Blog Maya Dot Com

AnnualDinner

BNM Annual Dinner 2017

Acara 2 tahun sekali kembali lagi. Tahun ni takde Family Day, jadi adalah Annual Dinner. Seperti biasa, takde aral melintang, kami suami isteri pegi je lah. Memula macam dah sentap tau sebab kena pergi malam kedua. Actually saya tak kisah pun malam ke berapa, tapi sebab malam pertama artis jemputannya, Awie. Malam kedua pulak, Amy Search. I want Awie! I don’t like Amy. Nasib baik la Kak Zai tak kisah nak tukar. Rasanya dia ingat jasa saya dulu kot. Kisahnya…

Go Retro

Ni cerita hujung bulan 8 hari tu, to be exact, 28 Ogos 2015. Annual dinner B**. Di Hotel 1 World. Temanya Go Retro. Tapi tidakklah saya bertema bagai. : : 2,3 hari sebelum dinner semua staff dapat doorgift. Boleh pilih nak external hard disk atau beg. Saya pilih beg : : : : Encik Z pun ambik beg jugak. Senang nak travel nanti nahh bawak beg memasing sendiri hehe : : : : Kad jemputan : : : : Kain…

Malam Pecah Panggung

malam pecah panggung translate dari box office night. bebaru ni saya attend annual dinner office saya ni ha. temanya box office night. tapi idok ler saya nak berpakaian bertema tema. sepanjang kerja kat sini memang tak penah pun bertema temanya. tema ikut suka hati je. saya pakai jubah dress yang saya beli dari kak wan. kak wan beli kat ho chi minh. dia beli untuk adik dia, tapi adik dia tak kenan. dia tolak kat saya RM50 je. zass je…

Sambung Bergambaran Di Luar Ballroom Plak

dimulakan dengan gambar gelak ketawa kami. masa nie topik perbualan berkisarkan ‘aku seekor badak’ tahun nie aku macam tak jumpa ramai sangat orang nak diajak bergambar. sapa yang nampak depan mata je aku snappy together-gether. takde la nak call-call kengkawan tanya kat mana apa semua. dah berumur gamaknya. so ke excited an kurang di situ. so balik-balik gambar sendiri je la. layannn…. inilah dia pengacara majlisnya.  alex chang.  somel 🙂 ini jurugambar rasmi mayah sopiah. mana-mana pigi dia la gigih…

Suami Suami & Isteri Isteri

eh yang nie bukan suami isteri yer. bukan juga pasangan lesbo. takde lagi gambar penuh dengan remember. so kasik snap. selalu pun perempuan gitu kan.. dah pakai lawa-lawa mekap segala, harus nak amik gambar penuh. heee… haaa yang nie baru suami suami dan isteri isteri. noor ali, shida, mya & encik z bergandingan tangan. hikss.. bergandingan tangan katanya… tak dapat pegang tangan anuar zain, pegang tangan laki sendiri lebih afdal gittew… gambar ada banyak lagi sebenarnya. semua pun aku campak…

Bukan Salah Anuar Zain. Tapi….

cam biasa jugak lah kan, mana-mana annual dinner mesti ada show perfomance bagai. tak terkecuali la bnm ini. ada show dari staff. joget-joget tradisional etnik bagai. sokayyy la. tapi aku macam memboring. heh. pastu ada band undangan jugak. semua pun otai nyanyi lagu-lagu lama. pengacara majlis alex chang. tak kenal sapa. tapi cara dia handle majlis ok la. takde la boring nauu.. tapi aku rasa tetap aznil & sarimah best. dan kul 10.35 malam, artis undangan yang dinanti-nantikan pun muncul.…

Menikmati Makanan & Show

aku duduk ditable 124. sokayy la tak jauh sangat dari stage. together-gether dari company yang sama ialah remember & mr TGS. kata dah kawin kan. so wajib duduk bersama suami ku. before this keseorangan, ini kali bersama suami. so perasaan adalah super duper gembira. walaupun encik z kejap-kejap hilang sebab gi amik gambar. tapi tidak mengapa, dia menghilang tapi akhirnya kembali ke pangkuanku jua. huahuahua.. taraaa… jumpa shida di sinun. table kitorang pun selang setable je. memang jap jap dia…

Annual Dinner BNM 2010

inilah temanya annual dinner bnm tahun nie. warna-warna nilai bersama. i-acted. ingat tak yang dulu aku ada buat entry pasal aktiviti kat lanai bersempena i-acted dan world cup tu? haaa pastu k-fair pun i-acted. kira semua nie ada kena mengena laaa… i-acted ada 6 kaler kesemuanya. so pilihlah dari warna putih, jingga, kuning, biru, gold dan purple. tapi tahun nie aku adalah malas kedaung nak cari baju segala. so end up aku pakai baju yang aku pakai masa kenduri kat…

Bermekap-mekap dahulu, berdinner-dinner kemudian

ok aku tau aku hutang korang entry camping lata kijang tu kan.. tapi harap korang bawak bawak bersabar ek… gambar semua aku dah download ke facebook sana. tinggal lagi nanti nak copy image location ke sini jer.. gambar banyak dan cam biasa lah, aku buat part by part. entry by entry. insyaAllah aku akan usahakan next week semua siap update.. aku cuba k…. nie aku nak up dulu entry dinner. boleh eh? ok last sunday aku attend annual dinner office…

Annual Dinner BNM

dalam entry nie, ada 28 keping gambar. so berpinauuu la mata korang menengok yer. aku cam rasa kasik habis je la satu entry. sebab kalau ikutkan takde la nak taip cerita apa sangat pun. layan gambar je lah. nie kali ke 5 aku joint annual dinner BNM. tapi tahun nie cam ada special sikit, sebab sempena 50th anniversary BNM. gitu. : : doorgift : : : : mya, sheena, netty : : aku patutnya duduk table 136. dengan CFZ, KSL…