Blog Maya Dot Com

Birthday

Orchird Sapphire Cafe & Boutique

Orchird Sapphire Cafe & Boutique ni letaknya di Changkat Jering. Kalau orang Taiping tau lah kan pasar Changkat Jering tu. Haa belakang tu je la. Tak pasti sama ada cafe ni baru ke dah lama. Sebab saya pun baru tau. : : Baju dan seluar yang dijual. Harga? Kat Kenanga murah banyak kot huhu : : Saya pakai punjabi sut beli kat India tu. Tapi seluar ia macam mengecut la. Terus jadi singkat. Dah la kedut seribu. Memang takleh pakai…

#OpahNormahTurns62

Selain cuti sekolah, kebetulan minggu cuti sekolah ni birthday Mama. Jadi wajiblah kita pergi makan-makan memandangkan semua ada, lagi best lah kan. Tempat makan saya gak la yang cari. Orchird Restaurant. Ni pun tengok dari Facebook Kak Hani. Maceh Kak Hani! : : Dah mintak orang restoran deko simple-simple : : Sebab dah pre-order kan, so semua food diservekan on time. Takyah nak tunggu lama. : : Saya share dengan Yaya set Shell Out tu : : : : Puas…

Happy 47th Birthday Kak Gee!

Happy 47th Birthday Kak Gee!

19 Mac Ahad birthday Kak Gee. So hari Isnin tu keluar lah lunch bertiga-tigaan dengan Kak Lin. Memang saya dah ditugaskan beli kad, hadiah dan cari tempat untuk lunch. Fikir punya fikir, ke Swensen’s Sunway Putra Mall lah kita. : : Crispy Cornflake Chicken saya punya. RM26.90. Sedap! : : : : Sphagetti Aglio Olio RM18.90 : : : : Spicy Seafood Pasta RM27.90 : : : : Iced Latte RM8.90, Iced Coffee RM7.90 & Mango Lychee RM14.90. Sedap Mango…

#MayaTurns38 : Surga Yang Tak DiRindukan 2

Hujung bulan Februari macam biasa balik Taiping. Rutin bulanan. Filem Surga Yang Tak diRindukan 2 kan tengah main kat pawagam. So lets lah nonton 3 beranak. Saya dah nonton yang first, so senanglah nak faham yang nombor 2 ni. Saya rasa yang first lagi sedih kot? Sebab pengorbanan Mei Rose tu kan. Yang masa Mei Rose pergi naik train tu. Oh so sad. Yang second ni bagi saya tak sedih sangat sebab perpisahan kerana kematian. Semua orang akan mati kan.…

#MayaTurns38 : Pavilion

Biasanya bulan Januari memang saya akan keluar dating dengan Masy. Birthday saya bulan 1, birthday dia pun bulan 1 gak. So konon-konon sama meraikan gitu. Rutin biasa, pergi makan.. pergi nonton movie.. window shopping.. dan mengopi. Itu je la hehe. Dan mesti keluar awal pagi. Sama ada ia turun KL, atau saya turun Shah Alam. Tahun ni terlambat sikit datingnya sebab masing-masing membusy di bulan istimewa itu. Tapi better late than never. So berjumpalah kami di hari Thaipusam 9 Februari…

#MayaTurns38 : Bairavaa

Dah ketinggalan sangat saya ni nak nonton filem terbaru Vijay. So google la cari kat mana yang still main filem Bairavaa ni. Ada kat Brem Mall, Kepong je. So berdesup la ke sana. Dekat je pun dengan Sentul. First time saya sampai Brem Mall ni. Saya bayangkan owner dia orang India. Boleh? Sebab Brem.. hmm macam dekat-dekat dengan nama Prem. Hiks. Beli tiket, pastu brunch. Ada satu kedai makanan Thailand kat tingkat bawah. Lupa dah nama kedai nya. Terus order.…

#MayaTurns38 : Adik Beradik Tiri

Hari yang sama saya belanja RSA, petang tu roger KakTin & Payiet ajak mengopi jap kat cafe sebab nak bagi depa rasa kek soda bandung yang sedap itu. : : Walaupun letak kek dalam tin biskut dan mencomot, tapi the thoughts that count. Kan? : : Di hari lain pula, kami breakfast sesama kat Pinang Masak. KakTin dah pergi berkali-kali lalu wajiblah diracun kami ini untuk cuba masakan di sana. Gigihla saya sampai office sebelum 7.30 pagi ha. KakTin kata…

