Blog Maya Dot Com

Emosi

Pengakuan Berani Mati

baru-baru nie ada 3 orang individu sudah buat pengakuan berani mati pada aku. pengakuan mengatakan yang pada satu ketika dulu diorang pernah TAK SUKA pada aku. individu pertama menggunakan method bercakap secara depan-depan. individu kedua menggunakan method menggunakan YM. dan individu ketiga terus menelefon aku. aku rasa kes mereka bertiga nie mungkin cuma 10% je dari yang tak suka aku. pasti ada ramai lagi di luar sana yang tak suka pada aku. fine with me. kita bukan boleh paksa orang…

Sesi Bersama Cik Seri Siantan

hari nie aku nak ngadu-ngadu dan nak tanya pendapat korang jugak. aku ni ada satu masalah. eh, bukan aku lah. masalah kawan aku. dia dok ngadu cerita kat aku. aku cam biasalah, menjadi pendengar setia gitu. nak bagi nasihat lebih-lebih pun, aku ni selalu jugak ke laut. so bagi nasihat lite-lite je lah. cut it short la ek. sebab aku pun tak berapa nak reti ayat berbunga-bunga. aku namakan dia sebagai ezah. dia ni dah kawin dengan husband nya skang,…

Heh!

ala korang nie.  aku buat protected entry salah. buat tak protected entry pun salah. pening la. habis madu sepah dibuang tu maksudnya handphone sony ericsson encik z yang kedaung tu telah dibuang, setelah sekian lama memberikan jasa bakti pada encik z la. tajuk tak setara pun jadi isu ke? ha tu aku dah open entry tu. baca la korang sampai lebam. heh. emosi nie emosi.

Stop Calling Me KAKNAM!

kisah hari pertama kat hanoi dah habis aku publish. kisah hari-hari seterusnya, kita hold dulu boleh? berpinar la mata nak pilih dan edit gambar. ermmm.. hari nie aku nak buat luahan perasaan sikit. aku jarang kan buat entry luahan perasaan, so sila kasik muka. memula ingat nak buat protected entry je, tapi kang sana sini korang mintak password. so kasik zasss je lah. lain-lain, aku takmo pikir dah. pertama sekali, aku nak mulakan dengan soalan. apa definisi kaknam sebenarnya ek?…

Takde self respect ke?

ENTRY INI KREDIT PADA CHICS di http://www.chicsinred.com/blog. AKU DAH MINTAK PERMISSION DIA SO TAKDE ISU PLAGIAT EH? thanks chics di atas keizinanmu. hari tu aku letak entry ary pun dengan isu yang lebih kurang sama. so pinky sekelian, tarik nafas dalam-dalam dan sila lah membaca. dan sila lah jadikan pedoman yer. Takde self respect ke? Ok. Seriesly aku tak paham dengan orang yang mengorat wife/husband orang. Dulu ada someone yang aku kenal cakap dia flattered bila ada lelaki mengorat dia,…

Kisah Machaaa Yang Poyo. Puiiii!!!

ok ini kisah masa aku balik TLJ hari tu. yang masa yaya kena penyakit kaki, tangan dan mulut. hari ke 2, waktu untuk pulang. sebelum pulang, aku dengan mama dan yaya gi hospital taiping. melawat kakwati, cousin aku yang baru bersalinkan anak kedua. mix melayu dan filipina uolls. : : mama, kakwati, maklong : : masa melawat hampir tiba. sebelum tu, aku snap-snap je gambar seperti di atas kan. kebetulan waktu nak gerak balik tu, mama suruh snap guna kamera…

Kisah Pemandu Teksi

siapa yang baca blog aku nie memang udah tau kan hari tu yaya kena penyakit kaki, tangan dan mulut. so isnin lepas kerja aku terus shoot ke puduraya. naik bas pukul 7.30 malam. encik z menghantar aku hingga ke pintu bas. : : hitam kelam uolls : : sementara bas nak gerak tu, ada seorang pakcik sudah naik atas bas. dia bagi 3 kitab/buku yang beunsur keagamaan. of coz la kita tau dia bukan bagi free. nanti ujung-ujung dia patah…

Best ke nak kat suami orang nie?

Lately, macam banyak plak masalah rumah tangga yang I dengar melibatkan pihak ketiga. Recently one of my close friends tanya I apa nak buat since she’s got black and white proof yang husband dia main kayu 3. I cakap, confront je lah. Then she plak cam 50-50. Reason being so, she’s 2 months pregnant and she’s living with her in laws and she’s not working. Hmmm tersepit lah camtuh. Mana she nak gie? Nak balik rumah mak, of coz lah…

Apabila Suami Orang & Anak Dara Orang BERSKANDAL

korang, aku ada soalan.  soalannya berbunyi begini…. kalau di antara SUAMI ORANG dan ANAK DARA ada SKANDAL, siapa yang harus dipersalahkan terlebih dahulu? adakah salah si SUAMI ORANG. sudah ada isteri dan anak-anak tapi masih mahu BERSKANDAL? atau salah si ANAK DARA. sudah tahu SUAMI ORANG tapi masih mahu menggoda? macam dah habis BUJANG TERUNA dalam dunia ini?? ataupun DUA-DUA BERSALAH? kerana tidak sedar diri? tolong jawab sikit. aku tengah sakit hati nie. INI SERIUS! BUKAN PERKARA MAIN-MAIN!!!

Kisah Aku, Payiet & Pizza

hari tu aku keluar lunch dengan payiet. memasing punya tekak teringin mau makan di pizza hut. so pergi ke the mall. being us, harus dipilih pakej yang bila dicombine harga tidak lah mahal melampau. kami ini bersederhana kerana dalam kondisi kemiskinan tegar. sambil makan sambil membincangkan masalah dunia. global warming, bajet, tsunami, gempa bumi dan filem terbaru di pawagam. dan tak lupa juga kami buat kesimpulan tentang kes yang terjadi baru-baru nie. kisahnya begini. aku dengan payiet tengah berbreakfast di…

Page 6 of 6« First...23456