Blog Maya Dot Com

Artis

Konsert 3 Suara di Istana Budaya

Baru-baru ni saya pergi nonton Konsert 3 Suara kat Istana Budaya. Lama sungguh rasanya saya tak jejak kaki kat Istana Budaya ni nonton konsert. Rasanya last dulu masa Konsert Gegar 5 Legenda. Konsert tu memang terbaik dari ladang! Kali ni nak pergi of coz sebab ada Zamani Slam. Dan kalau korang baca entry Konsert Gegar 5 Legenda dulu tu, memang saya ada tulis kalau ada Ameng Spring kan best. So kali ni ada Ameng makanya haruslah jangan melepaskan peluang ini.…

WASIM bersama Dato Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah & Fahrin Ahmad

Macam biasalah, bulan April kan bulan Setiausaha. Lalu perlulah saya attend kursus kesetiausahaan. Tapi kursus saya pegi ni bulan Mei. Boleh lah tu. Tajuk kursus Memperkasa Warga Setiausaha Idaman Majikan atau kependekannya WASIM. Kursus ni anjuran DMFK Inspirations Sdn Bhd milik Dato Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah kat Dewan Inspirasi Fadzilah Kamsan (DIFKA), Bangi. Pergi dengan Kak Wan berdua je. Saya drive. Kak Wan alternate saya. Kira kalau saya takde kat office, Kak Wan yang kena cover kerja kerja saya.…

Tak Comel lah Anak Che Ta

Ni bukan comel, ini cantik! Tak pernah saya jumpa baby yang cantik ceni. Tak rupa baby yang baru lahir. Macam dah besar nau rupanya. Che Ta pun lawaaaaanyaaaa!! Sukanya tengok! Dulik la dia mekap ke touch ke sebelum nak bersalin. Terpulang dia ah. Dua dua mak dan anak cantik angat! Teringat dak Masy punya tweet, “tak payahlah nak puji2 anak cekta bla bla bla anak aku lagi comel”. hekeleh kisah pulak Msia ni kalau anak ko comel? cakap jelah WAHAI…

Always a Traveller – Reclaim Your Heart

Weekend lepas both Saturday & Sunday saya nonton program tajuknya Always a Traveller – Reclaim Your Heart. Retreat kat South Island New Zealand oleh Yasmin Mogahed. Dan salah sorang peserta nya ialah Mizz Nina. Kira program ni cover retreat dan kisah penghijrahan Mizz Nina. Juga sesi soal jawab kemusykilan antara Mizz Nina & Yasmin Mogahed. Yasmin kata hidup kita ini adalah seperti seorang pengembara. Bila kita penat kita akan berhenti untuk berehat. Dan kemudian kita teruskan perjalanan sehingga sampai ke…

Salam MaulidurRasul

14 januari maulidur rasul hari tu saya sudah join kontinjen kat office saya ni ha pegi ke putrajaya. tapi yang perempuan tak involve berarak. terus je ke masjid putra. pukul 5.30 pagi kakwan pungut saya kat jalan genting klang. park kereta kat office, pastu lompat naik bas. sejam kemudian sampailah kat putrajaya. yang lelain semua pi solat, saya cuti, so duduk pose pose maut je lah sambil jaga makanan. : : wajah suci di pagi hari. suci ke??? : :…

Artis

lepas dating dengan masy, encik z ambik kat klcc, terus pi medan mara. nak ukur baju sempena ada event kat office ni nanti ha. lepas ukur baju, sementara tunggu encik z solat saya jenjalan lah dalam busana mall. terus cam teringat eh nak pegi kedai azza elite lah. so cari punya cari jumpa. takde orang pun dalam kedai dia. dia pun sensorang je. saya bagi salam pastu terus belek belek barang dalam kedai dia. memang target utamanya nak beli bedak…

