Blog Maya Dot Com

Anniversary

Our 7th Anniversary

Dalam perjalanan balik sempat lagi melencong ke Freeport AFamosa Outlet. Saja la lagi konon nak cari barangan winter. Try la kat 2,3 kedai kasut, sweater segala. Tapi susah nau nau nak cari yang berkenan di hati. Tu yang akhirnya beli kat UT jugak tu. Sila rujuk entry KAT SINI. Dan sebenarnya 5 Disember tu ialah ulangtahun perkahwinan saya dan Encik Z yang ke 7 tahun. Memula konon nak pergi makan kat area Cyberjaya, tapi kendian tu masing-masing macam malas. So…

Tahun ke 7

“Wahai orang yang lembut hatinya, Sudah lama aku selalu mengecap pahit Kelam oleh penderitaan Tak ada siapapun kecuali Allah dihatiku Tapi kau datang dengan cahaya Aku ingin menjadi yang halal bagimu Yang kan kau kecup keningnya Yang kau hapus airmatanya” Selamat UlangTahun Perkahwinan Z & Mya. Semoga kita berada di dalam redha Allah SWT sentiasa. Terima kasih untuk 7 tahun yang penuh suka dan duka. Yang mengajar saya tentang pahit manisnya hidup berumahtangga.

6 Tahun – Suka Sucre Bistro

Alang alang ada di sekitar Cheras, so cari kedai makan sekitar sini jugak lah. Teringat restoran Dato Fazley. Ke sana lah kita. : : Dekorasi di dalam restoran : : : : Lagi deko. Merah hitam. Sama pulak dengan tema kami sekeluarga di hari kejadian : : : : Menu drinks : : : : Menu food : : : : All Day Brunch Special : : : : Food of the day gamaknya : : Sementara nunggu food sampai,…

6 Tahun – IKEA

Tahun lepas siap buat kronologi puitis bagai sempena 5th years anniversary. Tahun ni tengok… Dah nak dekat sebulan lepas 5 Disember, baru lah ada mood nak update blog ha.. Pffttt.. So 5 Disember 2015 hari tu genap 6 tahun dah saya kahwin dengan Encik Z. Awal tahun hari tu konon plan nak jenjalan ke Makassar, Indonesia. Tapi sebab banyak sangat problem. Cuti lah, kewangan lah, urusan mahkamah syariah la. So terpaksa la tunda ke depan depan. Kesian jugak pada Yaya…

10th Years Anniversary with B**

Assalammualaikum korang! Tanjat tak tetiba hari Sabtu ada entry? Heee.. Dah lama kot saya tak up entry time weekend. Walaupun tau sekarang semua pun ada smart phone, tapi pun saya sure ramai yang lagi selesa baca blog guna pc. Terutama pc office kan? Hiks. Hari ni special sebabnya hari ni marked my 10th years anniversary with B**. Yeyyy.. Alhamdulillah.. pejam celik pejam celik dah 10 tahun saya cari rezeki kat B**. Dulu dulu saya tak penah stay lama kat satu…

5th Anniversary @ Genting Highlands & Istana Bambu

So.. 5 Disember 2014, Jumaat hari tu Hari Ulang Tahun Perkahwinan saya dengan Encik Z yang ke 5. Alhamdulillah.. syukur Encik Z masih bertahan dengan perangai saya yang menaga ni he he. Aktiviti di hari ulangtahun adalah ke Genting Highlands untuk nonton show Sesame Street Live – Elmo Makes Music. Show pukul 5.30 petang tapi kena redeem voucher sebelum pukul 2.30 petang. Encik Z solat Jumaat kat masjid Genting Highlands. Mendapat la parking mencuram hah. Dah lepas redeem voucher tu,…

4th Anniversary

5.12.2013. wedding anniversary saya dan encik z yang ke 4. pejam celik dah 4 tahun rupanya jadi laki bini. hoho. memula tu saya ingatkan encik z lupa. kalau lupa pun nasib sana. maleh nak pikio. tapi malam anniversary tu dia tidur lambat. dia ler wish dulu. esok pepagi tu pun wish jugak. pastu kemain up kat facebook. sangat bukan suamiku. tapi layankan ajer. lelebih kalu, sorry. bukan resmi kami nak beramas mesra di dalam facebook. sampai dari singapore petang 5hb…

Destinasi Cinta Dia & Saya

so, semalam 3rd anniversary kami suami isteri. the day before tu saya ajak encik z pegi midvalley. meaning on 4th la, bukan 5th. sebab 5th tu hari rabu, ada destinasi cinta bersama air asia. me want to tonton lorr. elok nak turun kereta baru saya perasan alaaa takde kasut sarung dalam kereta. tak sanggup saya berheel bagai berjalan dalam midvalley ni ha. selipar office ada lah, tapi susah kot sebab jenis yang tersekat kat ibu jari. bila pakai stokin tak…

Wagyu Beef Steak di Hari Anniversary

5 disember 2011. anniversary aku yang ke 2 tahun dengan encik z. mandangkan yaya ada dengan kitorang, so memang dok fikir takde la nak keluar dinner dinner bagai. plak tu 5 disember tu hari pertama yaya gi motivasi al quran kat lanai kijang. makanya tengah hari aku dengan encik z plan untuk lunch kat lanai je lah. boleh jenguk yaya sekali. dan kebetulan jugak ada promosi wagyu beef kat sinun. so order. harganya separuh lebih murah dari yang aku tengok…

Two Years & Counting ….

hari ni hari ulangtahun perkahwinan saya yang ke 2. ini bermakna dah 2 tahun dah saya hidup dengan seorang lelaki yang bernama Encik Z bukan nama sebenar. mungkin bagi setengah orang, alahai.. baru 2 tahun. tapi ntah la, bagi saya macam rasa dah lama benar kenal dengan dia. apa apa pun, alhamdulillah untuk segala suka duka dalam masa 2 tahun ni. saya gembira. dan insyaAllah saya bahagia. selamat ulang tahun sayang!

Si Blogger Yang Berlagak Diva Tapi Sebenarnya Penakut

khurafat time! eh eh.. salah tu normaya.. silap pemahaman boleh terpesong tu. ok ok.. watching khurafat movie time! eh betul ke ayat aku tu. macam terpesong jugak. ok gunakan bahasa melayu rasmi sudah. waktu untuk menonton filem khurafat! haaa… betul betul betul… kenapa lah ada 4 tiket? sebab ai menonton dengan blogger yang kekwat berlagak diva tu tapi sebenarnya penakut. kak shyda & ira, mintak mahap jer la yer sebab lambat update. tau jer la normaya nie memang kelembapan sikit…

Dinner di Istana Bambu

nie hari yang sama on our anniversary tuh. so malam hampir menjelma. eh tak la malam sangat. senja gitu. kurang lebih jam 6.50 malam. dah tak menahan sangat tahap kelaparannya, so aku ajak encik z terus gi dinner. tujuan asal ialah ke bora ombak. lama gila oh tak makan kat sini. tapi malangnya, cuma akan dibukak jam 8 malam. eieiie koserr la nak tunggu sampai kul 8 malam kan. so kita bertukar haluan. kita ke istana bambu kat mrr2 sana.…

Page 1 of 212