Blog Maya Dot Com

Family

Awas!! Entry Ini Penuh Dengan Gambar Yang Berwarna Warni

hari khamis aku amik cuti. sebab kebetulan kaklong pun off day. tau ajer la dengan kerjaya kakak ku sebagai seorang pramugari yang tak berapa terlampau nie. mana nak dapat off day weekend. ada tu memang ada, tapi cam kepayahan laa… bercuti kerana mau membawa ini budak 2 sekupu bersuka ria di BTS. tau tak BTS kat mana? yer betul anak-anak. berjaya times square. tak pernah pergi? ok saya simpati. bayaran masuk total adalah RM110 setelah tolak 25% diskaun dari voucher…

Sepetang Ahad Bersama Keluarga

hari ahad keluar sekeluarga beramai-ramai. tapi tanpa ayah chu adil 🙁 bz dengan kerja nya di serting sana. takde keluar ke mana pun. mula-mula gi klinik kat setiawangsa. ubat chickenpox caca sudah habis. so mau ngamik ubat baru. tapi bintik bintik kat muka dia ada kurang jugak. dia pun cam udah melasak. so agak lega lah. cuma kaklong kena make sure semua parut susut ar. kalau tak, jatuhlah saham awak ca…. lepas tu ke JJ AU2. mama dan kaklong mau…

Dinner Sekeluarga @ KE Corner

hari ahad malam tu, kaklong sekeluarga dah nak gerak balik. sebab hari isnin kaklong standby. adil pulak ikut kaklong balik sebab isnin tu jugak dia ada interview kat equine sana. so malam tu, semua decide mau makan di luar. memula aku bagi cadangan makan kat bomba. sebab nak makan sotong kangkung. tapi ujung-ujung kami ke KE corner. ok gak la sebab sini parking senang, dan sotong kangkung pun ada gak. sampai-sampai di tempat kejadian, tetiba hati adalah jadi tamak. so…

Berjimba Bersama Keluarga di Bukit Merah Laketown Resort

minggu lepas aku balik TLJ. aterr kan cuti 3 hari berturut-turut. kebetulan kaklong sefamily pun balik jugak. so cam meriah uolls la konsepnya. hari sabtu kami sekeluarga sepetak suara mau terjah ke bukit merah laketown resort sana. sementelaah encik z pun tak pernah pergi sana lagi, so cam teruja lebih la dia. kami hangkut maksu dan paksu yang jua keboringan di rumah tok sana. dari TLJ ke bukit merah nie dekat jer. tak sampai 45 minit pun, dah terjengoi kami…

Lagi Cerita Kenduri Kahwin Saya

sehari sebelum kenduri hari tu, harus la semua orang sungguh sibuk dok prong prang buat itu ini. oleh sebab aku tak berapa nak mempunyai jiwa surirumah tangga, so aku amik tugas jaga ini budak 2 sekupu. mandikan, siapkan. tukar baju. layan dorang lah kira-kiranya. idok ler susah pun. aterrrr dedua dah besar. cuma si caca la. bila sampai tahap meroyan dia, kemain menghentak-hentak. nak kata ikut perangai ibu nya, ibu dia cam sopan santun lemah lembut je. nak kata ikut…

Top 1 Western Foods Cafe

dimulakan dengan wajah kami yang berserba hitam. berserba hitam adalah tidak dirancang, semua pun adalah kebetulan. kami tidak bertiga. ditemani dua orang jejaka di bawah. kami ke Top 1 Western Foods Cafe kat seri kembangan sana. motipp utama haruslah kerana mau makan. yup, dinner. start belek-belek menu. yang penting ada kopi dangdut uolls. MUST TRY ada 3 hidangan. spicy scallop, crab meat with shark fin soup dan sizzling tenderloin steak. semua pun mahallll. so jangan ngengada nak order ek. kata…

@ Jusco Equine Bersama Keluarga

dari PD terus je zasss ke LEP. rumah kaklong. sekalian keluar lunch ke jusco equine. ayah chu yaya & caca sudah menggigil kelaparan. ibu tak masak kah? gagagaga.. ini namanya outing ahlil keluarga. tak cukup korum of coz sebab abang long bekerja. tapi tatapp happy together-gether. lalu makan di KFC. : : caca. yang paling muda dan paling nakal : : : : keluarga kecil saya : : tawaf satu jusco equine. pastu mama mau try fish spa ini. aku…

Yaya & Family @ KL

hari isnin pagi hari tu, yaya dengan mama sampai kat kl. naik train dari taiping, turun kat kl sentral. so seawal pagi gigihla aku jemput mereka di sinun. oh, sekarang kan cuti sekolah. thats why la mereka datang ke kl. tak lama sangat kot yaya dengan aku. aterrr, kena la bahagi masa dengan apaknya pulak. macam ni lah bila hidup selepas berpisah. tapi tatapp la kena ada hubungan baik dengan ex aku tu. kami ada anak sebagai pengikat. aku tau,…

ASD di hari raya ke 5

tengah hari raya ke 5. jenguk ke dapur. jenguk dalam periuk. ingatkan mama buat mee sedap hasil air tangan mama yang sedap tapi aku tak tau namanya. *sila baca dengan satu nafas. so apa lagi ceduk ceduk. bila dah masuk tekak, alaaa… mama bukan buat mee sedap tu. mama buat mee lain. macam mee kari je nie. frust tonggeng tonggeng terusss… nak mee sedapppppp… bukan mee sedap yang macam dalam tv tu k. soal kata lidah boleh bohong. soal rasa…

Menjadi Bibik di Raya ke 3

kita mulakan dengan wajah seorang perempuan yang dipaksa menjadi bibik di raya ke tiga ini. pagi-pagi dah kena kerah tenaga mandikan ini budak kecik. nak mandikan dia bukan senang. dok itu ini. dok begitu begini. sila abaikan objek yang terdapat di atas sebelah kanan anda. 18SX uolls. mama tau aku letak gambar nie, matikk kena carut koo.. letak gambar toilet yang begitu mencomot. heh! setelah selesai proses mandi memandikan, proses pakaikan pampers segala. dah 5 tahun kan since aku buat…

@ 2 Syawal

entry ini penuh dengan gambar kami sekeluarga saja. so kalau agak-agak rasa menyampah dan tak koserr, sila awal-awal tinggalkan laman sesawang ini yer… jangan nak komplen itu ini.  dah 2,3 kali hari raya.  dah2,3 kali mintak maap. cukup-cukup laaaa… hari raya kedua agak meriah la kat rumah. kaklong, abanglong dan caca sudah sampai malam tadinya. yaya & caca memakai baju yang sama. dress ala opah katanya. kain adalah diimport dari korea. hadiah apau bagi kat aku dulu. tapi nengok kainnya…

Di 1 Syawal

takde banyak sangat cerita di pagi 1 syawal tahun ni. macam biasa, bangun pagi. siapkan yaya dan siapkan diri sendiri. baju raya nie aku beli kain dari che’ ta. hantar jahit kat jiran satu taman ni gak. untung beli gak kain dari che’ ta. kalau tak menjawab takde baju raya. ta… baju ni kaler ada sikit turun la tapi ini bukan komplen tau… ini luahan perasaan sajork. heee… baju raya yaya tahun ini adalah disponsor oleh auntie nida yang kecil…

Page 10 of 10« First...678910