Blog Maya Dot Com

Family

Its Builds Me

: : pandai anak dara saya pakai shawl lilit lilit : : : : normah. yasmin. nama yang simple untuk orang yang simple. mrsihtifaz komen kat instagram saya. its builds you kak. NORMAh + YAsmin = NORMAYA. hehe saya pun tak perasan sebenarnya : : pegi rumah tok sebab adik beradik mama semua berkumpul. depa 9 beradik. 2 orang dah meninggal. semua berkumpul kecuali auntie salmi yang tak dapat balik. ni la rumah arwah tokwan & tok. yang saya rindu.…

3 Nur

dari PD tu singgah LEP, mau melawat anak anak saudara sebanyak 3 ketul itu. caca punya la terkagum kagum dengan monopod tu. lalu berselfie je lah kitorang. siap siap mau pi subang. kaklong tak sihat hari tu. patutnya kerja tapi tak sihat. pi klinik kat subang mau jumpa doktor. aisy pun tak sihat jugak. baru keluar hospital seminggu sudah. huhu. : : cici yang manja nak duduk bawak ketiak ayah : : : : aisy yang demam. siannya anak mommy…

Birthday siapa entah..

masa majlis aqiqah maamar & nur aisya tu saya tempah kek. takde apa occasion pun, memang sesaja je. saya tempah kat NAIZWORLD redvelvet cake. sedap. bukan birthday sesapa. tapi nak melayan cici, so nyanyi je lah lagu birthday untuk ia. bukan dia tau pun birthday dia bila kan. : : terkesima tengok kek cantik lettew : : Jan 10, 2014 | Tah sapa2 punya birthday ntah by normaya11 on Keek.com   : : maamar takde sebab ia tengah tido masa…

Sebelum Semasa & Selepas Majlis

saya compilekan semua gambar gambar random masa majlis aqiqah dan cukur jambul maamar nur aisya dalam entry ni yer. dimulakan dengan gambar encik z sebagai jurugambar di hari kejadian. : : sedondon bercokolat. shawl tu kak as hadiahkan dari istanbul : : : : sepupu paling rapat : : : : kesayangan dunia akhirat : : : : the one and only my anak dara : : : : yaya dan sepupu saya, ain : : : : nampak macam…

Marhaban : Maamar & Nur Aisya

mari kita mengimbau cerita bulan 12 tahun 2013 tempoh hari kohkohkoh. ala baru 3 bulan berlalu. tak basi lagi kot? heh. ni sambungan entry INI & INI. saya pecahkan kepada 3 entry. yang ni entry marhaban maamar dan nur aisya. saya suka betul dengar kumpulan marhaban ni berlagu berzanji sebab isi kandungan marhaban ni menceritakan tentang kasih dan pengorbanan seorang ibu dalam melahirkan dan membesarkan anak. antaranya… Ayuhai anak paras gemilang Pada ibumu banyaklah sayang Dipeliharanya engkau bukannya senang Tidur…

Terkesan #MH370

Kegelisahan didalam kedinginan Meniti sepi keseorangan Sebuah kematian yang tiada bernisan Sendu mengiringi perpisahan Ruang nan luas diri bergerak bebas Namun keupayaanku terbatas Segala mimpi menjadi asing Perit membakar diri….. pertama kali saya dengan berita tentang kehilangan pesawat MH370 ni dari grup adik beradik tiri saya. payiet bagitau. saya masa ni dalam kereta otw nak pegi event blogger. oleh sebab memang tak tengok tv so saya tak berapa fokus sangatlah pasal kes ni. sampailah saya scroll instagram masa kat event.…

Anak-Anak Saudara

ni sambungan dari ENTRY INI hari kejadian cukur jambul aqiqahnya 22 disember 2013. ni keterjadian di sebelah pagi. saya nak share kan gambar anak-anak saya yang comel kiut belaka. : : sampai 2 orang assistant nak pakaikan maamar kasut : : : : maamar pakai tshirt singapore. sesuai warna merah dengan ia : : : : amboihh, pandangan menggoda : : semua kena paksa pakai tshirt sinjapura sebab mommy nak snap gambar. lepas ni kalau pi jenjalan bukan kena beli…

Cerita dari Taiping

ni cerita pertengahan bulan 12 tahun 2013 hari tu. eh kalau 20hb kira pertengahan ke hujung? tak kisah lah eh. ok ceritanya saya, encik z & yaya balik taiping sebab ada majlis aqiqah dan cukur jambul balqis, maamar & nur aisya. balqis – aqiqah maamar – cukur jambul & aqiqah aisya – aqiqah saya ambik half day jumaat sebab ingatkan nak tengok sembelih kambing. tapi ujung ujung adil message katanya sembelih kambing buat sebelah pagi, sebab tukang sembelih ada hal…

Double F

: : apa saja yang awak menungkan tu nur aisha? : : : : oooo nengok kekakaks tengah berdiskusi : : kisah ke majlis resepsi faizal & farahin. hari tu depa bertunang. ingat lagi dok korang kat entry saya yang tu? kekira 8 bulan bertunang, tibalah masa untuk disatukan. gitu. majlis akad nikah saya tak pegi sebab ada urusan lain. majlis berlangsung di dewan taman koperasi polis fasa 2 sana. pegi 2 kereta lah dengan abang long. adil gerak dari…

Random with Anak Anak

ok ni plak entry random sepanjang bersama anak dan anak anak saudara kat KL. pun entry tak bermanfaat (macam la entry lain selama ni bermanfaat pun), cuma sekadar untuk kenang kenangan di masa depan. pencarian barang sekolah yaya. actually saya beli barang sekolah yaya merata rata. mana yang ok, yang ada saiz saya sambar je. : : try kasut sekolah : : pencarian beg sekolah yaya & caca kat aeon wangsa maju. yaya kemain takmo dah beg tarik katanya. nak…

Cicit Tok Gajah

assalammualaikum korang.. ramai cuti kan hari ni? untunglah. saya kerja ni ha. sebab takde plan apa, so baiklah datang kerja je. semalam saya layan bola piala malaysia tu dari awal sampai habis. hebat sungguh. walhal saya ni bukannya minat bola pun. tapi dah encik z dok ngadap, saya layankan jugak la. kelantan vs pahang. macam macam idea dorang ni buat eh nak bagi meriah. siti nurhaliza vs neelofa. hikss.. comel je. saya? saya sokong pahang la. abang ipau saya kan…

Keluarga, Saya & Yaya

hari jumaat 18 oktober saya cuti. balik taiping sebab nak buat birthday party yaya tu lah on 19 oktober. dari jasmine ke LEP dulu ambik si caca. nak balik dengan mommy katanya, hah moh lah nak. walaupun malam tu gak kaklong & abang long nak balik TLJ. haa sebab katanya nak ikut ambik kakak yaya balik sekolah. stop makan kat mcd equine dulu. brunch la kekiranya. saya makan fillet o fish. oh rindu nya fillet o fish. dulu masa zaman…

Page 4 of 10« First...23456...10...Last »