#MayaTurns38 : RSA

Kebiasaannya memang waktu birthday saya, saya akan belanja department. Bila lagi nak belanja kalau tak waktu ada occasion gini kan. Takkan manjang nak makan orang belanja je kan. Sekali sekala kena kita la belanja pulak. Lagipun setahun hanya sekali merayakan hari yang mulia ini. Rendang ayam, pulut kuning, kuih ketayap dan popiah sira saya order dari @fzcafe Creme Caramel order dari @mr.caramell Dedua ni saya dah biasa order dah. Kek pulak first time order dari @cikkiah Sebab tak tahan dok…

3 Rasa

Minggu selepas birthday Yaya tu saya balik Taiping. Sabtu dia ada buat performance tarian kat AEON Taiping, sempena Program Jelajah dan Penerangan Dasar-Dasar Kementerian Pendidikan Malaysia. Dah la shownya pukul 11 pagi. Saya pulak dari rumah berlengah lengah sebab bangun pun dah lewat, nak iron baju apa bagai. Sudahnya sampai AEON Mall pecut, tapi tak sempat gak tengok dari awal. Sebak menengok Yaya menari ha. Rasa cam haihh besar dah anak aku. Yaya paling kecik so dia kat tengah dan…

Di Hari Lahir Yaya

: : Eh tetiba gambar handbag kan. Tak tahan lalu ter pre order Basta Bag kat Sometimes hehe. Dapat dapat terus la rasmikan : : Saya kan tak balik weekend yang birthday Yaya tu, sebab ia ada program sekolah. Di hari yang sama 16 Oktober tu, ajak Encik Z keluar jalan-jalan. Macam sedih jugak la kan tak dapat bersama dengan anak di hari lahirnya, tapi what to do…. Pergi Pavilion sebab nak ke Fashionvalet. Pembukaan butik so ada 15% diskaun…

Surprise Planner Perak

Rentetan dari ENTRY NI. Walaupun saya tak balik Taiping celebrate birthday Yaya, tapi saya dah arrange surprise untuk ia. Saya engage surprise planner dari @surpriseplannerperak . Planning gitu gini. So di hari kejadian, owner nya yang bernama Syarlyn tu pun pergilah ke rumah Mama untuk surprisekan Yaya. Saya siap dah kautim sekali dengan Mama dah. Jenuh jugak la Mama nak cover gitu gini. : : Syarlyn. Muda belia budaknya. Bagus memuda dah ada idea buat bisnes : : Saya ambik…

Sanah Helwah Yasmin

Rasa macam baru je saya up ENTRY NI. Dan jugak ENTRY NI. Tengok tengok dah tiba lagi hari ini. 16 Oktober 2016. Hari Lahir Yasmin aka Yaya, the one and only anak dara saya. Yang ke 12 Tahun. Perancangan awal nak balik Taiping celebrate sama-sama, tapi Yaya ada program sekolah pulak. Dia kena ke Pulau Pinang Jumaat lepas. So takpelah, postpone balik Taiping minggu ni insya Allah. Masa entry tahun lepas saya kata nak sambung cerita pasal Yaya kat entry…

Belated Birthday Yana & Caca

Ogos birthday Caca. September birthday Yana. So alang-alang semua berkumpul, sekalian la kita celebrate beli kek makan-makan sekeluarga. Bab beli-beli kek ni memang tugas saya je la sepanjang zaman. Oleh sebab semua ada, so kita beli lah kek Baskin Robbins. Sebab aiskrim kek kan, kena makan sekali jalan baru feel. Kalau simpan-simpan dah mencair tak sedap. Gambar ni pandai pulak Maamar behave tengok kamera. Agaknya kalau buat hal tak dapat makan kek kot. Ada saya rakam video gak, dalam video…

Z Turns 37 : Birthday Dinner @ Sayang Restaurant

Rehat-rehat sekejap kat apartment, terus sesiap nak pergi swimming. Leceh sikit la sebab swimming pool letaknya kat lobi reception tadi. Saya, Yaya & Mama gerak dulu naik buggy. Encik Z kata dia nak lena kejap. Sampai kat swimming pool, budak yang jaga tu kata tshirt Yaya tak boleh bawak masuk air. Eh tshirt Mama pun sama. Sebab katanya tu kain cotton. Boleh bawak mandi kain jersey saja. Saboo je la akak. Sib baik jugak budak tu baik hati bagi pinjam…

Page 1 of 1012345...10...Last »