Blog Maya Dot Com

Birthday

#Zturns36

Mengadanya nak hashtag gitu. Hiks. Cuti sekolah 2 minggu ni korang apa plan? Pegi jalan jalan atau santai santai kat rumah saja? Cuti kali ni saya takde plan trip ke mana mana pun. Satu, bajet ciput. Dua, nak jimat cuti. Tapi hari ni birthday Encik Z. So ambik jugaklah cuti sehari, reronda KL. Sabtu ni pun ada plan jugak. Sabtu depan pun ada plan jugak. Tapi gitulah, dalam KL saja. Selamat bercuti pada yang bercuti. Pada yang bekerja, selamat bekerja…

Maya Liyana

Hari Jumaat sehari sebelum saya pegi Manila, 30 Januari 2015 saya belanja satu department makan. Tapi bukan saya sorang lah, share dengan Liyana sebab birthday ia awal bulan Februari. Plan gitu gini, order pulut kuning, rendang ayam, kari daging & kek secret recipe. Tapi tetiba petang tu Kak As nak top up bihun goreng pulak. Kak Aida pulak sponsor teh tarik dengan nescafe tarik. Alhamdulillah rezeki. : : Order dekat office mate saya, Kak Ju : : : : Bihun…

Melur & Thyme And Lovely Lace

2 hari lepas birthday saya, 21 Januari, KakTin & Payiet ajak keluar makan. Nak belanja sebab birthday saya tu lah. So lepas office bergerak lah kami ke Nu Sentral. First time saya masuk sini, sokayy la best jugak eh tempat ni. Kami pi makan kat Melur & Thyme. Sian saya tak penah tau pasal restoran ni hehe. Tapi dengan adanya Kaktin & Payiet yang terror bab makan memakan ni, maka semuanya berehhh. : : entrance : : : : dekorasi…

Flora Cintaku Pun Bersemi…

Dari Putrajaya teruslah bergerak pulang ke Jasmine. Malam tu lepas Maghrib keluar lagi dinner pulak. Makan sesaja la di hari jadi haaa.. Eh bukan hari jadi pun dok makan sokmo jugak miahahhaha. Memula ingat nak makan lite lite je kat Cafe Lapis tapi tengok instagram ia katanya Isnin tutup lah pulak. So kami divert ke Flora Kafe di AmpWalk, Jalan Ampang sana. First time saya makan kat sini, wahhh cantiknya dekorasi ia. Ada 3 table pun tengah bercandle light dinner.…

Villa Nabilla & Serabei

Oleh sebab perut masih kenyang lagi makan breakfast pagi tu, so takde la nak lunch cecepat. Decide mau nonton movie kat Alamanda. Saya kan pencinta filem seram, so marilah menonton Villa Nabilla. OK la ceritanya not bad. Nak kata best sangat tu idok lah, nak kata tak best pun macam ok la. Sebab cerita ni macam natural kot saya rasa. Hujung hujungnya diberitau nak percaya atau tidak terpulang. Tapi depa buat cerita ni berdasarkan kisah yang diceritakan oleh orang yang…

Pullman Putrajaya Lakeside

Good morning Pullman Putrajaya! Begitu ku berkomunikasi dengan Pullman. Hiks. Hari ni hari jadi kita tau. Cepat wish! 😀 Selalunya kalau duduk hotel, mesti selamba je pegi breakfast dengan tak mandinya, tapi yang ni eh eh pepagi dah mandi. Macam segan pulak tak mandi, 5 star hotel kata kau.. Food spread banyak so pilihlah nak makan apa. Macam biasa, saya memang tak ambik nasi nasi bagai ni, nanti kenyang tak dapat nak sumbat food lain pula. : : Tempat breakfast…

36 Birthday’s Eve

Mengada sangat tajuk entry ni. Nyampah. Dah tetua pun nak ber eve eve bagai. Hiks. 19 Januari hari tu birthday saya yang ke 36 tahun. Tapi tu nanti kita story. Nak story aktiviti sehari sebelum birthday dulu. 18 Januari hari Ahad, pagi tu tak breakfast. Simpan perut terus pegi lunch kat Nasi Vanggey Rampai Biz Park. Yer, restoran Nasi Vanggey yang famous kat Ipoh tu dah bukak kat Rampai Biz Park. Encik Z la tingin nak makan sebab hari tu…

Ke Shah Alam Lagi

17 Januari, Sabtu. Hari jadi Kaklong yang ke 38 tahun. Happy birthday Kaklong cayang! Tapi entry ni bukan keluar dengan Kaklong yer. Ni entry keluar dengan adik Baby aka Masy aka Citah. Birthday ia pun Januari jugak, makanya double celebration pegi makan makan dan nonton movie. Aktiviti rutin setiap tahun. Memula plan nak pegi Quill Mall tapi sebab Encik Z nak pakai kereta, so kensel lah. Saya offer diri pegi Shah Alam. Encik Z baik hati nak hantau sampai AEON…

Luncheon Birthday Payiet

29 Disember 2014 roger roger dengan KakTin & Payiet nak pegi Quill Mall sempena nak celebrate birthday Payiet yang dah terlepas berhari hari. Hujung tahun kan, memasing membz gitu gini tu yang asyik tangguh je. First time saya sampai Quill Mall ni. KakTin dok warning Quill bukan kuil. Baiklah mak! Tapi tak sempat nak explore sangat sebab pegi lunch time kan. Ke Sushi King kita yok. Gambar food semua takyah la, dah banyak kali kot tayang kan. Esoknya dating bertigaan…

Celebrate Yaya’s 10th Birthday @ Khadijah’s Kitchen

12 Disember 2014, Jumaat Birthday Yaya tahun ni tak buat apa pun lagi. Saya memang dah berazam (cewahh berazam ok) akan beli kan kek untuk birthday Yaya paling tidak pun sampai dia habis darjah 6. Maksudnya walau lambat macam mana pun, tetap saya akan celebrate biarpun kecil kecilan. Yerlah nanti bila dia dah besar mesti dah susah nak celebrate bagai kan. Mesti dia pun nak keluar dengan kawan kawan / boyfriend. Faham je saya ni. Macam tak penah muda yer…

Sanah Helwah Ya Yasmin!

Kenapa hari ni special? Sebab hari ni birthday anak saya Yasmin aka Yaya yang ke 10 tahun! 16 Oktober 2004, 10.21 malam. 3.05 kg. Hospital Taiping. Masa Hari Raya Haji hari tu Mama ada buatkan pulut kuning. Bawak pegi makan kat rumah MakLong, itu je lah pun. Tapi masa tu baru 5 Oktober lah kan. Pre celebrate katanya. Katanya laaa walhal saya takut tak berkelapangan nak celebrate nanti nanti hehe. Yasmin sayang, Mommy ucapkan Selamat Hari Jadi yang ke 10…

Page 5 of 12« First...34567...10...Last »