Blog Maya Dot Com

Bloggers

Pertandingan Mendesign T-Shirt

Pihak SNS ANGGUN akan mengadakan pertandingan mendesign t-shirt utk krew SNS ANGGUN…. Syarat2 pertandingan: Terbuka kepada blogger,bukan blogger,pembaca setia CintaWanie @ bukan pembaca setia CintaWanie.. Konsep, idea dan kreativiti anda,tetapi hendaklah ada perkataan ~”TEAM SNS ANGGUN” ~laman web SNS ANGGUN ~no telefon SNS ANGGUN (blh rujuk DISINI) rekaan hendaklah dihantar ke email Cik Wanie di cintawanie@gmail.com…. Hadiah misteri akn menanti anda…Jadi cepat…. Tarikh tutup utk pertandingan ini ialah pada 13hb Mac 2010…. entry nie saya copy paste dari blog cintawanie.…

Your Grandfather’s Road Launch Party

hari rabu lepas aku pergi ke your grandsfather’s road launch party kat TGV, KLCC sana. tu pun cam last minute kakred roger-roger kat facebook. memandangkan di hari kejadian aku pakai baju kurung yang buruk (dah buruk pun nak pakai), so terpaksala bergegas balik jasmine tukar baju dulu. pukul 6 petang tepat aku berdesup pulang. sampai jasmine 6.30 petang. tukar baju zass zass 6.45 petang gerak. kul 7.05 dah sampai KLCC. sila mengkagum. heee… apakah itu Your Grandfather’s Road? Your Grandfather’s…

Digi Internet Pimp My Day Challenge

ini cerita yang berminggu-minggu sudah lamanya. biasalah aku nie. kata je nak jadi blogger tegar, tapi kemalasan kedaung. adoiyaii… tapi takpela, lambat lambat pun aku update jugak ye dok? ok la dari takde. bak kata rashid sibir. berminggu-minggu yang lepas, aku joint ini Digi Internet Pimp My Day. cam biasa lah, idola aku tu yang ngajak. kak red aka redmummy. aku yang sokmo sentiasa on je kalau takde halangan. benda alah nie kira-kira macam treasure hunt la gitu. sekalian dengan…

Top 5 Blogs Yang Ku Wajib Masuk Hari-Hari

hari tu baca blog JARD. lalu terjumpa entry ini. menyahut cabaran beliau, wah.. cabaran ke pun? heee… kira cam ala-ala tag la nie kan. so hati merasa mau membuat nya. lalu wujudlah entry ini. top 5 blogs yang ku wajib masuk hari-hari. paling tak pun selang sehari. yang pertama nya ialah blog kakred aka redmummy. suka masuk blog beliau ialah kerana beliau rajin mengupdate. dan lagi walaupun beliau seorang blogger yang femes, dia adalah tidak menyombong. aku kenal dia personally,…

Party HP. The Future Is…

HP will be having an exclusive party themed: Future Is.- The Online Community talks about the future of things, Malaysia is one of four countries in the region to kick start this event. In addition to various invited celebrities, five of our Nuffnangers have been selected to feature in a panel discussion at the event to speak on future trends. They are the bloggers from: Kennysia.com Kinkybluefairy.net Redmummy.com Jojostruys.com, and Thatgirlcynthia.com   kekdahnya hari rabu hari tu, kakred sudah sms…

Korang Tonton Ewah Ewah Semalam?

di petang ahad yang permai. berbekalkan goreng pisang, nescafe panas dan oren twister. motipp encik z minum oren twister untuk minum petang? heh. menantikan program ewah ewah ke udara. gigih encik z sampai mau record segala. eventhooo kan. layankan saja. pukul 6, bermula lah program itu. sempat aku update status kat facebook 😀 ZAIDI & MAYA Penulis Blog katanya.. kannn… segmen pertama. lukis dan teka. aku melukis. abang zaidi teka. itu dagu la bangggg… bukan jangguttttt… segmen kedua. cuba sampai…

Kemunculan KakRed

kita mulakan dengan wajah kakred yang kusut. he he. takde la kusut pun. cuma kakred tengah dalam proses nak uruskan sesuatu dan tengah berdeal melalui handphone. tetiba aku rasa mukadimah aku ni cam ke laut jer. heh. ok begini ceritanya. semalam kakred sudah menelefon aku, katanya dia mau datang ke office aku nie sebab ada urusan nak diselesaikan. sampai je dia kat bangunan sultan abdul samad tu, dia call la aku mintak direct jalan. sudahnya aku blur tahap terhapa. sesat-sesat…

Best ke nak kat suami orang nie?

Lately, macam banyak plak masalah rumah tangga yang I dengar melibatkan pihak ketiga. Recently one of my close friends tanya I apa nak buat since she’s got black and white proof yang husband dia main kayu 3. I cakap, confront je lah. Then she plak cam 50-50. Reason being so, she’s 2 months pregnant and she’s living with her in laws and she’s not working. Hmmm tersepit lah camtuh. Mana she nak gie? Nak balik rumah mak, of coz lah…

Penutup Ewah Ewah Bloggers

dan akhirnya sampailah di penghujung rakaman rancangan ewah-ewah ini. kumpulan merah dinobatkan sebagai juara. kumpulan oren nombor dua. kumpulan biru nombor 3. ok la tu. yang penting semua pun adalah bergembira. tak reti-reti nak pulangkan segala mak nenek mikrofon? dan diperkenalkan… barisan bloggers yang terlibat dalam episod ewah-ewah kali ini… mereka terdiri dari…… : : kakred aka mak merah. ada sapa-sapa yang tak kenal kah? : :   : : cindy. the first Malaysian Dreamgirl. sangat la tinggi melonjong. cantik…

3 Games Yang Dipertandingkan. Ewahh..

dalam gameshow ewah ewah ni ada 3 games yang dipertandingkan. 2 games menguji minda. 1 games menguji fizikal. dimulakan dengan game yang pertama. ala-ala win lose or draw. oleh sebab kepala otak aku agak kedaung nak meneka segala, so aku amik keputusan untuk draw, manakala abang zaidi meneka. : : mendengar explanation dari KE dan apek : : tak banyak gambar disnap sebab payiet meleka amik video gak. thanks kakred dan abang sirman untuk semua gambar-gambar ini. soalan adalah senang…

Page 6 of 7« First...34567