Blog Maya Dot Com

Event

Masuk TV @ Forum Perdana Ehwal Islam

Mid September dapat email dari management tanya siapa nak attend Forum Perdana Ehwal Islam yang akan diadakan kat Sasana Kijang. Saya tidaklah respond sebabnya satu department cuma boleh hantar sorang wakil je. Tapi di hari kejadian Syikin tanya nak attend tak, agaknya sebab tak ramai orang kot. Department dia antara yang handle program ni. Tanya Encik Z, dia kata OK, so ke sanalah kami malam itu. In fact, tak balik rumah pun. Petang tu terus ke Sasana je. Ada 2…

IAIS Gala Dinner @ Intercontinental

30 Oktober sampai 3 November super busy dengan event besar di Sasana Kijang. Bertunggu tangga di Sasana Kijang & Lanai Kijang. Hari Rabu malam dapat whatsapp dari boss mintak jadi Tray Girl untuk Gala Dinner. Adududu, dah la yang nak sampaikan hadiah tu semua ialah Gabenor. Seramlah kan. Saya mula-mula memang taknak sebab yelah, takde pengalaman plus protokol segala. Hey, Gabenor kot! Pastu Sharil dok bahan saya kata ala dulu-dulu tu boleh je. Hello, yang tu setakat event Bintang BNM,…

Majlis Perpisahan dan Persaraan Kak As : Perpisahan Terasing

: : Sian KakWan iPhone ia rosak. Snap gambar semua blur : : Lepas performance Mulanya Di Sini tu, ada ditayangkan slide show gambar-gambar Kak As sepanjang beliau di RSA. Background lagu Perpisahan Terasing – KRU. Sedih kot huhu. Lepas tu pulak diikuti dengan video ucapan perpisahan dari staf RSA untuk Kak As. Sayalah yang bertonggengjawab merakam ucapan depa semua ni. Macam-macam karenah. Urut dada dibuatnya. Tapi enjoy la dan rasa puas dapat buat. Simple simple je tapi yang penting…

Majlis Perpisahan dan Persaraan Kak As : Mulanya Di Sini

Bersempena dengan hari persaraan Kak As pada 21 Julai 2017, maka wajiblah kita organize majlis untuk beliau. Persediaan 2,3 bulan jugaklah. Nak set date, survey tempat, site visit, beli bunga, beli hadiah dan lain-lain lagi. Saya selaku salah seorang committee K’RISMA wajiblah terlibat secara langsung. Hari kejadian adalah pada 19 Julai 2017, 2 hari sebelum Kak As mengucapkan selamat tinggal kepada B**. Lokasi pulak adalah di D’Saji Nelayan, Titiwangsa. Pagi-pagi alam saya, Kak Aida & Abang Mohd Noor dah gerak…

Happy Secretaries Day

Sempena Hari Setiausaha ni kami beberapa orang para para sakura sudah plan mau makan-makan bersama. Ajak ramai, tapi biasalah kan pasti ada je yang tak boleh join. Tinggallah kami 8 orang saja. Makan kat Dinar Matahari je, tapi bila letak kat Facebook ramai ingatkan kat hotel. Hiks. : : Kedondong asam boi dan air suam demi menjaga kesihatan dan kelangsingan tubuh badan yang jauh dari langsing pun : : : : Ada promosi sambal udang petai. Biasa-biasa saja : :…

Karnival Kewangan 2017

Awal tahun hari tu ada Karnival Kewangan bertempat di PWTC sana. Rasa macam julung-julung kali jugak diadakan ni. Lepas dapat permission dari Kak As, saya pun pergilah ke sana dengan KakTin dan Intan. Ramai la kawan-kawan office yang terlibat secara langsung dengan event ni. Terjumpa lalu say hai hai dan bye bye gitulah. Pusing-pusing dan baca info. Lepas tu ada mini games. Lepas tu duduk depan main stage tengok artis hehe. : : Naza aka Warda : : : :…

