Blog Maya Dot Com

Aktiviti

Bercinta di Sunway Lagoon

lepas tamat acara family day tu takkan nak balik terus kan. rugi la bank dah bayar. kalau sendiri nak bayar, mungkin fikir lapanploh kali. so mari lah kita berjalan-jalan dahulu. quality time bersama suami. gituuuuu…. memula bagi can malican kat encik z nak mandi manda. saya duduk tepi jaga beg di bawah panahan terik matahari. dia mandi tak lama pun dalam setengah jam. pastu gi tukar baju. saya pun tukar baju juga. terus ke zulu walk. saya rasa macam saya…

Family Day AGJ di Sunway Lagoon

sabtu lepas ada family day untuk sektor office saya ni ha kat sunway lagoon. so pegi lah. konon nak gerak dalam pukul 8.15 pagi. sampai ngam-ngam pukul 9 pagi. sebab pukul 9 majlis mula. tapi begitu begini. dengan jalan jem bagai. sudahnya lagi 5 minit nak ke pukul 10 pagi baru ler sampai. sempat la jugak campakkan potongan kad lucky draw dalam bowl. tapi lucky ke tak? : : kad jemputan, doorgift berupa tikar yang cantik, voucher makanan dan tiket…

Jangan Pandang Kami Sebelah Mata

dari setahun ke setahun saya nak berenti main hoki, tapi tak berenti renti gak. saya ni bukannya pandai main pun. buat cukup syarat je. tapi tahun ni sangat tenat keadaan pasukan hoki yang saya anggotai sebab sudah pecah-pecah group. ujung-ujung yang tinggal hanya lah 10 orang je. sokayy lagi la kan. main 7 orang, simpanan 3 orang. saya dah berangan nak jadi simpanan je. tup tup di hari kejadian, lagi 3 orang tak muncul. tinggalah 7 orang je la haihh.…

ke Taman Botani Negara Shah Alam

lepas kenyang masing-masing berketam-ketam, kami teruskan perjalanan ke taman botani negara atau dulu dikenali sebagai taman pertanian malaysia. kitorang sampai dalam pukul 3.15 petang camtu. waktu operasi kaunter 8.30 pagi sampai 4.30 petang. sempat lah ni kan. saya memang dah cakap dengan encik z, takkan larat punya nak jalan. dengan suasana yang ampunnn panas sesungguh. berpeluh tik tik tik mengalir. so naik shuttle. tapi shuttle macam tipu je, tak pusing habis pun. dalam 15 minit camtu je. oh yer dalam…

ke Wet World Shah Alam

hari sabtu 2 jun saya sekeluarga ke wet world shah alam. first time saya sampai sini. sementelah dah pernah bawak yaya pergi desa water park dan sunway lagoon, maka nya marilah kita cuba di shah alam ini pula. kaklong sekeluarga ada. mama pun ada juga. ikut dalam website waktu bukak 10 pagi. kitorang sampai dalam pukul 10.45 pagi camtu la. tengok kemain ramai orang q kat luar. ingat kot tutup tapi tak. rupanya ada problem sikit dengan sistem diorang. mendapat…

Bermuka-muka!!!!

amboiii asal tajuk panas je lajuuuuu je korang klik kan. taknak mengaku lettew. bermuka-muka dalam kes aku ini bukan talam 2 muka, talam 3 muka atau kuih talam. no no no. bermuka muka ialah merujuk kepada mukha cafe. yer ejaan bermuka muka adalah disengajakan demi memberi effect panassss…. kekdahnya beberapa minggu yang lepas kami adik beradik tiri sudah decide mau melepak di pagi hari dan spend masa together-gether. aku suggest kat dorang jom pegi breakfast kat mukha cafe. so malam…

Bila Diri Dihargai… Ewah Tajuk Mintak Penampau

ni cerita bulan april. gila basi punya cerita. tapi takpe basi pun basi lah. nak jugak cerita. bulan april seperti kebanyakan orang tau, adalah bulan setiausaha. pada yang tak tahu, inilah saya nak bagitahu. jadi sebagai seorang setiausaha harus lah saya merasa bangga walaupun saya setiausaha cabuk sahaja. lalu dengan tak malunya bertanya kepada boss saya. ‘kak as taknak belanja saya apa-apa ke?’ yer itu memang soalan taktau malu. tapi apa saya kisah. saya mintak dengan boss sendiri. bukan boss…

Hari Bersama Keluarga di PotDiksen

walaupun tak dapat join family day department aku, tapi aku dapat joint family day department encik z. itulah namanya kalau jodoh tak ke mana. ok tak relevan. hari jumaat lepas office tu dah bertolak. hangkut payiet sekali. untung dia boleh berfamily day di rumah sendiri. oh tempat kejadian di kompleks peranginan B** di port dickson. malam tu takde buat apa sebab aku migraine. so bedebum tidur. aku tak tau encik z buat apa. mungkin dia tinggalkan aku dalam bilik. mungkin…

Sessi Bersama Pranita

hari ahad hari tu aku keluar dengan kaktin. bukan kaktin berseorangan. dengan semua pranita kaktin. plan asalnya nak ke kidzania. tapi sebab dah macam lewat dan tiket online pun dah yilek, so plan bertukar divert terus ke midvalley. bawak pranita main kat megakidz funland & edutainment. : : macam nak pergi berperang : : alah bayaran masuk lupa. takpe nanti korang tengok kat blog kaktin. boleh masuk 2 orang dewasa free. molek benau lah tu. : : tangan tang teng…

Awan Nano Nano Nano Nano

hari tu masa anugerah juara lagu aku gi nonton live kat stadium. tq kat moon sebab bagi pass masuk. moon, agak-agak nanti anugerah bintang popular boleh dapat pass lagi tak? heee… gerak dari rumah pas maghrib. jalan jem sikit la nak masuk parking. pastu yang hazabnya nak kena q bapak hoih panjang nak masuk ke aras 4. dah la aku sampai lambat kang, memang mendapat ler. tapi agaknya dah nasib kan. aku q kat belah kanan tu aras 3. aras…

FFM24 di PICC

ni kisah hari ahad lepas adil nikah. cerita adil nikah later later la yer. pepaham je lah nak milih gambar apa semua bagai. so please sabar ya. dari melaka gerak kul 3.30 petang camtu. tah mana jalan encik z lalu, tersesat barat walhal nak ke highway je pun. tetiba masuk ke alor gajah sana. boleh? sudahnya masuk highway PLUS dari alor gajah. pfttt… kemudian dengan jalan jem tak hengat. dengan hujan. dengan dedua nya letih. melapar lagik. memasing nak naik…

Malam Anugerah Gemilang Cipta Festival Filem Malaysia ke 24

rabu lepas aku attend malam anugerah gemilang cipta festival filem malaysia ke 24 kat panggung anniversary. dapat jemputan yang dipanjangkan oleh amy yang menjadi sebahagian dari committee FFM kali ni. aku ajak masy & cheq teman aku. petang tu tunggu masy datang kat office aku pastu gerak sama sama ke panggung anniversary. : : aku, masy, cheq : : : : amy bertugasan di sana : : : : pengacara majlis halim othman & linda onn : : : :…

Page 3 of 812345...Last »