Blog Maya Dot Com

Emosi

Kata Set?

lagi cerita jalan jalan cari makan. ni yang masa yaya ada duduk dengan aku hari tu. gi satay station sebab teringat makan satay. so ke sana. alah yang kat area pandan sana tu lah. : : drinks : : : : satay ayam dan daging. macam anak patung plak tengok yaya dalam gambar ni : : : : mee rebus : : pastu adik waiter tu tanya, nak try set sup daging tak? set ok. dia sebut set. pastu aku…

Kaki Komplen?

aku dapat remarks dari seseorang mengatakan yang blog aku ni, aku banyak tulis tentang kekomplenan. kekomplenan peginya. meaning that aku bila tulis entry, aku banyak komplen. #sentaphatimaknak tapi bila godek godek balik, yer kot. takpe kalau kita buat silap memang kita kena mengaku. jangan dalih dalih. (walaupunnnnnn) tapi tapi tapi (sila bersedia dengan pernyataan pernyataan defensif selepas ini) aku rasa kan, aku komplen bila benda benda tu terjadi direct dengan aku je kot. contoh cam bila aku tengok wayang, orang…

Apa Apa Je Lah

serius weh aku takde mood nak blogging. gambar semua aku dah upload tapi aku rasa cam blank gila. memang fikiran aku kecamuk, tengah kacau. aku jugak sakit hati, rasa marah, rasa menyampah. rasa cam tah hapa hapa lah. 4,5 entry kebelakangan nie pun aku rasa cam tak ikhlas je aku tulis. ntah. tengok la kalau ada update, ada la. kalau takde tu korang anggap je la aku tengah bermuhasabah diri. tapi kalau still nak tau perkembangan aku, follow aku kat…

Kalau ko Pengadu Domba, Sila Sentap. Kalau Bukan, Takpayah Sesibuk Nak Sentap

Mengadu domba merupakan perbuatan yang boleh mengakibatkan persengketaan dan perbalahan antara dua belah pihak. Sikap suka menyampaikan cerita atau menyampaikan percakapan satu pihak kepada pihak yang lain dengan tujuan yang tidak baik sehingga menimbulkan perasaan tidak senang di hati pihak yang lain, dan akhirnya membawa kepada perselisihan faham antara kedua belah pihak adalah sama dengan menabur fitnah. Contoh ucapan atau kata-kata lain yang menggambarkan tentang perbuatan mengadu domba, antaranya: “Dia melakukan begini terhadap hakmu”, “dia merancang untuk merosakkan urusan kamu”,…

Penenggek

first first sekali, korang yang muka ada terpampang kat sini janganlah pulak saman aku yer. entry nie takde kena mengena ngan readers aku yang lain. nie kena mengena ngan sorang reader sahaja. yang aku bulatkan merah tu. memula masa aku nampak nickname dia, i was like.. ek eh baca jugak ko blog aku yer.. aku tau yang nie nickname lama dia, untuk blog dia yang lama. sebab dia nie banyak bertukar tukar blog. ek eh macam mana ko tau normaya.…

Tiga

aku dah mintak tolong sekali. dua kali. dan akhirnya tiga kali. cukup sehingga tiga kali. aku tak akan meminta lagi. dan jangan salahkan aku. sekiranya selepas ini aku menjauhi.

Boss Terbaik Saya

nie lah boss aku. lebih mesra dengan panggilan kak as. tak perlu nak berpuan puan. aku kenal dia lama dah masa dia joint JDSP dulu. tapi masa tu tak berapa mesra rakyat sangat. sebab kami lain floor. kemudian aku pindah ke MyClear. tak lama lepas tu, kak as pun masuk MyClear jugak. sejak dari hari tu, aku ngan kak as rapat. bukan nak ampu atau membodek, tapi kak as nie antara umat manusia yang terbaik pernah aku kenal. walaupun berjawatan…

Makan Makan di Restoran Nelayan

last week memenuhi jemputan kawan kawan ex SMBBS untuk dinner di restoran nelayan taman tasik titiwangsa sana. dalam hujan renyai renyai meredah la aku di dalam myavi ke sana seorang diri. tapi dari jasmine ke titiwangsa tu sekangkang monyet jer. tak sampai 15 minit dah elok aku sampai. takde sapa plak lagi masa tu. baru nak call liza, tetengok dia udah muncul kat belakang aku. so terus la gerak khas ke meja yang dibooking. umi dah sampai ngan anak daranya,…

Bengang

baru hari tu aku dok pot pet kata berkenan kat kamera sony pink tu kan. boleh plak hari isnin hari tu kamera nikon aku rosak! choiii betul! seingat aku takde la plak terjatuh ke hapa. tiba tiba jer kaku. lens error. langsung tak boleh masuk ke dalam dah lens tu. &^#$%^&*(&$%^*))_%!! aku baru cakap cakap jer nak beli kamera baru. belum beli lagi pun. yang ko nak merajuk cepat nau pehal ah kamera? nie dah kali ke 3 la kamera…

Page 3 of 612345...Last »