Adana Gallery Opening

Ni cerita 25 / 10 / 2014 hari tu. Saya pegi Adana Gallery’s Grand Opening kat Shah Alam sana. Heret Masy teman kan. Mekasih baby teman kan kakak ostajah! Naik komuter dari KL Sentral terus ke Shah Alam. Masy tunggu kat stesen terus je zass ke Adana Gallery. Pukul 11 pagi camtu dah sampai dah. Terus belek belek tudung yang berkenan. Tak lama pastu Heliza sampai. Ia jadi artis jemputan untuk bagi tazkirah ringkas. : : ambik food lalu duduk…

Sesame Street Live – Elmo Makes Music

Korang ingat lagi tak dengan karakter Sesame Street? Yang lahir seangkatan dengan saya ingat lagi kot? Tapi cer recall dah berapa lama kita tak nonton Sesame Street kat tv. Saya rasa macam dah lama rasanya takde siri ni kat tv. 16 Ogos hari tu kan, telah diadakan Media Launch “Sesame Street Live – Elmo Makes Music” kat High Street, 1 Utama Shopping Centre. Majlis diacarakan oleh Vanessa Chong, alah kakak Vince AF 1 tu. Yang bagi ucapan semua pemenang tiada…

Welcome Dinner WITM Event

7 Ogos hari tu saya pegi Annual Dinner kat KL Convention Centre. Annual dinner sempena apa? Sempena WITM Event. Kak Red yang roger ajak pegi. Mekasih kak sebab ajak. Majlis dimulakan dengan ucapan dari Chairman of WITM Event Sdn Bhd iaitu Y Bhg Dato Mohd Khalid Harun diikuti dengan ucapan dari Guest of Honour. Lepas tu apa lagi, makan time! Sesambil makan ditayangkan video dan info tentang WITM Event ini. Selang seli dengan persembahan nyanyian dan tarian. Juga networking dengan…

Sepetang Bersama Blogger Yeo’s 2014

8 mac hari tu saya pi event Sepetang Bersama Blogger 2014 (SBB). majlis berlangsung di saloma bistro jalan ampang. saya paksarela masy teman saya, dan beliau tanpa kompromi menurut perintah. pukul 10 jemput masy kat putra sri rampai pastu terus la zass ke tempat kejadian. sampai sampai tengok kitorang cam termangu mangu tersipu sipu. cam eh kakak ostajah jalan la dulu, saya plak cam eh baby awak la jalan dulu. gitu. tapi dalam tersipu sipu tu register apa semua gak…

Majlis Pelancaran Simplysiti Argan & Berbuka Puasa

siapa sini pengguna produk simplysiti angkat tangan! bagus bagus. sesiapa yang belum guna lagi produk simplysiti haaa marilah menggunakannya. sebab, simplysiti, jenama kosmetik, penjagaan kulit dan wangian yang dah 4 tahun berada di pasaran, sekarang meneruskan tradisi bila tibanya Aidilfitri je, diorang akan melancarkan koleksi baru. koleksi istimewa untuk Aidilfitri kali ni ialah edisi SimplySiti Argan. Apakah Argan? Argan yer. bukan Afgan. Ekstrak Argan sangat premium dan susah nak jumpa. Ianya terhasil daripada buah pokok Argan yang merupakan antara pokok…

Santapan Ramadan di Hotel Impiana KLCC

pejam celik pejam celik tak sampai sebulan lagi dah ramadhan akan menjelma kan? dah ganti puasa ke? *jeling diri sendiri bila ramadhan je macam biasalah banyak hotel yang offer buffet ramadhan. termasuklah Hotel Impiana KLCC KL. saya berpeluang untuk merasa makanan-makanan yang akan dihidangkan untuk buffet ramadhan hotel impiana klcc kl tahun ni. sampai je kat Tonka Bean Cafe terus mata merambang. nak makan yang ni, nak makan yang tu. : : kawasan yang luas : : ni antara makanan…

Page 1 of 212