Blog Maya Dot Com

Aktiviti

Secretaries’ Week 2011 Nostalgia Dato’ Siti Nurhaliza

secretaries week kembali lagi! wut wut… dan kali nie aku gi nengok dato’ siti nurhaliza jangan jeles.. ok lepas aku buat kiraan nie kali ke 3 aku nonton beliau perfom di minggu setiausaha. anjuran quality hotel tapi dibuat di matrade sana. sekangkang monyet je perjalanan dari office aku. dapat table 62. nak cerita sikit boleh tak, atas table ni memang dah diletak biskut loacker tuh. secara logiknya untuk dimakan beramai ramai lah kan oleh ahli meja. tup tup show belum…

Semaian Kasih Semarak Budi

hamboi tajuk tak ingat kan.. malam sabtu lepas aku pi dinner kat hotel holiday villa subang. orang yang bertanggung jawab ajak aku pi dinner nie ialah (rujuk gambar dibawah) tema malam tu ialah semaian kasih semarak budi sebab tu tajuk entry nie adalah begitu. yer orang yang bertanggungjawab itu ialah si amy @ sweetdarling. dinner sempena apa? amy tak bagi cerita. tapi kalau ko kepochi nak tau jugak sila rujuk gambar dibawah. kalau rasa mushkil ragu ragu dan garu garu,…

Nak Gi Jumpa Dato’ Siti Nurhaliza

siapa yang pegi tengok dato’ siti nurhaliza kat matrade sat gi? aku pegi.. jangan jeles he he he.. dalam kul 11.30 satgi aku gerak la. kalau ada readers aku yang terbaca ni, dan kalau nampak aku kat sana, sila lah bertegur tegur sapa ek.. aku duduk table 62 seat 9 atau 10. yang penting sebelah buffet line. boleh makan sampai lebam. tak silap aku nie dah kali ke 3 ke ke 4 aku nonton performance dato’ siti nurhaliza. tak pernah…

Terbeli Pakej… Ter Ok Ter..

sapa pegi matta fair hari tu? heee aku pegi. taktau la kenapa pegi. masa memula cakap ngan encik z, dia pun cam ok jer. takde kata takyah ke hapa. maka nya pergilah kami. mula mula plan nak gi awal. kira nak keluar rumah kul 9 pagi. nak gi breakfast kat mamak semua. ngam ngam la kul 10 pagi nak sampai kat pwtc. tapi biasalah, janji tinggal janji. pong pang gedebuk gedebak. kul 11 pagi baru kuar rumah. nie takde anak…

Jualan Amal Tabung Adik QBM

hari tu aku ada tulis pasal jualan amal tabung adik balqis kan? ada sesapa pergi tak? aku sempat pergi kejap, kat sogo sana. eh rupanya balqis ni lahir sama date dengan yaya. 16 oktober. cumanya balqis lahir tahun 2010 la 🙂 banner yang dipenuhi signature dari pengunjung yang menderma. tapi kenapa aku tak sign liza???? :-S suka lah kata kata dari mother teresa nih. Let us not be satisfied with just giving money. Money is not enough. Money can be…

Dress Kaftan Putih Yang Bertuah

jumaat lepas pergi hi tea puspanita kijang kat lanai. hi tea start pukul 5 petang. tapi dari lepas lunch lagi kepala aku dah berdenyut denyut migraine. aku saspek aku memang dah tak boleh nak pakai apa apa aksesories la atas kepala. terutamanya cekak rambut. mesti pastu nyut nyut sakit kepala. huhu. sampai lanai, terus register. dapat doorgift benda alah dibawah. taktau namanya apa. tapi ianya adalah cangkuk yang orang perempuan selalu guna cangkuk beg bila gi makan/dinner. so takde la…

Suara Buluh Kasap

hari jumaat malam gi karaoke ngan jue + husband, gee + husband, apen & din. aku datang sensorang. halau encik z balik. heee takde la halau. dia mau jumpa pasangan gay nya si shafiqgani. kami karaoke di ampang park sinun. apa ntah nama tempat karaoke nya. lupa sudah. malas la tau gi karaoke ngan dorang. semua suara mantap mantap. suara aku jer sedap sikit dari mengkarung demam. tak suka. tapi kena paksa paksa. so nyanyi jugak lah. nyanyi lagu ku…

Konsert DIR… Suara 1Malaysia Koir Kebangsaan

kita mulakan entry ini dengan wajah suami porque ku bernama encik Z bukan nama sebenar. tengok muka pun porque je kan.. cam kena paksa je. walaupun memang paksa… tehtehteh… dan kemudian diikuti oleh wajah bini nya yang porque lite-lite. aku pakai Cropped Shoulder Puff Drape Cardigan. yang dibeli DISINI. ikutkan nak pakai dengan belt besar kaler coklat. tapi cari punya cari tak jumpa plak. mana la aku campak gamaknya. but aku saspek encik z dah sorokkan la. tak pun dia…

K-Fair 2010

office aku nie memang sokmo ada aktiviti gitu gini. memang meriah la kerja kat sini. takde la ko tension kepala hotak asyik kerja kerja kerja jer.. bebaru nie ada K-Fair plak. fair berunsurkan pengetahuan bertemakan i-acted. kann.. i-acted nie cam pendidikan moral la kat sekolah dulu. nilai-nilai bersama katanya. ada 7 nilai semua sekali. nak tau sila cari sendiri. so aku pun joint venture la sekalik. aktiviti di 7 booth dan dengar 4 talk. boleh melayakkan untuk lucky draw. gitu.…

Ke Festival Bunga & Taman

masih di hari yang sama aku gi maybanktreats fair dan C & K ittew. dari midvalley terus zass ke putrajaya sana. mau ke pesta flora la uolls apa laie… nie kali ke 2 aku gi. last year gi dengan ernie. memula gi majlis pertunangan nida, kengdian terus ke pesta flora 🙂 dulu gi siang, ini kali aku gi malam. hujan merintik masa nie. so tak dapat nak pose pose sangat dengan bunga. heh. gambar je banyak. layan je la. nanti…

Maybank TreatsFair 2010

last saturday aku gi maybank treatsfair kat midvalley nun. yo yo o je pegi kan walhal points kad kredit aku ada la dalam 13ribu sajorkk. tapi tatapp semangat nak pegi gak :p manusia meramai ko. sosak sosak. aterrr bukan sekadar booth maybank je. tapi memacam booth lain pun ado. semua pun berkongsi kasih dengan maybank. leh dapatkan barang dengan points yang ada. memula aku gi tukar kad atm dulu. dari kad atm biasa, bertukar menjadi kad debit yang luar biasa.…

Menonton Cawan Dunia

lepas habis segala acara mak nenet di dalam hall, kitorang terus carik makan. yer, makanan disediakan uolls. buffet. so makanlah ko sampai lebam. dan selalunya kalau buffet, aku memang elakkan makan nasi. so here it is. tomyam seafood, salad, mushroom dan fish for dinner. lepas dinner, terus zass ke petaling utama sana hantar kaktin piulang ke rumah. of coz kaktin tak stay nonton world cup sekalik. gila ko. mau encik nahar perambat dengan penyapu. ekekke.. tak lah. encik nahar baik…

Page 5 of 8« First...34567...Last »