Wedding Anak Kawan-Kawan

Kisah di hari Sabtu, 12 Ogos 2017.
Ada 2 jemputan kenduri kahwin.
Mula-mula pergi wedding anak Kak Zuid kat Bizmilla Insya Wedding hall kat Metro Pudu sana.
First time saya sampai area ni.
Masuk-masuk dalam tengok lawanya pelamin dan dekorasi.
Pastel kaler cream gitu.


: : #OOTD jubah @byfatinsuhana . Shawl @cintascarf : :


: : Kakak Ostajah, Encik Z, PQQ, Sham, Azman, Kak Zie, Damia & Khayra : :

Tak lama lepas tu Emli, Elmy & Aali sampai.
Geramnya tengok si Aali!


: : Nak pulak dia dengan Kak Damia yer. Tapi kejap je pun, nampak muka Babah dia terus tercebik cebik : :


: : Sejenis clingy dengan apaknya : :


: : Shimma & Kak As! : :

Lama gila tak jumpa Shimma.
Shimma ni dulu ex RSA.
Lepas dia resign takde berhubung sangat dah.
Saya rapat jugak dengan dia dulu.


: : Kak Zuid, mak pengantin : :

Kak Zuid ni dulu pun ex RSA gak.
Dia ambik pencen awal sebab masalah kesihatan ahli keluarga.
Dia memang jemput semua warga RSA dan ex warga RSA.
Bagus kan? Kalau saya, hmmm.. macam takde harapan je hehe


: : Saya nak gerak dah baru pengantin sampai : :


: : Singgah rumah jutawan jap hantar barang. Bukan jutawan kosmetik, tapi jutawan blogger hiks : :

Terus gerak ke Bangi pulak nak attend wedding anak Kak Noni.
Tak sesat sebab dah kali ke 2 datang sini.
Saya sampai, elok Kak As pun nak gerak dah.


: : Kat wedding mana korang boleh jumpa ada serve Mieng Kham? Haa rumah Kak Noni je tau, tokey Mieng Kham. Makan kat luar mahal, so ada ni kita bedal la hehe : :

Food lain pun banyak tapi sebab kenyang lagi kan.
So makan bihun sup dengan cendol saja. Plus Mieng Kham lah.


: : Kak Zai & Kak Noni yang tengah tu. Manager paling garang vs Manager paling baik. Matiklaaa haha. Tapi garang-garang Kak Zai tu, saya la orang paling kuat menjawab! Lulz : :

Tahniah Kak Zuid dan Kak Noni terima menantu.
Terima kasih di atas jemputan 🙂

Atie Turns 32 @ le Petit Dotty’s

Plan nak keluar breakfast ramai-ramai ni dah lama disuarakan.
Tapi biasalah kan, gitu gini kekangan tanggungjawab masing-masing, so asyik postpone je.
Kebetulan 19 Ogos hari tu birthday Atie.
Syikin ajak jugak-jugak breakfast sesama, so marilah siapa-siapa yang ada, bak kata Kaka, biarku jalan dulu, puas ku tunggu, puas ku tungguuu, biarku jalan duluuu.

Sebulat suara nak pergi breakfast kat le Petit Dotty’s di Platinum Park, Persiaran KLCC sana.
Nasib lah saya tengok alamat dulu.
Ingatkan dalam Suria KLCC, rupanya kat belah luar, kalau menapak tu dalam 1km jugak ok.

Dotty’s ni pun dah lama saya dengar tapi tak pernah try.
Dok nyembang-nyembang jugak dengan geng #KitaKawanlahTPEC ni.
Memula nak pergi yang kat TTDI sebenarnya, tapi pastu tukar location kat KLCC.
Lagi senang sebab lagi dekat kan.


: : Belek menu dulu : :


: : Dalam cafe : :


: : Signature Salted Egg York Cronut. Ni la tujuan utama kami sebenarnya : :


: : Saya punya Salted Caramel belah kanan tu. Biasa-biasa aje kot. Encik Z punya Latte : :


: : Hot Chocolate Kin punya : :


: : Egg White Omelette Salmon & Omelette : :

“Sedap ke tu, Mya?” tanya Kin
“I rasa u buat lagi sedap” jawab saya

Standard lah kot rasa-rasa western food ceni.
Knowing Syikin yang memang terror bab masak memasak ni, rasanya ia masak lagi sedap kot hehe.

Maksud saya takde lah tak sedap food sini, tapi kalau teringat yang kat Rimba Rusa tu, sana lagi sedap kot.
Dan harga laaaagilah sedap haha!


