Blog Maya Dot Com

Birthday

Luncheon Birthday Payiet

29 Disember 2014 roger roger dengan KakTin & Payiet nak pegi Quill Mall sempena nak celebrate birthday Payiet yang dah terlepas berhari hari. Hujung tahun kan, memasing membz gitu gini tu yang asyik tangguh je. First time saya sampai Quill Mall ni. KakTin dok warning Quill bukan kuil. Baiklah mak! Tapi tak sempat nak explore sangat sebab pegi lunch time kan. Ke Sushi King kita yok. Gambar food semua takyah la, dah banyak kali kot tayang kan. Esoknya dating bertigaan…

Celebrate Yaya’s 10th Birthday @ Khadijah’s Kitchen

12 Disember 2014, Jumaat Birthday Yaya tahun ni tak buat apa pun lagi. Saya memang dah berazam (cewahh berazam ok) akan beli kan kek untuk birthday Yaya paling tidak pun sampai dia habis darjah 6. Maksudnya walau lambat macam mana pun, tetap saya akan celebrate biarpun kecil kecilan. Yerlah nanti bila dia dah besar mesti dah susah nak celebrate bagai kan. Mesti dia pun nak keluar dengan kawan kawan / boyfriend. Faham je saya ni. Macam tak penah muda yer…

Sanah Helwah Ya Yasmin!

Kenapa hari ni special? Sebab hari ni birthday anak saya Yasmin aka Yaya yang ke 10 tahun! 16 Oktober 2004, 10.21 malam. 3.05 kg. Hospital Taiping. Masa Hari Raya Haji hari tu Mama ada buatkan pulut kuning. Bawak pegi makan kat rumah MakLong, itu je lah pun. Tapi masa tu baru 5 Oktober lah kan. Pre celebrate katanya. Katanya laaa walhal saya takut tak berkelapangan nak celebrate nanti nanti hehe. Yasmin sayang, Mommy ucapkan Selamat Hari Jadi yang ke 10…

Selamat Hari Jadi Nur Shazleen

Cerita hari Ahad lepas. 28 September 2014. Lepas Subuh dah tak tidur balik dah. Ajak Encik Z gi jogging tapi dia memalas. Anak anak tak bangun tidur pulak lagi. : : sudahnya ke Nasi Kerabu Keramat saja lah pekena nasi kerabu yang osem itu : : Tengah hari pegi Bangsar, attend wedding Shida & Aiman. Shida kawan se B** saya. Sejawatan tapi berlainan jabatan. Begitulah. Macam biasa sampai tu makan dulu. Pastu jumpa pengantin, bergambar seround dan meminta diri. Yer…

Candle light Dinner di Bora Ombak

Amboi tajuk pepoyo je candle light dinner kan.. Dalam hidup kena ada poyo sikit. Sikit je la. Tak boleh over. Nanti orang benci. :-p 3 Jun hari tu birthday Encik Z. Yang ke 35 tahun. Siang tu kan kitorang baru balik dari Kuala Selangor. Sampai rumah pun dah lepas maghrib. Memula tu memang macam alahai malasnyaaaa nak bersiap keluar balik. Tapi tak best la kan, birthday suami kot. Walaupun saya tau Encik Z bukan kisah pun. Yer la walau tak…

Selepas 6 bulan

Dah pernah letak gambar pakai jubah princess ni kat instagram, tapi baru nak letak kat blog. Kadang tu bukan semua gambar saya letak kat instagram, saya letak kat blog. Ikut mana dan & mana suka je. Jubah princess ni saya beli dari ILA. Ila kawan seoffice saya. Dah kata beli dari kawan seoffice, wajiblah akan tersama dengan kengkawan lain. Kalau dah terserempak sama tu, biasa senyumm je la. Kalau tak senyum pun, buat buat tak nampak, buat buat belek handphone…

Kaktin vs KTAR

13hb jun hari tu birthday kaktin. yang ke tutttt. ewah tak payah nak tuttt sangat la kan kaktin? hiks. kaktin tua setahun je dari saya haa. majlis makan makan birthday dipostpone ke minggu depannya iaitu 18hb. memasing pun macam malas nak pikir sangat nak makan kat mana. so decide nak ke midvalley. memula plan nak ke belanga, tetiba birthday girl request nak makan sushi pula. so ke sushi king lah kita. tetengok rupanya hari tu member’s card day. takde ala…

Birthday siapa entah..

masa majlis aqiqah maamar & nur aisya tu saya tempah kek. takde apa occasion pun, memang sesaja je. saya tempah kat NAIZWORLD redvelvet cake. sedap. bukan birthday sesapa. tapi nak melayan cici, so nyanyi je lah lagu birthday untuk ia. bukan dia tau pun birthday dia bila kan. : : terkesima tengok kek cantik lettew : : Jan 10, 2014 | Tah sapa2 punya birthday ntah by normaya11 on Keek.com   : : maamar takde sebab ia tengah tido masa…

19 January 2014

19 januari hari tu kan birthday saya kan, saya tak up apa-apa entry pun kan, eh ada la 1 entry on 19 januari itself. so entry ni saya nak cerita keterjadian yang terjadi 19 januari hari tu. 17 – 19 januari saya ada kat kuching sarawak. entry tu macam biasa lah, like foreverlah korang kena tunggu. 19 januari flight dari kuching ke ke kl pukul 10.30 pagi. pagi tu bangun terus pi breakfast. : : ini yang saya breakfastkan pagi…

BerBasil di Bangsar

hari khamis lepas saya dengan adik beradik tiri pi makan kat basil bangsar. makan makan sempena birthday saya yang dah lepas tu la. saya yang request nak makan kat basil. kemain berequest request. korek korek entry lama masa makan kat basil dulu. pun dah setahun berlalu. wujud lagi ke blog saya ni setahun akan datang? cuma Allah yang tahu. : : menu : : oleh sebab memasing macam mengenyang so decide nak order lite lite je. lalu hidangan adalah seperti…

Ulangtahun

Assalammualaikum korang…. Terkejut tak tetiba hari Ahad ada entry ni? Heee.. Sebab dah jarang kot saya up entry weekend/public holiday. Tapi hari ni nak up jugak sebab hari ni hari jadi saya! Hari ni harijadi saya yang ke 35 tahun. Dah pertengahan 30an orang kata. Alhamdulilah di usia 35 tahun ni macam macam jenis kebahagiaan dan rezeki yang Allah SWT pinjamkan pada saya. Kebahagiaan dan rezeki yang saya perlu, bukan yang saya mahu. Hari ni jugak genap 10 tahun saya…

A taste will make u :)

15hb disember hari tu birthday payiet. sebagai kakak kakak tiri yang menggarang tapi baik hati saya dan kaktin pun diskusi nak p lepak mana makan makan. pikir punya pikir saya cakap dengan kaktin jom pegi dip n dip sebab sebelum ni payiet cam ada je sebut pasal kedai ni. so pegi. hari kejadian adalah pada hari khamis. bukan hari jumaat. so pls jangan nak tuduh kata kitorang tak pi solat jumaat pulak. lagi satu, asar paling lewat pun dalam 4.45…

Page 5 of 11« First...34567...10...Last »