Blog Maya Dot Com

Caca

Dengan Mommy

Petang AidilAdha tu Caca ikut saya balik KSU. Buat teman Yaya sebabnya Selasa Rabu tu saya kerja. Caca tu sokmo ok je. Saya cuma merisau kalau dia sakit demam ke apa. Ye la kalau anak sendiri kita tau la handle cemana kan, tapi anak orang tu kerisauannya lain sikit. Sampai-sampai KSU depa terus terjun kolam ha. Saya duduk kat tepi je la tengok diorang. Sambil termenung mengelamun fikir macam-macam. Most of the time tapau lauk je tapi ada sekali tu…

Ice Skating

Kaklong roger kata Caca & Qis nak main ice skating. Memula Yaya takmau, tapi saya kata cuba je lah. Bukan selalu nak datang sini. Last last dia pun ok. Kena beli stokin dengan glove. Bayaran apa semua Kaklong tolong bayarkan, so saya tak sure berapa RM. Yaya tu saya dah suruh bawak jaket tapi dia tertinggal kat rumah. Mendapatla kena bebel dengan Opah sebab pakai seksi hehe. : : Orang boleh tahan meramai : : : : Qis tu tak…

Happy 8th Birthday Caca

Ni cerita awal bulan September hari tu. Takde la cerita apa pun sangat. Keluar dengan Kaklong sekeluarga. Dah janji nak beli kasut beroda satu ala Saiful Apek tu untuk Caca. Dapat informasi ada jual kat kedai toys area Chow Kit. So janji janji dengan Kaklong terus jumpat kat sana. Tapi takde snap gambar pun kat situ sebabnya masa tu hari hujan dan saya pun sibuk layan depa semua. Janji dapatlah sudah kasut beroda satu idaman Caca. Hadiah hari jadi ia.…

Random Cuti Sekolah

Sehari sebelum #Zturns36, saya bawak anak anak keluar beriadah kejap belah petang. Tengok Caca macam tak sihat, saya speku sebab terperuk kat rumah 2 hari la kot. Dia diam, takde mood dan melepek je. Kami pegi Taman Tasik Dato Keramat. First time saya sampai sini. Ada peralatan untuk bersenam bagai. Baguslah. Kira siapa yang tak de kesempatan nak pegi gym, boleh je datang workout kat sini. Luas tempatnya. : : Ada playground jua : : : : Ada air terjun?…

Jurassic World, Shopping Raya & Mammamia

: : Ambik kau punyalah panjang tiket wayang. Mau tak, 34 tiket ok! : : Ceritanya 10 Jun hari tu, saya lari kejap dari office pegi Suria KLCC. Bukan la lari sorang, lari dengan Abang Mohd Noor & Kak Gee. Jangan korang ingat kitorang ni berlari pulak pegi KLCC tu. Tau la baru Run For Your Life kan! Hiks. Tumpang kasih kereta Abang Mohd Noor lah. Selepas Riadah K’RISMA kat Taman Tasik Perdana, aktiviti kedua untuk Social ialah Movie Day…

The Atsmophere

Dari Seremban tak terus balik Jasmine, tapi saya melencong pulak ke LEP. Kebetulan Kaklong pun off day. So marilah melawat anak anak saudara seramai 3 orang itu. Lepak kejap kat rumah Kaklong pastu terus zass ke The Atsmophere yang letaknya sepelaung je dari rumah Kaklong itu. : : Ocah dah boleh jalan! Yey! : : : : 3 beradik : : : : Ocah meronta tu sebab nak pegi kat air pancut : : : : Saya dukung dia lalu…

Gambar dari iPad Mini

Patutnya gambar gambar kat entry ni masuk sekali dalam ENTRY NI HA. Tapi sebab tak tengok ipad tu yang keterlupaan gambar dalam ipad ni. Tambah pulak Yaya ada kat KL kan, ipad mini tu jadi hakmilik kekal dia. Dok berkepit je layan Running Man. Masa dia pegi Melaka seminggu lebih hari tu, baru la sempat saya kelebek ipad. Tengok eh ada gambar gambar ni ha. So share je lah sekalian kat blog. Pagi hari anniversary sebelum pegi Genting Highlands tu,…

Selamat Hari Jadi Nur Shazleen

Cerita hari Ahad lepas. 28 September 2014. Lepas Subuh dah tak tidur balik dah. Ajak Encik Z gi jogging tapi dia memalas. Anak anak tak bangun tidur pulak lagi. : : sudahnya ke Nasi Kerabu Keramat saja lah pekena nasi kerabu yang osem itu : : Tengah hari pegi Bangsar, attend wedding Shida & Aiman. Shida kawan se B** saya. Sejawatan tapi berlainan jabatan. Begitulah. Macam biasa sampai tu makan dulu. Pastu jumpa pengantin, bergambar seround dan meminta diri. Yer…

Santai di MAG BNM

Dari Dataran Merdeka tak terus balik rumah, tapi singgah dulu kat Museum Art Gallery (MAG) BNM. Yaya & Caca dah penah dah datang sini tapi masa tu Caca tak sempat pi terowong duit. So letslah bawak. Sebelum tu mau makan dulu, semua pun dah lapar kedaung. Tapi masa tu belum pukul 11 pagi, so masih set breakfast. Sementara nak tunggu pukul 11 pagi tu, anak anak dah tak sabau terus masuk dalam main cop cop duit. : : Soursoup &…

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta..

: : Olololo omey angat angat anak anak Mommy ni haihh : : 31 Ogos hari tu saya bawak Yaya & Caca pegi Dataran Merdeka. First time kot! Jangan kata depa, saya dengan Encik Z pun first time pegi Dataran nak tengok perarakan perbarisan bagai ni. Plan kengkonon nak keluar awal laa. Pukul 6.30 pagi nak keluar. Tapi tau laaa pong pang gitu gini, pukul 7.15 gak keluar. Park kereta kat B** pastu menapak pi Dataran Merdeka. Ambik habuan. Orang…

Aktiviti Cuti Sekolah

Selain dari ke Kuala Selangor, ni aktiviti yang saya dengan anak anak buat masa cuti sekolah bulan 6 hari tu. Ok entry Kuala Selangor belum up lagi yer. Gambar dah upload, nak mengarang cerita tu yang takde masa lagi ha. Sabau yer.. Ni masa balik dari Kuala Selangor. Singgah rumah Kaklong sebab nak drop Mama, Yaya & Caca. Mama & Yaya stay kat rumah Kaklong dulu sebelum gi rumah saya. Semua kena paksa pakai tshirt Yangon. Dah muka sensorang macam…

Maamar 1 tahun

2,3 hari sudah Yana whatsapp gambar ni. Olololo omey sangat Maamar. Ia dah genap setahun 28 Mei 2014 hari tu. Kebetulan Yaya ada program kat Melaka 3 hari. Mama & Caca pegi Melaka sana jugak untuk memeriahkan majlis sebab malam 28 Mei tu Yana buat makan makan sikit. Hari Isnin & Selasa saya cuti. Nak pegi cuti cuti Malaysia ke Kuala Selangor. Macam biasalah, takde entry. Tapi tapi tapi. Saya dah scheduled kan beberapa entry Myanmar. Kenyang korang baca 1…

Page 1 of 512345