Fenomena Detox

Perasan tak kat Malaysia ni kan kalau ada apa-apa kebanyakan mesti cam berfenomena atau bermusim?
Contoh : Kalau tetiba trend bubble drink, haaa mula la lambakan bubble drink muncul.
Chatime, Each A Cup, Gong Cha etc.
Pastu pulak sekarang ni lambakan orang jual jubah berleluasa kan.
Paling famous jubah princess cut. Haa semua pun kalau nak buat jubah, rancak haa nak berprincess cut (termasuklah saya hehe)
Pastu trend burger bakar. Haa sana sini orang start bisnes burger bakar.
Eh macam banyak contoh lain tapi malas nak fikir hehe.

OK yang saya nak story ni pun macam ala ala bermusim kat Malaysia.
Perasan tak few months ago fenomena diet atkins dan detox?
Haaa.. saya pun kengkonon taknak ketinggalan la.
Konon saya pun nak mengamalkan gaya hidup sihat. Masa tu laaa..
Dapat pulak kawan kawan yang gigih amalkan atkins dan detox ni.
Antaranya Jee, PuanStoberi, InaAchik & Mimie.
So dalam 2,3 bulan tu saya pun amalkan la pemakanan protein, buah buahan dan sayur sayuran.
Kekira memang skip nasi dan karbo ah.

20140130_081838[1]
: : breakfast saya makan ni. in between breakfast & lunch kalau lapar saya makan bar yogood ataupun buah : :

20140408_123100
: : lunch. saya ambik salad jugak cuma saya up kan dengan daging ayam : :

20140321_184002[1]
: : dinner. yang ni makan kat Lanai. yang dua breakfast dengan lunch tu beli kat cafe. Untungkan sebab cafe office saya jual healthy food ceni : :

20140410_083058
: : hidangan lengkap diet atkins & detox : :

Ni pulak antara detox drinks yang saya amalkan.
Tak kira masa saya minum ni, kadang sehari sampai 3 kali koh koh koh.
Macam ke kalau minum bertalu talu boleh kurus dalam masa sehari kannn.

20140403_160804
: : Ni ada promosi kat cafe office saya. Timun, celery, epal hijau, lemon dan kailan. Mampu korang minum air kailan??. Taste dia usah dibahas laaa memang peningg. Rasa rumput okk #macamlapenahminumrumput : :

20140430_085521
: : gabungan beetroot, epal hijau dan carrot : :

Kalau keluar pulak kan, memang tak pandang ah minuman manis manis blended ke hapa.
Cari air detox je.
Yang paling saya suka of coz la Boost Juice Bars.
Selalu pun saya akan ambik 5 A Day Juice ataupun Vita C Detox Juice.

5.1-5-A-Day-Juice1

5.5-Vita-C-Detox-Juice

Selain kat Boost Juice Bars, ada 2 tempat lagi yang jual air detox ni.
Yang dekat rumah saya lah.
Kat AEON AU2 ada stall ni ha.
Kat Wangsa Walk Mall pulak ada Iz Tropical Juice.

20140405_183629

20140405_183708

20140317_183524[1]

Ni Iz Tropical Juice kat Wangsa Walk Mall.
Kalau kat sini memang selalupun saya  beli yang campuran beetroot je.
Tau kan kalau amalkan minum beetroot ni nanti pipi kita akan kemerah merahan ala ala pakai blusher. Gituuu..

20140317_183603[1]

detox

Tapi dah nama pun benda ni bermusim dan berfenomena, makanya saya pun jadi hangat hangat tahi kuceng je lah.
La ni dah berbalik minum ice blended dan tengah addicted sesangat dengan 3 layer tea kat office saya ni.

20140910_093636
: : fuuhhh : :

Berat badan saya sekarang?
Usah ditanya. Sob sob sob…