Blog Maya Dot Com

Birthday

Happy 3rd Birthday Caca!

hari ini adalah hari jadi anak saudara saya. yang bernama caca (bukan nama sebenar) hari jadi yang ke 3 tahun.ย  20 ogos 2007. tapi oleh sebabkan harijadinya jatuh pada bulan puasa, jadi 2 minggu lepas omaknya yang bernama zura (sipi sipi nama sebenar) sudah membuat satu majlis harijadi kecil-kecilan untuk caca. saya sangat malas untuk berkata-kata. jadi biarkan gambar sahaja yang berbicara. the preparation the food the birthday girl, her cousin & the baloon birthday girl yang gembira the cake…

Kek Kasih Sayang

kekdahnya 13 june hari tu, birthday kaktin yang ke 32 tahun. sementelaah birthdaynya hari minggu, so tak dapat la kami nak gather-gather wish wish kiss kiss. wish wish di angin lalu je lah… oleh sebab aku berhutang nak belanja ayam penyet kat kaktin & payiet, so keesokan harinya kami zasss ke lanai sana. diorang ni bukan boleh. kalau dah sekali janji, selagi tak tertunai… selagi tu la memasing memekak mekak nuntut janji. diorang 2 makan ayam penyet, tapi aku makan…

Outing Keluarga

ini cerita hari ahad. aku dengan encik z gi jusco setiawangsa tunggu kedatangan mama, tok, abang long, kaklong, yaya dan caca. dorang dari LEP sana. motip utama adalah nak makan together-gether di samping menyelebret birthday abang long, birthday encik z dan anniversary abang long dan kaklong. cam sayu plak hati aku dengar encik z kata, ‘tahun ni la yang paling lain dari yang lain. 4 kali potong kek dan celebrate’ huhu… oleh sebab semua pun taktau nak makan apa dan…

Makan-Makan di Shabu Shabu

hari sabtu adalah hari outing adik beradik ipar dan biras. motip adalah untuk meraikan birthday 2 beradik yang tarikh lahir adalah berdekatan. asalnya nak jumpa kul 12. up ke pukul 1. kemudian ke pukul 2. sudahnya pukul 3 baru nampak batang hidung eina & lat. haiyaa… oleh sebab semua urusan pun diserah bulat-bulat pada kakak ipar biras diorang nie, so aku sudah suggest makan di shabu shabu train berjaya times square. makan steamboat la uolls. kata diet kan.. walaupun sampai…

On His Birthday…

hari khamis hari tu birthday encik z. gigih la hari rabu tu aku berjaga nak tunggu sampai pukul 12 tengah malam sebab nak wish wish dia. sib baik ada filem I’ll Always Know What You Did Last Summer. so layannn la jugak walaupun filem ini adalah terhapa-hapa okkk… kengkonon macam filem i know what u did last summer. tapi amatlah ke laut. ingatkan cam manusia yang bunuh-bunuh nie semua. rupanya hantu. cam dibunuh-bunuh pun tak mati gitu. koserrrr… dah kul…

Birthday & Anniversary

Happy 31st Birthday Encik Z… ๐Ÿ™‚ Happy 10th Anniversary Kaklong & Abang Long… ๐Ÿ™‚ tak jumpa gambar memolek dema.ย  so kasik zasss je la gambar nie hehe. abang long & kaklong, if u are reading this.. selamat ulangtahun perkahwinan ya… semoga perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat… amin… to abanglong, happy belated birthday! ๐Ÿ˜€

Happy Birthday Wanie!

hari sabtu gi satay station kampung pandan. cik wanie punya birthday party! kul 4 petang baru kuar jasmine. jalan agak sesak tu yang melambat sampai. terlepas nengok wanie potong kek. huhu.. sampai kat satay station, orang dah meramai. dah start makan pun. sebab kat depan dah penuh, so wanie suh aku makan kat belah dalam. together-gether dengan iqbal dan azim. hidangan of coz la satay yang banyak, ada pulut kuning dan rendang ayam jugak. tapi tau la satay kat sini…

