BNM Annual Dinner 2017

Acara 2 tahun sekali kembali lagi.
Tahun ni takde Family Day, jadi adalah Annual Dinner.
Seperti biasa, takde aral melintang, kami suami isteri pegi je lah.
Memula macam dah sentap tau sebab kena pergi malam kedua.
Actually saya tak kisah pun malam ke berapa, tapi sebab malam pertama artis jemputannya, Awie.
Malam kedua pulak, Amy Search.
I want Awie! I don’t like Amy.

Nasib baik la Kak Zai tak kisah nak tukar.
Rasanya dia ingat jasa saya dulu kot.
Kisahnya dulu doorgift dia dapat beg warna kelabu, tapi dia nak warna merah, saya tukar dengan dia.
Gitulah, buat baik dibalas baik kan, insyaAllah.

2 tahun lepas saya pergi lewat.
Kali ni pergi awal sebab nak leisure-leisure tengok apa aktiviti kat luar Ballroom tu.
Tema tahun ni Everything Sci-Fi.
Science Fiction Futuristic gitulah.

#OOTD Jubah dari @ubahsouq.
First time pakai. Labuh, nanti kena potong sikit.
Shawl dUCk @duckscarves .
PB Matte Satin Silk pertama saya.
Clutch Sofina dari @sometime_byasiandesigners

Macam-macam lah kat luar ni ada.
Kita bergambar je lah sampai lebam.
Diri jauh-jauh sebab takut batal wuduk hehe.


: : Geram rasa nak selak je kain dia ni. Tinggi nau : :


: : Ada photo booth. Bergambar lalu print kan ia : :

2 ketul umat ni pun sama geram je saya tengok ha.
Diorang duduk atas apa ah? Ke ada besi dalam seluar dia tu?


: : Kak Lin & Kak Gee kesayanganssss : :


: : Kak Lin, Kak Gee, Mya, Liyana & Kak Aida : :


: : Nasib terserempak jugak dengan KakTin : :


: : Azman, Faizal, AJ, Kak Aida, Liyana, Mya & Marina : :


: : Ni conteng-conteng muka ni, solat Maghrib ke tak ni? : :


: : Saya di table 55 : :


: : Food so so. Dah orang bagi makan free kan, jangan nak komplen eh : :


: : Kenapa muka saya macam penyu? : :

 


: : Rakan setable. Imad + wife, Liyana, Abang Rais, Kak Noni, Mya, Z, Khairy & Ema : :

Show ok jugak lah.
Ada persembahan tarian lampu bagai, pastu main gitar, yang lawak-lawak pun ada.
MC pun kelakar, panggil staf naik stage semua.
Artis jemputan Syameel dan Awie.
Best best best.

Settled semua, mundar mandir lah kat luar bergambar dengan kawan-kawan termasuklah Syikin dan Atie ni ha.
Memula whatsapp tanya Syikin kat mana, dia tengah nak q nak bergambar dengan Gabenor.
Lalu Atie dengan saya pun taknaklah melepaskan peluang.


: : Dapat jugak diri sebelah Gabenor. Yes!! : :

Pastu nampak Awie pulak.
Haa tergedik-gedik la semua nak bergambar dengan Awie pulak.
Urut dada aku tengok Atie & Syikin ni.

Nampak Syameel terus lari tinggalkan Awie, pegi kat Syameel pulak.
Kau tengok Syikin tuuu. Tengokkkkkk.
Huru hara macam apa tau masa tu. Encik Z geleng-geleng kepala tengok, tapi eh dia gak yang snapkan gambar ni hehee.

Saya tak luck malam tu. Tak sangkut apa pun lucky draw.
Kak Mimah dapat grand prize.
Pakej percutian ke Sydney! Waaaaa jelesssss…
Tahniah Kak Mimah. Kalau ada rasa-rasa nak let go pakej ni, let me know ya hehe.

Nah video.
Ada 2 sebab saya edit guna Viva Video.
Maksimum duration 5 minit saja.
Enjoy!

Go Retro

Ni cerita hujung bulan 8 hari tu, to be exact, 28 Ogos 2015.
Annual dinner B**. Di Hotel 1 World.
Temanya Go Retro.
Tapi tidakklah saya bertema bagai.

