Blog Maya Dot Com

Emosi

Pendapat Itu Subjektif

kalau orang kata blog kau tak famous, tak best, entry terhapa-hapa, tu kira mengumpat ke? aku tak rasa itu salah satu kaedah umpatan. tak kisah lah orang tu kata pada kawan dia ke, kawan kau ke, musuh kau ke. bagi aku itu satu pendapat. pendapat dia. pada pendapat dia blog kau tak best. tapi kalau kau rasa blog kau best, ya nggak apa-apa lah. pendapat ni tak ada istilah betul atau salah. nama pun pendapat. sangat subjektif. pada pendapat kau…

Kalau Takde Benda Baik Nak Cakap, Lebih Baik Diam Je Lah….

aku ada bagitau hari tu kan, aku akan upload dan letak semua gambar gambar kahwin aku kat sini? cepat atau lambat aku akan letak. sebab aku nak simpan semua kenangan kat blog aku ni. dan oleh sebab gambar tu semua sebelum aku bertudung, jadi memang lah gambar tak bertudung yang aku akan letak. aku tak tau nak cakap macam mana, tapi aku kena cakap jugak kot. tapi kalau dah kena pada orang yang tak suka kat kita, kita buat apa,…

Aku Siapa Engkau Siapa

dear R, jika berani sila mulakan konfrontasi tetapi bersedialah untuk serangan bertubi tubi kerna kami berani mati dan kami berjanji perjuangkan misi sehingga ke akhir nanti bukannya mudah untuk menjadi idola bukannya mudah untuk berada di tangga pertama namun ku percaya penyokong tetap setia empayar tak tercabar kini dan selamanya (aku siapa kau siapa:elite) yours truly, mya : tini : rye : ati : ira P/S : ada sesiapa lagi nak tampil memberi keterangan. dialu-alukan. dan masa tu baru korang…

Ada Sebabnya

ada reader tanya aku kenapa up entry marah-marah keji keji orang lagi ni. bukan kata hari tu dah mintak maaf bagai semua ke. dah taknak gaduh-gaduh lagi. yer benar. aku memang dah mintak maaf. dan walaupun lepas tu aku dibagi lagi. aku diam. tapi aku diam, si polan tu pulak tak reti-reti diam memang nak mendapat sangat agaknya. entry meroyan aku semua ni terjadi ada sebabnya. korang jangan main tuduh begitu begini tapi taktau cerita. aku takkan bagi cerita ni…

Ku hargai kata nasihatmu. Simpan saja. Cerminlah dirimu!

Jauh niatku di hati Mempertikaikan mentalitimu Ku tahu Kau bijak berkata Tapi pendapat kita jauh berbeza Biarku dengan caraku Aku bukan bonekamu Biarkan ku sendiri aku sendiri Bebaskan suara ini ku tak perlumu Ku hargai kata nasihatmu Simpan saja Cerminlah dirimu Mungkin ku menakutkanmu Sebenarnya hanya bayanganmu Ku tahu Apa kau fikirkan Tapi lupakan saja Ku punya pendirian Cubalah terima diriku Kau bukan aku bukan aku Yeah! Lihatlah di sekelilingmu Adakah ku menggugatmu Atau kerna ego tak menentu Tapi persoalannya…

Suka-Suka Kau Je Tuduh Aku Perampas Kan?

malu plak nak bercerita pasal kes rampas merampas ni. apatah lagi dah dengan umur 33 tahun begini. tambah lagi kes rampas merampas boyfriend plak tu. euw euw sangat kot. tapi kalau dah orang tuduh kata aku ni perampas, takkan aku nak angguk angguk je kot kan. cuma part kelakarnya, aku rampas boyfriend orang lain. tapi orang lain plak yang kemain amarah. tapi kejap. betul ke aku ni rampas boyfriend orang? heh. rasa-rasa la kan sepanjang hidup aku ni, aku tak…

Kata Dah Berubah?

aku kan. paling menyampah bila orang sound aku kata ‘eh ingat kan dah berubah. rupanya masih sama macam dulu’ aku  ni saja je nak tengok kau betul ke tak dah berubah. yang nyata kau memang tak berubah. eh kata dah berubah. tapi masih bla bla bla. sumpah ok aku menyampah. meluat. membencikan. dan bermacam me me me me lagi lah. like hello. aku berubah ni sebab diri aku sendiri. keikhlasan mutlak (Lillaahi Ta’ala). bukan sebab nak manusia. bukan sebab nak…

Hanya Seminggu

minggu cuti sekolah tu mama & yaya datang KL. tak banyak aktiviti sebab cuti pun seminggu je kan. aku pun memang takde plan nak ke mana. sempat nonton movie. cerita seefood. cerita animasi hasil anak tempatan. comel sangat ceritanya. dan penuh pengajaran. tentang semangat setiakawan. rasa cam adakah di dunia sebenar, haiwan-haiwan begini mempunyai semangat setiakawan yang begitu kuat sebegini. kalau ada, alangkah indahnya. kalau haiwan pun boleh punya sifat semangat setiakawan begini, sepatutnya manusia lebih-lebih lagi lah. tapi yang…

Sama? Kau Rasa?

ada readers tanya aku. entry aku yang NI adakah kena mengena dengan entry DIA NI. tajuk sama. waktu publish sama. entry pun macam sipi sipi sama. korang rasa? dah rasa? ke belum? tak boleh rasa? kebas? gigil? kelu? terkesima? terpana? kalau  belum rasa cuba baca entry NI plak. dah boleh rasa? bagus. korang memang hebat. kisah ini belum berakhir. kita tunggu kesinambungannya. walaupun entry kami sama tajuk dan sama waktu publish, tidak bermakna kita BFF. kan rye? 😉

Alahai…….

alah…. alah…. alahai….. aku baru dapat tau pasal satu perkara yang ‘ohhhhhhhhhhhhhhhhhh’ ada orang yang sudah terasa hati dengan satu statement dalam blog aku ni. setau aku satu la. taktau la kot ada statement aku dia terasa hati jugak. walhal statement itu adalah statement yang amat amat general. alah… alah… alahai………. aku tak faham la. kenapa yer kita ni bila baca blog asyik la nak rasa sekian sekian blogger ni dok menulis pasal kita. aku bagi contoh la ha. bila…

Ini Semua Rezeki

ni status aku update semalam. actually kata-kata ni aku amik dari twitter masy. tapi dah mintak izin mohon share di facebook yer. so tiada istilah pentiru status. (H) takde la pun orang menghanjeng aku secara hebat pasal belum pregnant kali ke 2 ni. tapi yang tanya hint hint tu ada la. apa yang nak dihint sangat pun aku tak paham. kalau dah tak pregnant lagi tu, maknanya belum ada rezeki la kan? tanya sekali aku paham, 2 kali pun aku…

Page 2 of 612345...Last »