Blog Maya Dot Com

Event

Happy Secretaries Day

Sempena Hari Setiausaha ni kami beberapa orang para para sakura sudah plan mau makan-makan bersama. Ajak ramai, tapi biasalah kan pasti ada je yang tak boleh join. Tinggallah kami 8 orang saja. Makan kat Dinar Matahari je, tapi bila letak kat Facebook ramai ingatkan kat hotel. Hiks. : : Kedondong asam boi dan air suam demi menjaga kesihatan dan kelangsingan tubuh badan yang jauh dari langsing pun : : : : Ada promosi sambal udang petai. Biasa-biasa saja : :…

Karnival Kewangan 2017

Awal tahun hari tu ada Karnival Kewangan bertempat di PWTC sana. Rasa macam julung-julung kali jugak diadakan ni. Lepas dapat permission dari Kak As, saya pun pergilah ke sana dengan KakTin dan Intan. Ramai la kawan-kawan office yang terlibat secara langsung dengan event ni. Terjumpa lalu say hai hai dan bye bye gitulah. Pusing-pusing dan baca info. Lepas tu ada mini games. Lepas tu duduk depan main stage tengok artis hehe. : : Naza aka Warda : : : :…

Adana Gallery Opening

Ni cerita 25 / 10 / 2014 hari tu. Saya pegi Adana Gallery’s Grand Opening kat Shah Alam sana. Heret Masy teman kan. Mekasih baby teman kan kakak ostajah! Naik komuter dari KL Sentral terus ke Shah Alam. Masy tunggu kat stesen terus je zass ke Adana Gallery. Pukul 11 pagi camtu dah sampai dah. Terus belek belek tudung yang berkenan. Tak lama pastu Heliza sampai. Ia jadi artis jemputan untuk bagi tazkirah ringkas. : : ambik food lalu duduk…

Sesame Street Live – Elmo Makes Music

Korang ingat lagi tak dengan karakter Sesame Street? Yang lahir seangkatan dengan saya ingat lagi kot? Tapi cer recall dah berapa lama kita tak nonton Sesame Street kat tv. Saya rasa macam dah lama rasanya takde siri ni kat tv. 16 Ogos hari tu kan, telah diadakan Media Launch “Sesame Street Live – Elmo Makes Music” kat High Street, 1 Utama Shopping Centre. Majlis diacarakan oleh Vanessa Chong, alah kakak Vince AF 1 tu. Yang bagi ucapan semua pemenang tiada…

Welcome Dinner WITM Event

7 Ogos hari tu saya pegi Annual Dinner kat KL Convention Centre. Annual dinner sempena apa? Sempena WITM Event. Kak Red yang roger ajak pegi. Mekasih kak sebab ajak. Majlis dimulakan dengan ucapan dari Chairman of WITM Event Sdn Bhd iaitu Y Bhg Dato Mohd Khalid Harun diikuti dengan ucapan dari Guest of Honour. Lepas tu apa lagi, makan time! Sesambil makan ditayangkan video dan info tentang WITM Event ini. Selang seli dengan persembahan nyanyian dan tarian. Juga networking dengan…

Sepetang Bersama Blogger Yeo’s 2014

8 mac hari tu saya pi event Sepetang Bersama Blogger 2014 (SBB). majlis berlangsung di saloma bistro jalan ampang. saya paksarela masy teman saya, dan beliau tanpa kompromi menurut perintah. pukul 10 jemput masy kat putra sri rampai pastu terus la zass ke tempat kejadian. sampai sampai tengok kitorang cam termangu mangu tersipu sipu. cam eh kakak ostajah jalan la dulu, saya plak cam eh baby awak la jalan dulu. gitu. tapi dalam tersipu sipu tu register apa semua gak…

Majlis Pelancaran Simplysiti Argan & Berbuka Puasa

siapa sini pengguna produk simplysiti angkat tangan! bagus bagus. sesiapa yang belum guna lagi produk simplysiti haaa marilah menggunakannya. sebab, simplysiti, jenama kosmetik, penjagaan kulit dan wangian yang dah 4 tahun berada di pasaran, sekarang meneruskan tradisi bila tibanya Aidilfitri je, diorang akan melancarkan koleksi baru. koleksi istimewa untuk Aidilfitri kali ni ialah edisi SimplySiti Argan. Apakah Argan? Argan yer. bukan Afgan. Ekstrak Argan sangat premium dan susah nak jumpa. Ianya terhasil daripada buah pokok Argan yang merupakan antara pokok…

