Blog Maya Dot Com

Bloggers

Ketakutan Menerima Surat

semalam saya terima sepucuk sampul surat. hati adalah berdebar-debar berfikir surat apakah.. hati juga merasa tidak selesa kerana khuatir mendapat surat layang, surat ugut apatah lagi surat saman. kerana sebelum ini saya pernah menerima surat amaran kerana parking kereta merata-rata. tapi kemudian bernafas lega kerana surat itu dari kekasih gelap saya yang bernama kumar kakarazo. kemudian saya juga menerima surat-surat berunsurkan dakwah tentang pemakaian tudung dan soal jawab agama. saya membaca penuh insaf tetapi saya tidak mahu komen di sini.…

Blog Review Blog Maya – Dari Kaca Mata Redbloodsnow

kalau hari tu dni buat blog review blog aku nie, kali nie zie pulak yang buat review. dni dengan zie nie pasangan lesbo. upsss… ala pasangan lesbo dalam dunia blog jer kan dni & zie? dua-dua nie sama comel dan sama sengal. :p tengok review dni dengan zie lebih kurang je. tapi yang aku respek tu, diorang siap boleh cari gambar-gambar lama aku. tu bawah tu gambar aku dengan fahrin ahmad, mana zie korek ntah. haibat haibat… tq zie di…

Blog List Ben Ashaari

salah satu cara untuk menfemeskan (wah femes ke) dan mempromote blog anda ialah dengan menumpang kasih url blog anda di blog blogger yang super duper femes. tambah piula dengan blogger yang hensem lagi baik hati seperti encik ben ashaari, yang bermurah hati untuk meletakkan url bloggers lain di blog nya. Encik Ben, saya ingin berada di dalam kategori BLOG PERIBADI ya. Syaratnya senang baitu… Buat satu entri mudah yang perlu ada ; 1 ) banner Ben Ashaari Blog – DONE!…

Jom Mengendap Blog Maya Dot Com

tadaaa! cuba teka blog siapa ni? sudah terang lagi bersuluh pun nak tanya lagi. apo la dni ni. hehehe.. ini merupakan blog sis Mya. dni tahu… korang mesti suka tengok icon comel kat blog sis Mya tu kan kan kan? pandainya wat telahan sendiri. hikhik… sebab dni yang teruja sebenarnya. bila masuk je blog sis Mya, terus terbeliak bijik mata ni tau… ado kartun comel yang macam kartun blogshop dni tu. ha, tak lain dan tak bukan, kartun tu kami…

Kalau Merepek Pun Apa Salahnya?

last week aku dok ber YM bersok sek dengan si amy. eh, tapi sebelum tu aku baca entry dia yang nie. terus la buzz dia kat YM. harus mak kepochi noksss. so selepas berpot pet bagai, tau lah aku apa ke he nye yeop. lalu aku pun pergi la ke blog yang dimaksudkan (tetiba cerita aku cam takde kesinambungan) ok gini, amy kata ada satu blog yang berdot com sudah memberi beberapa tips la untuk nak naikkan trafik kat blog.…

Bag from Shazwani

posto yang dinanti sudah tiba minggu lepas… ceritanya satu hari tu aku dok bertenggek kat blog wany. tetiba terbaca entry nie. so apa laga. zass zass send email kat dia. lepas tu menunggu dengan penuh pengharapan. beberapa hari pastu wany reply. kata aku berjaya. harus lah hati gembira tak terkata. cuma bayar harga pos dan objek ini milikku.. siap ada personal message lagi dari beliau. sukerrrr… sesapa yang taktau, wany nie adik kepada iza thepinkstilettos itu. inilah objek nya. Padini…

TQ Neena! :-)

posto posto…. hari khamis lepas aku dapat bungkusan poslaju. tengok nama yang tertera dah tau dah dari siapa. dari dak cantik ini! puan neena ๐Ÿ™‚ aku dapat ole-ole nie sempena aku menjadi antara follower blog beliau. kira antara follower yang terpilih la nie. sukerrr… neena ngan husbandnya baru pulang dari bali sana. sebab tu ole ole pun berupa berwajah bali gitu. aku sebelum nie takde la berminat pun nak gi bali. tapi lepas baca celoteh dia kat blog, terus rasa…

Futsal 2 Penjuru

sesuka ati je bagi nama fustal 2 penjuru kan. sebab memula aku adalah taktau apakah nama event yang kakred ajak datang nie. tapi lepas tu nengok kat twitter kak red. namanya ialah action3 adidas ole challenge. aku sampai kat midvalley lambat sebab jalan adalah sesak menggila. nak nak lagi yang kat bangsar tu. kan ada construction. mangaiii dia punya sesak derrrrrr… sampai-sampai terus call rose dan melepak dengan dia & abang sirman. aku udah terlepas fight between kakred dengan azwan…

Mom and Baby Expo di MVEC

dimulakan dengan wajah kami. pinkymummy dan redmummy. ewahhh pinkymummy kan. nak jugakkkk tehtehteh.. cam sama je konsep aku dengan kakred hari tu. dia pakai top merah, scarf merah, jeans, kasut merah & handbag mulberry hitam. aku lak pakai top pink, cekak pink, jeans, kasut pink. cuma beg je tak warna hitam. kalau tak memang dah 100% sama dah. rambut pun sepesyennn je. :p usai mariefrance bodyline workshop nun, aku ngekor kakred gi MVEC lak. ada ekspo mom & baby kat…

MarieFranceBodyline Workshop

sempena hari ibu hari tu aku dapat joint MarieFrance Bodyline Workshop kat midvalley sana. thanks to kakred for this opportunity. Agenda : 3pm โ€“ Arrival of Guests (refreshments served) makanan adalah super duper banyak. tapi sebab perut agak mengenyang so aku cuma makan buah-buahan sajorkk.. 3:15pm โ€“ Welcoming introduction 3.20pm โ€“ Nutritionist present on Detoxing the Body (Questions allowed) best sangat pasal detox diet nie. jurucakap nie kata elok kita buat sekurang-kurangnya setahun sekali untuk detox segala kekotoran di dalam…

Sesi Bersama Cik Seri Siantan

hari nie aku nak ngadu-ngadu dan nak tanya pendapat korang jugak. aku ni ada satu masalah. eh, bukan aku lah. masalah kawan aku. dia dok ngadu cerita kat aku. aku cam biasalah, menjadi pendengar setia gitu. nak bagi nasihat lebih-lebih pun, aku ni selalu jugak ke laut. so bagi nasihat lite-lite je lah. cut it short la ek. sebab aku pun tak berapa nak reti ayat berbunga-bunga. aku namakan dia sebagai ezah. dia ni dah kawin dengan husband nya skang,…