Blog Maya Dot Com

Birthday

#Zturns36 : KL Tower

Seterusnya.. kami ke KL Tower atau Menara KL. Saya dah pernah pegi KL Tower ni. Sekali masa bercinta dengan FM dulu. Sekali pegi dengan Retna & geng Msjbox. So ini kunjungan saya yang ketiga lah. Yaya dan Encik Z both pun pertama kali sampai. : : Berlatarbelakang KL Tower : : : : Selamat Datang! : : : : Beli tiket dulu : : : : Tiket Dewasa RM26. Kanak kanak RM17 : : : : Dalam lif : :…

#Zturns36 : Boat Noodle

Dari Petronas Twin Towers terus ke Publika sebab mau lunch. Memang dah janji nak bawak Yaya try makan Boat Noodle ni. So kami di sini! : : Ayah, pakai la topi ni baru la kacak : : : : Ayah tau Ayah kacak <<– Encik Z selalu cakap gini kat anak anak : : : : Kesayangansss : : : : Mommy selfie sensorang je lah yer : : : : Keluarga kecil kami : : Ni kali kedua saya…

#Zturns36 : Observation Deck Petronas Twin Towers

Observation Deck letaknya di tingkat 86. Petronas Twin Towers ni total ada 88 tingkat. Tapi tapi tapi…. OK sat gi saya sambung mengapakah tapinya. : : Naik lif untuk ke Observation Deck : : : : Disambut oleh staff Petronas Twin Towers bernama Encik Azman : : : : Jangan sentuh! : : : : Ada video yang menayangkan sejarah salasilah pembangunan Kuala Lumpur : : : : Kebanggaan Malaysia : : : : Comel je benda alah ni. Ada…

#Zturns36 : Skybridge Petronas Twin Towers

OK ini cerita 3 Jun hari tu. #Zturns36. Oleh sebab jatuh hari Rabu dan cuti sekolah, so moh la kita bercuti 1 hari. Saya dah susun sesiap apa aktiviti yang nak dibuat 1 hari ni. Encik Z macam biasalah, ikut je. Ada gak saya tanya kot dia ada plan nak buat apa apa ke, dia kata takde. Sebab takde, meh ikut plan saya. Aktiviti pertama adalah ke Skybridge Petronas Twin Towers. Saya dah lama menyimpan impian nak pegi Skybridge ni.…

Sanah Helwah Ya Zamihartini!

13 Jun hari tu birthday KakTin yang ke 37 tahun (suka hati letak umur orang hehe) Pepagi saya whatsapp wish sampai Payiet tanjat sebab ala ala menjerit di pagi hari gitu hiks. Memandangkan dah nak puasa, so set nak lepak makan makan sesama. Tapi 3 hari sebelum puasa ni memang saya membz time lunch hour. So decide nak pegi lepas office hari Isnin hari tu. Dan memandangkan juga poket Payiet dan saya agak koyak, so pegi makan kat Lanai je…

#Zturns36

Mengadanya nak hashtag gitu. Hiks. Cuti sekolah 2 minggu ni korang apa plan? Pegi jalan jalan atau santai santai kat rumah saja? Cuti kali ni saya takde plan trip ke mana mana pun. Satu, bajet ciput. Dua, nak jimat cuti. Tapi hari ni birthday Encik Z. So ambik jugaklah cuti sehari, reronda KL. Sabtu ni pun ada plan jugak. Sabtu depan pun ada plan jugak. Tapi gitulah, dalam KL saja. Selamat bercuti pada yang bercuti. Pada yang bekerja, selamat bekerja…

Maya Liyana

Hari Jumaat sehari sebelum saya pegi Manila, 30 Januari 2015 saya belanja satu department makan. Tapi bukan saya sorang lah, share dengan Liyana sebab birthday ia awal bulan Februari. Plan gitu gini, order pulut kuning, rendang ayam, kari daging & kek secret recipe. Tapi tetiba petang tu Kak As nak top up bihun goreng pulak. Kak Aida pulak sponsor teh tarik dengan nescafe tarik. Alhamdulillah rezeki. : : Order dekat office mate saya, Kak Ju : : : : Bihun…

