Blog Maya Dot Com

Family

Pro & Cons Pasangan

last week tak semena mena adil whatsapp. seselama ni ia mana lah ada whatsapp. sms je. ni baru tukar smartphone la ni setiba tiba ada whatsapp. pastu dah ada instagram bagai. melangkah la setapak lagi dalam dunia telekomunikasi katanya. encik z takde whatsapp. kaklong takde whatsapp. mama apatah lagi. yaya apatah lagi la kan. geng whatsapp saya bebalik orang sama je pon. dah ada whatsapp ni cam syok sikit la nk sembang gebang kan. kalau sms tu cam tak berapa…

Maamar Mahathir

last saturday saya pergi melaka. dengan encik z, mama, yaya & caca. mahu melawat anak saudara saya yang baru. anak kepada adik saya, Adil. dan wife nya yana. yang entry NI lah. macam macam spekulasi yer. ada yang kata saya keguguran. sebab tengok tajuk entry tu ek? takdelah. tu gambar anak saudara saya la tu. tapi saya protected kan sebab ada isu sikit. tapi dah selesai pun. saya dah unprotect. ah pegi lah kalau nak tengok. ada jugak yang mintak…

Main layang layang dan makan

dari sungai pusu tak terus balik rumah. singgah kat tempat main layang layang kat kepong nun. layankan aje budak budak nak main layang layang. lagipun kaklong tu setahun sekali baru sampai KL. aterrr rumah di hujung dunia. so letsss la jalan jalan. saya, kaklong dengan cici duduk tepi. makan karipap makan aiskrim. abang long, encik z dengan caca dok lari lari terbangkan layang layang. : : layang layang butterfly yang comel : : pukul 7.15 malam camtu baru la gerak…

Selamat bertunang Farahin dan Faizal

hari sabtu lepas pegi rumah chu kat sungai pusu gombak. majlis bertunang farahin & faizal. majlis bermula lebih kurang pukul 3.45 petang camtu lah. oh sebelum majlis bermula lepak borak borak dengan uncle azhar, abang sham, abang long, encik z. memula cerita pasal kisah travelling sana sini je. tup tup dah masuk bab politik. nasib baik semua pun orang PR. so memang best lah borak. ada benda benda yang macam ‘ohhhhh’ uncle ceritakan, lalu kami semua pun cam ooo gitu…

Cepat Sembuh Mak

last 2 week saya pegi temerloh. ke hospital temerloh. nak melawat mak abang long. mak jatuh. tulang pinggang ia patah. lepas tu operation kena postpone sebab ada infection dalam paru-paru. tapi sekarang alhamdulillah semua pun dah ok. saya sempat suap mak makan bubur sebab masa tu abang long pegi tengok abah yang pun tak sihat kat hotel. kaklong plak kat bawah sebab cici nangis taknak kat bibik. sedih plak rasa bila mak cakap ‘mak takde anak perempuan. zura, maya la…

Majlis Resepsi Haizad & Hid

lepas maghrib keluar rumah terus ke dewan perdana felda. naik 2 kereta. kereta encik z dengan kereta abang long. dah ada table arrangement. so sila duduk di table masing masing yer. kami sekeluarga di table 30. : : flowergirls yang akan memulakan tugas sebentar lagi : : aturcara semua pun berjalan seperti yang dirancang. dalam pukul 8.45 malam camtu pengantin pun masuk. tak dapat lah nak snap gambar yaya & caca sebab VVIP kot semua kat tetengah tu. takpela tunggu…

Happy 34th Birthday Normaya ^__^

untuk birthday luncheon tahun ni saya memilih restoran full house kat wangsa walk. senang pun senang kot sebab dekat dengan rumah kan. so dari midvalley terus zasss ke wangsa walk. tak ramai pun customer kat full house masa ni, so sekejapan makanan sudah terhidang di depan mata. dalam fullhouse ni ada jugak kedai jual baju dan aksesori. kebanyakan barang semua pun ala ala kpop. aterrr nama pun restoran korea kan. : : kemain anak dara berdua ni : : ok…

You Go Girls!

apa saya buat masa birthday saya semalam? pagi pagi dah bangun sebab nak pegi dewan perdana felda. rehearsal wedding haizad & dayah. saya baru tau nama glamer dayah ialah hid. so lepas ni tukar panggil hid la 😀 kenapa kena rehearsal bagai? oh sebab yaya & caca jadi flowergirls, sebab itu lah. so pegi. dekat je pun kan dewan perdana felda tu dengan rumah saya. : : cak! : : di harilahir saya yang indah itu saya pakai baju baru.…

Amusement Park, Sunway Lagoon

dah lepas selesai mandi manda, siap siap nak jalan dalam dry park pula. heyyy takkan nak balik macam tu aje. rugi ooooo. dah la nak masuk sunway lagoon ni mahal, ni dah dapat masuk free kita kasi cover la semua. terus je ke amusement park. sorry segala nama rides ni saya dah tak ingat. brochure sunway lagoon pun dah mana saya campak. sampai 2 kali encik z &  yaya naik benda alah ni. saya macam teringin tapi macam takut. so…

Lagi Family Day @ Sunway Lagoon

kalau hari tu family day untuk sektor saya, kali ni untuk sektor encik z pula. kebetulan tempatnya sama kat sunway lagoon. tapi yang bezanya kali ni saya dapat bawak yaya, mama, kaklong, caca, cici dan bibik jua. the more of coz la the merrier kan. kami 3 beranak pergi pagi pagi. yang lain tu lambat sikit pun sokayyy la kan. yaya masuk pertandingan mewarna, tapi takde rezeki. tak menang pun. saya rasa dia macam tak berapa ada bakat mewarna, saya…

Aku Suka Dia

amboi dah setahun rupanya saya tak update blog yer #lawakhambar tak perlu la saya nak bagi alasan lagi. dah lebih lapanploh kali kot dok bagi alasan yang sama. so kalau ada saya update, ada lah. kalau takde, takde lah. cerita pun mesti la cerita yang dah tertunggak tertonggeng. lantakkan sana. blog saya, so saya punya suka *libas tudung ni cerita pergi karaoke dengan encik z, kaklong, yaya & caca. pegi kat superstar karaoke kat wangsa walk sana. ambik bilik promosi…

Page 5 of 10« First...34567...10...Last »