Blog Maya Dot Com

Birthday

Dinner Birthday Bersama BFF @ William

malam sebelum hari jadi punya cerita. ernie bersungguh ajak aku makan kat william. actually dah lama dah dia dok ngiyau ngiyau nak makan kat sini. tapi katanya memasing dah la duduk sorang di selatan, sorang di utara. payah la nak adjust masa nak gi sini. takut jugak aku kang tak sampai lak hajat mak buyong nie nak makan hasil masakan pakcik william. ngidam nanti. so malam tu kasik redah jugak la kitorang. nie kali ke berapa ek aku datang sini?…

Celebrate Birthday In Advanced Bersama Adik Beradik Tiri

peristiwa ini terjadi sehari sebelum hari jadi aku yang ke 31 tahun. kami 3 ketul adik beradik tiri yang porque telah ke lanai kijang untuk berlunch bersama. sempena birthday aku la kononnya. eventhooo kan. walaupun takde birthday sesapa, tatappp gak mengadap satu sama lain. heee.. oleh sebab 19januari hari birthday aku ada agenda lain, tu yang dipercepatkan aktiviti makan bersama itu. bila dah bertiga tu, cam biasalah dok pot pet itu ini. semua topik dicover. sambil berborak sambil memakan. semua…

Happy 10th Birthday Sarah!

eksklusif dipaparkan! rambut baru sayaaaa… heee… hek ko eksklusif mya oiii.. ko ingat ko artis? egegege.. tapi itulah dia rambut baru saya. yang korang dok mokak-mokak nak tengok sangat tu kan. idok ler special apa pun. cuma aku suka cara di restyle kan tu. nampak lebih mudaaaa gituuu… gambar diambil kat shah alam sana. area rumah kak as. nie baru sampai la nie. nak attend birthday party anak kak as bernama sarah. kawan-kawan sarah semua cantik-cantikkk… budak-budak umur 10 tahun.…

Selamat Hari Jadi Ibu Mertuaku!

Peristiwa : Hari Jadi Ibu Mertuaku Waktu : Sebelum Tengah Malam, 9 Januari 2010 Hidangan : KFC Ahli Majlis : Mertua & Opah, Adik-adik Ipar Lokasi : Segambut : : dengan kema, mak & opah. adik-adik ipar lain tengah sibuk cari tudung  untuk dipakai. aku jugak yang bertogel : : diikuti dengan bacaan doa oleh apak mertuaku. doa adalah panjang dan aku adalah terkebil-kebil memandang encik z. habis doa, sambil-sambil menonton piala sumbangsih negeri sembilan menentang selangor, kami makan KFC…

Happy Birthday Adik Tiwiku…

eieueieueieieieiiuu… cam getikk jer eja tiri jadi tiwi kan. soooo not me okk… semalam lunch gi lanai. bersama payiet dan kaktin pon pon. owh, kaktin dah pindah tugasan ke HQ sini. so kami adalah bergumbira. dapat la spend time together-gether lebih kerap gitu. tak perlewww la kami drive nun jauh ke PJ sana bila ada gossip terhaibat untuk dishare. cukup dengan ‘yok lunch. yok breakfast’. gitu. mereka berdua adalah memaksa aku amik buffet. RM15 dan makanlah sampai lebam. walhal masa…

Happy Belated Birthday Jocko!

ini adalah kisah makan-makan di hari ahad yang lepas. majlis perjumpaan adalah bersempena dengan birthday jocko yang sudah seminggu berlalu. ini juga bukan acara wajib yang perlu dibuat tiap-tiap tahun. ini cuma satu ingatan kecil dari seorang sahabat kepada seorang sahabat. peristiwa berlaku di cafe office sajork. ahli majlis terdiri dari 3 laki orang dan 2 orang tunang orang. aku feel-feel western jadi minum latte ais dan makan burger daging. : : latte ais yang setappp tidak terhingga : :…

Ke Pizza Hut Bersama Birthday Girl

dari rumah tok, kami ke pizza hut. yaya sudah merengek rengek mau makan pizza. so marilah kita ke pizza hut. : : menelek menu : : akhirnya kami sepakat membawa berkat, memilih hidangan seperti di bawah. yang berbunyi pizza super supreme yang sentiasa menjadi pilihan kalbu setiap kali ke pizza hut. pizza royal masala. mushroom sup yang amatlah setapp nya di makan dengan cheese dan pepper. yum yumm… milo ais yang mencair. coke yang biasa-biasa. deli wings yang pucat nau…

Sambutan Birthday Yaya Secara Kecil-Kecilan

seperti yang aku tulis hari tu, 16 oktober 2009 birthday yaya yang ke 5 tahun. syukur alhamdulillah. aku ada kelapangan balik TLJ jumpa dan celebrate birthday dia. walau secara kecil-kecilan. so hari jumaat petang kami pun keluar. beli kek kat kamunting, kemudian ke rumah tok. beli kek biasa jer. aterrr.. bukan ada siapa pun. cuma ada kami-kami jer. beli kek memahal, kang ujung-ujung tak habis. membazir. not good kan. hidangan pun sungguh la simple. sebab kat TLJ semua pun sudah…

Happy Birthday Ahmad Alif Irsyad!

dari rumah kakdiella, berdesup balik ke office. mau hantar payiet dan mau amik encik z. matikk la bertukar jejaka kan. kemudian terus zass ke kota damansara sana. menyambut jemputan odah ke birthday party anaknya, alif. yang ke setahun. aku tak pernah jumpa anak odah ni. walaupun sudah setahun. huhu… odah adalah rakan sepersukanan dulu-dulu waktu semua pun gagah perkasa. main futsal, trip ke sana ke mari. dan seperti biasa, trip ke hutan belum yang palingggggggg terlekat di sukma.. ohhh… 😀…

Page 11 of 11« First...7891011