Blog Maya Dot Com

Friends

Diva ke Kau tak makan ayam?

laser sangat soalan si di ni tau.. masa tu kitorang janji nak dating, dia ajak makan grilled chicken burger ni kat mcdonalds. aku memula tok sey. aku cakap la ai tak minat makan ayam. tu yang keluar soalan tajuk atas nun. tapi apa tah relevannya. tapi sebagai blogger yang menghargai pembacanya, harus aku ikutkan je tekak dia ni nak makan GCB tuh. hati peminat kena la jaga kan.. 😛 so ke mcdonalds lah kami. amik port paling hujung sebab nak…

Kemanisan Persahabatan

korang tau tak nandos sekarang dah ada dessert? dulu dulu takde kan? sebab aku ingat makan ngan naza & hasin masa birthday aku ngan hasin. tapi nandos takde dessert. gigih naza pi tapau kek secret recipe untuk kitorang. kejadian makan dessert ni pun sama dengan naza & hasin. tapi tak snap pula gambar bersama. takpelah, macam korang tak kenal naza ngan hasin kan? aku lupa plak apa nama kek kitorang makan ni. tapi seriyus adalah sedap. full of chocolate gitu.…

Unit Trust Anyone?

hari tu (pun jangan kau tanya hari tu bila) lepak lepak kat cafe sebab shida datang office aku. membz makcik ni sekarang, sebab sudah jadi tauke apam polkadot. kebetulan dia ada appointment ngan jocko, so sekalian aku melepak lah. haron plak memang dah ada kat cafe masa tu, memang lagi meriah uolls lah. memula aku ingatkan jocko nak jual unit trust kat shida, rupanya dia nak ajak shida jadi agen unit trust. dah dia ajak shida, tak pasal pasal dia…

Kisah Hari Jumaat (Tak Ingat Bila)

ni kisah hari jumaat bila usah kau tanya. harus aku tak ingat dah. macam aku bagitau hari tu, banyak dah aku siapkan entries tapi aku pull back sebab aku memang takde mood. sehari sebelum jumaat ni aku memang down gila gila punya. cam helpless gila. nangis nangis sampai sakit dada. yang tau tau lah. yang taktau takpe lah. doakan yang terbaik je la untuk aku k.. pagi jumaat tu breakfast free sebab ada 2 orang staff sudah naik pangkat. so…

Dari Lubuk Manggis ke Cyberjaya

dari lubuk manggis kami shoot ke cyberjaya atas cadangan pijah. sebab situ katanya ada kawasan lapang untuk picnic ngan bbq bagai. so ke sanalah kita. memasing dah berpecah masa ni, jumpa terus kat sana jer. antara hidangan kami hari tu. sampai sampai semua terjah bihun goreng pijah. kelaparan la.. dari pagi ko memang tak makan apa. dalam bekas ‘takper ware’ tu ada tembikai aku bawak. dah potong sesiap dari rumah. licin boliau tembikai aku. terus siap siap buat aktiviti pembakaran.…

Hujan Melebat Air Sungai Pun Keroh..

aku ngan geng geng aku ni dah lama dah plan nak pi mandi sungai, picnic & BBQ. tapi tu la, dengan masing masing bz with family & kerjaya, memang payah nak set masa. dan akhirnya sabtu lepas adalah hari yang sesuai. so bersiap siaplah kami (macam nak pegi berperang) plan asal adalah ke lubuk manggis sana. aku of coz lah tidak tahu kat mana, tapi siasat punya siasat oh kat hulu langat. dedekat lembah pangsun nun. pukul 9.30 pagi gitu…

