Blog Maya Dot Com

Aktiviti

AIM 18 Yang Berbiru

terbaca tweet dari ceera sebenarnya. dia tanya ada sesiapa tak nak gi tengok AIM kat stadium. sebab dia ada 2 extra tickets. aku reply jer nak tiket. then pong pang pong pang bagai. terus ja lah kami berjumpa kat stadium bukit jalil sana. : : ketibaan artis dengan kereta mewah. kereta sendiri atau kereta pinjam saya tidak tahu : : : : tiket : : : : 2 beradik gorjes, VP & ceera : : aku memang kau tak payah…

Inter DG Hoki 2011

siapa yang follow twitter aku tau lah kan aku dok update kata training hoki bagai. rasanya 4 minggu kot berturut turut every friday night ada training kat stadium hoki tun razak jalan duta nun. training ni bersempena untuk game inter dg kat office aku ni ha. walaupun aku turun training, tapi dalam hati berdoa sangat supaya aku jadi pemain simpanan jer. sebab aku memang tak pandai main sangat pun. kita bagi la pada yang terror terror. so hari sabtu gigih…

#OctTwtFest

siapa pergi #octtwtfest hari tu? angkat tangan! aku jamin tak ramai yang pegi sebab tak jumpa pun koranggg…. ok first sekali nak tanya korang tau tak #octtwtfest tu haper? taktau? aku memula dulu pun taktau gak. dok tengok hashtag kat twitter. being me yang kepohchi, lalu menyiasatlah apakah itu #octtwtfest. siasat punya siasat, ooooo rupa rupanya digi buat cam karnival/festival/pesta untuk menghimpunkan pengguna pengguna twitter di malaysia. gitu. majlis berlangsung di ibupejabat digi di subang hi tech sana. saja la…

Jam-Busters & Dreamhouse

semalam aku gi KLCC. sapa follow twitter aku tau la live update aku kan. *eh tiba-tiba rasa macam tiru ayat kakred plak. ai bukan redmummy wanna be ya. no no no. pemergian ke KLCC sempena mau membuat 2 perkara. perkara pertama ialah mau menyaksikan persembahan Jam-Busters di Dewan Filharmonik Petronas. dah lama gila kot aku tak datang nonton show kat sini. last dulu yang masa aku masuk hospital waktu birthday. kemudian my girlfriends mau belanja nonton orkestra dan dinner di…

The Secret Life of Nora

sabtu lepas aku gi nonton teater muzikal The Secret Life of Nora kat Istana Budaya. tiket aku dapat dari kakred. haihhh banyak betul aku terhutang budi dengan kak red ni. harap-harap tak tergadai body lah #eh satu tiket bernilai RM120. darab 2. RM240. pitam. : : bapak besar hoh poster nya : : : : nampak tak aku terselit di celah : : : : sebelah datin sri tiara : : : : with kak red : : : :…

All Your Love by Dato’ Siti Nurhaliza

last week aku ngekor kak red gi launching album inggeris dato’ siti nurhaliza kat jw marriot. sib baik tak sesat barat. dan terima kasih juga pada GPS yang membantu. janji jumpa kak red kat sana terus. sampai sampai terus gi register bagai. : : dapat kalendar dan album all your love : : : : aku si gajah : : tengah dok melilau tengok orang keliling, nampak awek ni datang ke arah kak red borak. aku pun cuba recall siapa…

Ber Three-D Kita

alamak. tiba tiba tak tau nak start entry ni macam mana. macam mana yer. ah, tiru amy ah. haaaa… rezeki dari TGV yang dipanjangkan oleh kakred. heeee…. tapi rezeki kali ni unik sikit. bukan terus terus dapat nonton wayang. tapi kena jadi ahli kaji selidik untuk mencari cermin mata 3D terbaik. begitu. sebelum menjadi ahli kaji selidik, lepak meminum dulu dengan kakred, rose & amy kat foodcourt klcc. : : jenuh jugak nak lilit shawl hitam tu #tetiba : :…

Walau Merepek Tapi Jiwa Halussss

baru baru ni aku attend sesi cambahan minda kat office aku ni ha. dapat email dari corporate, so terus aku cam menarik jugak ni. tanpa fikir panjang terus register. tak pedulik pun ada geng ke takde geng. yer aku ni sensorang je boleh redah. kalau ada member tu, bonus la kan. kalau dah takde, sokayy je. takde la sepanjang masa nak berteman sesadoo.. pagi pagi alam encik z drop kat tempat kejadian iaitu sasana kijang. sebab awal lagi so aku…

Potluck Bloggers

last sunday aku terjebak joint potluck bloggers. aku tak sure la amy ajak ajak ayam ke ajak ajak kucing ke, tapi aku yang keboringan di rumah terus cam laju laju setuju je nak membontoti beliau. amy jemput kat rumah kemudian zass sesama ke taman tasik perdana. bloggers yang aku kenal dan pernah jumpa cuma kak nor & dee. yang lelain aku tak kenal. so say hi hi je lah. apa dorang borak pun aku tak menyampuk. senyum senyum simpul sudah.…

Dari Lubuk Manggis ke Cyberjaya

dari lubuk manggis kami shoot ke cyberjaya atas cadangan pijah. sebab situ katanya ada kawasan lapang untuk picnic ngan bbq bagai. so ke sanalah kita. memasing dah berpecah masa ni, jumpa terus kat sana jer. antara hidangan kami hari tu. sampai sampai semua terjah bihun goreng pijah. kelaparan la.. dari pagi ko memang tak makan apa. dalam bekas ‘takper ware’ tu ada tembikai aku bawak. dah potong sesiap dari rumah. licin boliau tembikai aku. terus siap siap buat aktiviti pembakaran.…

Hujan Melebat Air Sungai Pun Keroh..

aku ngan geng geng aku ni dah lama dah plan nak pi mandi sungai, picnic & BBQ. tapi tu la, dengan masing masing bz with family & kerjaya, memang payah nak set masa. dan akhirnya sabtu lepas adalah hari yang sesuai. so bersiap siaplah kami (macam nak pegi berperang) plan asal adalah ke lubuk manggis sana. aku of coz lah tidak tahu kat mana, tapi siasat punya siasat oh kat hulu langat. dedekat lembah pangsun nun. pukul 9.30 pagi gitu…

Picnic & BBQ

Kambing & Ayam Marinate Blackpepper sos Pisang Keropok aka Kerepek Tembikai 100 Plus Sos Cili Bubur Kacang Durian Air Laici Salad Nasi putih Sayur Jagung Air Asam Pinggan / cawan plastik Tisu Penyepit Plastik sampah Senduk Tikar Tempat Bakar Arang Dengan segala perkara perkara di atas ko ingat aku nak gi mana? Yer benar.. mau picnic dan ber BBQ uolls.. Haruslah suka.. gila ko tak suka.. Dengan siapa? Di mana? Bila? Bagaimana? Biarlah rahsia……… (poyonyerrr dierrrrr)  (@)

Page 4 of 8« First...23456...Last »