Blog Maya Dot Com

Cuti-Cuti

Cuti Cuti Tahun Depan

Tahun depan kan, saya ada 3 trip menunggu. Trip yang memang dah dibeli tiket kapal terbangnya. Bulan 1, bulan 3 dan bulan 5. Ni pun rerasa macam nak selit trip bulan 2 sebab ada cuti panjang CNY. Hmmm… Hujung bulan Ogos hari tu saya berjumpaan dengan Dee, Lyn & Kak Tina sempena trip kami di bulan 5 tahun depan. Patutnya Amy pun ada sekali tapi last minute Amy tak dapat datang. Details tentang trip ni later later saya cerita lah…

Cuti Sia Sia Yang Tak Berapa Sia Sia

18 mei, jumaat saya cuti. both saya dengan encik z cuti. ada saya tulis kat entry NI. kan saya kata saya nak buat visa kan. tapi malangnya, ada keterjadian yang membuatkan kitorang tak dapat nak buat visa tu. tu nanti saya story kat entry lain. : : kecewa tak dapat buat visa di hari kejadian, terus pi breakfast kat mcdonalds #takdekenamengenasebenarnya : : : : lepas tu terus balik panjat lrt putra : : : : pukul 10 pagi of…

Cuti sekolah, birthday Mama & Bukit Bendera

Assalammualaikum, Saja nak bagitau hari ni saya cuti. Mau jalan jalan cuti cuti Malaysia. Pi mana? Pi Pulau Pinang. Cuti cuti sempena cuti sekolah, birthday mama dan nak panjat Bukit Bendera. Hari ni takde entry k. Eh ni kira entry gak lah kan? lol. Tapi tapi tapi saya dah set entry Padang Bukit Tinggi untuk 2 minggu ni. Sila kagum. Bersengkang mata saya upload dan mengarang cerita tau. Sebab takmo dah bertangguh tangguh, sudahnya nanti lagi malas. So korang have…

Kalau Tak Pandai, Jangan Buat Buat Pandai

masa ko baca entry nie, aku dah selamat berada dalam kapalterbang. menuju ke miri, sarawak sana. standard gila kan ayat aku kalau nak pi travel memana, gini je la ayat aku. next time kena tukar la kot. cam menyampah plak baca. hari sabtu nak masuk brunei. harap harap ada la kereta sewa. sebab aku tak book lagi kereta sewa. memang gamble nak cari kat airport miri nanti. dan harap harap janganlah mahal melampau huhu. entry nie aku taip pada 12.35…

Trip to DotDotDot Part 2

trip to dotdotdot aku yang ke dua pula adalah ke negara brunei darussalam. yang nie pun tiket aku dah beli bulan 1 hari tu jugak. aku beli tiket nie dulu sebelum beli ke taipei tu tau.. eh tapi aku takde la naik flight direct ke brunei. aku akan ke miri dulu. tidur satu malam kat miri. esoknya baru ke brunei. tidur satu malam kat brunei. dan kemudian patah balik satu malam kat miri pula. begitulah ceritanya.. tiket airasia aku beli…

Awan Dania

assalammualaikum… masa awak baca entry nie insyaAllah saya dan ernie sudah berada nun di awan dania. wah nak jugak awan dania kan.. flight saya pukul 9.50pagi. dijangka sampai kat taipei kul 2.40petang. 4 jam tu dalam flight. pastu sampai taipei kena amik bas ke rumah ayu dalam 45 minit gitu. tu yang ketakutan sikit sebab orang taiwan cuma 5% jer yang boleh cakap inggeris. so hazab la nak memahamkan mereka. so seminggu lah saya akan berada di tanah taiwan. doakan…

Trip to Dot Dot Dot Part 1

oleh sebab ramai sangat yang nak tau trip to dot dot dot aku tu ke mana, makanya aku share share lah kat sini eh.. awal awal tu aku bukan poyo poyo nak rahsia ke apa, tapi tau lah kita cuma merancang, Tuhan jua yang menentukan. takut kang poyo poyo cerita, tetiba tak jadi. sapa yang malu? mereka dan keluarga mereka jugak. lagi satu pun aku taknak la di cop propa plak. yo yo o kata nak gi sana sini, tapi…

Myasefia bukan Mayah Sopiah

ok blog nie terabai sebab aku dok update kat blogspot aku nun. mulai hari nie, apa-apa aktiviti percutian aku, aku akan update kat blogspot sana. sebab ko tau la kan, nama pun bercutian, harus ada lebih lapanploh ratus keping gambar nak diupload. so aku taknak dah la peristiwa lama berulang kembali. dulu masa lepas aku balik dari hanoi. pastu lepas balik dari KK. dot com aku nie udah penuh space nya. so asyik kena upgrade pakej. mana boleh tahan. tauke…

Ke Negeri Di Bawah Bayu

by the time ko baca entry nie, aku insyaAllah sudah berada dalam perut kapal terbang menuju ke kota kinabalu sabah sana. tapi depends jugak la ko baca pukul berapa. kalau ko baca ngam-ngam lepas entry nie autopublish, pukul 9 pagi, haaa masih dalam perut kapal terbang la. tapi kalau ko baca dah pukul 11 pagi, harus aku sudah berpijak di bumi sabah sana. dan kalau ko baca dah lepas 4,5 hari dari entry nie plak, harus aku dah kembali ke…

Dari Kangar, Singgah Sebentar di Alor Setar & Taiping

ini adalah entry terakhir pasal percutian saya dan 3 jejaka ke perlis. pasti bukan janji. so tarik nafas dedalam. bersandar di kerusi dan baca lah entry saya ini dengan penuh ketenangan. gittew… oleh sebab entry terakhir, jadi adalah agak panjang ke laut. aku drive all the way dari kangar ke alor setar. masa nak masuk ke bandaraya, jalan adalah mensesak secara haibatnya. dengan confident aku drive terus masuk ke pusat bandaraya. sesambil menelefon kaktin pon pon untuk bertanyakan di manakah…

Page 1 of 3123