Blog Maya Dot Com

Bloggers

1… 2… 3… Tukar!

hari jumaat lepas gi lunch dengan ini perempuan. lunch di wangsa walk sana. kami makan di BBQ Chicken. first time ni aku makan sini. nampak cam menarik, dan amy pun tak kisah nak makan kat mana. tu yang aku terjah sini terus. BBQ chicken nie merupakan restoran ayam korea yang pertama di malaysia. so sesiapa peminat drama korea boleh lah try makan kat sini. eh releven ke? kita mulakan dengan mushroom soup. ok ok tapi mushroom soup lanai lagi sedap.…

Terima Kasih Para Pengomen

Hari nie dah 28 Februari dah kan.. kejap je masa berlalu haihh.. esok dah masuk Mac dah… ok aku akhiri entry blog aku untuk bulan nie dengan entry khas terima kasih kepada para pengomen yang berada dalam carta top 10. sebelum nie cuma ada nama ngan jumlah komen. lepas aku upgrade top commenters nie terus jadi ikon ikon cam kat bawah. ko kena letak cursor kat ikon baru leh tau siapa siapa yang komen. nantilah aku try cari plug in…

Berjumpa Pembaca Setia & Pengomen Setia

masa aku gi lumut hari tu kan.. aku sudah berjanji setia mau berjumpa dengan 2 orang readers aku. memula aku cam segan segan oh.. yer la, aku bukannya blogger haibat pong.. cuma blogger picisan yang menenggek di tepian saja. tapi sebagai blogger, kita harus mempunyai hubungan yang baik dengan readers. baru lah rasa dekat gittew.. hari pertama kat lumut, aku jumpa ngan mas. tq mas.. sesusah datang dari setiawan sana.. jumpa kat hotel jer. borak punya borak, baru la ketahuan…

Happy 4th Birthday Zulfan!

matikla aku paling ketinggalan train update pasal birthday si zulfan nie ha.. bloggers lain semua pun dah update. maapkan aku yer amy… huhuuu… : : (G) untuk zulfan : : so kekdahnya di satu hari yang permai pergilah aku ke rumah amy. memenuhi tuntutan jemputan birthday party zulfan yang ke 4 tahun. dari jasmine ke rumah amy pun sekentut saja. majlis start kul 3 petang. sudahnya 2.45 petang aku laki bini dah terpacak kat bawah apartment si amy. so tunggulah…

Karnival WoW Putrajaya

STICKY MODE ENTRY SEHINGGA HARI KHAMIS JAM 4.30 PETANG. SILA SCROLL DOWN UNTUK ENTRY TERBARU. TERIMA KASIH. kehilangan suami akibat kemalangan jalanraya. dan diuji lagi dengan kesihatan iffat naquiddin. namun itu tidak mematahkan semangat beliau untuk terus mengorak langkah membesarkan dua orang anak beliau ikhwan nazran & iffat naquiddin. ketabahan dan kecekalan seorang ibu meneruskan hari hari yang mendatang. dikongsi bersama DI SINI. walau begitu, dengan berlalunya masa, beliau terus mengorak langkah. mengisi dan mewarnai setiap putaran waktu yang tidak…

Dua-Dua Pun Nama Maya

hari tu aku ikut amy gi jumpa yana. sebabnya keesokan hari tu wedding yana tapi amy & aku tak dapat nak attend. tu yang jumpa awal sehari sebab nak passingkan hadiah. amy siap jemput aku kat rumah lagi. tq bebeh… asalnya nak jumpa kat putrajaya sinun. tapi kebetulan yana ada kat area ampang, so zasss ke tesco ampang saja. lebih pantas dan mudah gitu. lepak kat restoran asam pedas linda onn. pekena char kuey teow ngan asam boi. borak pot…

Tuah 1st Follower

tuah ayam nampak di kaki. tuah blogger kerana blog! heee… berkat menjadi 1st follower kat blog ila, terus dapat hadiah! heee tq ila! dah selamat biskut itu saya ngap ngap di rumah bersama suami. tetiba rasa nak buat tuah follower jugak. follower yang ke 500. walaupun berzaman lagi la nak sampainya tehehhe..

Kreatif Meh?

dapat creative blogger award dari retna. heee… tq ret! sesusah jer… macam ko jugak la.. akku pun tatawu nak kata apa.. kreatif kah blog aku ini? merapek niyang rapek ada laa.. syok sendiri pun ada jugak.. ekekkeke.. tapi yer bak kata ko jugak, orang bagi kita terimalah seadanya. so terima kasih sekali lagi 🙂 PENGERTIAN TENTANG AWARD INI ADALAH:- PENCIL Yang Besar Menunjukkan Kesenian Yang Begitu Peka Terhadap Blog Anda Dan Mencerminkan Sesuatu Nilai Penghasilan. FILEM Bergerak Tanpa Henti Menunjukkan…

Dari HanselGretel membawa ke MrMrsImran

akhirnya jumpa jugak aku dengan penol setelah sekian lama dok berborak dalam alam maya jer. dulu pernah jugak berjanji nak berjumpaan, i think 2008 kot. masa tu penol ada event kat pwtc, tapi malangnya hari tu jugak aku kena food poisioning sampai kena tahan wad! so setelah 2 tahun lamanya, baru last 2 weeks kami berjumpa. sesat barat jugak oh cari rumah dia nie. tapi terima kasih pada gps yang banyak membantu. dapat jugak jumpa darwis ichiro yang comel 🙂…

Review Dari Blog Kie-Yu Pulak..

kali nie aku nak share-share ngan korang review dari blog kie-yu plak. aku sewa tapak kat blog dia 2 bulan. sama macam kat blog dni & zie. ada orang tanya aku, perleww ke nak sewa tapak bagai ni? hello dik non.. gini la caranya kalau ko nak promote blog ko.. selain dari blogwalking dan ping kat innit, twitter, facebook. sewa tapak nie pun salah satu cara promosi jugak. tapi harus lah aku pilih yang harga mampu milik. mampu milik kata…

Blogger Pertama Yang Mampir Ke Rumahku

hari jumaat aku dok ber YM ngan si amy. pong pang gossip itu ini. pastu dia tanya aku, bila nak raya rumah dia? aku jawab maluuuuu… malu konon. pangggg sekalik. oleh sebab aku kata aku malu, so dia plak tak malu. dia kata dia mau terjah rumah aku. aku ok jer. dengan syarat ko sedia hadap apa jer yang aku hidangkan. ekekekke.. so pikir punya pikir nak masak apa la ni weyy.. aterrr selalu pun masak untuk makan sendiri. pastu…

Open House RedMummy

sabtu lepas lepas aku gi VA, beraya kat rumah kakred. waktu jemputan antara kul 10 pagi – 12 tengah hari. so harus pergi ikut masa yang ditetapkan tuan tanah. sampai-sampai terus capai pinggan amik makanan. ada nasi tomato, ayam masak merah, rendang daging, kari daging, lemang, bihun goreng, nasi himpit, buah tembikai, air oren. sambil-sambil makan sambil-sambil borak ngan kakred bila dia free. aterrrr mesti la dia membz dok layan guests bagai kan. antara tetamu yang hadir. GBM. harus depa…

Page 4 of 7« First...23456...Last »