Ke Wedding lalu terjumpa artis

hari sabtu saya attend wedding ayu & syahrul kat dewan raja muda musa, seksyen 7, shah alam. ayu ni kawan blogger saya. kenal kat alam maya, pastu terus friend friend di alam nyata ๐Ÿ™‚ kebetulan memang takde aral apa 16hb november hari tu, so lets lah ke wedding ayu. keluar rumah lepas zohor, dalam sejam gak la setapak ke shah alam. sampai parking apa semua, register, dapat table number 55. dari jauh nampak lyn dok lambai lambai so terus lah…

Santai santai di rumah

weekend lepas saya dengan encik z tak ke mana. lepak santai je kat rumah. selalu pun kalau takde program memang kitorang suka lepak kat rumah je. petang petang tu angin kuat. kata rumah penthouse kann. penthouse la sangat #TDDMKALT weekend tu saya masak. start dari jumaat malam lagi saya masak. pi beli barang basah kat B & O. RM25 total. dapat 5 kali makan, untuk 2 orang. jimat berbaloi baloi plis. : : ni yang saya masak : : :…

Lu Menyalak Manyak Kuat!! Selupe Anjing lu taw ka!

amboiii tajuk entry. kontroversi sangat kan. tak sesuai benar dengan imej ostajah saya ni ha. itu dialog kl gangster k. so pls. bebaru ni saya nonton kl gangster 2. saya pun taktau napa saya nonton. sebab walhal kalau nak ikutkan of coz la jalan ceritanya sama je kurang lebih macam kl gangster yang first tu. tapi pegi jugak nonton, gamak sebab aaron aziz la kot no. memula tu saya macam taktau yang kl gangster 2 ni prequel kl gangster. saya…

Celuparnya Mulut Kau

korang nonton tak AF tahun ni? kalau nonton jom la gossip sesama. matikla ajak orang gossip. ala gossip lite lite je pun. kenapa AF ni makin lama makin hilang sengatnya eh? mampu kau guna perkataan sengat. tajuk akhbar harian metro sangat. dari AF yang hazama menang tu lagi saya dah rasa cam apa ke tak best nya. tapi tahun ni double trip lagi tak best. yang saya rasa ok boleh nyanyi sedap iman & nona. tapi dah dua ketul ni…

Di Balik Tabir

masa memula dapat invitation ke majlis pelancaran simplysiti argan ni, haruslah saya macam pelik bila tengok alamatnya. tak de nama bangunan. macam alamat rumah je. lalu berceritalah dengan adikberadik tiri. depa pun tolong google kan. aha memang confirm kawasan perumahan. pastu dapat lak aturcara. ada tulis boleh solat kat surau kediaman dato K dan tokti. so memang betullah majlis ni dibuat kat rumah mereka. saya tercuak cuak dan ter 50 50 gak la nak pegi. tengok nama bloggers lain yang…

Keinsafan

hari tu masa on the way balik dari melaka, saya terdengar ada satu lagu ni berkumandang kat radio kat R & R ayer keroh tu. terus cam eh pernah dengar lagu ni tapi tak ingat tajuk apa sapa nyanyi. so try ingat lirik, lalu mengoogle. dan dapatlah lagu itu. senang je zaman sekarang kan, bila dengar lagu kat radio, agak agak tak tau, google je. cer zaman dulu dulu, jenuh nak tunggu lagu tu main balik baru nak tanya kengkawan.…

Majlis Pelancaran Simplysiti Argan & Berbuka Puasa

siapa sini pengguna produk simplysiti angkat tangan! bagus bagus. sesiapa yang belum guna lagi produk simplysiti haaa marilah menggunakannya. sebab, simplysiti, jenama kosmetik, penjagaan kulit dan wangian yang dah 4 tahun berada di pasaran, sekarang meneruskan tradisi bila tibanya Aidilfitri je, diorang akan melancarkan koleksi baru. koleksi istimewa untuk Aidilfitri kali ni ialah edisi SimplySiti Argan. Apakah Argan? Argan yer. bukan Afgan. Ekstrak Argan sangat premium dan susah nak jumpa. Ianya terhasil daripada buah pokok Argan yang merupakan antara pokok…

Page 1 of 512345