Jumaat Yang Indah. Jumaat Yang Gundah

: : nasi lemak sebagai menu utama : : : : kuih muih sebagai hidangan sampingan. thanks kak yan : : : : drinks. and thanks kak ejan for the teh o : : : : birthday cake yang mencomel : : : : birthday wishes : : oh kenapa Jumaat aku begitu mendung??? rupa-rupanya petanda sebak di dada menyesak rasa! Tuhan, tunjukkan aku jalan. Beri aku kekuatan! Aku cuma mampu sujud!

Happy 24th Birthday Nikolas!

ini minggu lepas punya minggu lepas punya cerita. majlis sambutan birthday nikolas secara kecil-kecilan. advance sehari disambut sebab birthday sebenar jatuh pada hari bekerja. so di hari ahad yang permai, berkumpul lah kami adik beradik tetiri di tasik perdana sana. sebulat suara semua mau pakai baju kaler merah. aterrr… kalau apa-apa jadi, senang terus kami nak mengamok macam orang mengamok kat thailand nun. tehtehtehteh… ahli majlis adalah nikolas, payiet, kaktin + sarah + aaliyah + najihah, encik z dan aku.…

Ber Bumbu Bali Di Hari Jadi Mama

hari sabtu hari tu birthday mama. yang ke 55 tahun. berkebetulan semua pun ada kat KL. adil datang dari serting ke KL sebab ada game basketball malam tu. kaklong pulak baru balik dari terbang. aku of coz la sentiasa ada kat malaysia nie. so decide mau celebrate birthday mama. kami ke restoran bumbu bali di puchong. first time nie aku datang sini. makanan dan restoran berkonsepkan bali. : : drinks : : aku minum barli campur lime. setappp.. : :…

Happy Birthday Noor Ali!

untuk siapakah hadiah di bawah. jeng jeng jeng… cehhh… saspen la sangat kan. ok seperti yang tertera kat kad itu. hadiah itu adalah untuk noor ali sempena birthday beliau yang ke 29 tahun minggu lepas. kami telah menyelebretnya beramai-ramai di lanai sana. bersama seketul kek secret recipe yang sungguh setappp dibeli oleh shida. antara ahlil majlis yang terlibat. noor ali, shida, encik z, zul, fay, sharil, jocko & intan. birthday boy meniup lilin. wah, boy ke? bersama hadiah kemenangan. eh…

Menyelebret Bdae Fad

hari selasa. lepas office aku zass ke putrajaya sana. sebelum ke putrajaya, aku singgah dulu kat LEP berjumpa caca comel. sian dia, demam. suara adalah serak dan batuk-batuk. mesti penangan mandi kat bukit merah nie. hu hu. lepas maghrib terus gerak ke alamanda. tujuannya adalah untuk bersama-sama memeriahkan sambutan birthday fad secara kecil-kecilan. gitu. so decide mau makan di manhattan fish market. ini bukan pilihan birthday boy. tapi pilihan bini birthday boy. balooon. tapi sesi mengorder makanan diserah bulat-bulat pada…

Selamat Hari Jadi (Yang Keterlewatan) Kaklong

kami. berkongsi lahir pada bulan yang sama. dia lahir pada 17 januari 1977. manakala saya 19 januari 1979. dia. lemah lembut. selalu tersenyum. sopan santun. tak pernah ada gaya dan tingkah lakunya yang menyakiti orang. dia. sentiasa disenangi. selalu dipuji. dulu. waktu kecil. saya selalu rasa cemburu pada dia. dia cantik. dan sentiasa menjadi tumpuan. kini. waktu dewasa. saya mengkagumi dia. ingin mencontohi dia. menjadikan dia idola. selamat hari jadi buat kaklong, satu-satunya kakak yang saya ada. semoga kebahagiaan berpanjangan…

Page 10 of 11ยซ First...7891011