Blog Maya Dot Com

Aktiviti

Awas!! Entry Ini Penuh Dengan Gambar Yang Berwarna Warni

hari khamis aku amik cuti. sebab kebetulan kaklong pun off day. tau ajer la dengan kerjaya kakak ku sebagai seorang pramugari yang tak berapa terlampau nie. mana nak dapat off day weekend. ada tu memang ada, tapi cam kepayahan laa… bercuti kerana mau membawa ini budak 2 sekupu bersuka ria di BTS. tau tak BTS kat mana? yer betul anak-anak. berjaya times square. tak pernah pergi? ok saya simpati. bayaran masuk total adalah RM110 setelah tolak 25% diskaun dari voucher…

Your Grandfather’s Road Launch Party

hari rabu lepas aku pergi ke your grandsfather’s road launch party kat TGV, KLCC sana. tu pun cam last minute kakred roger-roger kat facebook. memandangkan di hari kejadian aku pakai baju kurung yang buruk (dah buruk pun nak pakai), so terpaksala bergegas balik jasmine tukar baju dulu. pukul 6 petang tepat aku berdesup pulang. sampai jasmine 6.30 petang. tukar baju zass zass 6.45 petang gerak. kul 7.05 dah sampai KLCC. sila mengkagum. heee… apakah itu Your Grandfather’s Road? Your Grandfather’s…

Digi Internet Pimp My Day Challenge

ini cerita yang berminggu-minggu sudah lamanya. biasalah aku nie. kata je nak jadi blogger tegar, tapi kemalasan kedaung. adoiyaii… tapi takpela, lambat lambat pun aku update jugak ye dok? ok la dari takde. bak kata rashid sibir. berminggu-minggu yang lepas, aku joint ini Digi Internet Pimp My Day. cam biasa lah, idola aku tu yang ngajak. kak red aka redmummy. aku yang sokmo sentiasa on je kalau takde halangan. benda alah nie kira-kira macam treasure hunt la gitu. sekalian dengan…

Party HP. The Future Is…

HP will be having an exclusive party themed: Future Is.- The Online Community talks about the future of things, Malaysia is one of four countries in the region to kick start this event. In addition to various invited celebrities, five of our Nuffnangers have been selected to feature in a panel discussion at the event to speak on future trends. They are the bloggers from: Kennysia.com Kinkybluefairy.net Redmummy.com Jojostruys.com, and Thatgirlcynthia.com   kekdahnya hari rabu hari tu, kakred sudah sms…

Korang Tonton Ewah Ewah Semalam?

di petang ahad yang permai. berbekalkan goreng pisang, nescafe panas dan oren twister. motipp encik z minum oren twister untuk minum petang? heh. menantikan program ewah ewah ke udara. gigih encik z sampai mau record segala. eventhooo kan. layankan saja. pukul 6, bermula lah program itu. sempat aku update status kat facebook 😀 ZAIDI & MAYA Penulis Blog katanya.. kannn… segmen pertama. lukis dan teka. aku melukis. abang zaidi teka. itu dagu la bangggg… bukan jangguttttt… segmen kedua. cuba sampai…

Bye-Bye Awana Kijal

AMARAN KERAS : entry ini mengandungi gambar yang begituuuu banyak. dan tidak mengikut saiz bersesuaian. sebab ada yang dicilok dari facebook. ada yang tak sempat edit dan perkara-perkara lain yang sewaktu dengannya. so sila layan jika mau. jika tak mau, ai tak paksa ok? gambar semua kredit kepada payiet & zairul. dah lepas lunch, lalu check out. lalu bergambar lah kami ahlil grup di sekitar kawasan hotel. sebagai kenang-kenangan kekdahnya. tengah bergambar, sekali lagi bersua dengan zairul and the geng.…

Bersama Mereka Yang Sengal…

ini adalah kisah pagi dan tengah hari di awana kijal. memasing bangun awal sebab mau breakfast. memasing jugak turun awal sebab mau lunch. kelaparan tahap kedaung. kebetulan di meja makan, bertembung dengan grup zairul, ikin, kama & nok. sambil makan, sambil pot pet itu ini. serius mereka ini adalah lawak terlampau. memang banyak gelak dari bercakap. takde apa sangat nak distory kat sini. tapi di sana memang macam-macam cerita lah keluar. sungguh enjoice sekali… baru lepas mandi, selepas jalan-jalan di…

Penutup Ewah Ewah Bloggers

dan akhirnya sampailah di penghujung rakaman rancangan ewah-ewah ini. kumpulan merah dinobatkan sebagai juara. kumpulan oren nombor dua. kumpulan biru nombor 3. ok la tu. yang penting semua pun adalah bergembira. tak reti-reti nak pulangkan segala mak nenek mikrofon? dan diperkenalkan… barisan bloggers yang terlibat dalam episod ewah-ewah kali ini… mereka terdiri dari…… : : kakred aka mak merah. ada sapa-sapa yang tak kenal kah? : :   : : cindy. the first Malaysian Dreamgirl. sangat la tinggi melonjong. cantik…

3 Games Yang Dipertandingkan. Ewahh..

dalam gameshow ewah ewah ni ada 3 games yang dipertandingkan. 2 games menguji minda. 1 games menguji fizikal. dimulakan dengan game yang pertama. ala-ala win lose or draw. oleh sebab kepala otak aku agak kedaung nak meneka segala, so aku amik keputusan untuk draw, manakala abang zaidi meneka. : : mendengar explanation dari KE dan apek : : tak banyak gambar disnap sebab payiet meleka amik video gak. thanks kakred dan abang sirman untuk semua gambar-gambar ini. soalan adalah senang…

Sesi Memperkenalkan Peserta Ewah Ewah Bloggers

lepas maghrib, acara rakaman pun dimulakan. memula keluar la satu grup penari-penari segala nie. tema kali ni cam lanun-lanun gitu. : : the crowd : : pastu KE dengan apek pun keluar. ntah apa benda aje la dorang mengarut atas stage tu. aku tak dengar sebab berada di belakang. memula grup merah memperkenalkan diri. kak red & joe. kemudian grup biru. ginga & cindy. pastu baru grup oren. aku dengan abang zaidi. nampak tak saya sedang berlari? semangat uolls. tagline…

Di Belakang Tabir Ewah Ewah Bloggers

ini adalah cerita 2 minggu yang lepas. gila keji ok baru nak update. walhal gambar semua dah sesiap transfer dalam draft dah. punya lah pemalas kedaung nak cari idea mereka cerita kan. ok, ni kita kasik jalan sekali arung. masa aku gi raya rumah ahyue kat VA hari tu, kan aku terus shoot ke rumah kakred. di situlah kakred sudah propose aku. tanya sama ada aku berminat tak nak join ini game show bertajuk ewah ewah. aku tidak pernah la…

Page 7 of 8« First...45678