Blog Maya Dot Com

Bloggers

Selamat Pengantin Baru Lyn!

Bila dengar je perkhabaran kata Lyn nak menamatkan zaman single nya, berbunga-bunga hati saya. Alhamdulillah, Lyn dah berjumpa cinta sejatinya. Roger-roger dengan Amy & Kak Red nak together-gether ke Klang sana. Being Normaya, tetaplah kelewatan jugak. Tapi tak selewat Kak Red lah hehe. Amy sampai paling awal. Tapi nasib jugaklah macam ada seat kosong-kosong, so tak terasa sangatlah menunggu Kak Red. Yer la, kalau ada orang nak duduk makan, dan kau pulak dah habis makan, takkan nak buat muka toya…

#MayaTurns38 : Pavilion

Biasanya bulan Januari memang saya akan keluar dating dengan Masy. Birthday saya bulan 1, birthday dia pun bulan 1 gak. So konon-konon sama meraikan gitu. Rutin biasa, pergi makan.. pergi nonton movie.. window shopping.. dan mengopi. Itu je la hehe. Dan mesti keluar awal pagi. Sama ada ia turun KL, atau saya turun Shah Alam. Tahun ni terlambat sikit datingnya sebab masing-masing membusy di bulan istimewa itu. Tapi better late than never. So berjumpalah kami di hari Thaipusam 9 Februari…

Sepetang Bersama Blogger 2016 #SBB2016

Dapat tau tentang Sepetang Bersama Blogger 2016 #SBB2016 ni dari Kid. Saya friend dengan ia kat Facebook. Nampak news naik. Terus cam eh nak ajak Masy pegi lah. Roger roger Masy. Dia ok, so terus lah register. Tapi niat utama kitorang ni sebab nak menang lucky draw. Bukan sebab nak bernetworking sangat. Buruk perangai kan hehe. Tahun 2014 dulu saya pegi heyy saya menang iPhone 5c tau. Masy pulak menang telekung. So konon harapan dapat la menang lagi tahun ni.…

Kok Kong & Mekz Cafe

28 November 2015, Sabtu. Saya keluar pegi Kok Kong Winter Wear sebab konon nak cari winter coat dengan long john. Saya tau pasal Kok Kong ni pun dari Dee lama dulu masa dia nak pegi Beijing kot. Dia ada tulis kat blog pasal Kok Kong ni. Memula dengar nama Kok Kong macam lawak je. Nak naik kok kong. Dulu kekecik saya sebut kok kong lah. Yang naik belakang bahu tu. Taktau la korang panggil apa. Banyak la pilihan kat sini.…

Cuti Cuti Tahun Depan

Tahun depan kan, saya ada 3 trip menunggu. Trip yang memang dah dibeli tiket kapal terbangnya. Bulan 1, bulan 3 dan bulan 5. Ni pun rerasa macam nak selit trip bulan 2 sebab ada cuti panjang CNY. Hmmm… Hujung bulan Ogos hari tu saya berjumpaan dengan Dee, Lyn & Kak Tina sempena trip kami di bulan 5 tahun depan. Patutnya Amy pun ada sekali tapi last minute Amy tak dapat datang. Details tentang trip ni later later saya cerita lah…

#staybeautiful

Mula mula saya tau pasal kempen #staybeautiful ni dari blog Vivy. Of coz lah dah ini memang projek dia hehe. Dan lepas tu baca kat blog KakRed. Macam suka je shawl warna hitam gold ni. Walaupun saya dah pencen pakai shawl lilit bagai ni, tapi macam tertarik pulak nak beli nya ha. So pegi lah kat Watson AEON Wangsa Maju. Beli produk Pantene harga RM40 so dapatlah shawl ni secara percuma. Terus rasmi pakai masa celebrate birthday Yaya kat Khadijah’s…

Adik Redmummy kahwin

Tajuk entry tu mintak hits ke cemana tu? Hiks. Kekdahnya 20 September hari tu pegi Bandar Sri Permaisuri sana attend wedding Epi, adiknya Kak Red. Saya memang kenal Epi 4,5 tahun lepas sebab penah masuk game show Ewah Ewah TV3 tu. Sapa ingat? Heyy iolls menang duit cash ok. :-p Janji dengan Lyn tapi saya keluar rumah pun dah lepas Zohor, so macam kelewatan jugak lah sampainya. Terus ambik food dan ngap ngap sebab lapau. Dah kenyang perut baru la…

Welcome Dinner WITM Event

7 Ogos hari tu saya pegi Annual Dinner kat KL Convention Centre. Annual dinner sempena apa? Sempena WITM Event. Kak Red yang roger ajak pegi. Mekasih kak sebab ajak. Majlis dimulakan dengan ucapan dari Chairman of WITM Event Sdn Bhd iaitu Y Bhg Dato Mohd Khalid Harun diikuti dengan ucapan dari Guest of Honour. Lepas tu apa lagi, makan time! Sesambil makan ditayangkan video dan info tentang WITM Event ini. Selang seli dengan persembahan nyanyian dan tarian. Juga networking dengan…

Kak Kiah & Supermeng

bebaru ni naik tweet kat timehop saya, bebetul setahun yang lepas, dari saya start baca blog kak kiah & blog supermeng. blog kak kiah saya tau dari masy. sebab dia tweet kata pasal stress nya kalau travel dapat travelmate yang macam macam cekadak. start dari situ la saya baca blog kak kiah. masa tu dia pi Jeju, Korea. ni saya tengah baca lagi sekali kak kiah repeat pi Jeju sebab masa dia pegi tahun lepas tu, dapat travelmate yang fussy…

Monopod @ William

2 minggu lepas kot saya berjanji setia dengan amy nak jumpa kat william danau kota. tujuan utama perjumpaan adalah sebab saya nak ambik monopod yang saya kirim beli dengan amy. nampak ia update kat blog, saya pun tanya lah sebab saya memang tengah nak cari monopod. ingat nak pi lowyatt tapi tak terpegi pegi. amy whatsapp bagitau gitu gini haa saya pun setujulah terus mintak tolong amy belikan. bukan amy yang jual yer, amy pun tolong saya belikan je. sementara…

Lovely Saturday

ni cerita sabtu lepas. pukul 9.30 pagi dah keluar dari rumah sebab nak buat beberapa aktiviti. dah quite sometime jugak tau saya dengan encik z tak keluar berdua jalan jalan ceni. terus ke midvalley. sebab yang tbc hari tu lah, nak ke crocs. baca kat instagram june & kaktin, depa kata ada clearance sales. up to 50%. memang betul pun ada sale 50% tu, tapi sedihnya takde saiz saya. ataupun yaya. kasut semua cantik cantik tapi saiz besau gadang. saiz…

Sepetang Bersama Blogger Yeo’s 2014

8 mac hari tu saya pi event Sepetang Bersama Blogger 2014 (SBB). majlis berlangsung di saloma bistro jalan ampang. saya paksarela masy teman saya, dan beliau tanpa kompromi menurut perintah. pukul 10 jemput masy kat putra sri rampai pastu terus la zass ke tempat kejadian. sampai sampai tengok kitorang cam termangu mangu tersipu sipu. cam eh kakak ostajah jalan la dulu, saya plak cam eh baby awak la jalan dulu. gitu. tapi dalam tersipu sipu tu register apa semua gak…

Page 1 of 712345...Last »