Blog Maya Dot Com

Birthday

Happy 4th Birthday Zulfan!

matikla aku paling ketinggalan train update pasal birthday si zulfan nie ha.. bloggers lain semua pun dah update. maapkan aku yer amy… huhuuu… : : (G) untuk zulfan : : so kekdahnya di satu hari yang permai pergilah aku ke rumah amy. memenuhi tuntutan jemputan birthday party zulfan yang ke 4 tahun. dari jasmine ke rumah amy pun sekentut saja. majlis start kul 3 petang. sudahnya 2.45 petang aku laki bini dah terpacak kat bawah apartment si amy. so tunggulah…

Birthday Treat Dari Naza

hari jumaat gi lunch ngan naza & hasin. naza nak belanja sempena birthday aku katanya. harus rezeki jangan ditolak la kan… naza suh pilih nak makan kat mana. aku pilih secret recipe, tapi orang meramai so tukar haluan. kami ke nandos. apple sparkling yang tidak pernah mengecewakan.. eh apple sparkling ke sparkling apple eh? belasah jer la. janji korang tau kan.. walaupun makan di nandos, tapi saya tidak makan ayam. saya makan daging yum yum yumm.. yer yer saya tau…

Little Pinky Cake Yang Comel

cuti thaipusam hari tu aku ada 3 agenda. satu satu aku cerita yerh. memula bangun pagi tu keluar pusing cari kedai florist. kat setapak takdak, kat rampai biz park takdak. sib baik aku teringat yang kat wangsa walk mall ada satu. so ke sana lah. terus cakap ngan adik bunga tu aku nak sekian sekian. dia kata akak pergi la jalan jalan dulu, nanti saya call. aku kata takpe, akak tunggu. terus adik tu buat ngan menggigil tangannya. aterr customer…

Mari Belajar Bahasa Thailand

kawan kawan dok tanya, gi candle light dinner kat mana malam birthday aku tu? ishh idok ler candle light dinner bagai. keluar makan biasa sahaja. sebab malam tu nak nonton filem khurafat, so dinner kat dalam wangsa walk mall sudah. oleh sebab birthday aku, so aku boleh pilih mau makan di mana. so ke mango chilli kita yoksss… kali kedua aku makan kat sini. makanan thailand yer anak anak. : : menu : : : : mango tango & air…

Makanan Di Hari Menjadi

hari ni bukan saja hari aku menjadi. baca :hari jadi. tapi jugak dah 3 bulan aku di department baru nie. alhamdulillah… memang takde masalah besar besaran. masalah kecil kecilan tu biasa lah kan. mana-mana ko kerja pun pasti ada masalah. tak gitu.. kiranya kalau ko kerja tempat baru, 3 bulan tu tempoh nak confirm tak confirm la kan. makanya bersempena hari menjadi aku yang ke 32 tahun & 3 bulan kat sini, aku belanja la rakan rakan sepejabat. tapi idok…

Hadiah Hari Jadi Dari MarieFranceBodyline, WahChan & Sogo

selain hadiah dari nuffnang & TGV, aku dapat hadiah lain jugak. memula dari marie france bodyline. tapi takde la diaorang bagi hadiah percuma sesi menguruskan badan. diorang bagi voucher. lepas belek belek, aku rasa nanti kalau sempat aku nak gi buat facial la. lagi pun ada yang dekat wangsa maju. so dekat je la kalau nak pegi. RM50 for any facial treatment of your choice. ok la kan? pastu dapat dari wah chan. pun takde la dia nak bagi aku…

Happy Birthday Jehan & Janet!

1.1.2011 hari tu korang buat apa? aku ada plan nak buat entry tahun baru kononnya, tapi kemudian harammm… kemalasan tahap unta padang pasir. birthday party jehan & janet nie pun encik z sudah keterlupaan. dan dan dia ajak aku pi pasar beli lauk. sib baik aku ingat. terus kelam kelibut memasing siap. rumah janet kat taman bukit cheras sinun. sap sap soii jer dah jumpa sebab aku ngan encik z memasing pernah jer datang sini walaupun sudah berabad lamanya. sampai…

Hadiah Birthday Yaya

bila semua orang sudah piulang, suruh yaya mandi dan bersiap siap. kekdahnya malam tu jugak nak shoot balik taiping oh. sebelum gerak, aku suh yaya pose pose ngan hadiah birthday yang dia dapat. macam-macam. seronok sangat la budak mata sepet itu. dia paling suka dress nie. dia kata nurin yang bagi. cute benar. bila sarung kat badan dia pun ngam ngam soi. pandai nurin pilih. tq nurin 🙂 aku benarnya tak tau nak beli apa untuk dia. lagi pula bajet…

Antara Yang Hadir…

selain kaktini yang gambar nya tidak disnap bersama aku, berikut ialah antara hadirin dan hadirat yang sudi menghadirkan diri ke majlis hari jadi yaya kecil-kecilan itu.. amy aka sweetdarling. hadirin pertama yang sampai. tq babe! juga ceera sekeluarga. ciput cakap ngan aku ‘takde signboard eh apartment nie mya’ aku jawab  ‘haaa tu la kitorang tengah nak kumpul duit nak pasang pintu gerbang nie’ memang sadiss apartment aku nie. kira kalau ko sesat barat memang aku tak marah ko la. sahih…

Happy 6th Birthday Yasmin!

nasib baik sebelum majlis start, letrik dah ada balik. tu pun encik z yang jadi electrician. terer jugak laki aku tu dok gebek gebek kotak suis. kita mulakan dengan caca yang sedang bermain buih buih belon. lepas dia tak larat tiup, dia paksa-paksa aku ngan encik z plak tiup. heh. diikuti dengan gambar orang bengang sebab kena paksa pakai baju pink. aha, kali nie tema pink pink. biru dah pernah, oren/putih dah pernah, merah hitam dah pernah, purple/putih dah pernah.…

Pre 6th Birthday Yasmin

matikk la dah sebulan cerita nie berlaku baru nak update kan. hah hari nie 16 november genap sudah sebulan. adoiyaiii… kalau yaya dah pandai baca blog segala nie, haruslah dia cerca aku sebab lambat keluarkan entry nie. ok ok enough membebel. terus ke titik. straight to the point. eh point tu titik ke? belasahh.. kekdahnya 16 oktober yang lepas merupakan birthday yaya yang ke 6 tahun. sementelaah memang kebetulan dia ada kat kl nie, so sekalian aku zass la buat…

Melysha & Shameel

hampun kakred. udah berjangguit baru mau update cerita birthday anak-anak ko kak… gagagaga.. ok kekdahnya hujung bulan lepas, aku gi birthday party anak-anak kakred nun di megakidz midvalley sana. udah dapat invitation kan, ada kelapangan.. so ke sana kita. : : registration : : : : with amy : : : : wajib pakai nie : : dipendekkan cerita, majlis pun bermula. seronok sangat oh tengok family merah nie. abang yang malu-malu.. dan gegirl yang teruja 🙂 lagi with amy.…

Page 10 of 12« First...89101112