Blog Maya Dot Com

Course

Selamat Tinggal Langkawi!

Hari terakhir di Langkawi. Flight pukul 3 petang tapi pepagi saya dah siap siap dah. Sebab pagi ni nak pegi pekan Kuah. Takkan la nak balik dengan tangan kosong kan? Dah la 10 tahun sekali kot saya pegi Langkawi ni (ok tipu). Last saya pegi Langkawi pun sebab attend course jugak. Rasanya hmmm.. 5 tahun lepas kot? So lets lah ke Kuah. : : beg dah beranak 1. beg puma tu saya sumbat dalam beg hush puppies maroon tu, sebab…

Flora @ BBQ

Malam tu ada bbq dinner. Bertema flora. Kemain bertema tema kan. Mana boleh layan, layankan aje. Kebetulan ada je baju bermotif bunga, zass je. Jumpsuit saya beli kat Bali 3 tahun lepas. Cardigan putih tu pun dah lama, tak ingat dah beli kat mana. Shawl tu je saya baru beli kat Jalan TAR. RM10 je pun. Hiasan bunga atas kepala dengan hiasan kat tangan tu, beli kat kedai area Sri Rampai. Tak sampai RM10 pun. Beg Avon tu Kak As…

Penutup

Salah satu aktiviti kan, ada lah fasilitator tanya a few soalan dan kita kena jawab dengan tulis nama kawan sedepartment. Soalannya macam kalau kata nak kena buat presentation pada orang atasan, korang nak bawak sapa? Kalau kata nak suruh orang jaga anak korang waktu korang kena outstation, korang nak pilih sapa? Kalau kata nak pilih orang jadi ketua untuk satu projek penting, siapa korang nak pilih. Ada la dalam 15 soalan kot. Salah satu soalannya kalau kata nak pegi travel,…

Outdoor

Pagi hari ke 3 ada aktiviti outdoor. Sementara masih cergas ni kan, memang molek lah aktiviti outdoor dibuat. Sebelum tu group photo dulu yok. : : yang paling kanan tu mustaq, our fasilitator. dulu masa saya kerja dengan MyClear, penah gak teambuilding dengan beliau. masa tu memang best sesangat aktivitinya, kat Bukit Tinggi Pahang. rindu MyClear ahhh… huhu : : Ada la beberapa games yang dibuat kat luar ni ha. Antaranya burung & sangkar. Berebutlah nak jadi burung lah, nak…

Hari ke 2 di Langkawi

Selamat pagi Langkawi! Kita mulakan dengan breakfast nasi lemak dan roti bakar terlebih bakar. Dan kelas pun dimulai. Kitorang dibahagikan pada 6 grup. Dan ahli grup saya terdiri dari Tuty, Kak Ju, Kak Mar, Abang Kamarul dan Abang Halil. Aktiviti pertama adalah menulis nama di buku yang diberikan. Dan suruh kawan sebelah lukiskan muka kita. Saya lukis muka Abang Halil. Cer korang tengok, sama ke idok? Kak Ju lukis muka saya. Apa ke macam mumia je saya tengok? *larikkk Yang…

Assalammualaikum Langkawi!

Ok ni cerita bulan Mei hari tu. 22 – 25 Mei saya pergi teambuilding office saya ni ha nun kat Langkawi sana. 22 Mei hari Khamis, flight pukul 6 petang. Pukul 3.30 petang van bawak saya dengan beberapa orang officemate saya ke KLIA. : : hah duduk tepi sayap lagi. tsk : : : : kacang & air oren penghilang lapar dahaga. hilang la sangattt heh : : : : apa aje yang dijakunkan tu normaya? : : : :…

Bosan secara hebat

sebelum start update story mory kat singapore, moh saya habiskan dulu semua gambar dan entry yang terdampar dalam draft. bebaru ni saya attend course. tajuknya beyond excellence as a secretary. tajuk takmo kalah. kejadian berlaku di hotel melia sana. saya pegi naik monorel je. encik z drop kat monorel titiwangsa, pastu saya lompat naik sampai la kat stesen imbi. bertahun jugak rasa tak naik monorel ni. sampai kat melia sebelum pukul 8.30 pagi. register apa semua pastu lepak mengopi. peserta…

Apakah kursus

Akhirnyaaaa watamat jugak course 2 hari ni. Bosan hoiiii… Tak mencapai matlamat misi dan visi yang saya harapkan. Tskk.. Tapi adalah best sebab dapat escape dari office. Dan dapat makan free! Lol! Yang ni konon #ootd. Ada jugak yang taktau #ootd tu apa yer.. *jeling pae dan dak masy Ni course last week. Pivot excel. Pening nak pahamkan. Yang ni baru kursus kelmarin dan semalam. Boleh hari pertama tu sama baju dengan farah. Ok la jenis baju dan kain tu…

Pergi Course Yang Peserta Ramai Sungguh

25 sampai 26 april hari tu aku pergi course yang bertajuk outstanding secretary symposia. bertempat di sunway putra hotel sana. lokasi strategik. pepagi on the way pegi kerja encik z drop je aku kat sinun. peserta kursus lebih kurang 180 orang. bapak ramai hoh. : : kaktin pun ada. yes! : : ini bukan peserta. ini salah sorang speaker. dr azahar aka dr luv. tapi mengapakah bosan benau ceramahnya. bosan sampai aku rasa macam nak je pergi depan suruh dia…

Secretarial Skills. Katanya…

30 dengan 31hb mei hari tu aku attend course kat hcdc pj. register pun last minute. tetiba dapat so zass je lah kan. hari pertama bapak awal aku sampai. kul 7.30 pagi dah tercongok. hari kedua konon taknak awal sangat, keluar la lambat sikit. dah la hari hujan. so jalan jem tak hengat punya. ngam soi aku sampai 8.30 pagi sampai. tapi trainer tu plak lambat. dekat sejam oh baru dia datang. nama course pun secretarial skills. so haruslah semua…

Page 2 of 3123