Blog Maya Dot Com

Friends

Bakso Bakso….

dari klang patutnya aku ke sri hartamas, rumah fin. tapi dengan hujannya, dengan jalan sesaknya, terpaksa kensel. sebab adalah tidak syok sampai di rumah orang di waktu maghrib. jadi terus ke jusco AU2 untuk solat maghrib, then terus gerak ke rumah ita kat setapak indah. sesat barat jugak cari rumah dia walaupun aku setapak jaya, dia setapak indah. tapi bukan sebelah menyebelah yer kawasannya. ita memang dah bagitau awal awal dia akan masak bakso. so sampai sampai terus cari bakso…

Nasi Ayam & Sphagetti Bolognaise Yang Lazat!

jumaat & sabtu lepas back to back jemputan open house yang aku terima. setengahnya aku kena tolak awal-awal sebab tau memang tak sempat dan pasti akan terkejar kejar. tapi yang pertama ini memang tak boleh tolak sebab dah plan agak lama jugak. sesi potluck kat rumah pae. nama potluck tapi aku tak bawak apa pun. eh sebenarnya aku dah janji nak bawak sebiji tembikai. so pagi jumaat tu bergegas ke NSK nak beli tembikai lah. tapi manusia punya la meramai,…

Ke Raihana Child Care Centre

aku dapat jemputan dari wany untuk attend majlis akikah dan majlis hari jadi anak anak dia. memandangkan aku pun cam dah lama gila tak jumpa dia, so memang dah set la nak pergi. wany ni dulu staff B**. masa memula aku joint B**, memang dia ni la antara kengkawan terawal yang aku kenal. masa tu seksyen BMC wujud lagi. sekarang dia dah tak kerja dah. dah run business sendiri. bukak child care centre. syok kan? takyah dah fikir nak gi…

Ustajah Normaya

hari isnin lunch dengan ernie. dia cuti lagi, so dia turun KL semata mata sebab nak pass kan aku barang. sebut ‘barang’ macam jual dadah je kan? :-p pukul 12.45 tengah hari dah berjumpaan dengan ernie kat sogo. terus ke restoran krung the thai untuk lunch. ernie amik air mango. aku amik air fresh orange. lazat nya fresh orange kat sini. cam dah lama jer aku rasa tak minum fresh orange kot. aku makan pineapple fried rice. mati mati ingat…

Karachi Kat Mana Eh?

hari khamis lepas berbuka ngan encik z, pae & koko kat lanai. motip utama adalah sebab nak bagi duit raya yang pae tukar ngan aku. hari tu aku ada tweet tweet tanya sapa nak tukar duit, aku boleh tolong. pae jer yang cepat jawab. yang lain ada gak jawab tapi dah lambat bebenau, so tak dapek la. bawak pae gi lanai jer senang takyah nak sesak sesak kat tempat lain. aku makan nasi goreng ikan masin yang ada ayam dan…

Akhirnya Tutti Frutti Ku Genggami

tajuk mintak pelempang betul. ok hari yang sama aku makan kenny rogers. lepas tu terus gerak ke tutti frutti wangsa link sana. sudah berjanji janjian dengan amy & pae. diorang ada urusniaga baju. aku ni cam biasalah watak tempelan. aku yang suggest lepak kat tutti frutti. katanya menjakun tak pernah makan kan. asyik baca cerita orang jer. mana boleh jadi!*hentak meja so ke sana lah kami. oh bulan puasa nie, tutti frutti wangsa link bukak dari pukul 5 petang sampai…

Happy Birthday Kak As!

22hb julai lepas birthday kak as. yer kak as, boss aku. kat sini semua pun panggil kak as jer. takde pun yang berpuan puan. eh ke ada? tapi mostly semua pun panggil kak as la. ok sehari sebelum birthday kak as tu, malam tu aku gi jusco au2 mau cari kek dan prezen. memang dah cakap dengan geng ex myclear, mau beli hadiah tumbler starbucks. dan kek baskin robbins. : : beli tumbler dapat free ice blended. harus aku sapu…

Plan Terkejut Terkejut

ini cerita hari selasa lepas. bin & amy ada urusan jual beli. kan amy dah jadi bisneswoman sekarang. so bin ada terberkenan dengan baju baju kat kedai amy. banyak sangat isu nya tu yang cam ah senang jumpa terus. bukan jauh nau pun. so aku pun menyibuk-nyibuk lah sekali dalam ini gambar. dah habis urusan jual beli, tetiba plak rasa cam nak nonton filem flat 3A. tak fikir panjang terus zass zass jer. filem 3A? ntah bagi aku tak best…

Migraine Yang Membunuh

ini pulak kisah hari sabtu. kelas menjahit 2.30pm – 6.30pm. dari pagi aku dah start migraine tapi gagah jugak ke kelas menjahit. kata roh tukang jahit dah merasuk dalam badan. lepas kelas pergi makan dengan amy. yer amy dan aku together gether masuk kelas menjahit ini. tapi dia advanced la. dia amik pakej jahit baju kebaya. aku je terkedek kedek baru nak belajar jahit baju kurung tradisional. kami makan di jom bali carrefour wangsa maju. amy minum air serai yang…

Ke Cambodia Yuk!

kelmarin aku lepak lepak kat restoran chawan dengan fin, ida & muna. tapi bukan lepak kosong. motif lepakan adalah untuk berbincang tentang trip kami ke cambodia nanti. ya, girl’s trip. mesti asyik masyuk. fin bawak laptop. so lepas masing masing makan, maka bermula lah episod mencari tiket dan seterusnya pembelian tiket. eh lupa plak nak bagitau aku makan apa. oleh sebab sebelum tu aku dah makan burger di burger king, so kekenyangan. jadi makan keropok lekor sajork. sedap! pong pang…

Ke Puncak Alam

hari ahad aku ponteng kelas menjahit. sebab mau pergi birthday party iman. nun di puncak alam sana. setengah jam perjalanan oh. bukan tak pernah pergi puncak alam ni, tapi sebelum ni setakat kat area rumah nida jer. rumah syana further up sikit. tapi akhirnya sampai. sampai sampai terus aku terjah cari iman. dah salin baju dah mamat kenit ni. terpinga pinga tepi dinding buat hal sendiri. kek pun dah tinggal suku ni ha. nampak nau memang aku dah keterlambatan sampai.…

Lembut Keww??

jumaat lepas aku gi kerja naik motor ngan encik z. pukul 5 petang dah berdesup balik. takut jugak lah sangkut dengan jem. maklumlah dengan kes #bersih segala ni. mak tak campur yer. berdesup tak terus balik rumah. ke keramat dulu sebab mau amik apam polkadot dengan shida. silap aku tak bagitau aku sampai awal. yang si shida ingatkan aku sampai dalam 6.30 petang gitu. so mendapatlah aku kena menunggu dia bungkus apam-apam itu. sesambil menunggu, aku cuba lah beramas mesra…

Page 10 of 18« First...89101112...Last »