Blog Maya Dot Com

Filem Tamil

Mersal

: : Lepas hantar Yaya kat Petronas Alam Damai, beli air nescafe tin ni semua. Black Ice tu I cannot go lah.  Yang Tarik Kaw tu boleh diterima : : : : Jalan-jalan dalam kedai buku kat MyTown, ada seksyen jual buku-buku dengan kata-kata motivasi camni. So cute : : : : Pergi MyTown sebab nak nonton filem Mersal!  Ajak Yaya nonton dia takmau, so tunggu dia balik Taiping dulu baru saya pegi dengan Encik Z : : : :…

Kaththi

Cuti Deepavali hari tu korang buat apa lah? Saya pegi dating dengan Vijay kat Suria KLCC. Tapi ini dating muslimah alaf baru, ditemani suami. Hiks. Kitorang gi nonton filem baru Vijay daaa.. Tajuknya Kaththi. Sapa tau maksud Kaththi dalam bahasa Tamil? Yer bijak bijak. Kaththi maksudnya pisau. Tapi dalam cerita ni jua menggambarkan watak Vijay yang bernama Kathiresan. Saya tengok tayangan pertama. Pukul 10.30 pagi. Memang first screen lah kekiranya. Tayangan pertama di Malaysia. Encik Z duduk sebelah mamat India ni ha.…

Thalaivaa!

last week saya gi nonton filem Thalaivaa. yer filem tamil anak-anak. ala korang pun tau saya ni memang suka je nonton filem tamil kan. yang buat gedik sangat nak nonton sebab ada vijay. selain berlakon, vijay pun mengarah cerita ni. so wajib pegi nonton. gi nonton kat gsc midvalley sana. hari sabtu. ambik show pukul 11.15 pagi. gigih kan. : : bergambar bersama vijay. poster pun bolehhh : : sebelum tu nah korang tengok dulu trailer ni. ambik feel feel.…

My Vijay

kalau hari sabtu aku naik hantoo dengan lebuhraya LEKAS, hari ahad pula adalah hari bermalas-malasan di rumah. bermalasan sambil membuat kerja office di rumah. cehh.. rajin sangat la kan. walhal terpaksa bangattt nih… rajin? tapi malas? bagaimanakah itu? aterrrr… aku kan jaga 2 orang bos. JM & CFZ. jadi di musim-musim perayaan ni, kena kerja keras sikit la diorang. kena membalas kad raya dari peminat. katanya.. memang berbaloi baloi la aku bawak balik kerja ni semua. berjaya disiapkan. kalau kat…