#MayaTurns38 : Pavilion

Biasanya bulan Januari memang saya akan keluar dating dengan Masy.
Birthday saya bulan 1, birthday dia pun bulan 1 gak.
So konon-konon sama meraikan gitu.
Rutin biasa, pergi makan.. pergi nonton movie.. window shopping.. dan mengopi.
Itu je la hehe.
Dan mesti keluar awal pagi.
Sama ada ia turun KL, atau saya turun Shah Alam.

Tahun ni terlambat sikit datingnya sebab masing-masing membusy di bulan istimewa itu.
Tapi better late than never. So berjumpalah kami di hari Thaipusam 9 Februari tempoh hari.
Kali ni Masy turun KL sebab katanya dah lama tak turun KL.
Saya ajak ia ke Pavilion dan ke kedai tudung itik.

Jumpa kat area Bukit Bintang dan terus pergi makan Nasi Ayam Chee Meng yang sedap itu.
Lupa nak snap gambar tapi nasib ada satu gambar candid ni hehe.
Masy, kakak curi ya gambar ni.

Lepas tu menapak laju-laju ke Pavilion.
Sebab nak kejarkan movie pukul 12 tengah hari.
Dah la panassssnya ya ampun. Walhal baru 11 lebih kot masa tu.

Kami nonton filem Rings.
Ala yang cerita pasal tengok video lepas tu mati dalam masa 7 hari tu.
Kan ada versi Jepun jua. Yang ni versi orang putih.
Kali ni ceritanya cam nak tunjukkan asal usul Samara si hantu itu.

Macam keliru sikit. Yang best saya sempat terlena dalam 10 minit gitu.
Tak tau la sebab cerita ni bosan ke atau saya yang mengantuk.
Yang penting si Samara ni masih ada bergentayangan ya.
Mencari tuan baru. Dan kali ni dah ramaiiiiiiiiiiiii gila yang dah nonton video itu.
So rasanya mesti ada sambungan lagi ni.
Come on Samara, dah 2017.  Bawak-bawak la bertaubat.

Lepas nonton saya merealisasikan impian Masy yang nak masuk dalam butik dUCk.
Kena confident ya masuk dalam ni.
Yang si Masy tengok selai ia geleng. Tengok selai lagi ia gelang.
“Akak jangan mengada nak beli tudung fluffy ni yer. Ni kain tudung bawal je ni”
Gitu ia awaskan saya.

Akak beli tudung world map takpe kan kan kan.
Baru la traveler namanya. Heeee..



: : Nervous katanya pegang tudung mahal hehe : :

Lepas tu pergi butik Fashionvalet pula.
Keji perangai masing-masing dok try lipstick.
Saya pakai yang merah menyala haha.
Nak beli macam tokseyy so try pakai je sudah.
Jangan kecam kakak k…

Lepas tu gi minum petang kat DC Super Hereos.
Lupa nak snap depan kedai.
Rasa kat Sunway Putra pun ada gak kedai ni.

Air saya belah kiri tu Suicide Squad Rumble RM15.
Masy hmm ntah lah. Awak minum air apa ek, Baby?
Yang penting ais tu simbol Superman ok.
Saya punya tak dapat dikenalpasti simbol apa. Hmm..


Order Red Velvet Slice Cake RM13.
Comel sungguh la simbol Superman tu.
Rasa so so. Tak la tak sedap dan takde la sedap gila.


: : Power Girl Power-Za RM23. Sedap : :

Selain dari dating di bulan Januari, dah 3 tahun berturut-turut jua saya travel dengan Masy di awal tahun.
Kali ni tak dapat nak travel awal tahun sebab bulan 1 hari tu kan saya pergi India.
Masy pulak pergi Jogja.
Bincang punya bincang, so ok laa kita pergi jalan bulan 5 ni.
Walaupun tempat tu cam krik krik sikit hahah.

Nampaknya untuk tahun 2018 kita kena buat persediaan awal la Masy.
Ni lambat-lambat pastu kelam kabut. Tapi nak jalan jugak. Acaner?

Sepetang Bersama Blogger 2016 #SBB2016

Dapat tau tentang Sepetang Bersama Blogger 2016 #SBB2016 ni dari Kid.
Saya friend dengan ia kat Facebook.
Nampak news naik. Terus cam eh nak ajak Masy pegi lah.
Roger roger Masy. Dia ok, so terus lah register.

