Hungry People

Seperti biasa, dating di hari lahir konsepnya pada 26 Januari 2019.
Cadangan tempat I kali ni ialah di Hungry People, Damansara Utama. Masy macam biasa, follow je. Terus jumpa di tempat kejadian pukul 11.30 pagi sebab tempat tu bukak time tu. Nasib baik tak de orang sebab seat tempat duduknya ada 5 je pun eheh. Terus ke kaunter dan order gedebak gedebuk.

I order Tom Yam Mixed Balls dengan Iced Macchiato. Masy order Curry Chee Cheong Fun. Air rasanya Iced Americano kot. Both tom yam dan curry sedap. Tapi I prefer tom yam lagi lah. Iced Macchiato pun sedap jua.

Lepas tu tengok macam-macam jenis aiskrim ada ha.. memang rambang mata. Ini nak try, itu nak try. Tapi lepas dibincangkan berdua, I ambil Mango Charcoal softserve yang famous di sini. Manakala Masy beli aiskrim Snickers. Korang datang pun sure rambang mata.

Selesai di Hungry People, terus ke butik Naelofar. Ceritanya I nak cari Inner Neck. Selesa sangat pakai Inner Neck Naelofar ni tapi boleh rupanya dah out of stock di semua butik. Kalau ada pun, kena cari pada agent atau stokist. Oleh sebab taknak pulang dengan tangan kosong I beli je lah Be Lofa Inner Raya dengan sehelai tudung printed warna biru. Walhal bukan perlu pun huhu. Pujuk hati kata takpe tudung biru ni boleh pakai raya nanti. Raya kan sebulan (alasan)

Molek jugak Masy pakai Be Lofa ni. Kalau I, memang pelik sebab muka bulat kan, pakai tudung terlekat camtu lagi tambah bulatnya.

Settled kat Naelofar, plan nak nonton movie, tapi tengok timing semua tak kena sebabnya I kena balik awal hari tu, malam ada dinner dengan family. So cancel lah movie kita. Singgah Watson berdekatan sebab masa ni ada 50% sales tu.

: : Apa yang dikagumkan ntah : :

Sebelum berpisah ajak Masy lepak mengopi mengeteh dulu. Google lah di kawasan sekitar sebab tak biasa area ni. Bukan kata tak biasa, memang tak pernah sampai pun. Ada la tunjuk satu cafe ala-ala cafe hipsturrr,  jalan-jalan punya jalan eh tak de pun cafe tu. Tapi yang jumpa MyKori pulak. Ok lah tu sebab I pun tak pernah try dessert kat sini.

: : Serahkan pada Masy untuk order : :


: : Dan kami memilih ini. Sedap gakla, ada rasa masam-masam manis buah : :

: : Balik tu Masy drop I dekat LRT Putra Taman Bahagia : :


: : Hasil belian di Hungry People. Air kelapa durian tu wek wek sangat. Jangan beli, nanti menyesal : :


: : Hasil 2 kali melawat Watson : :

: : Dan hasil belian di Naelofar : :

Happy Birthday Masyita & Normaya. Semoga kita berdua terus dilimpahi kebaikan dan keberkatan berpanjangan. Amin..