Blog Maya Dot Com

Birthday

Hong Kong Live in Kuala Lumpur

7 – 12 November hari tu ada event Hong Kong Live in Kuala Lumpur kat KLCC. Saya pun ajaklah Encik Z pergi KLCC hari Sabtu 11 November tu untuk tengok-tengok informasi tentang Hong Kong. : : Masukkan email dan nanti diorang akan hantar email tentang makanan halal di Hong Kong : : : : Nanti dapat macam ni : : : : Dah snap gambar baru perasan orang kartun belakang tu macam nak terkam saya hehe : : : :…

#YasminFaizaTurns13 : Washout Laundry & Cafe

Birthday Yaya 16 Oktober 2017 hari tu kami 3 beranak pergi dinner dekat Washout Laundry & Cafe yang letaknya di Batu Caves. Saya tau tentang tempat ni dari Facebook. Sebelum ni ada laundry sekali tapi dah tutup tak silap dalam beberapa bulan dah. : : Birthday girl yang dah berambut pendek. Saya macam tak puas hati sikit dengan potongan rambut dia tu. Ntah kenapa jadi macam keras kejung camtu hmm : : Menu macam tak banyak sangat tapi okaylah boleh…

Pilihan Birthday Girl

Beberapa hari sebelum birthday Yaya saya dah suruh dia pilih dah nak hadiah apa. Tapi susah benau dia nya ha nak beli apa. Kitorang keluar pergi Nu Sentral sebab nak nonton Flatliners, singgah Typo. Tapi barang yang dia nak tu takde ke mahal ke cemana tah. Akhirnya pergi ke MY Gadgets. Saya suruh dia beli benda yang ada kegunaannya. Bukan pakai kejap dah campak buang. Dan ia buat keputusan untuk beli Powerbank. Good choice, girl. Beli sekali dengan Data Cable.…

Happy 53th Birthday Boss!

Kat Facebook dengan Instagram dah reveal dah rupa paras boss baru, makanya kat blog wajiblah tak ketinggalan. Cumanya biasalah, kat blog ni serba serbi slowwwww. Walau begitu, blog tetap di hati. Ceritanya 23 Oktober hari tu birthday boss baru saya. Namanya Puan Azilah. Tapi saya panggil Kak Zila aje. 23 Oktober tu dia cuti pulak, so plan nak bagi kek dengan belon saya postpone kan ke 24 Oktober. Belon dengan kek pavlova tu beli dari Hani @pavlovakekkuzi Dah banyak kali…

Atie Turns 32 @ le Petit Dotty’s

Plan nak keluar breakfast ramai-ramai ni dah lama disuarakan. Tapi biasalah kan, gitu gini kekangan tanggungjawab masing-masing, so asyik postpone je. Kebetulan 19 Ogos hari tu birthday Atie. Syikin ajak jugak-jugak breakfast sesama, so marilah siapa-siapa yang ada, bak kata Kaka, biarku jalan dulu, puas ku tunggu, puas ku tungguuu, biarku jalan duluuu. Sebulat suara nak pergi breakfast kat le Petit Dotty’s di Platinum Park, Persiaran KLCC sana. Nasib lah saya tengok alamat dulu. Ingatkan dalam Suria KLCC, rupanya kat…

Kak Lin Turns 43

17 Jun hari tu birthday Kak Lin. Memandangkan birthday ia jatuh pada bulan puasa, so terpaksalah postpone celebration kecil-kecilan ini lepas raya, 20 Syawal. Ke Swensen’s jugak bagi mendapatkan keadilan dan kesaksamaan hehe. : : Table ni nombor 4 ke 14 sebenarnya? Mohon pencerahan plis : : : : The drinks : : : : The food : : : : The three of us : : : : Kak Lin ni penggemar tudung Aidijuma. Makanya ayuhlah kita belikan tudung…

Z Turns 38 : The Garage

Dari The Family Melawati tu kami lajak ke depan nak lepak-lepak minum kat The Garage. Ni kali ke 2 saya datang sini. Saja la nak bawak Yaya merasa minum Sloppy. : : Stir Fried Beef Pasta RM23. Sedap tapi pedas! : : : : Saya minum air masak je : : : : Ada live band : : : : Ayah jangan perasan hensem sangat eh hehe : : : : Untunglaaa kekecik dah pakai dUCk : : Itulah dia…

Z Turns 38 : The Family & Cabin

Kita bagi birthday boy pilih tempat untuk dinner di malam hari lahir beliau. Lalu ke The Family & Cabin di Melawati sana. Sebelum pergi Encik Z bagitau kata kat sinun foodnya berkonsepkan western. Baik, ayuhlah kita. Sampai-sampai tengok lorong situ agak gelap. Kedai pun agak suram. Belek-belek menu hmm… Masalahnya kepala otak saya terbayang steak. T-Bone ke, sirloin ke, lamb chop ke. : : Yaya order Meatball dengan Ice Lemon Tea. Katanya meatball tu tak sedap. Saya tak rasa pun…

Z Turns 38 : Pavlova Kek Kuzi

3 Jun hari tu birthday Encik Z yang ke 38 tahun. Tapi sebab 3 Jun hari Sabtu dan bulan puasa pula, jadi saya fikir nak buat surprise hari Jumaat lah. Saya deal dengan Hani dari @pavlovakekkuzi . Jumaat pagi tu sampailah Hani membawa belon dan kek pavlova untuk Encik Z. Saya tanya Hani cemana reaksi Encik Z. Hani kata ia macam terkejut tapi buat-buat cool. Hehe. : : Ni gambar Hani whatsapp kat saya. Encik Z segan lettew nak angkat…

Orchird Sapphire Cafe & Boutique

Orchird Sapphire Cafe & Boutique ni letaknya di Changkat Jering. Kalau orang Taiping tau lah kan pasar Changkat Jering tu. Haa belakang tu je la. Tak pasti sama ada cafe ni baru ke dah lama. Sebab saya pun baru tau. : : Baju dan seluar yang dijual. Harga? Kat Kenanga murah banyak kot huhu : : Saya pakai punjabi sut beli kat India tu. Tapi seluar ia macam mengecut la. Terus jadi singkat. Dah la kedut seribu. Memang takleh pakai…

#OpahNormahTurns62

Selain cuti sekolah, kebetulan minggu cuti sekolah ni birthday Mama. Jadi wajiblah kita pergi makan-makan memandangkan semua ada, lagi best lah kan. Tempat makan saya gak la yang cari. Orchird Restaurant. Ni pun tengok dari Facebook Kak Hani. Maceh Kak Hani! : : Dah mintak orang restoran deko simple-simple : : Sebab dah pre-order kan, so semua food diservekan on time. Takyah nak tunggu lama. : : Saya share dengan Yaya set Shell Out tu : : : : Puas…

Page 1 of 1312345...10...Last »