Melur & Thyme And Lovely Lace

2 hari lepas birthday saya, 21 Januari, KakTin & Payiet ajak keluar makan. Nak belanja sebab birthday saya tu lah. So lepas office bergerak lah kami ke Nu Sentral. First time saya masuk sini, sokayy la best jugak eh tempat ni. Kami pi makan kat Melur & Thyme. Sian saya tak penah tau pasal restoran ni hehe. Tapi dengan adanya Kaktin & Payiet yang terror bab makan memakan ni, maka semuanya berehhh. : : entrance : : : : dekorasi…

Flora Cintaku Pun Bersemi…

Dari Putrajaya teruslah bergerak pulang ke Jasmine. Malam tu lepas Maghrib keluar lagi dinner pulak. Makan sesaja la di hari jadi haaa.. Eh bukan hari jadi pun dok makan sokmo jugak miahahhaha. Memula ingat nak makan lite lite je kat Cafe Lapis tapi tengok instagram ia katanya Isnin tutup lah pulak. So kami divert ke Flora Kafe di AmpWalk, Jalan Ampang sana. First time saya makan kat sini, wahhh cantiknya dekorasi ia. Ada 3 table pun tengah bercandle light dinner.…

Villa Nabilla & Serabei

Oleh sebab perut masih kenyang lagi makan breakfast pagi tu, so takde la nak lunch cecepat. Decide mau nonton movie kat Alamanda. Saya kan pencinta filem seram, so marilah menonton Villa Nabilla. OK la ceritanya not bad. Nak kata best sangat tu idok lah, nak kata tak best pun macam ok la. Sebab cerita ni macam natural kot saya rasa. Hujung hujungnya diberitau nak percaya atau tidak terpulang. Tapi depa buat cerita ni berdasarkan kisah yang diceritakan oleh orang yang…

Pullman Putrajaya Lakeside

Good morning Pullman Putrajaya! Begitu ku berkomunikasi dengan Pullman. Hiks. Hari ni hari jadi kita tau. Cepat wish! 😀 Selalunya kalau duduk hotel, mesti selamba je pegi breakfast dengan tak mandinya, tapi yang ni eh eh pepagi dah mandi. Macam segan pulak tak mandi, 5 star hotel kata kau.. Food spread banyak so pilihlah nak makan apa. Macam biasa, saya memang tak ambik nasi nasi bagai ni, nanti kenyang tak dapat nak sumbat food lain pula. : : Tempat breakfast…

36 Birthday’s Eve

Mengada sangat tajuk entry ni. Nyampah. Dah tetua pun nak ber eve eve bagai. Hiks. 19 Januari hari tu birthday saya yang ke 36 tahun. Tapi tu nanti kita story. Nak story aktiviti sehari sebelum birthday dulu. 18 Januari hari Ahad, pagi tu tak breakfast. Simpan perut terus pegi lunch kat Nasi Vanggey Rampai Biz Park. Yer, restoran Nasi Vanggey yang famous kat Ipoh tu dah bukak kat Rampai Biz Park. Encik Z la tingin nak makan sebab hari tu…

Ke Shah Alam Lagi

17 Januari, Sabtu. Hari jadi Kaklong yang ke 38 tahun. Happy birthday Kaklong cayang! Tapi entry ni bukan keluar dengan Kaklong yer. Ni entry keluar dengan adik Baby aka Masy aka Citah. Birthday ia pun Januari jugak, makanya double celebration pegi makan makan dan nonton movie. Aktiviti rutin setiap tahun. Memula plan nak pegi Quill Mall tapi sebab Encik Z nak pakai kereta, so kensel lah. Saya offer diri pegi Shah Alam. Encik Z baik hati nak hantau sampai AEON…

Page 4 of 11« First...23456...10...Last »