun ada yang belum sampai, tapi kami dah ngap dulu.

Cover cerita gitu gini.
Ada saya update kat instastory.
Tapi suara terpaksa mute sebab memasing kemain lagi emo buat curahan hati.
Emo tapi comel la.
Especially si Syikin tu.
Atie pulak bila mendengar kemain fokus dan kusyuk.

Tapi paling panas pukul 1.50 tengah hari baru Kak Diella buat kemunculan. Boleh?
Sabau je laa semorang ha.
Nak gossip pun tercungap cungap cakap lelaju.
Kena arrange lain ni nampaknya ni.

…. Kita semua pernah berbuat salah.
Tenang. Itu normal.

Pengalaman buruk memang tidak mudah dilupakan dengan cepat.
Tugasmu hanya berhati-hati supaya tidak melihat hal buruk kembali terjadi.

Bismillah, berhijrah.
Belajar menjadi manusia yang lebih baik.
Bukan lebih baik dari orang lain, tapi lebih baik dari dirimu yang kelmarin….

#beraniberhijrah @beraniberhijrah

Happy 47th Birthday Kak Gee!

19 Mac Ahad birthday Kak Gee.
So hari Isnin tu keluar lah lunch bertiga-tigaan dengan Kak Lin.
Memang saya dah ditugaskan beli kad, hadiah dan cari tempat untuk lunch.
Fikir punya fikir, ke Swensen’s Sunway Putra Mall lah kita.


: : Crispy Cornflake Chicken saya punya. RM26.90. Sedap! : :


: : Sphagetti Aglio Olio RM18.90 : :


: : Spicy Seafood Pasta RM27.90 : :


: : Iced Latte RM8.90, Iced Coffee RM7.90 & Mango Lychee RM14.90. Sedap Mango Lychee tu : :


: : Sos Swensen’s : :

Kami order Firehouse Happy Birthday RM25.90 share bertiga.
Kat Swensen’s ni memang terkenal dengan kelazatan aiskrimnya.


: : Dah cedok aiskrim Strawberry tu baru teringat nak snap gambar hehe : :

Lalu nyanyilah saya dan Kak Lin dengan suara sumbangnya.
Ada saya letak kat insta story sana.
Lepas tu saya pun keluarkan lah hadiah untuk Kak Gee.
Iaitu seketul tumbler Starbucks.
Actually masa kitorang keluar lunch hari tu ada kitorang sama-sama belek tumbler ni.
Nampak macam Kak Gee suka, tu yang takyah fikir dah, zasss je beli yang ni.

Kak Gee tu terharu sangat tu sampai tak terkata.
Pastu tiba-tiba eh eh meleleh air mata pulak dah haha.
Sensitif pulak dia walhal bukan apa pun kitorang buat kan.

Lepas tu keluarkan kad pulak.
Tapi Kak Gee taknak baca kat situ.
Takut meraung ke cemana Kak Gee hehe.
Baru perasan saya tertinggal nombor 7 kat situ.
Adoiii..

Kak Gee ni antara sahabat yang palingggggg baik saya pernah kenal.
Pendengar yang baik, kelakar dan sangat sangat memahami.
Kalau ada apa-apa nak cakap boleh terus cakap direct je, takyah ada rasa takut dia kecik hati ke marah ke apa.

Selamat Hari Lahir Kak Gee.
Semoga dipermudahkan segala urusan dan sentiasa berada dalam rahmat dan redha Allah SWT.
Friendship forever. Love you so so much!