Santapan Ramadan di Hotel Impiana KLCC

pejam celik pejam celik tak sampai sebulan lagi dah ramadhan akan menjelma kan? dah ganti puasa ke? *jeling diri sendiri bila ramadhan je macam biasalah banyak hotel yang offer buffet ramadhan. termasuklah Hotel Impiana KLCC KL. saya berpeluang untuk merasa makanan-makanan yang akan dihidangkan untuk buffet ramadhan hotel impiana klcc kl tahun ni. sampai je kat Tonka Bean Cafe terus mata merambang. nak makan yang ni, nak makan yang tu. : : kawasan yang luas : : ni antara makanan…

Preview Screening Pee Mak

kelmarin saya pegi nonton Preview Screening filem Pee Mak kat GSC midvalley. tq nuffnang sebab bagi 2 tiket 🙂 Pee Mak ni cerita Thailand. yang di’remake’ dari filem momok terkenal tahun 1999, Nang Nak. tapi Pee Mak ni diberi sentuhan komedi. kira ala-ala kelakar kelakar seram gitu lah kekiranya. jalan cerita saya rasa 90% sama. ada la sikit diolah here and there. Mak pegi berperang, tinggalkan wife dia Nak yang tengah pregnant. Nak mati masa melahirkan Dang, anak lelaki depa.…

Genting Mobile Apps Launch

pada 17 januari lepas saya dapat jemputan dari Resorts World Genting (RWG) untuk attend event Genting Mobile Apps Launch di Wisma Genting. so lepas office terus gerak. memandangkan program start pukul 3 petang, so saya ke pavilion dulu untuk lunch. makan kat food republic, set thai food. red ruby tu fuhhh sedap gila plis. ingat kan nak menapak je dari pavilion ke wisma genting, tapi pusing pusing tak jumpa pulak pintu keluar nya. so terpaksalah drive keluar. jalan sesak lah…

Ms. Kebaya Slimworld 2012

2 november 2012.  kakred ajak saya join event ms kebaya slimworld 2012 kat  hotel crowne plaza mutiara. saya macam biasa lah, kalau takde aral memang on je. terus jumpa kakred di tempat kejadian sana. petang tu hujan, jalan sesak hebat. : : ada lucky draw : : saya sampai awal. tunggu kakred dulu. pastu terus je masuk dalam cari seat. doorgift dapat ni ha. skin culture whitening collagen eye mask, revitalize toner, fiber dtox, collage marissa. dapat voucher gak. tapi…

SimplySiti Grand Finale Star Search

pada 20 oktober yang lepas telah berlangsungnya Simplysiti Grand Finale Star Search. seramai 10 orang peserta telah berentap untuk merebut gelaran Miss Precious, Miss Memoire dan Miss Pure. saya datang dengan kaktin. tq kaktin sebab sudi nemanin diriku. wah siap cop tangan. dah macam nak masuk club. heh. oh yer kejadian berlangsung di the strand kota damansara. first time kot saya sampai sini. sesat barat jugak lah. majalah Lisa merupakan antara penaja selain dari Simplysiti itu sendiri. dan juga metrowealth…

Koleksi Bejeweled SimplySiti Yang Bling Bling…..

korang tau tak yang Simplysiti, jenama komestik, penjagaan kulit dan wangian milik Dato Siti Nurhaliza dah melancarkan satu lagi koleksi eksklusif kosmetiknya? apa? tak tau?? haaa ni saya nak habaq mai la ni. Koleksi eksklusif kosmetik edisi istimewa terbaru dari Simplysiti ialah Koleksi Bejeweled. Pelancaran telah diadakan pada hari Selasa yang lepas bertempat di Hotel Berjaya Times Square. dan saya merupakan antara yang bertuah dijemput ke sinun. yeay! : : saya hangkut jocko & encik z : : :: rose,…

Page 1 of 212