Blog Maya Dot Com

Emosi

Kulit Muka Ku Menggelupas

akibat dari bermandi manda secara haibattnya di desa waterpark tu, aku mengalami ‘kebakaran mentari’ secara wawawiwiwuwu. hari isnin muka dah jadik kejung semacam. ala-ala pakai mask pun ada. ala-ala dicucuk botox pun ada. wah kan… ko penah cucuk botox ke pun maya? heee… merah ko jangan cerita lah. dah rupa udang dipanggang. yang penting pedih oh. kulit muka dengan kulit tangan. pertama kali dalam hidup aku mengalami kebakaran mentari yang terlampau. berbekalkan pesan si farah kat facebook, suruh aku cari…

Kaki Lipas Dalam Kailan

masih peristiwa di hari kelmarin. lepas office aku paksa rela encik z gi cari kasut. ingat lagi tak entry yang aku nak beli kasut sarung polo kat sogo tu. tapi boleh pulak takde saiz. tensi tensi. so selepas membuat kajian di www.polohaus.com, ada beberapa spot tertera yang boleh ku cari di mana dia kasut sarung pink saya. memula ke sunway pyramid. parking adalah memenuh. tapi memang harus la kot eh. sunway pyramid tu aku kira macam-macam ada. bapakk besar dan…

Jumaat Yang Indah. Jumaat Yang Gundah

: : nasi lemak sebagai menu utama : : : : kuih muih sebagai hidangan sampingan. thanks kak yan : : : : drinks. and thanks kak ejan for the teh o : : : : birthday cake yang mencomel : : : : birthday wishes : : oh kenapa Jumaat aku begitu mendung??? rupa-rupanya petanda sebak di dada menyesak rasa! Tuhan, tunjukkan aku jalan. Beri aku kekuatan! Aku cuma mampu sujud!

After I Was Removed & Blocked

kalau kau REMOVED dan BLOCKED aku dari facebook pun, tapi kau masih bersidai kat blog aku nie, apa bezanya? takde beza. sama jer. kau masih nak intai kisah seharian aku. kan? come on lah. kalau kau rasa aku ni terhapa, kalau kau masih rasa aku nie tak sudah-sudah, back off la weyyy… bagi aku, antara kita dah tak berhutang apa-apa lagi. you go your way and i’ll go mine… k?

Pizza Hut : Antara Jelik & Terbaik

hari tu aku pergi pizza hut the mall. dengan kaktin, derna & kakdina. tapi mandangkan aku cam kekenyangan lagi, so aku takde la order haibatt. cuma ngecek sikit pizza dan sup dorang. aku tertarik dengan promosi mocktails yang terbaru. rasanya sebelum nie memang takde kot. dari 3 pilihan yang ada, aku choose fruity fizz. 5 minit berlalu, 10 minit berlalu, 15 minit berlalu.. dan akhirnya mencecah setengah jam, tak jugak nampak batang hidung mocktail fruity fizz itu. kakdina tanya la…

Bisikan Hantu SuriRumah Yang Terdesak

tajuk entry adalah pening. tu sebab gabungan cerita ghost whisperer dan desperate housewives. dah 3 minggu berturut-turut tau aku nangis nonton dedua cerita nie. tsktsktsk… ghost whisperer walaupun tentang roh yang tak tenteram, tapi tatapp meninggalkan kesan dramatik di dalam hati aku yang very the fragile ini. ko bayangkan sok ko mati, tapi ada benda yang masa hidup ko tak dapat nak selesaikan. terkocoh-kocoh ko carik balik orang yang ko berhutang budi itu. atau pun nak mintak kemaafan. kan cam…

Senyum :-)

syukur alhamdulillah di atas rezekimu ya Allah. dan aku. mampu tersenyum. dan semoga senyuman ini berkekalan ke akhirnya. tidak perlu menidakkan apa yang nyata. dan tidak perlu mengiakan apa yang tiada. tepuklah dada, tanyalah diri jika ini yang kau mahu. dan aku. akan terus tersenyum. kerana. diam itu pintar 😉

Petanda?

tadi. di pantry. aku nak ambil air masak dari tempat penyimpanan air. tak semena-mena cawan yang aku pegang terlepas dari tangan. jatuh berderai menyembah lantai. jantung aku berdegup kencang. dan hati aku mula rasa tak tenang. adakah benar kepercayaan lama mengatakan jika cawan atau pinggan kaca jatuh berderai, bermakna sesuatu yang buruk atau malapetaka akan menimpa?

Page 5 of 6« First...23456