WP_20150821_11_53_11_Pro : : 2,3 hari sebelum dinner semua staff dapat doorgift. Boleh pilih nak external hard disk atau beg. Saya pilih beg : :

IMG-20150821-WA0001 : : Encik Z pun ambik beg jugak. Senang nak travel nanti nahh bawak beg memasing sendiri hehe : :

WP_20150822_18_15_38_Pro : : Kad jemputan : :

WP_20150822_18_55_46_Pro : : Kain dress tu Kak As bagi, dari Ho Chi Minh. Instant shawl tu pun saya beli dari Kak As. Kawan kawan office yang nak beli instant shawl boleh beli dengan Kak As k. Bulu bulu saya pegang tu konon props la. Pun Kak As punya hehe : :

Taken with Lumia Selfie : : Abang sado saya heee : :

Taken with Lumia Selfie : : Nak tayang bunga besar tu, pinjam Tuty punya : :

Saya dengan Encik Z sampai lewat sikit.
Sebab sesiap berwuduk nanti sampai hotel boleh terus solat Maghrib.
So takde la bergambar sangat or tengok performance apa kat luar tu.
Sokayy.
Pegi ni pun sebab nak makan je, dan kot kot sangkut nama untuk lucky draw.

Duduk setable dengan Kak As, Kak Gee, Khairy dan Abang Mohd Noor.
Bersebelahan pulak dengan table Kak Lin.
Sebelum majlis mula, bergambar lah dulu sekadar apa adanya.

IMG-20150822-WA0009 : : Kak Gee, Mya, Kak Lin, Abang Rashid : :

WP_20150822_19_53_59_Pro : : Ni bebudak HR semua ni. Yang bertungkus lumus belakang tabir : :

IMG-20150823-WA0001

IMG-20150823-WA0002 : : Rakan setable. Khairy, Emma, Kak As, Abang Nuar, Abang Man, Kak Gee, Mya, Encik Z : :

IMG-20150823-WA0003 : : Panorama view : :

WP_20150822_22_10_36_Pro : : Chinese Set Menu di hari kejadian : :

: : Pengacara majlis, AC Mizal. Sorry, saya memang tak gemarkan dia. Lawak lawak basi bodoh dan mengaibkan orang memang saya tak boleh terima.  Tolonglah hentikan lawak BCG tu. Tak kelakar ok : :

: : Artis jemputan, Elizabeth Tan. Simple sungguh mekap ia. Macam tak mekap pun ada : :

DSCN1375 : : Artis jemputan, pelawak Douglas Lim. Memang kelakar dia ni. Lawak lawak tersirat : :

Sesambil makan sesambil ada announcement pemenang lucky draw.
Depa flash kat skrin je. Tetengok eh eh macam ku kenal nombor staff ID itu.
Rupanya nombor staff ID sendiri. Yahooo naik jugak nama saya hari tu. Syukur syukur.

: : Lupakan kejap tentang lucky draw sebab nya Abang Nasir dah keluar nak buat persembahan. Best best : :

WP_20150822_22_06_54_Pro : : Abang Mohd Noor buat performance, so lambat la join kami kami ini. Tu kelihatan AC sedang bercakap dengan staff. Baju kemain berbunga bunga  : :

WP_20150822_23_16_50_Pro

IMG-20150823-WA0005 : : Dah dah, jom balik : :

WP_20150825_10_28_32_Pro : : Saya menang juice maker. Memang dok berangan angan nak beli, tetiba menang ni, alhamdulillah sangat. Betul kan saya penah cakap, Allah tak pernah berhenti memberi. Kita manusia je sering terlupa nak berterima kasih dan bersyukur : :

Saya akhiri entry ni dengan pantun dari sebahagian ucapan Gabenor.
Yang mana isinya sangat terkesan di hati saya, terutamanya dengan macam macam kejadian yang terjadi pada negara kita sekarang.

Apa guna pokok kiambang
Sehari-hari gugur daunnya
Apa guna menaruh bimbang
Menahan sabar banyak gunanya

Anak teruna bermain kecapi
Iramanya merdu hingga seberang
Bila memegang bara api
Biarlah sampai menjadi arang

Sayang tekukur digulai lemak
Sayang selasih buahnya masak
Sudah kutempuh jalan yang semak
Terima kasih banyak-banyak

Semoga semangat saya untuk terus berkhidmat di B** membara bara seperti semangat Gabenor.
I love u Gabenor!