Blog Maya Dot Com

Cici

Ice Skating

Kaklong roger kata Caca & Qis nak main ice skating. Memula Yaya takmau, tapi saya kata cuba je lah. Bukan selalu nak datang sini. Last last dia pun ok. Kena beli stokin dengan glove. Bayaran apa semua Kaklong tolong bayarkan, so saya tak sure berapa RM. Yaya tu saya dah suruh bawak jaket tapi dia tertinggal kat rumah. Mendapatla kena bebel dengan Opah sebab pakai seksi hehe. : : Orang boleh tahan meramai : : : : Qis tu tak…

Nur Balqis turns 5

Jumpa Abang Long dengan anak anak sedara saya semua kat workshop. Ejas balik tayar kereta Encik Z tu, pastu terus ke AEON Equine. Terus ke Secret Recipe. Senang situ boleh makan, boleh beli kek sekalian. : : Sayang sangat kat 3 kenit ni : : : : Satu kek untuk Qis. Satu untuk Aisya. Kang amukan pulak takde kek untuk dia : : : : Happy Birthday Nur Balqis binti Khiruizam yang ke 5 tahun. Mommy doakan yang baik baik…

Happy 8th Birthday Caca

Ni cerita awal bulan September hari tu. Takde la cerita apa pun sangat. Keluar dengan Kaklong sekeluarga. Dah janji nak beli kasut beroda satu ala Saiful Apek tu untuk Caca. Dapat informasi ada jual kat kedai toys area Chow Kit. So janji janji dengan Kaklong terus jumpat kat sana. Tapi takde snap gambar pun kat situ sebabnya masa tu hari hujan dan saya pun sibuk layan depa semua. Janji dapatlah sudah kasut beroda satu idaman Caca. Hadiah hari jadi ia.…

The Atsmophere

Dari Seremban tak terus balik Jasmine, tapi saya melencong pulak ke LEP. Kebetulan Kaklong pun off day. So marilah melawat anak anak saudara seramai 3 orang itu. Lepak kejap kat rumah Kaklong pastu terus zass ke The Atsmophere yang letaknya sepelaung je dari rumah Kaklong itu. : : Ocah dah boleh jalan! Yey! : : : : 3 beradik : : : : Ocah meronta tu sebab nak pegi kat air pancut : : : : Saya dukung dia lalu…

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta..

: : Olololo omey angat angat anak anak Mommy ni haihh : : 31 Ogos hari tu saya bawak Yaya & Caca pegi Dataran Merdeka. First time kot! Jangan kata depa, saya dengan Encik Z pun first time pegi Dataran nak tengok perarakan perbarisan bagai ni. Plan kengkonon nak keluar awal laa. Pukul 6.30 pagi nak keluar. Tapi tau laaa pong pang gitu gini, pukul 7.15 gak keluar. Park kereta kat B** pastu menapak pi Dataran Merdeka. Ambik habuan. Orang…

Aktiviti Cuti Sekolah

Selain dari ke Kuala Selangor, ni aktiviti yang saya dengan anak anak buat masa cuti sekolah bulan 6 hari tu. Ok entry Kuala Selangor belum up lagi yer. Gambar dah upload, nak mengarang cerita tu yang takde masa lagi ha. Sabau yer.. Ni masa balik dari Kuala Selangor. Singgah rumah Kaklong sebab nak drop Mama, Yaya & Caca. Mama & Yaya stay kat rumah Kaklong dulu sebelum gi rumah saya. Semua kena paksa pakai tshirt Yangon. Dah muka sensorang macam…

Ke Sana Sini di hari Sabtu

sabtu hari tu cuaca redup je kan. menjelang tengah hari hujan. sejuk je rasa. pukul 10 pagi saya keluar pi breakfast kat ali maju. dah janji nak jumpa dyana sebab nak pass kan sweater pada ia. masy nak pinjam. depa nak pegi korea. hari tu saya dah sound masy dah, sebab before ni dia janji nak pi korea dengan saya. tup tup dia pi sendiri. sentap tau. ala saya pegi seoul je kak ostajah. nanti kita pegi la pulau jeju…

3 Nur

dari PD tu singgah LEP, mau melawat anak anak saudara sebanyak 3 ketul itu. caca punya la terkagum kagum dengan monopod tu. lalu berselfie je lah kitorang. siap siap mau pi subang. kaklong tak sihat hari tu. patutnya kerja tapi tak sihat. pi klinik kat subang mau jumpa doktor. aisy pun tak sihat jugak. baru keluar hospital seminggu sudah. huhu. : : cici yang manja nak duduk bawak ketiak ayah : : : : aisy yang demam. siannya anak mommy…

Birthday siapa entah..

masa majlis aqiqah maamar & nur aisya tu saya tempah kek. takde apa occasion pun, memang sesaja je. saya tempah kat NAIZWORLD redvelvet cake. sedap. bukan birthday sesapa. tapi nak melayan cici, so nyanyi je lah lagu birthday untuk ia. bukan dia tau pun birthday dia bila kan. : : terkesima tengok kek cantik lettew : : Jan 10, 2014 | Tah sapa2 punya birthday ntah by normaya11 on Keek.com   : : maamar takde sebab ia tengah tido masa…

Sebelum Semasa & Selepas Majlis

saya compilekan semua gambar gambar random masa majlis aqiqah dan cukur jambul maamar nur aisya dalam entry ni yer. dimulakan dengan gambar encik z sebagai jurugambar di hari kejadian. : : sedondon bercokolat. shawl tu kak as hadiahkan dari istanbul : : : : sepupu paling rapat : : : : kesayangan dunia akhirat : : : : the one and only my anak dara : : : : yaya dan sepupu saya, ain : : : : nampak macam…

Terkesan #MH370

Kegelisahan didalam kedinginan Meniti sepi keseorangan Sebuah kematian yang tiada bernisan Sendu mengiringi perpisahan Ruang nan luas diri bergerak bebas Namun keupayaanku terbatas Segala mimpi menjadi asing Perit membakar diri….. pertama kali saya dengan berita tentang kehilangan pesawat MH370 ni dari grup adik beradik tiri saya. payiet bagitau. saya masa ni dalam kereta otw nak pegi event blogger. oleh sebab memang tak tengok tv so saya tak berapa fokus sangatlah pasal kes ni. sampailah saya scroll instagram masa kat event.…

Random with Anak Anak

ok ni plak entry random sepanjang bersama anak dan anak anak saudara kat KL. pun entry tak bermanfaat (macam la entry lain selama ni bermanfaat pun), cuma sekadar untuk kenang kenangan di masa depan. pencarian barang sekolah yaya. actually saya beli barang sekolah yaya merata rata. mana yang ok, yang ada saiz saya sambar je. : : try kasut sekolah : : pencarian beg sekolah yaya & caca kat aeon wangsa maju. yaya kemain takmo dah beg tarik katanya. nak…

Page 1 of 212