Blog Maya Dot Com

Birthday

Atie Turns 32 @ le Petit Dotty’s

Plan nak keluar breakfast ramai-ramai ni dah lama disuarakan. Tapi biasalah kan, gitu gini kekangan tanggungjawab masing-masing, so asyik postpone je. Kebetulan 19 Ogos hari tu birthday Atie. Syikin ajak jugak-jugak breakfast sesama, so marilah siapa-siapa yang ada, bak kata Kaka, biarku jalan dulu, puas ku tunggu, puas ku tungguuu, biarku jalan duluuu. Sebulat suara nak pergi breakfast kat le Petit Dotty’s di Platinum Park, Persiaran KLCC sana. Nasib lah saya tengok alamat dulu. Ingatkan dalam Suria KLCC, rupanya kat…

Kak Lin Turns 43

17 Jun hari tu birthday Kak Lin. Memandangkan birthday ia jatuh pada bulan puasa, so terpaksalah postpone celebration kecil-kecilan ini lepas raya, 20 Syawal. Ke Swensen’s jugak bagi mendapatkan keadilan dan kesaksamaan hehe. : : Table ni nombor 4 ke 14 sebenarnya? Mohon pencerahan plis : : : : The drinks : : : : The food : : : : The three of us : : : : Kak Lin ni penggemar tudung Aidijuma. Makanya ayuhlah kita belikan tudung…

Z Turns 38 : The Garage

Dari The Family Melawati tu kami lajak ke depan nak lepak-lepak minum kat The Garage. Ni kali ke 2 saya datang sini. Saja la nak bawak Yaya merasa minum Sloppy. : : Stir Fried Beef Pasta RM23. Sedap tapi pedas! : : : : Saya minum air masak je : : : : Ada live band : : : : Ayah jangan perasan hensem sangat eh hehe : : : : Untunglaaa kekecik dah pakai dUCk : : Itulah dia…

Z Turns 38 : The Family & Cabin

Kita bagi birthday boy pilih tempat untuk dinner di malam hari lahir beliau. Lalu ke The Family & Cabin di Melawati sana. Sebelum pergi Encik Z bagitau kata kat sinun foodnya berkonsepkan western. Baik, ayuhlah kita. Sampai-sampai tengok lorong situ agak gelap. Kedai pun agak suram. Belek-belek menu hmm… Masalahnya kepala otak saya terbayang steak. T-Bone ke, sirloin ke, lamb chop ke. : : Yaya order Meatball dengan Ice Lemon Tea. Katanya meatball tu tak sedap. Saya tak rasa pun…

Z Turns 38 : Pavlova Kek Kuzi

3 Jun hari tu birthday Encik Z yang ke 38 tahun. Tapi sebab 3 Jun hari Sabtu dan bulan puasa pula, jadi saya fikir nak buat surprise hari Jumaat lah. Saya deal dengan Hani dari @pavlovakekkuzi . Jumaat pagi tu sampailah Hani membawa belon dan kek pavlova untuk Encik Z. Saya tanya Hani cemana reaksi Encik Z. Hani kata ia macam terkejut tapi buat-buat cool. Hehe. : : Ni gambar Hani whatsapp kat saya. Encik Z segan lettew nak angkat…

Orchird Sapphire Cafe & Boutique

Orchird Sapphire Cafe & Boutique ni letaknya di Changkat Jering. Kalau orang Taiping tau lah kan pasar Changkat Jering tu. Haa belakang tu je la. Tak pasti sama ada cafe ni baru ke dah lama. Sebab saya pun baru tau. : : Baju dan seluar yang dijual. Harga? Kat Kenanga murah banyak kot huhu : : Saya pakai punjabi sut beli kat India tu. Tapi seluar ia macam mengecut la. Terus jadi singkat. Dah la kedut seribu. Memang takleh pakai…

#OpahNormahTurns62

Selain cuti sekolah, kebetulan minggu cuti sekolah ni birthday Mama. Jadi wajiblah kita pergi makan-makan memandangkan semua ada, lagi best lah kan. Tempat makan saya gak la yang cari. Orchird Restaurant. Ni pun tengok dari Facebook Kak Hani. Maceh Kak Hani! : : Dah mintak orang restoran deko simple-simple : : Sebab dah pre-order kan, so semua food diservekan on time. Takyah nak tunggu lama. : : Saya share dengan Yaya set Shell Out tu : : : : Puas…

Happy 47th Birthday Kak Gee!

Happy 47th Birthday Kak Gee!

19 Mac Ahad birthday Kak Gee. So hari Isnin tu keluar lah lunch bertiga-tigaan dengan Kak Lin. Memang saya dah ditugaskan beli kad, hadiah dan cari tempat untuk lunch. Fikir punya fikir, ke Swensen’s Sunway Putra Mall lah kita. : : Crispy Cornflake Chicken saya punya. RM26.90. Sedap! : : : : Sphagetti Aglio Olio RM18.90 : : : : Spicy Seafood Pasta RM27.90 : : : : Iced Latte RM8.90, Iced Coffee RM7.90 & Mango Lychee RM14.90. Sedap Mango…

#MayaTurns38 : Surga Yang Tak DiRindukan 2

Hujung bulan Februari macam biasa balik Taiping. Rutin bulanan. Filem Surga Yang Tak diRindukan 2 kan tengah main kat pawagam. So lets lah nonton 3 beranak. Saya dah nonton yang first, so senanglah nak faham yang nombor 2 ni. Saya rasa yang first lagi sedih kot? Sebab pengorbanan Mei Rose tu kan. Yang masa Mei Rose pergi naik train tu. Oh so sad. Yang second ni bagi saya tak sedih sangat sebab perpisahan kerana kematian. Semua orang akan mati kan.…

#MayaTurns38 : Pavilion

Biasanya bulan Januari memang saya akan keluar dating dengan Masy. Birthday saya bulan 1, birthday dia pun bulan 1 gak. So konon-konon sama meraikan gitu. Rutin biasa, pergi makan.. pergi nonton movie.. window shopping.. dan mengopi. Itu je la hehe. Dan mesti keluar awal pagi. Sama ada ia turun KL, atau saya turun Shah Alam. Tahun ni terlambat sikit datingnya sebab masing-masing membusy di bulan istimewa itu. Tapi better late than never. So berjumpalah kami di hari Thaipusam 9 Februari…

#MayaTurns38 : Bairavaa

Dah ketinggalan sangat saya ni nak nonton filem terbaru Vijay. So google la cari kat mana yang still main filem Bairavaa ni. Ada kat Brem Mall, Kepong je. So berdesup la ke sana. Dekat je pun dengan Sentul. First time saya sampai Brem Mall ni. Saya bayangkan owner dia orang India. Boleh? Sebab Brem.. hmm macam dekat-dekat dengan nama Prem. Hiks. Beli tiket, pastu brunch. Ada satu kedai makanan Thailand kat tingkat bawah. Lupa dah nama kedai nya. Terus order.…

#MayaTurns38 : Adik Beradik Tiri

Hari yang sama saya belanja RSA, petang tu roger KakTin & Payiet ajak mengopi jap kat cafe sebab nak bagi depa rasa kek soda bandung yang sedap itu. : : Walaupun letak kek dalam tin biskut dan mencomot, tapi the thoughts that count. Kan? : : Di hari lain pula, kami breakfast sesama kat Pinang Masak. KakTin dah pergi berkali-kali lalu wajiblah diracun kami ini untuk cuba masakan di sana. Gigihla saya sampai office sebelum 7.30 pagi ha. KakTin kata…

Page 1 of 1212345...10...Last »