: : First time cuba ni. Haaa yang ni memang sedap sisturrrr.. Terpejam-pejam mata menghayati : :


: : Syikin order ni. Tak ingat namanya. Tapi seketul tu dia tak habis. Terpaksalah saya kuis-kuis habiskan hehe : :

Tetiba Encik Z ada sekali kann.
No no no, dia bukan melepak sekali k.
Bukan resmi I heret suami melepak dengan kawan-kawan.
Dia pun tak hingin nak join.

Ceritanya sebab masa Encik Z drop saya tu, Syikin dengan Atie masing-masing kat rumah lagi.
Syikin ok la dah nak gerak dari rumahnya di Cheras.
Atie baru bangun tidur. Tu yang saya ajak Encik Z duduk kejap breakfast sementara tunggu depa.
Lepas Syikin sampai, Encik Z habis makan, ia pun gerak la meninggalkan kami.
Perlu ni penerangan supaya tak dikecam. Hiks.


: : Muncunggggg. Manjang je saya ni tak puas hati kan. Tu Encik Z muka bersabarrrrrr je tu hahahaha : :


: : Tak lama lepas tu Atie pun sampai : :


: : Atie punya. Egg Mayo Croissant tak silap : :


: : Birthday Girl. Happy Birthday Atie! : :


: : Nur Sha Rezaas Hikin, Nur Aziantie & Normaya. Eh baru perasan lagi 2 orang Nurul Fardilla dan Noormaznita. Geng Nur rupanya kita ni. Patutlah bercahaya je wajah masing-masing. Matiklaaa nak : :

Walaupun cuma bertiga tapi dia punya gegak gempita, urut dada sis dibuatnya.
Dah la 2 budak ni sejenis yang cakap laju, dan gelak mengekek ikan kekek mak iloi iloi.
Pastu Atie kata saya ni gelak fake. Tutup-tutup mulut.
Heyy.. I memang sopan santun ok. U apa tau.
Siapa yang tengok instastory saya tau la, ada satu video tu depa tengah stalk sapa tah.
Muka masing-masing! Makcik-makcik bawang sangat!
Walaupun begitu, I tetap sayang depa.
Keindahan persahabatan setelah hujan panas, munculnya pelangi.
Tiba-tiba berfalsafah. Hiks.

Dalam pukul 11 pagi camtu kami pun bergerak.
Tumpang kereta Atie, Atie drop saya kat Pavilion.
Syikin awal-awal dah kata “Nak cari dUCk la tu”
“Bijaknya uolls. Macam mana tau ni?”
“Mya dan dUCk berpisah tiada” katanya

Thanks Syikin sebab payung breakfast hari tu.
Segan sebenarnya tapi Syikin insist. Huhu.
InsyaAllah next time on me pulak ya?
Dah ada plan dah kitorang ni nak breakfast lagi camni nanti.


: : Pavilion. KL Fashion Week. Selalu tengok kat ig artis je kan : :

Sebenarnya saya nak beli shawl yang instant, tapi warna limited.
So terpaksalah beli yang biasa tu.
Saya nak Satin Silk tapi takde warna yang saya cari.
Akhirnya settle dengan Matte Satin Silk.
Shopping pantas gila kot.


: : Balik naik Grab : :

Driver Grab ni peramah nau nau.
Dia cerita kata neneknya duduk kat Flat Sri Perak nun.
Saya pun cerita la saya dulu sekolah kat Sekolah Menengah Bandar Baru Sentul tu.
Kadang-kadang lepas sekolah lepak kat satu gerai ni namanya Morgan.

“Morgan tu pakcik saya lah Kak”
“Lah ye ke”

Pastu dia cerita la Morgan dah meninggal.
Masa meninggal tu sorang-sorang kat rumah, atas katil.
Kalau tak Morgan tinggal dengan maknya, tapi mak nya masa tu sakit, so duduk kat rumah driver Grab ni lah sebab nak ulang alik hospital.
2 hari Morgan tak bukak kedai, orang call-call tak jawab.
Pergi rumah tengok dia meninggal dalam keadaan tertiarap, remote Astro kat tangan.
Kulit dahi dia dah terkopek melekat kat bantal.
Haihh so sad 🙁

Lepas tu driver Grab ni cerita pasal wife/girlfriend dia.
Terhibur je saya dengar, sebab dia fasih cakap Melayu.


: : Tapau seketul untuk Encik Z. Yang ni pun Syikin bayar. Aduiii segan gila kot : :


: : PB dUCk saya yang ke 2 selepas Jersey : :

Bila try acu dengan baju yang nak dipakai, alamak… macam tak matching sangat je?
Tapi hantam je lah, dah sapa suruh tak bawak baju tu sekali matching2 kan.
Malam ni nak pakai shawl tu. Nanti akan diciwi ciwi k 😀