Blog Maya Dot Com

Birthday

Happy Birthday Husband

3 Jun hari tu birthday Encik Z. Kitorang cuti balik Taiping. 2 Jun yang saya attend course INI. Sehari sebelum tu saya message Amy tanya sama ada dia boleh buat dan hantar kek kat department Encik Z. Dia kata ok. Lepas dah hantar dapatlah whatsapp gambar atas tu dari Encik Z. Thanks Farah sebab snap gambar husband kita cecantik 🙂 Happy Birthday Husband! Semoga yang baik baik sentiasa menghiasi hidup awak 😉  

Keep Calm. It’s My Mom’s 37 Birthday

Ini cerita masa cuti CNY hari tu. Ingatkan taknak jalan ke mana cuti tu, nak rehat rehat saja. Tapi Yaya kata dia nak datang KL. Saya ok je. Nak datang OK, tak nak pun OK. Tiada paksaan, hidup punya pilihan. Gitu. Dah dia kata nak datang, takkan nak duduk rumah je. Kesian pulak la kat dia. So decide cam nak buat surprise la. Nak belanja dia duduk hotel sebab kejayaan dia yang macam macam hujung tahun 2015 hari tu kan.…

Sanah Helwah Ya Puan Normah!

20 Mac 2016 hari tu hari lahir Mama yang ke 61 tahun. Cepatnya rasa berlalu. Macam baru je lagi pegi Pulau Pinang tahun 2014 & Kurau Stone Fishing & Highland Stay tahun 2015 jalan jalan sempena birthday Mama. Kali ni tak jalan ke mana. Sebab kekangan masa. So celebrate biasa biasa je. Kaklong & Adil pun tak dapat balik. Tu pun masa saya tanya Mama nak makan kat mana sempena birthday, Mama lupa kata esoknya tu birthday ia. : :…

Nur Balqis turns 5

Jumpa Abang Long dengan anak anak sedara saya semua kat workshop. Ejas balik tayar kereta Encik Z tu, pastu terus ke AEON Equine. Terus ke Secret Recipe. Senang situ boleh makan, boleh beli kek sekalian. : : Sayang sangat kat 3 kenit ni : : : : Satu kek untuk Qis. Satu untuk Aisya. Kang amukan pulak takde kek untuk dia : : : : Happy Birthday Nur Balqis binti Khiruizam yang ke 5 tahun. Mommy doakan yang baik baik…

Birthday Breakfast di Rimba & Rusa

Minggu weekend birthday saya iaitu pada 23 Januari, saya dan adik beradik tiri plus Kemal & Encik Z sudah berjanji janjian mau birthday breakfast. Kami ke Rimba & Rusa di Kota Damansara sana. Plan nak gi makan makan ni actually dah lama jugak. Memang niat saya nak belanja depa pun. Tapi nak cari date yang semua orang available punya lah payahnya hah. Mandang semua orang pun free di minggu itu, lalu rancangan pun diatur. Birthday breakfast merangkap belanja dapat duit…

Zawara Coffee

Kalau tahun lepas birthday saya siap check in hotel bagai, tapi tahun ni sebab birthday jatuh hari Selasa, so takyah nak check in sangatlah. Lepas habis kerja 19 Januari tu, terus ke Zawara Coffee kat Platinum Walk untuk sesi mini celebration birthday bersama suami berdua. First time saya masuk Zawara Coffee ni. Sekarang kan begitu banyak lambakan cafe cafe hipster gini kan. Tapi Zawara ni asalnya jual jubah tudung saja, lalu melangkah setapak lagi lah ni masuk bisnes cafe pula.…

Happy Birthday to Me

19 Januari hari tu hari jadi saya. 37 tahun dah umur saya. Lagi 3 tahun dah 40. Tapi perangai tu rasanya macam umur 17 tahun pun ada huhu. Konon konon di hari jadi nak pakai shawl lilit lilit. Punya la lama melilit konon nak style yang kepuk kepuk terbang terbang tu. Ntah apa punya fesyen sudahnya taktau laaa. Tapi bila sampai office terus tukar jadi style lain. Pagi pegi Kupang sebab nak ambik condiments nasi lemak yang diorder. Lepak kejap…

Sanah Helwah Zuraihan Mukhtar!

17 Januari 2016 hari tu genap umur Kaklong 39 tahun. Lagi setahun nak masuk 40 dah ha huhu. Memandangkan hari tu hari Ahad dan Kaklong pulak off, so berjanji janjian lah nak jumpa. Mula ingat saya nak pergi area Seri Kembangan sana. Sebab plan nak belikan Kaklong water heater. Saya memang dah bajetkan dalam 1k nak belikan something kat Kaklong sebab dapat duit rumah. Hari tu dah belikan Adil handphone harga RM999. So nak bagi fair and square haruslah amaun…

Happy 33rd Birthday Payiet!

15 Disember 2015 hari tu birthday Payiet yang ke 33 tahun. Tengah hari semua pun free, so ayuhlah ke Sunway Putra Mall untuk sesi makan makan. Kang sat g tunda tunda, semua busy, langsung plan ke laut dalam. Makan kat Absolute Thai. Segala jenis makanan yang diorder adalah seperti dibawah. Saya makan Vietnam Soup tu. Nama sebenar tak ingat dah. Macam biasa, resit dah dicampak entah ke mana. Payiet makan laksa. KakTin makan kerabu mangga. Share pulut mangga bersama sama.…

Yaya turns 11 : Taman Tasik Taiping

Layan anak anak main game kat luar kejap. Yaya tu dah darjah 5 pun perangai macam budak budak lagi. Mommy dulu darjah 5 dah feel feel kakak kawasan sangat ok hehe.   Lepas tu pegi jalan jalan kat Taman Tasik Taiping. Suka tengok anak anak lari lari. Kesian Yaya & Caca pakai selipar je, tapi seronok diorang lari laju laju. Tapi risau jugaklah takut kang tersadung terjelepuk. Takpe, nanti Mommy belikan korang kasut sukan, kita jogging kat taman, k? :…

Yaya turns 11 – KRR

16 Oktober hari tu genap umur Yaya 11 tahun. Ada saya ceritakan DI SINI. Malam tu jugak saya balik Taiping. Ada 2 tujuanlah. Nak celebrate birthday Yaya. Dan nak melawat Mama. Mama dimasukkan ke Hospital Besar Taiping sebab batu karang. Kaklong sefamily dah balik hari Khamis malam tu lagi. Saya lepas kerja Jumaat tu baru gerak dari KL. : : Siang tu Abang Long up gambar ni kat Facebook. Lepas habis sekolah diorang gi makan makan kat Mcdonalds : :…

#MamaTurns60 : Sanah Helwah Ya Puan Normah!

Kami celebrate makan makan sempena birthday Mama yang ke 60 tahun di The Gate Cafe. Ni kali kedua saya makan kat sini. First time lamaaaaaa dulu, sebelum saya bertudung lagi ha. 5 tahun lepas kot? Order apa semua, sementara tunggu order, bergambau le dulu. Dekorasi kat sini moden belaka. : :  Buku menu : : : : Tugas lu berlasah habis! No komplen puhlishh! Gitu katanya : : : : Ni semua tertulis di dinding : : Ni segala mala…

Page 3 of 1212345...10...Last »