Blog Maya Dot Com

Emosi

Berbincang Tentang Percutian

hari rabu lepas aku half day petang. mau pigi servis myavi hoh. sudah sampai masa kena servis sebab dah menjangkau 80,000 mileage nya. sebelum pulang, paksa paksa payiet & encik z lunch ngan aku dulu kat lanai sana. so ke sanalah kita. aku makan ini. tak ingat namanya. tapi aku ingat memula dulu makan benda alah nie masa kat dome. masa tu ngan lynda. cam terjakun jakun sebab first time masuk. heee kesian. sesambil makan, sesambil kami berdiskusi. diskusi tentang…

Poyo lah Kau Farid Kamil

sebelum tu, haku mintak hampun yer pada peminat peminat farid kamil. nie entry luahan perasaan sikit. walaupun takde kena mengena dengan aku, tapi nak tulis jugak. tak kira………*sambil hentak hentak kaki aku rasa mesti cam ramai je dah tau yang farid kamil tak puas hati shamsul yusoff menang pengarah terbaik masa FFM hari tu kan kan.. ok isu nie dah lama. tapi aku nak tulis jugak. tak kira…….. *sambil hentak hentak kaki boleh tak aku nak kata si farid kamil…

2 Ribu Untuk Dot Com. Gila ke Hapa?

cakk… he he… pepoyoss je aku nie kan… aterrr.. tak meroyan ko bila disuruh upgrade pakej dotcom aku tu sampai ke 2ribu harganya setahun? ko gila ke hapa serverfreak oiii.. ko ingat mak nie jutawan ke nak spend banyak gitu semata mata untuk blog yang kedaung ini… ok masak elah katanya sebab aku punya disk space usage dah melebihi dari yang dihadkan. fine. tu aku paham.  bila aku nak upgrade pakej, ngikut harga kat situ.. tetiba kata kena bayar 2ribu.…

Orang Ber Dot Com, Ko Pun Nak Jugak. Ujung Ujung Hausssss….

semalam ada aku memekak memekak kat facebook pasal isu blog nie. tapi idok ler kata serverfreak bersalah ke hapa… itu la kan.. orang lain ber dot com ko pun nak jugak. tapi ilmu di dada bukannya banyak nau.. so ujung-ujung meratap la ko di sana gitu.. setelah membuat sessi soal jawab dengan orang serverfreak, so aku rasa sampai di sini saja lah jodoh aku dengan serverfreak. tamatlah riwayat kesan degil… gagagaga… tak payahlah aku cerita apa ke hal nya sebab…

Sengal Punya Mertua. Porque Punya Suami

malam tadi aku nonton cerekarama tv3 tajuknya kemaafan yang tertangguh. rasanya ramai gak kot korang yang nonton sebab aku letak status kat facebook, ramai je komen komen emosi cam haku. kalau yang tak nonton tu, rugi oh korang. terbaik oh cerekarama nih. kudos to fairuz loy dan enuja productions. 10 tahun oii tak dapat raya pertama ngan mak sendiri. gila kentang ah si tina nie. aku jangan kata 10 tahun, setahun pun belum tentu. kui kui kui.. tapi memang selalu…

………………………..

sejak akhir-akhir nie, aku banyak sangat fikir. tak tau la kenapa. fikir pasal macam-macam. tak payah la tulis kat sini. kang tak pasal-pasal korang kena fikir jugak macam aku. lepas tu emosi aku pun tak berapa nak stabil. kadang-kadang rasa happy, kadang-kadang rasa sedih sangat-sangat. pendek katanya memang agak bercelaru lah. ermm.. tapi ramai readers pun tak suka nak baca blog yang sedih-sedih ye tak. teringat jugak dulu pihak lawan kata aku nie pelakon hebat sebab berdrama air mata bagai.…

Bukan Salah Anuar Zain. Tapi….

cam biasa jugak lah kan, mana-mana annual dinner mesti ada show perfomance bagai. tak terkecuali la bnm ini. ada show dari staff. joget-joget tradisional etnik bagai. sokayyy la. tapi aku macam memboring. heh. pastu ada band undangan jugak. semua pun otai nyanyi lagu-lagu lama. pengacara majlis alex chang. tak kenal sapa. tapi cara dia handle majlis ok la. takde la boring nauu.. tapi aku rasa tetap aznil & sarimah best. dan kul 10.35 malam, artis undangan yang dinanti-nantikan pun muncul.…

Saya Memang Tak Suka Budak Jahat

3 peristiwa hampir sama. 3 lokasi berbeza. 1 sebab. jengkel. kat tesco. tengah beratur kaunter pembayaran. ada satu family kat depan aku tengah beratur jugak la of coz. pastu anak dia. sekitar umur 4-5 tahun gitu. dok memanjat-manjat troli. ok fine la kalau troli yang dipanjat tu troli mak bapak diorang yang punya. tapi malangnya, troli yang dia dok panjat-panjat tu, troli aku. yang penuh dengan barang-barang. panjat, jatuh. panjat, jatuh. panjat, jatuh. yang best nya, mak dia cuma cakap…

Pertama & Terakhir di Little Wok Kitchen

last week dinner kat little wok kitchen kat wangsa walk sana. aku memang dah susun plan nanti nak try semua jenis kedai makan kat wangsa walk. sebab kat sini ada banyak kedai makan oh.. so hari tu decide la mau makan di little wok kitchen (LWK) ini. masuk-masuk je, aku mintak nak duduk kat tempat yang 4 seat. tapi tak dikasiknya. bersungguh-sungguh tak kasik. aku cakap la, bukan ada orang pun kedai nya. per salah bagi aku duduk? uii tak…

Page 4 of 6« First...23456