Blog Maya Dot Com

Friends

Berjumpa Artis di Rumah Ahyue

fitamm la entry aku sudah caca marba. tapi kau tak kisah kot? dari aku dok tunggu nak update ikut turn, lalu blog ini pun terdampar sepi, baik aku publish je mana yang ada eh… ok ini cerita hari rabu. malam. aku ke cheras ke rumah ahyue. dia jemput datang makan-makan kat rumah dia. sementelaah kakdiella pun nak pergi, jadi aku follow punggung kereta beliau. sebab aku area sini adalah very the menggagal. so sampai tanpa sesat barat. rumah ahyue adalah…

Jamuan Raya JDSP

hari jumaat ada jamuan raya lagi. kali ni jemputan khas dari JDSP. department lama haku. masuk-masuk terus diterjah oleh si photographer. : : kak mai, mya, netty : : : : kasik close up sikit : : dah tu, apa tunggu lagi. harus la menyibuk-nyibuk cari makan. gambar bergegar. sila blame jurugambar. he he he : : mee kari : : : : kuah mee kari : : : : ayam masak kicap : : : : buah oren, popiah…

Ke rumah Zul Gebu yang dah tak berapa nak gebu dah

hari rabu gi umah zul aka kekasih gebu. aku yang paksa dia bagi aku gi rumah dia, boleh? alaaa kata hari raya, apa salahnya kawan-kawan datang beraya. kan zul? :p perjalanan ke mandy villa adalah sekejapan saja. kata tunang i orang segambut. harus expert jalan di sinun. canggih rumah ko zul, siap security amik nama segala. pastu bagi kad sebesar rumah ni, kena pampang kat dashboard. paling canggih siap ada intercom segala uolls. pastu kena dial security code. kan. rumah…

Berhari Raya di Rumah Ali

hari ahad beraya di rumah ali. dekat je. kat keramat nun. harus tak sesat barat sebab i pergi dengan tunang i yang tercinta. cehhh… diam lah ko mya. asyik berlagak dengan tunang jer. apa ingat orang lain takde tunang? ko sorang je ado? sampai kat rumah ali together-gether dengan sharil sefamily. dan nadia lone ranger. nampak danisha. terus aku kaup. elok je dia duduk dalam dakapan aku. sambil buat muka pelik-pelik. mesti dia mengkagum ada awek melertzz dukung dia kan……

Jamuan Raya di Office

semalam office tempat aku bernaung nasib ni buat jamuan raya. seperti tahun-tahun sebelum ni la jugak kekdahnya. katanya pukul 12.30 tengah hari baru leh turun makan. tup tup pukul 11.30 pagi si naza sudah call aku. kata semua pun sudah mau gerak. semangat mau makan kaa? rupa-rupa katanya orang korporat sudah call kak as, panggil turun semua. sebab tahun ni adalah special sebab PM pun ada. harus aku sexcited mau tengok PM dedekat. : : kak ita, mya, remember :…

Cerita Raya Ke 6 Pula

sib baik gak aku update blog masa cuti raya seminggu tu kan. kalau tak mau putus urat jari nak menaip sumer entry uolls. terima kasih pada adil yang sudi meminjamkan lappy nya itu. dan terima kasih juga pada encik celcom kerana broadbannya yang melancarkan perjalanan mengupdate blog. tapi kan, 3 ke 4 hari minggu raya tu, celcom kedaung kan? sesiapa yang guna celcom haruslah tau. buat call takleh. sms takleh. asyik error in connection atau network error. mengapakah begitu wahai…

Syawal ke 4 Yang Singkat

syawal ke 4 cam takde apa sangat. dok bersms dengan naza. kebetulan dia raya kat rumah mertua dia kat kampung boyan belakang nie ha. so aku ajak dia datang raya rumah mama. dia sampai petang. so melepak-lepak. bergossip-gossip. suami dia rupanya ex K.E. harus la ada kenal dengan budak-budak melepak aku dulu-dulu. silap silap kenal KHJ? tapi kelupaan aku mau tanya nama laki dia. naza, apa nama laki ko eh? naza dan husband datang bersama heronya, ryan. takde rupa ko…

Menjadi Bibik di Raya ke 3

kita mulakan dengan wajah seorang perempuan yang dipaksa menjadi bibik di raya ke tiga ini. pagi-pagi dah kena kerah tenaga mandikan ini budak kecik. nak mandikan dia bukan senang. dok itu ini. dok begitu begini. sila abaikan objek yang terdapat di atas sebelah kanan anda. 18SX uolls. mama tau aku letak gambar nie, matikk kena carut koo.. letak gambar toilet yang begitu mencomot. heh! setelah selesai proses mandi memandikan, proses pakaikan pampers segala. dah 5 tahun kan since aku buat…

Page 16 of 16« First...1213141516