Tapi niat utama kitorang ni sebab nak menang lucky draw.
Bukan sebab nak bernetworking sangat. Buruk perangai kan hehe.
Tahun 2014 dulu saya pegi heyy saya menang iPhone 5c tau.
Masy pulak menang telekung.
So konon harapan dapat la menang lagi tahun ni.
Malangnya….. tak menang pun…. sob sob…

Kali ni buat kat Dewan Campbell kat Campbell Complex.
Memang senang sangatlah nak carinya sebab saya pun biasa area ni.
Aterrr office kat area sini jugak kan.
Register dan dapat la doorgift.


: : Kandungan doorgift : :


: : Ephyra pun salah satu sponsor untuk #SBB2016 : :


: : Buku dari Azizan Osman : :


: : Dapat tshirt. Saya request saiz M. Tetiba dapat saiz XXL. Penghinaan sangat nih. Takpelah, pakai tdooo je laaa. Malas nak mintak tukar : :


: : Kitorang duduk dan buat hal sendiri je. We all is pemalu : :

Ada photo booth. Makanya bergambar lah kita.
Terima kasih KotakLensa!


: : Kemunculan Upin Upin : :


: : Tetiba ada pulak menyelit kat tengah tengah. Saboo je la : :


: : Lunch. Sedapnya kokak leher ayam tu! : :


: : Orang sibuk bergambar kat depan, kitorang sibuk bergambar kat belakang. Maafkan kami yang pemalu ini : :

Norman Hakim & Memey pun ada.
Diorang promote kan Ephyra. Maklum ler depa kan duta Ephyra.
Masa #SBB2014 dulu pun depa ada gak. Ada saya bergambar dengan Memey tapi gambar tu gegau.
Kali ni bergambar lah lagi kan tapi kelihatan saya buncit gemuk sangat macam pregnant 9 bulan.
Salahkan photographer! Walaupun sendiri yang gemuk tapi tetap nak tuding jari kat orang lain.
Dasar sangat ni.

Lawa betul Memey ni. Kulit halus licin je. Badan pun kurus tinggi.
Dah la lawa, wangi pula itu.
Dah la wangi, lemah lembut sopan santun je ha bercakap.

Ephyra buat promosi 50% dari harga asal.
Murah betul tu. Masa #SBB2014 dulu promosi harga RM120.
Ni 50% lagi banyak la kan kurangnya.
Nak jugak saya pergi tanya kat Memey, akak dah 3 kotak minum Ephyra ni dik.
Kenapa la muka gini jugak romannya?

Yer betul korang, saya consume Ephyra 3 kotak dah dalam masa 3 bulan.
Air masak bergelen minum dah.
Tapi don’t get me wrong¬† ya. Saya tak blame Ephyra pun.
Barangkali badan saya yang tak sesuai dengan Ephyra.
Ataupun mungkin kulit muka saya ni tebal dah tak lut dengan apa produk apa.
Terima je lah apa adanya dengan diri sendiri.


: : Adiputra datang bagi perkongsian tentang bisnes. I tak minat Adiputra so sokayyy pandang di angin lalu je : :


: : Minum petang : :

Biasalah program #SBB ni ada perkongsian tips tentang dunia blog.
Kali ni more fokus untuk macam mana nak buat duit dari blog.

Tapi itulah, saya tetap merasakan yang tulis blog ni kena jadi diri sendiri.
Tak boleh dipaksa paksa, tak boleh terikut ikut dengan orang dan tak boleh kerana duit.
Menulis ni kena lahir dari hati secara semulajadi.

Saya perasan sekarang dunia blog macam dah sunyi dan tak meriah macam dulu lah.
Ramai kawan kawan saya yang dulu pernah tulis blog, semua dah senyap sunyi sekarang.
Kalau ada yang update pun, jarang jarang sangat dah.
Faktor masa dan usia barangkali.

Saya ni pun sebenarnya dah rasa rasa macam nak berhenti blogging.
Kalau kata tak berhenti pun mungkin saya akan slow down kot.
Entahlah… sesungguhnya masa merubah segalanya….
Tetiba meratapi diri kannnn.. Hiks.