Blog Maya Dot Com

Bloggers

Selamat Pengantin Baru Wani & Hazim

semalam saya attend wedding wani. rasanya ramai kot kenal wani, antara blogger yang famous di alam pembloggingan. kejadian berlaku di maritime putrajaya sana. memula dapat invitation tu harus saya cam alamak segannya nak pegi huhu. saya kenal wani sebab terjumpa kat 3,4 event. pastu friend friend dekat facebook. saya tau dia ingat saya, tapi saya ni je yang rasa kerdil dan penyegan. siapalah saya, begitu fikirku. tapi encik z kata dah orang jemput kan, tak baik kalau tak datang tanpa…

Definisi Blogger Terkenal

sebenarnya kan… apa definisi blogger terkenal eh? adakah atas sebab ia mempunyai follower yang ramai? ataupun atas sebab satu entry mempunyai paling kurang pun 30 komen? atau kerana advertorial dari nuffnang melimpah ruah? saya ni balik balik baca blog orang yang sama je. tu yang bila orang-orang tu tak update, saya macam takde nak baca blog sesiapa dah. baru baru ni tah macam mana saya terjumpa satu blog ni. followers dia ada 7457 termasuk saya he he. terus rasa cam…

Lasertag Challenge with Bloggers

masa mula-mula kakred ajak join lasertag event i was like errr lasertag? apakah? tapi dalam apakah itu tetap angguk laju laju nak join jugak. bila bagitau kat encik z, mamat tu lagi la apa ni apa ni, event apa ni? membisu saya dibuatnya. tapi pun tetap tarik tangan dia jom jommmm.. lalu di hari kejadian bertolak lah saya dan encik z ke ecurve sana. dan bertemulah dengan kakred yang dirindui. lama tak gossip. tapi asal nak gossip asyik laaaa kakred…

Baby Shower Untuk Rose & Yan

ini kisah yang sama di hari kejadian saya diinterview oleh astro awani hari tu. sebenarnya di hari kejadian adalah majlis baby shower surprise untuk yan & rose. dema berdua tengah pregnant dan dijangka bersalin dekat dekat je nanti. so kak red & kak liza arrange la majlis ni secara senyap senyap dan saya diajak bersama memeriahkan majlis. kejadian bertempat di full house cafe jalan yap kwan seng. tema merah. saya sampai sampai terus lepak dengan kakred, mulan, kakliza & sid.…

Saya di Bisnes Alternatif Astro Awani :-p

 last friday saya joint surprise baby shower untuk rose & yan yang diorganize oleh kak red & kak liza. tempat kejadian adalah di fullhouse cafe jalan yap kwan seng. tu entry lain lah sebab saya kena tunggu gambar-gambar dari blog dorang. saya snap gambar sikit je pakai BB. sebab kamera saya rosak. (tapi sekarang dah ok. masalah bateri je rupanya he he) sekarang saya nak cerita pasal saya masuk tv selama 24 saat :-p kakred memang ada bagitau nanti orang…

Oh My English!

payiet ada buat ruangan untuk penulis jemputan kat blog dia. yang diberi nama WOTW. saya diberi penghormatan untuk jadi penulis yang pertama. susah-susah je. so inilah dia perkongsian saya. kalau sesiapa berminat nak menulis apa-apa isu boleh hantar email ke pleasegoaway82@gmail.com *********************************** Pertama-tama sekali saya nak ucapkan terima kasih kepada Encik Farikh Manzora kerana telah memilih saya sebagai penulis jemputan yang pertama untuk menulis di dalam blog beliau ini. Saya merasa terharu sangat. Walaupun saya telah memungkiri janji di mana…

Colgate Slimsoft Party

baru-baru ni saya dapat invitation dari colgate yang dipanjangkan oleh nuffnang melalui viruspadu untuk menghadiri colgate slimsoft party. tema merah putih. tempat kejadian adalah di bistro 42, bangsar village 2 nun di bangsar sana. sampai-sampai je staff colgate suruh saya bergaya gaya mengambil gambar dengan props yang disediakan. : : TQ VP sebab ajak akak 🙂 : : siap 2 keping gambar atas ni diorang print kan dan dan tu jugak. yeyy best best. aterr nak harap cuci sendiri memang…

Pure Beauty

EDITED VERSION baru-baru ni saya dapat jemputan dari Pure Beauty ke event diorang. jemputan dipanjangkan oleh afra. tq dik 😉 : : gambar baru dicuri di blog mas. hehe : : majlis diadakan di mizz nina cafe & bakery publika. encik z drop saya dan dia pergi segambut. saya memang tak kenal sesiapa pun tapi nasib baik malam sebelum tu saya ada tweet. mas reply kata dia pegi jugak. ada la geng 🙂 dalam jadual kata majlis start pukul 11…

Call me Lady MaMa

semalam lepas maghrib aku tumbang. bukan tumbang apa la. maksudnya lena. encik z tapau burger. lepas makan burger, maghrib dan seindah sakura, terus aku masuk bilik. bukak kipas baring. taktau la rasa letih. dan perut rasa tak sedap. encik z masuk selimutkan aku lalu mencium dahi ku. ewah perlu ke cerita? pukul 12 tengah malam terjaga. tukar baju semua. isyak. tengok twitter. pastu ada whatsapp adik beradik tiri. dengan rakus aku masuk blog rye guna bb ja. lalu terkekeh kekeh…

Kerjasama dari HGMS, Betadome & Zebra Square

last week aku dapat jemputan dari Home Global Management & Service (HGMS) untuk menghadiri Bridal Fair anjuran bersama BetaDome dan Zebra Square. majlis diadakan di Zebra Square yang terletak di Lot 18 & 20, Jalan Kampung Pandan, Off Jalan Tun Razak, 55100 Kuala Lumpur. jemputan dipanjangkan oleh ayu. sampai je kat zebra square terus terkagum kagum dengan igloo besar berwarna putih. hah igloo kata kau normaya. he he. bukan igloo lah. sebenarnya itu lah betadome! : : bersama encik suami…

Gerimis Mengundang The Musical

bebaru ni kakred ajak aku nonton teater gerimis mengundang the musical kat istana budaya. aku taktau plak gerimis mengundang ni ada teater. ingatkan ke filem je. sebab hari tu ada tengok iklan kat wayang. so pergi. jumpa sid kat cafe. dinner dulu. makan mee goreng yang sedap. : : antara yang hadir. rizal, kojie, kakred, mya, sid : : : : kojie on air : : kalau korang yang nonton on air perasan tak ada sorang peserta namanya akhmar. hah…

Page 2 of 712345...Last »