GWS Atie

Hari Jumaat, 15 Disember lepas kerja ambik Grab pergi Prince Court dengan Syikin.
Tujuannya nak visit Atie yang warded sebab undergo operation.
Singgah beli food dulu untuk diri sendiri dan pesakit.
First time saya tahu pasal kedai ni. Syikin kata food nya sedap.


: : Caramel Frapp Coffee Bean untuk diri sendiri : :


: : Ginger Bread pun untuk diri sendiri hehe : :

Syikin tanya “Ni nak melawat orang sakit ke nak picnic?”
Haha. 2 in 1 konsepnya.


: : Memang sedap dap dap : :

Lepak sembang borak macam biasalah dengan 2 orang ni meriahnya macam 10 orang.
Tak lama lepak, family Atie sampai.


: : Kau kenapa Kin pandang Suri cenggitu : :


: : GWS Atie. Nanti dah sihat kita pergi jalan-jalan bertiga naa : :


: : TQ Kin bagi grapefruit untuk Yaya : :

Restoran E & O Kari Kepala Ikan


: : Plan terkejut dalam lif namanya ni ehehe. Asalnya nak keluar bertiga dengan Abang Mohd Noor & Faradi je, tengah tunggu lif Sham & Azman tanya nak lunch mana, terus lah together-gether pegi lunch kat Sepiring, SPM : :

Di hari lain pula, saya, Abang Mohd Noor, Hakim dan Azman pegi lunch kat Restoran E & O Kari Kepala Ikan.
Lama jugak dah plan nak ke sini dan jenuh jugak pujuk nak yakinkan diorang.
Saya dapat tau pasal restoran ni kat blog Wahida.
Saya tak ajak Encik Z sebab dia tak minat sangat makan kepala-kepala ikan ni huhu.


: : Saya order air kelapa : :

Ini yang kami order.
Kari kepala ikan, ayam goreng berempah, sotong goreng tepung, sayur, papadom.
Papadom tu memula ingatkan free rupanya kena bayar da.
Sambal belacan tu ha free hehe.
Kari kepala ikan tu saiz Medium.
Actually staff depa akan bagi tengok berapa orang yang kita datang.
Kalau ramai, size Large la dia bagi kot.

Kari kepala ikan tu bukan setakat kepala ikan saja, tapi ada tauhu, sayur bendi pun dalam tu.
Kira kalau siapa yang tak berapa makan kepala ikan, boleh je kaut-kaut bahan lain dalam kuah kari itu.

: : Macehh korang teman I makan kat sini : :


: : Diorang bagi saya makan tulang-tulang kepala ikan termasuklah bijik mata dan otak. Dap dap dapnyeeee : :


: : Jumlah keseluruhan : :

OK la not bad jugak harganya kan.
Tu pun actually macam ada berlebih jugak.
Saya bungkus sotong goreng tepung bawak balik.
Kalau nak bungkus kuah dengan tauhu bendi tu pun boleh jugak tapi semua malas dah.

Nanti boleh repeat lagi lah tunggu geng Kita-Kita Aje ramai-ramai.
Tapi tu la nak tunggu semua ada bukan senang kan hmmm..


: : Petang tu ada program Petang Budaya kat Auditorium : :


: : Encik Z menang hadiah saguhati Pertandingan Teka SilangKata. Amboiiii : :

Artis jemputan petang tu Najwa Latif.
Aaaaaa suka la dengar suara dia, comel comel merdu lemak suaranya.
Dia nyanyi 4 lagu hari tu.
Siap rap ha berduet dengan staf.

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu

Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong, kosong

Setiap tutur diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku
Kosong, kosong

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan

Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar……