Blog Maya Dot Com

Birthday

3 Rasa

Minggu selepas birthday Yaya tu saya balik Taiping. Sabtu dia ada buat performance tarian kat AEON Taiping, sempena Program Jelajah dan Penerangan Dasar-Dasar Kementerian Pendidikan Malaysia. Dah la shownya pukul 11 pagi. Saya pulak dari rumah berlengah lengah sebab bangun pun dah lewat, nak iron baju apa bagai. Sudahnya sampai AEON Mall pecut, tapi tak sempat gak tengok dari awal. Sebak menengok Yaya menari ha. Rasa cam haihh besar dah anak aku. Yaya paling kecik so dia kat tengah dan…

Di Hari Lahir Yaya

: : Eh tetiba gambar handbag kan. Tak tahan lalu ter pre order Basta Bag kat Sometimes hehe. Dapat dapat terus la rasmikan : : Saya kan tak balik weekend yang birthday Yaya tu, sebab ia ada program sekolah. Di hari yang sama 16 Oktober tu, ajak Encik Z keluar jalan-jalan. Macam sedih jugak la kan tak dapat bersama dengan anak di hari lahirnya, tapi what to do…. Pergi Pavilion sebab nak ke Fashionvalet. Pembukaan butik so ada 15% diskaun…

Surprise Planner Perak

Rentetan dari ENTRY NI. Walaupun saya tak balik Taiping celebrate birthday Yaya, tapi saya dah arrange surprise untuk ia. Saya engage surprise planner dari @surpriseplannerperak . Planning gitu gini. So di hari kejadian, owner nya yang bernama Syarlyn tu pun pergilah ke rumah Mama untuk surprisekan Yaya. Saya siap dah kautim sekali dengan Mama dah. Jenuh jugak la Mama nak cover gitu gini. : : Syarlyn. Muda belia budaknya. Bagus memuda dah ada idea buat bisnes : : Saya ambik…

Sanah Helwah Yasmin

Rasa macam baru je saya up ENTRY NI. Dan jugak ENTRY NI. Tengok tengok dah tiba lagi hari ini. 16 Oktober 2016. Hari Lahir Yasmin aka Yaya, the one and only anak dara saya. Yang ke 12 Tahun. Perancangan awal nak balik Taiping celebrate sama-sama, tapi Yaya ada program sekolah pulak. Dia kena ke Pulau Pinang Jumaat lepas. So takpelah, postpone balik Taiping minggu ni insya Allah. Masa entry tahun lepas saya kata nak sambung cerita pasal Yaya kat entry…

Belated Birthday Yana & Caca

Ogos birthday Caca. September birthday Yana. So alang-alang semua berkumpul, sekalian la kita celebrate beli kek makan-makan sekeluarga. Bab beli-beli kek ni memang tugas saya je la sepanjang zaman. Oleh sebab semua ada, so kita beli lah kek Baskin Robbins. Sebab aiskrim kek kan, kena makan sekali jalan baru feel. Kalau simpan-simpan dah mencair tak sedap. Gambar ni pandai pulak Maamar behave tengok kamera. Agaknya kalau buat hal tak dapat makan kek kot. Ada saya rakam video gak, dalam video…

Z Turns 37 : Birthday Dinner @ Sayang Restaurant

Rehat-rehat sekejap kat apartment, terus sesiap nak pergi swimming. Leceh sikit la sebab swimming pool letaknya kat lobi reception tadi. Saya, Yaya & Mama gerak dulu naik buggy. Encik Z kata dia nak lena kejap. Sampai kat swimming pool, budak yang jaga tu kata tshirt Yaya tak boleh bawak masuk air. Eh tshirt Mama pun sama. Sebab katanya tu kain cotton. Boleh bawak mandi kain jersey saja. Saboo je la akak. Sib baik jugak budak tu baik hati bagi pinjam…

Kak As Turns 54

Hari yang sama Open House Raya B** tu, adalah hari lahir Kak As yang ke 54 tahun. Pepagi saya dah wish, saya bagi hadiah mangkuk tingkat dari @tiffinayan. Saya bagi Kak As warna purple. Saya beli untuk diri sendiri warna pink. Comey tau. Suka suka suka hehe. Selain dari tu, saya buat birthday surprise jugak untuk ia. Saya engaged Nana dari @lovesupersurprise . Berbulan punya plan ni tau. Dah la asyik bertukar rancangan je sebabnya tiba tiba lunch time Kak…

Happy Birthday Husband

3 Jun hari tu birthday Encik Z. Kitorang cuti balik Taiping. 2 Jun yang saya attend course INI. Sehari sebelum tu saya message Amy tanya sama ada dia boleh buat dan hantar kek kat department Encik Z. Dia kata ok. Lepas dah hantar dapatlah whatsapp gambar atas tu dari Encik Z. Thanks Farah sebab snap gambar husband kita cecantik 🙂 Happy Birthday Husband! Semoga yang baik baik sentiasa menghiasi hidup awak 😉  

Keep Calm. It’s My Mom’s 37 Birthday

Ini cerita masa cuti CNY hari tu. Ingatkan taknak jalan ke mana cuti tu, nak rehat rehat saja. Tapi Yaya kata dia nak datang KL. Saya ok je. Nak datang OK, tak nak pun OK. Tiada paksaan, hidup punya pilihan. Gitu. Dah dia kata nak datang, takkan nak duduk rumah je. Kesian pulak la kat dia. So decide cam nak buat surprise la. Nak belanja dia duduk hotel sebab kejayaan dia yang macam macam hujung tahun 2015 hari tu kan.…

Sanah Helwah Ya Puan Normah!

20 Mac 2016 hari tu hari lahir Mama yang ke 61 tahun. Cepatnya rasa berlalu. Macam baru je lagi pegi Pulau Pinang tahun 2014 & Kurau Stone Fishing & Highland Stay tahun 2015 jalan jalan sempena birthday Mama. Kali ni tak jalan ke mana. Sebab kekangan masa. So celebrate biasa biasa je. Kaklong & Adil pun tak dapat balik. Tu pun masa saya tanya Mama nak makan kat mana sempena birthday, Mama lupa kata esoknya tu birthday ia. : :…

Nur Balqis turns 5

Jumpa Abang Long dengan anak anak sedara saya semua kat workshop. Ejas balik tayar kereta Encik Z tu, pastu terus ke AEON Equine. Terus ke Secret Recipe. Senang situ boleh makan, boleh beli kek sekalian. : : Sayang sangat kat 3 kenit ni : : : : Satu kek untuk Qis. Satu untuk Aisya. Kang amukan pulak takde kek untuk dia : : : : Happy Birthday Nur Balqis binti Khiruizam yang ke 5 tahun. Mommy doakan yang baik baik…

Birthday Breakfast di Rimba & Rusa

Minggu weekend birthday saya iaitu pada 23 Januari, saya dan adik beradik tiri plus Kemal & Encik Z sudah berjanji janjian mau birthday breakfast. Kami ke Rimba & Rusa di Kota Damansara sana. Plan nak gi makan makan ni actually dah lama jugak. Memang niat saya nak belanja depa pun. Tapi nak cari date yang semua orang available punya lah payahnya hah. Mandang semua orang pun free di minggu itu, lalu rancangan pun diatur. Birthday breakfast merangkap belanja dapat duit…

Zawara Coffee

Kalau tahun lepas birthday saya siap check in hotel bagai, tapi tahun ni sebab birthday jatuh hari Selasa, so takyah nak check in sangatlah. Lepas habis kerja 19 Januari tu, terus ke Zawara Coffee kat Platinum Walk untuk sesi mini celebration birthday bersama suami berdua. First time saya masuk Zawara Coffee ni. Sekarang kan begitu banyak lambakan cafe cafe hipster gini kan. Tapi Zawara ni asalnya jual jubah tudung saja, lalu melangkah setapak lagi lah ni masuk bisnes cafe pula.…

Page 2 of 1112345...10...Last »