Blog Maya Dot Com

Blog

Cash Out Nuffnang

Dulu dulu dulu duluuuuu tu kan, asal masuk dashboard Nuffnang je mesti sibuk nak tengok muka sapa yang terpacul. Muka sapa yang skodeng blog iolls. Lepas tu terus mengata Eiieiie tak malu baca blog kita. Bodoh dan hodoh sangat perangai tahu tak? Sekarang ni pedulikk.. Kau nak baca ke, taknak baca ke, nak keji ke apa ke, lantak sana. Pastu asyik-asyik masuk sebab nak tengok duit bertambah ke tidak. Walhal gituuu jugak la tak gegeraknya pun hehe. Last week saya…

Sepetang Bersama Blogger 2016 #SBB2016

Dapat tau tentang Sepetang Bersama Blogger 2016 #SBB2016 ni dari Kid. Saya friend dengan ia kat Facebook. Nampak news naik. Terus cam eh nak ajak Masy pegi lah. Roger roger Masy. Dia ok, so terus lah register. Tapi niat utama kitorang ni sebab nak menang lucky draw. Bukan sebab nak bernetworking sangat. Buruk perangai kan hehe. Tahun 2014 dulu saya pegi heyy saya menang iPhone 5c tau. Masy pulak menang telekung. So konon harapan dapat la menang lagi tahun ni.…

Haihh..

Baru bersemangat nak update blog, tiba tiba desktop crashed pulak. Haihhh.. Encik Z kata esok dia try test tanya kawan dia macam mana. Harap harap semua gambar dalam tu tak hilanglah. Dari sehari ke sehari nak beli external hard disk tak beli beli. Kalau hilang semua gambar memang sedih sangatlah. Semua gambar travel dalam tu kot. Apa apa pun esok hari pertama kerja di tahun 2016. Selamat bekerja korang. To do list saya bersusun dah ni..

Apa Nak Jadi

Dah seminggu tak update blog. Kesibukan dan kemalasan. Sedangkan ada je cerita yang nak dikongsi. Tak berani nak janji bila nak update. Biarlah masa yang menentukan. Tapi saya ok ok saja. Sihat, gembira dan bahagia, insya Allah. ^__^

Blog & WordPress

2,3 menjak ni kan, saya macam ada sedikit naik hantu dengan wordpress. OK actually bukan la 2,3 menjak sangat. Dari mula tukar ke wordpress kot. Tapi dah kau yang feel feel nak berdot com guna wordpress, so hadap lah juga. WordPress ni bukan apa tau, dia macam banyak sangat updates. Updates plugin lah, updates latest version lah. Pastu kadang kita tak update pun, dia automatic update. Tu takpa tu takpa. Tapi nanti setiba tiba segala mala widget pun ghaib. Tak…

Sentap dengan Nuffnang

Log in account Nuffnang tengok wah banyaknya CPUV. Ada 5 kot. Terus bersemangat waja dan gembira lalu update laju laju dan terus publish tak simpan simpan dah. Tapi bila perati tengok, eh eh kenapa yang RHB Now & SUNSILK Silhoutte tu ada 2? Date pun sama, tapi amount je lain? Mesti silap lettew.. Sentap!

Rindu

Aaaaa.. rindunya dekat blog. Rindu windu wenduuu… #pangsedas #ciumblogbertalutalu #pelukblogketatketat Appraisal dah selesai, departmental lunch dah selesai, family day dah selesai. Segala kerja besar besar dah selesai. Sekarang menguruskan kerja harian dan kerja kecil kecilan. Tapi masih lagi membusy. Insya Allah dalam minggu ni saya update blog yer. Korang winduu saya ke idok? #matiklatakdeorangpedulik Tata ^__^

Rezeki Ramadhan

Korang ingat lagi tak saya penah masuk contest Nestle bulan 12 tahun lepas? Jangan kata korang, saya pun tak ingat. Heh. Bebaru ni dapat call dari Nuffnang. Bagitau kata saya menang hadiah saguhati contest Nestle tu. Saya sebenarnya takde la ambik port sangat benda tu contest ke tidak sebabnya saya dibayar untuk up entry tu. Sokayy lah kan. Tup tup katanya saya menang hadiah saguhati. Syukur alhamdulillah. Orang Nuffnang suruh pegi collect hadiah kat office depa. Dalam kepala saya dah…

Kak Kiah & Supermeng

bebaru ni naik tweet kat timehop saya, bebetul setahun yang lepas, dari saya start baca blog kak kiah & blog supermeng. blog kak kiah saya tau dari masy. sebab dia tweet kata pasal stress nya kalau travel dapat travelmate yang macam macam cekadak. start dari situ la saya baca blog kak kiah. masa tu dia pi Jeju, Korea. ni saya tengah baca lagi sekali kak kiah repeat pi Jeju sebab masa dia pegi tahun lepas tu, dapat travelmate yang fussy…

We’ll see

Sejujurnya saya dah takde draft entry dah. Ok fine memang ada tapi gambar-gambar Yangon. Tu pun baru upload setakat hari ke 2. Cerita baru taip setakat hari pertama. Saya punya style tak suka nak publish cerita cuti cuti ni separuh jalan. Maksudnya saya nak update sekali jalan, so korang bila baca smooth je gitu takde sangkut sangkut. Makanya kena bertabahlah menunggu ya. Pulak tu saya guna 4 kamera kat sana. Camera handphone, DSLR encik z, kamera kompak nikon & kamera…

Pengiklanan di Blog Maya Dot Com

Assalammualaikum… Saya nak update info dan rate terbaru untuk sesiapa yang berminat nak iklan kan produk atau promote blogshop kat blog saya ini. Cuma nak bagitau sesiap, views dan unique visitors saya dah tak sekencang dulu. Dulu 1000 ke atas unique visitors nya, tapi sekarang ni setakat 700 – 800 je. Agaknya semua readers dah cabut lari kot he he. Tapi ok je. Saya tetap berdiri teguh di sini. Takyah nak teguh sangat la normaya :-p Ada 3 jenis iklan…

Bukan Blogger

hari tu di roger saya ajak jumpa. benarnya kitorang dok plan nak jumpa tapi tak jumpa jumpa. saya la tu membusy timing tak de yang ngam. kebetulan khamis office di tutup sebab cny, dia plak ada urusan kat kl, so sekali arung lah kitorang jumpa. lunch kat the loaf sogo. di suruh try air kopi kiub. dengar cam menarik, so lets try. ketulan coklat tapi macam bentuk ais, susu dan air gula. : : cube 60, cold RM12 : :…

Page 1 of 912345...Last »