Makan Ebi Tako & Minum ABC Aiskrim Bersama PurpleDi

dari semalam dok cerita pasal makan makan makan jerrr.. heee korang ok dok? tak ok pun buat buat ok je la yer.. ok nie cerita pasal makan jugak lagi.. eh tapi sebelum tu.. aku makan makan ngan pembaca blog tegar & pengomen tegar blog maya dot com ini. tak caya pengomen tegar? tu dia ada kat ranking ke 2 top commentators. clap clap.. kami janji jumpa jumpaan di sogo saja. senang. memandangkan dedua kekenyangan so makan lite lite saja. beliau…

Bandung, Saigon & Taipei

hari jumaat petang ida sametime kata fin datang bank nak jumpa. so kul 6.15petang camtu turun la cafe lepak kejap ngan dorang borak borak. rupanya fin nak bagi ole ole dari bandung. beg comel kaler pink. boleh letak telekung or barang-barang toiletries. dulu aku pi bandung tak shopping banyak pun. ada la baju 2,3 helai je kot. cuma cam meroyan sebab orang kata bandung sejuk kan. masa aku pegi tu panas jer. dah la bawak baju tebal. emosi emosi. kalau…

Aktiviti di Malam Hari

kat taiwan memang kitorang tak keluar pun malam malam. kira kalau jalan jalan kebetulan sampai malam, ha terus stay sampai dinner. pastu balik rumah. takde nya dah balik rumah nak keluar keluar. eh ada sekali keluar tu pun pasal nak cari glove. jadi aktiviti malam hari kalau tak nonton tv, mengadap laptop. dan baring baring sambil borak borak. malam sini sejuk oh. siang pun sejuk jugak. jadi bila sejuk tu, ko nak duduk depan heater je la doplohempat jam. :…

Ketawa Sesaja

nie bila punya cerita ntah. minggu lepas punya lepas kot. ramai ramai pi dinner kat lanai. ramai ramai tu sapa? ermm.. ada encik z, haron, fay, ida, fin, melor, zeti & myself. sejak fin resign memang dah lama aku tak jumpa dia. nie kira first time la nie jumpa lepas dia resign. matikkk la butang baju aku ternganga ko. nampak nau badan dah naik.. bila badan naik, (.)(.) pun berlumba lumba ler naik sekali. melor & ida jadi gadis pinky…

Mini Reunion Katanya

dimulakan dengan gambar saya bersama rakan konsisten saya yang bernama puan nida. kenapa konsisten? sebab saya kawan dengan dia dari umur saya 16 tahun. kadang-kadang persahabatan kami on. kadang-kadang ada off jugak. walaubagaimanapun tetap konsisten. sebab itu diberi nama kawan konsisten (*) kami lunch sama sama kat lanai. nida makan mee yang bertajuk mee pangsi. promotion untuk minggu itu. saya makan kuey teow. takpayahlah gambar. macamlah awak tak tau rupa paras kuey teow macam mana kan.. first time saya minum…

Kek Buah Kukus atau Kek Kukus Buah?

hari rabu lunch ngan ida kat kupang. walaupun satu office tapi nak jumpa si ida nie amatlah haihh payahnya. bz sesokmo… sebab aku nak bagi perfume yang hamid bagi tu, harus buat appointment lunch sekali ngan ida. makan kat kupang saja. sesambil makan sesambil update memasing gitu gini. aterrrr banyak nau berita terkini hiburan sensasi ko ketinggalan kan ida.. tu la, malas lagi baca blog aku. kata ida… yang baca blog ko tu, ialah peminat. aku nie kawan ko, bila…

Wangi Wangi Dari New York

hari selasa hari tu tiba tiba terserempak ngan hamid kat lobi office. terus cam ek eh u buat apa kat sini. berapa lama u kat sini.. dia cam tengah rushing so tak sempat nak beramah mesra sangat. dia kata nanti dia call. menjelang petang dia call so jumpa jap kat cafe. tetiba dia hulurkan paper bag victoria’s secret. ada 3 botol perfume u… satu dia bagi aku. lagi 2 dia suh bagi kat ida ngan fin. haruslah suka kan… aku…

Page 10 of 16« First...89101112...Last »